Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Ciekawostki ze świata i kraju - Demonizacja marihuany w mediach
Moris299 - 2017-08-28, 19:57 Chuuuje. Publiczne wyniki dla wszystkich Lilith - 2017-08-28, 20:01 ChodnikowyWilk - 2017-08-28, 20:02
widzu napisał/a:
w tym 2 od osób których się w sumie spodziewałem
xDDDDD
Śmieszy mnie to bardzo, bo (i tak każdy wie) dałeś nie xDMoris299 - 2017-08-28, 20:07 Upublicznić kto jak głosował i tak wy wiecie żadna tajemnicaChodnikowyWilk - 2017-08-28, 20:09 Kek, po to ankiety są anonimowe żeby były anonimowe. A to że my widzimy, to już nie nasza winaZSK - 2017-08-28, 20:22 Oj tam zaraz zaskoczenie. Kiedyś, gdy dużo piłem, czasem przewijał się towar dookoła, ale byłem w takim stanie, że nie pamiętam czy próbowałem, więc bezpiecznie zaznaczyłem, że nie Mańka - 2017-08-28, 20:24 A ja nie próbowałam i próbować nie zamierzam. Nawet nie wiem skąd brać taki towar i czujędobrze.pngSlownikOrtograficzny - 2017-08-28, 20:27 No jak to skąd, przecież pod każdą szkoła stoją dilerzy i częstują za darmo.
#lifehack #protipSzyszek - 2017-08-28, 20:29
ChodnikowyWilk napisał/a:
w sensie człowiek który oddał głos na nie
Teraz jest ich nawet trzech
Owszem, marihuana ma swoje negatywne skutki. Głównie u tych, które już cierpią na pewne zaburzenia. Mamy do czynienia z pogłębieniem objawów choćby nerwic czy schizofrenii. Nawet już zwykła stresująca sytuacja przy spotęgowaniu jej maryśką może być niezdrowa. Sam kiedyś wziąłem lekkiego bucha, a nagle kolega mi napisał, że coś się spieprzyło w mojej części projektu i muszę to jak najszybciej naprawić. No i wiadomo: Ciężej z koncentracją, jesteś napięty.
2 razy mi się zdarzyło coś zapalić. Efekty jednego z tych razów wymieniłem wyżej. Ten drugi raz był zdecydowanie bardziej pozytywny. Po prostu jakbym wypił jeden kieliszek wódki więcej, nastrój dobry
Co do potęgowania negatywnych emocji, to też istotny wpływ ma to, że do samej trawki innych specyfików i generalnie mieszanie substancji. Uroki czarnego rynku i nieznanych źródeł. Przy legalizacji marihuany i wprowadzenia jej na legalny rynek byłaby większa kontrola składu tychże, że tak to ujmę w tym przypadku, produktów. A przynajmniej powinna.
Owszem, nagonka w wielu środowiskach jest, także w niektórych mediach. Ale ja tu zauważyłem jedną ciekawą rzecz. Znam dość sporo osób, które opowiadają się przeciwko maryśce i są w stanie wymienić mnóstwo negatywów. Z drugiej strony te same osoby ochoczo kultywują tradycję picia alkoholu. Bo to jest używka "sprawdzona i bezpieczna". Tylko że jakby tak poddać to analizie, to alkohol potrafi być również szkodliwy. Zarówno pod względem fizycznym (na dłuższą metę można sobie rozregulować wątrobę) jak i psychicznym. Spotkałem się niejednokrotnie z wpisami, że ludzie mają po alkoholu takiego "kaca psychicznego". Zwłaszcza ci, którzy cierpią na jakieś zaburzenia depresyjne i lękowe, wówczas wszystko się nasila. Albo uaktywnia tym, którzy mają gdzieś zalążki albo w przeszłości mieli takie problemy. Przyznam się, że mi też się zdarzało. Dlatego też unikam alkoholu, gdy mam zły humor albo ogólnie stresujący czas, bo to tylko pogłębia dekoncentrację.
Generalnie marihuana jest mimo wszystko na tyle lekkim narkotykiem, że można by było pokusić się o liberalizację prawa dot. trawki, bo taki zakaz właściwie tylko sprzyja rozwojowi czarnego rynku, a tego typu źródła często bywają kiepskie. Owszem, THC ma swoje negatywne skutki uboczne, no ale taki urok tego typu używek jak marycha, ąkohól czy papieroski. Stosowane bez umiaru szkodzą, psuje się zarówno zdrowie fizyczne jak i psychiczne.Mańka - 2017-08-28, 20:30 Tak, od marychy się zaczyna
[ Dodano: 2017-08-28, 21:32 ]
Ale jak ktoś chce to proszę bardzoLilith - 2017-08-28, 20:37 Szyszek, mądrego to miło jest poczytać widzu - 2017-08-28, 22:31 Ja do tego nic nie mam osobiście. Dla mnie to jak wóda i papierosy - każdy szkodzi sam sobie na własny rachunek, mi nic do tego. ¯\_(ツ)_/¯Barbra - 2017-08-28, 23:01 próbowałam kilka razy i nic nie czułam
ale uważam że wsadzanie do więzień za zioło jest chore, niszczy życie niewinnym ludziom i marnuje pieniądze podatników na utrzymywanie ich w więzieniach podczas gdy mogliby spokojnie pracować i żyć na wolnościChodnikowyWilk - 2017-08-28, 23:03 Nie zaciongalas się pewnie Davos - 2017-08-28, 23:21 E tam marihuana.
Tylko bagienne ziele z obozu na bagnie!Szyszek - 2017-08-28, 23:23
Davos napisał/a:
E tam marihuana.
Tylko bagienne ziele z obozu na bagnie!
Znam dość sporo osób, które opowiadają się przeciwko maryśce i są w stanie wymienić mnóstwo negatywów. Z drugiej strony te same osoby ochoczo kultywują tradycję picia alkoholu.
A chcesz poznać osobę, która nie lubi żadnych używek? Cześć, Kasia jestemmacbed - 2017-08-28, 23:29 Wspieramy Cię KasiaLove178 - 2017-08-28, 23:31 Dziękuję, dzięki wsparciu czuję, że na pewno uda mi się zawrzeć nową znajomośćChodnikowyWilk - 2017-08-28, 23:39 Dla ciebie to bym nawet przestał pić herbatę