Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Humor - Beka z celebrytów i ogólnie z politpoprawnego szajsu.
icywind - 2020-06-30, 15:52 Dragon Ball miał francuski dubbing i narzucony na to polski lektor a tłumacze nie bardzo wiedzieli co się dzieje w tej bajce i chyba nawet francuski słabo znali.Lilith - 2020-06-30, 15:59 Czasem i angielski kulał u nich. W Czarodziejce z Księżyca jakieś zaklęcie z promieniem przetłumaczyli na "groch fasola" XDDDDDRudaMaupa - 2020-06-30, 16:00 Kreszentooooo bim!krojechleb - 2020-06-30, 16:00 może z translatora jechali albo robili family friendly dla dzieciicywind - 2020-06-30, 16:01 Nie pochodzisz z Ziemi, pochodzisz z rasy Sayjan
errr, to za trudne jest z kosmosu walczy, tłumaczymy tak: jesteś KOSMICZNYM WOJOWNIKIEM.
Pewnie, że nazwali swoją własną rasę kosmiczni, w końcu są z kosmosu
Tutaj mówią na ciebie Goku, ale naprawde jesteś Kakarotto
err, ale dlaczego oni mówią do niego raz go ku a raz Songo, ku. A tak lubią we francji krzyczeć sobie ku po wszystkim, a go to pewnie skrót. No i co to te całe kakarotto? A pewnie wyśmiewa, że na pomarańczowo ubrany. Przetłumacz jako "pajac": mówią na ciebie Songo, ale jesteś pajacem!
ka-me-ha-me-ha
zauważyłeś, że on zawsze te kahacośtam mówi jak składa tak ręce? Jak to przetłumaczymy? No jakieś tam zaklęcie, nie wiem, najwyższa mocy czy chuj
[ Dodano: 2020-06-30, 17:05 ] super Sayjan
no, co za problem super kosmiczny wojownik
super Sayjan 2
super, był no to hiper. Hiper kosmiczny wojownik
super Sayjan 3
super, market, hiper market, mega! Mega kosmiczny wojownik! A co jak będzie jeszcze czwarty? Superduper? Nie chce mi się wymyślać, damy wtedy numerek i niech rozkminiają. Za mocno się przejmujesz Janusz, i tak mało kto będzie to oglądać, a co dopiero tak regularnie, zeby zwrócićna to uwagę
[ Dodano: 2020-06-30, 17:09 ]
Powinniśmy się nazywać kosmiczni farmerzy, czy kosmiczni zbieracze czy co tam robiliśmy jak wymyślaliśmy nazwę "człowiek"
[ Dodano: 2020-06-30, 17:10 ]
Próbuje nam się wmówić, ze LGBT to są kosmiczni farmerzy, ale to nie są kosmiczni farmerzy, to jest ideologiaRudaMaupa - 2020-06-30, 16:11 Taktyczny post do wcięcia się w monolog.JankielKindybalista85 - 2020-06-30, 16:12 Jak to powiedział klasyk: może i jestem kosmitą, ale przecież każdy mieszkający w kosmosie jest kosmitą. Dlatego obiecuję: głosujcie na mnie!icywind - 2020-06-30, 16:13
RudaMaupa napisał/a:
Taktyczny post do wcięcia się w monolog.
a ja już skończyłem RudaMaupa - 2020-06-30, 16:15 Meh, krótkodystansowiec.Ascara - 2020-06-30, 18:43 Ale dobry był ten monolog Davos - 2020-06-30, 20:06
icywind napisał/a:
Nie pochodzisz z Ziemi, pochodzisz z rasy Sayjan
errr, to za trudne jest z kosmosu walczy, tłumaczymy tak: jesteś KOSMICZNYM WOJOWNIKIEM.
err, ale dlaczego oni mówią do niego raz go ku a raz Songo, ku. A tak lubią we francji krzyczeć sobie ku po wszystkim, a go to pewnie skrót. No i co to te całe kakarotto? A pewnie wyśmiewa, że na pomarańczowo ubrany. Przetłumacz jako "pajac": mówią na ciebie Songo, ale jesteś pajacem!
