To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Ciekawostki ze świata i kraju - Koniec ze zmianą czasu w Polsce?

icywind - 2017-10-12, 18:11

ZróbmySobieKupę napisał/a:
icywind napisał/a:
bo lubię jak się ciemno robi już o 16stej

Przecież to jest depresyjne w chuj. Taki w ogóle bezsens życia.

Właśnie jest najprzyjemniej wtedy

ZSK - 2017-10-12, 19:16

Jesteś mrocznym człowiekiem >:<
SlownikOrtograficzny - 2017-10-12, 19:42

icywind napisał/a:
Narodowy instytut czasu

To brzmi zbyt prawdziwie.

icywind - 2017-10-12, 19:46

Jesteś mrocznym człowiekiem

Mrocznym markiem

Całkiem_Dobry_Chłop - 2017-10-12, 19:46

SlownikOrtograficzny napisał/a:
icywind napisał/a:
Narodowy instytut czasu

To brzmi zbyt prawdziwie.

W skrócie: NIC

WojtekVanHelsing - 2017-10-12, 20:48

JankielKindybalista85 napisał/a:
Znieść i pozostać przy zimowym. Jeśli dobrze kojarzę to on jest naszym "domyślnym" i naturalnym czasem.

Dobrze kojarzysz, ale wydaję mi się, że letni byłby lepszy, uważam, że lepiej żeby dzień trwał dluzej niz szybciej się zaczynał.

Lilith - 2017-10-12, 21:03

Ja tak chcę spać jak najdłużej :zzz:
Davos - 2017-10-12, 21:24

Ja to powiem wam tyle, że chujowo się wstaje jak jest ciemno, a dzięki zmianie czasu dłużej wstaję przy jako takim świetle, natomiast czas letni jest o tyle spoko, że wieczorem później robi się ciemno, co jest fajne. Mi tam zmiana czasu nie przeszkadza, ale jak już te chuje chcą coś zmieniać, to niech zostawią czas letni, mimo, że zimowy jest domyślny. Po chuj w czerwcu ma się robić o 2:00 jasno, za to o 21 ciemno. Letni rlz

W pełni się zgadzam :piwo:

Zimowy czas jest naturalny w tym sensie, że był pierwszy i letni czas wprowadzono na siłę, ale dzisiaj to letni czas jest o wiele bardziej praktyczny - jeśli go zostawimy cały rok to będziemy mieć trochę później zachód słońca zimą i jak człowiek wyjdzie z roboty o 16 to nie będzie jeszcze ciemno jak w dupie, tak jak to jest teraz :) A znowu pozostawienie czasu zimowego na cały rok spowodowałoby, że latem wschód będzie o 2-3 nad ranem więc też trochę słabo :] Lepiej mieć więcej słońca wieczorem, kiedy człowiek jest aktywny, niż wczesnym rankiem, kiedy na ogół i tak się jeszcze śpi.

A Icek też słusznie prawi, że mogłaby się cała UE dogadać co do jednej strefy czasowej. To nie jest jakiś superrozległy obszar, a skończyłyby się problemy z przestawianiem zegarków w innych krajach.

JankielKindybalista85 - 2017-10-12, 22:29

Ale w sumie Love słusznie powiedziała: jedna strefa czasowa dla wszystkich. Niech wszędzie będzie ta sama godzina. To byłoby odzwierciedlenie rzeczywistości kwantowej, bo wszędzie tak naprawdę JEST ta sama godzina. Po prostu w jednych miejscach ta godzina - na przykład 11:00- przypada na południe a w innych na środek nocy. Ale w zasadzie na całym globie jest teraz, na przykład 16:23. Europa nie odbyła podróży w czasie w stosunku do Nowej Zelandii, żeby miała mieć coś innego na zegarku, to tylko taka sztuczna umowność - od początku wszechświata upłynęło i tu i tu dokładnie tyle samo godzin, minut i sekund.
Moris299 - 2017-10-12, 22:32

Ale w sumie Love słusznie powiedziała: jedna strefa czasowa dla wszystkich. Niech wszędzie będzie ta sama godzina. To byłoby odzwierciedlenie rzeczywistości kwantowej, bo wszędzie tak naprawdę JEST ta sama godzina. Po prostu w jednych miejscach ta godzina - na przykład 11:00- przypada na południe a w innych na środek nocy. Ale w zasadzie na całym globie jest teraz, na przykład 16:23. Europa nie odbyła podróży w czasie w stosunku do Nowej Zelandii, żeby miała mieć coś innego na zegarku, to tylko taka sztuczna umowność - od początku wszechświata upłynęło i tu i tu dokładnie tyle samo godzin, minut i sekund.

