Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Ciekawostki ze świata i kraju - Koniec CD-Action?
widzu - 2020-04-28, 08:34
JankielKindybalista85 napisał/a:
Ach te pierwsze, jeszcze w sumie dziecięce, fascynacje 😉
A co do ekipy CDA to nie zginą. Część chłopaków pójdzie choćby w jutuba ale Smuggler nie może, bo to by oficjalnie ujawniło jego tożsamość. No chyba że będzie nagrywał w masce, okularach i uszance, jak Błooris.
Ewentualnie zrobi się z niego geriatryczny klocuchDavos - 2020-04-28, 20:43
RudaMaupa napisał/a:
Ależ nostalgię odpaliłiście... Co prawda nie miałam CD-Action w ręce ładnych parę lat, ale za dzieciaka każdy numer musiał w domu być.
Pamiętam tę radochę, jak opublikowali mój list AR. Teraz już wiem, że to tylko dlatego, że byłam dziewczyną, ale duma wtedy była wielka.
Szanuję za kupowanie CDA, mimo że jesteś dziewczyną (a jak wiadomo, dziewczyny nie grają ).
No i list w AR z odpowiedzią, wow! Wtedy za takie coś miało się z automatu szacun na dzielni wśród rówieśników
JankielKindybalista85 napisał/a:
A co do ekipy CDA to nie zginą. Część chłopaków pójdzie choćby w jutuba ale Smuggler nie może, bo to by oficjalnie ujawniło jego tożsamość. No chyba że będzie nagrywał w masce, okularach i uszance, jak Błooris.
Ponoć już część ekipy ma jakieś oferty z branżowych portali. A Smuggler pewnie przestanie istnieć, ale Mac Abra będzie działać dalej. Może będzie pisać scenariusze do gier? Kiedyś już coś takiego zrobił, przy grze Clash. Bardzo fajna i grywalna gierca: https://www.gog.com/news/...ila_swoje_czasy
Była kiedyś taka seria jak "Optimus Pascal Multimedia" i tam dawali różne encyklopedie na CD, a raz dali też Clasha. Mam tę płytkę do dziś i nawet jakiś czas temu odpaliłem ją sobie przez Dosboxa. Kurde, 20 lat po premierze ta gra dalej wciąga jak kiedyś Polecam spróbować, bo ma fajny klimat i jest w pełni polską produkcją.
Nawet kiedyś znalazłem forum o tej grze i udzielał się tam m.in. Jerzy Poprawa http://forum.clash.y0.pl/...09159a0a8c9e876Lilith - 2020-04-28, 20:57
Davos napisał/a:
(a jak wiadomo, dziewczyny nie grają ).
Niby heheszki, ale no kurwa xDDDDDDDD
Na samym Wiedźminie 3 spędziłam grubo ponad 100h, nie zliczę gier, które przechodziłam po kilka razy.ChodnikowyWilk - 2020-04-28, 20:58 Co ty gadasz, dziewczyny to grają w ubieranki i simsyLilith - 2020-04-28, 20:59 Więc nie jestem dziewczyną :[RudaMaupa - 2020-04-28, 21:00
Davos napisał/a:
Szanuję za kupowanie CDA, mimo że jesteś dziewczyną (a jak wiadomo, dziewczyny nie grają ).
Lilith napisał/a:
Niby heheszki, ale no kurwa xDDDDDDDD
Na samym Wiedźminie 3 spędziłam grubo ponad 100h, nie zliczę gier, które przechodziłam po kilka razy.
No to jednak my się trzymaliśmy konwencji i CDA oficjalnie mój młodszy brat nabywał. Mieliśmy układ. On czytał pierwszy, dorzucał większość kasiory, a za to ja mogłam maltretować pismo jako druga. W sumie mieliśmy dobry układ. On grał po szkole jako pierwszy, a ja potem ile mogłam. Ale jak miał ustawkę, to siadał, zawsze go wpuszczałam. Za to mi dupę chronił jak graliśmy z kafejki.
Dobre czasy. Davos - 2020-04-28, 21:58 Nom… wtedy CDA było największym, a często i jedynym źródłem wiedzy o grach i ogólnie branży więc czytało się to bardzo dokładnie i z wielką uwagą. No a przez to, że nie było internetów, a później jeszcze długo raczkował, dziewczyny grywały dużo rzadziej niż chłopaki i rzadziej też pisały do CDA, stąd każdy taki list był rarytasem
A swoją drogą przypomniało mi się, jak kumpel kupił sobie GTA i dał pograć siostrze, a ona zatrzymywała się na każdych czerwonych światłach icywind - 2020-04-29, 13:58
Lilith napisał/a:
Więc nie jestem dziewczyną :[
Nikt nie jestLove178 - 2020-04-29, 14:26 #wszyscyjesteśmymultikontamiBartka