ka-me-ha-me-ha
zauważyłeś, że on zawsze te kahacośtam mówi jak składa tak ręce? Jak to przetłumaczymy? No jakieś tam zaklęcie, nie wiem, najwyższa mocy czy chuj
super Sayjan 2
super Sayjan 3
super, market, hiper market, mega! Mega kosmiczny wojownik! A co jak będzie jeszcze czwarty? Superduper? Nie chce mi się wymyślać, damy wtedy numerek i niech rozkminiają. Za mocno się przejmujesz Janusz, i tak mało kto będzie to oglądać, a co dopiero tak regularnie, zeby zwrócićna to uwagę
Powinniśmy się nazywać kosmiczni farmerzy, czy kosmiczni zbieracze czy co tam robiliśmy jak wymyślaliśmy nazwę "człowiek"
Próbuje nam się wmówić, ze LGBT to są kosmiczni farmerzy, ale to nie są kosmiczni farmerzy, to jest ideologia
Idealne podsumowanie Jeszcze dorzucę Piccolo, którego przetłumaczono jako Szatan Serduszko
Tak btw, ssj4 to chyba był ultrawojownik
JankielKindybalista85 napisał/a:
Ja za gówniaka Cubase i Gigiego oglądałem
Tsubasę icywind - 2020-06-30, 20:34
Davos napisał/a:
icywind napisał/a:
Nie pochodzisz z Ziemi, pochodzisz z rasy Sayjan
ka-me-ha-me-ha
super Sayjan 2
super Sayjan 3
Próbuje nam się wmówić, ze LGBT to są kosmiczni farmerzy, ale to nie są kosmiczni farmerzy, to jest ideologia
Idealne podsumowanie Jeszcze dorzucę Piccolo, którego przetłumaczono jako Szatan Serduszko
Tak btw, ssj4 to chyba był ultrawojownik
JankielKindybalista85 napisał/a:
Ja za gówniaka Cubase i Gigiego oglądałem
Tsubasę
Ja pamiętam, że mówili o czwartym jak wyciągali Goku ogonDavos - 2020-06-30, 20:44 Aaa, ok, już wiem, pochrzaniło mi się. Ultra też był, ale to był poziom pośredni między ssj1 a ssj2 i opanował go m.in. Trunks: https://dragonball.fandom.com/pl/wiki/Ultra_Super_Saiyaninicywind - 2020-06-30, 21:05 No i to było w oryginale a w Polskim chyba w ogóle nie tłumaczyliMoris299 - 2020-07-01, 00:46
widzu napisał/a:
Mają ograniczone miejsce na serwerach i co jakiś czas kasują niektóre filmy
>firma zarabiająca jakieś 10 000 000 000 pln rocznie
>daje jebanie o film zajmujący 5GB na dysku.
ty serio w to wierzysz? Serio myślisz, że ktoś daje jebanie o jeden dysk twardy warty 1/2500000000 ich rocznego przychodu (przychód 100mld/rok) zakładając, że w ramach takich czystek skasują z 200 filmów?RudaMaupa - 2020-07-01, 04:44 Jako laik okrutny, chcialam sobie poczytać o dawaniu jebania na serwery, a trafiłam na coś takiego:
https://antyweb.pl/skrocone-usuniete-i-zmienione-sceny-w-filmach-na-netflix/
Nie znalazłam innych źródeł, jeśli faktycznie jest cenzura, to looool nie zostaje nic innego jak inwestować we własne kolekcje.JankielKindybalista85 - 2020-07-01, 06:56 Jebane komuchy chcą nam odebrać wolność 😁
[ Dodano: 2020-07-01, 07:57 ]
Taka pardwa. Tym razem bez emotki.widzu - 2020-07-01, 12:09
Moris299 napisał/a:
ty serio w to wierzysz? Serio myślisz, że ktoś daje jebanie o jeden dysk twardy warty 1/2500000000 ich rocznego przychodu (przychód 100mld/rok) zakładając, że w ramach takich czystek skasują z 200 filmów?
O dyskach powiedziałem z dupy, pierwsze co mi na myśl przyszło.
Może po prostu licencja im się kończy czy chuj wie co, bo sporo filmów było usuwanych i to tych poprawnych ideologicznie, od tak, bez powodu. Zresztą jakbyś śledził informacje to od zawsze było "w przyszłym miesiącu pojawią się filmy X, Y i Z, a znikną A, B i C".JankielKindybalista85 - 2020-07-01, 12:36 Tarantino jest na Netflixie? No to wkrótce go nie będzie bo ma w swoich dialogach za dużo czarnuchów, czarnuchu. A jest biały więc ma na to słowo permbana.
A wracając do celebrytów ale w temacie. Czy Wyborcza nie powinna przeprosić za zachowanie Jacka Hugo-Baadera na marszu niepodległości swego czasu. Przecież to malowanie się na czarno to klasyczny rasistowski "black face".
[ Dodano: 2020-07-01, 13:37 ]
Moim zdaniem, żeby nie robić z logiki lewackiej kurwy, powinna.Nadir - 2020-07-01, 13:32 Przeprośmy wszyscy, że się urodziliśmy i obiecajmy, że więcej się to nie powtórzy i będzie ok.