[

kurdeee serio? A miałem taki plan, żeby polecieć na zachód, obejrzeć polską telewizję w tamtym miejscu o godzinie 22, w której będą pokazane wyniki lotto, potem szybko przedostać się z powrotem do Polski (np. pokonać 7 stref czasowych w 5 godzin, by dolecieć o 20) i dzięki cofnięciu w czasie obstawić prawidłowe wyniki :troll:

icywind - 2017-10-12, 22:33

Ale w niektórych miejscach szybciej a w niektórych wolniej.
Pamiętam starą gównoburzę na tym forum jak postulowałem zniesienie stref czasowych kilka lat temu

Moris299 - 2017-10-12, 22:34

wpadnij do czarnej dziury i z niej wyjdź to ty będziesz mieć cały czas tyle samo lat a na ziemi minie miliard lat
Love178 - 2017-10-12, 22:35

Czasy się zmieniają,na ich strefy też nadejdzie pora
Moris299 - 2017-10-12, 22:35

może jak się wskoczy do czarnej dziury to ludzie przez ten miliard lat wymyślą coś żeby mnie z niej wyciągnąć i tak na prawdę po prostu się przeniosę w czasie tylko
icywind - 2017-10-12, 22:35

To tak jakby w Australii rok zaczynał się w naszym czerwcu i to był by ich styczeń bo musi mieć miesiące do góry nogami. No ale tak nie robimy bo to bez sensu, tak samo jak strefy czasowe.
O ile na terenie całego świata to w obecnej sytuacji byłoby to niemożliwe to UE powinna w końcu znieść strefy na swoim terenie.

JankielKindybalista85 - 2017-10-12, 22:36

Moris tak to można na Pacyfiku w okolicach linii zmiany daty w sylwestra. Świętujesz sylwestra na swojej wyspie, budzisz się 1go stycznia w południe, wypijasz kokosa na kaca, wsiadasz w motorówkę, płyniesz na wschód i przypływasz na sąsiednią wyspę a tam jest kurwa 31 grudnia, godzina 21sza. Odbyłeś podróż w czasie i możesz sobie drugi raz odstawić sylwestrowe party hard.
icywind - 2017-10-12, 22:37

Moris299 napisał/a:
wpadnij do czarnej dziury i z niej wyjdź to ty będziesz mieć cały czas tyle samo lat a na ziemi minie miliard lat

Jak już wpadniesz to nie wyjdziesz. Taka jest definicja czarnej dziury.
I nie miliard lat tylko nieskończenie lat. Czas przestanie istnieć

Moris299 - 2017-10-12, 22:38

icywind napisał/a:
Moris299 napisał/a:

Jak już wpadniesz to nie wyjdziesz. Taka jest definicja czarnej dziury.
I nie miliard lat tylko nieskończenie lat. Czas przestanie istnieć

to jest deifncja xxi wieku

może za miliard lat ktoś znajdzie sposób by wyciągnąć mnie z niej

icywind - 2017-10-12, 22:38

Moris299 napisał/a:
może jak się wskoczy do czarnej dziury to ludzie przez ten miliard lat wymyślą coś żeby mnie z niej wyciągnąć i tak na prawdę po prostu się przeniosę w czasie tylko

Nie wymyślą.

JankielKindybalista85 - 2017-10-12, 22:38

icywind napisał/a:
O ile na terenie całego świata to w obecnej sytuacji byłoby to niemożliwe to UE powinna w końcu znieść strefy na swoim terenie.

Jak ty to chcesz? Żeby się Portugalia i Wyspy Brytyjskie ogarnęły godzinkę wstecz za to Bałkany i kraje Baltyckie przyspieszyły godzinkę do przodu? Czy tam odwrotnie. :haha: Nie widzę przeciwskazań.