Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Hydepark - Ciekawostki i dziwności
Moris299 - 2013-11-19, 11:26 Sharvari - 2013-11-19, 15:01 przecież o tym pisałam w pierwszym poście tego tematu.Davos - 2013-11-20, 21:25 Kiedyś natrafiłem na takie coś:
Lincoln i Kennedy - dziwna więź.
Abraham Lincoln został wybrany w 1846 do Kongresu
John F. Kennedy został wybrany w 1946 do Kongresu
Abraham Lincoln został prezydentem w 1860
J.F. Kennedy został prezydentem w 1960
Nazwiska Lincoln i Kennedy zawierają po 7 liter
Obaj szczególnie walczyli o prawa obywatelskie
Obie żony prezydentów straciły dzieci w czasie zamieszkiwania w Białym Domu
Obaj prezydenci zostali zastrzeleni w piątek
Obaj otrzymali postrzał w głowę
Sekretarka Lincolna miała na nazwisko Kennedy
Sekretarka Kennedyego miała na nazwisko Lincoln
Obaj zostali zastrzeleni przez mieszkańców stanów południowych
W obu przypadkach następcą prezydentów był południowiec
Obaj następcy nazywali się Johnson
Andrew Johnson (następca Lincolna) urodził się w 1808 r.
Lyndon Johnson (następca Kennedyego) urodził się w 1908 r.
Morderca Lincolna, John Wilkes Booth, urodził się w 1839 r.
Morderca Kennedyego, Lee Harvey Oswald, urodził się w 1939 r.
Obaj mordercy byli znani z pełnego nazwiska
Nazwiska obu morderców składają się z 15 liter
Lincoln został zastrzelony w teatrze o nazwie 'Kennedy'
Kennedy został zastrzelony w samochodzie marki 'Lincoln'
Booth uciekł z teatru do magazynu i został tam zatrzymany
Oswald uciekł z magazynu i został zatrzymany w teatrze
Obaj zostali zastrzeleni przed rozprawa sadowa
I teraz najlepsze:
Tydzień przed śmiercią Lincoln był w Monroe, Maryland
Tydzień przed śmiercią Kennedy był w Marylin Monroe...
Barbra - 2013-11-20, 21:47 WYŚLIJ TO DO 13 OSÓB BO INACZEJ DUCH KENNEDIEGO PRZYJDZIE TO CIEBIE DZISIAJ O PÓŁNOCY I ZROBI CI TO CO ZROBIŁ MARILYN A JAK WYŚLESZ TO I TAK PRZYJDZIELove178 - 2013-11-20, 21:52 Samara - 2013-11-20, 21:57 Zabójca Lincolna urodził się 73 lata po śmierci Lincolna Jemszyszki - 2013-11-20, 22:06
Sandra napisał/a:
Zabójca Lincolna urodził się 73 lata po śmierci Lincolna
spizeg?!
Davos - 2013-11-20, 22:09 Ale nie wszystko zostało obalone AnswersMaster - 2013-11-20, 23:15 Ciekawe jest to, że nawet połowa tych skreśleń zmienia podobieństwo na inne podobieństwo. I w sumie wciąż zostaje tych podobieństw dużo.ZSK - 2013-11-20, 23:42 Podrzucam, bo mimo, że z kwejka to ciekawe. Nie wiedziałem, że tak jest.
http://i1.kwejk.pl/site_m....jpg?1384900375WojtekVanHelsing - 2013-11-20, 23:54 Penis mezczyzny staje gdy mezczyzna jest podnieconyDavos - 2013-11-21, 00:12 Dzięki Wojtek za cenną informację, co my byśmy bez Ciebie zrobili Jemszyszki - 2013-11-21, 00:23 Z koniną się zgadzam, z kościołami bym zabił...RudaMaupa - 2013-11-21, 07:45
Nawet jeśli wódki nie piją, z tego, co mi wiadomo, tylko w Szwajcarii robi się obecnie tradycyjną zieloną wróżkę. Nie ma jej w sklepach oczywiście, natomiast wytwarzanie absyntu w domach jest dla nich czymś takim, jak dla nas bimber.WojtekVanHelsing - 2013-11-21, 17:48 Człowiek zwykle umiera jesli utnie mu sie gloweAnswersMaster - 2013-11-21, 19:06
WojtekVanHelsing napisał/a:
Człowiek zwykle umiera jesli utnie mu sie glowe
ale jak rdzeń ocaleje, to może jeszcze trochę pociągnąć karmiony strzykawką...chociaż raczej nikt tego na nikim nie próbował...mam nadziejęZSK - 2013-11-21, 19:45
RudaMaupa napisał/a:
Nawet jeśli wódki nie piją, z tego, co mi wiadomo, tylko w Szwajcarii robi się obecnie tradycyjną zieloną wróżkę. Nie ma jej w sklepach oczywiście, natomiast wytwarzanie absyntu w domach jest dla nich czymś takim, jak dla nas bimber.
Zapomniałem o tym, a faktycznie te skubańce gustują w Absyncie. Po tym podobną są halucynacje więc wcale tacy święci nie są
AnswerMajster napisał/a:
ale jak rdzeń ocaleje, to może jeszcze trochę pociągnąć karmiony strzykawką...chociaż raczej nikt tego na nikim nie próbował...mam nadzieję
Tutaj pozwolę się wtrącić, jako że mam doświadczenie z rybami: Jeśli podetniesz rybie głowę do samego kręgosłupa to dalej będzie w stanie poruszać resztą ciała z tym, że się z leksza wykrwawia więc raczej sprawa przesądzona. No i skrzela zostają w głowie. A sama ryba, właściwie sama jej głowa potrafi otwierać buzię nawet 20 minut po odcięciu. Sam widziałem. Zresztą o dziwo reszta też potrafi klepnąć dobre kilka minut po rozczłonkowaniu jak coś poczuje.AnswersMaster - 2013-11-21, 20:17 No wykrwawienie tak, jak się go nie zatamuje jakoś, nie wiem jak ale kurze zatamowali tej co żyła chyba tydzień bez głowy czy nawet miesiąc, nie pamiętamXardis4444 - 2013-11-21, 20:39 @AM
Ten kurczak żył 18 miesięcy bez głowy A imię jego to Mike ;pZSK - 2013-11-21, 20:39 Aż mi się przypomniało jak jeździłem do kuzyna na taką prawdziwą wieś i jak zabijali w szopie kury to tylko co chwile zza uchylonych drzwi wybiegały kury bez głowy, czasem kaczki. Fajnie się przed nimi uciekało. Z kaczek mega fontanna leciała. Co za widok Wyobraźcie sobie, że po placu biega w różnych kierunkach koło 10 bezgłowych kur. Uciekaliśmy z kuzynek na maskę tarpana bo nas goniły fajne czasy. I autentyk zasłyszany na ostatnim rodzinnym spotkaniu: Hen, hen sporo lat temu wujek skrócił o głowę jedną kurę a ta bez łba uciekła po schodach do otwartego domu po czym wbiegła po schodach na piętro! Masakra Podobno widok był niesamowity, wiecie stróżka krwi na schodach a na piętrze bałagan bo drzwi do sypialni były otwarte. Taki horror live