To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Hydepark - Gdy bym był/a bogaty/a to

jb_k - 2013-11-17, 23:21

Taki bogaty, że full wypas?
Zbudowałbym objazdowe obserwatorium astronomiczne. (Własny teleskop na orbicie też)
Dla zwiedzających możliwość wygrania biletu na 24 godzinną podróż promem kosmicznym wokół Ziemi.

WojtekVanHelsing - 2013-11-19, 00:25

[quote="Milo970"]
Cytat:

Cytat:
A później może bym przekupił ludzi i został bym głową jakiegoś państwa (taka rozrywka na starość)

I w tedy wszyscy mieli po równo B) (bogaci płacili by większe podatki a biedniejsi mniejsze )

Takie cos nazywa sie zlodziejstwo i takich jak ty w normalnych krajach sie lamalo i zabijalo... baa - nawet nie uchodzilo to za cos nienormalnego.. teraz zabicie komucha znaczy tyle co zabicie czlowieka. Jest róznica miedzy szczurem a człowiekiem nie? A komuch to jeszcze mniejsza warstwa niz szczur.

Pingvin - 2013-11-19, 06:53

Milo970 napisał/a:

Jedynie ja pomyślałem o biednych egoiści jedni !

Ja bym wprowadził wolny rynek, co by zmarginalizowało biedę. A milo dobrze kombinuje- w jego systemie większość byłaby tym co teraz nazywamy biedą, a jako że byłaby to większość to nazywałoby się to "klasą średnią" i biedy by nie było.

Jemszyszki - 2013-11-19, 09:59

Dofinansowałbym jakieś laboratoria w Polsce, albo stworzył własne. Po czym zajął się sprzedażą i dystrybucją tych nowinek, biorąc z tego jakiś % (żeby nie było %- dla mnie, %- na firmę, %- dla twórców).

A na serio, jakbym tylko odebrał kasę, to by mi się do skóry dorwała jakaś mafia pruszkowska czy coś i skończył bym w plastikowym worku ;[.

Milo970 - 2013-11-24, 12:15

Tak sobie to możemy gadać ale założę się że jakby mieli tyle forsy to połowa z nas by to roztrwaniała (najdroższe hotele , wycieczki , złota biżuteria , panie do towarzystwa , dragi , alkohol , drogie samochody itp.) a nie patrzyła na innych. Od takiej ilości pieniędzy myślenie się zmienia.
Moris299 - 2017-11-22, 02:05

Cytat:
AnswersMaster napisał/a:
Moris299 napisał/a:
córa Koryntu sie teraz, wypisalem dluga liste i przez przypadek wylaczylem strone. Aarghhh

historia->ostatnio zamknięte karty->i wybierasz tą karte, jest ona nadal z zapisanym, niewysłanym tekstem....no przynajmniej na firefoxie

No właśnie tylko, że to na telefonie akurat pisałem :(
Pierwszy bylby nowy telefon, bo to przez laga na tym skasowalem nie ta karte :grimer:

kurwa zrealizowałem to
spełniłem swoje marzenia sprzed 4 lat :grimer: w sumie od tego czasu miałem chyba z 5 telefonów xD
jestem pierdolonym bogaczem

Dead_Laugh - 2017-11-22, 02:47

Nie. Nie jesteś.
Davos - 2017-11-22, 14:32

Fajny temat odkopałeś, ciekawie poczytać posty niektórych sprzed 4 lat, co by też zrobili z górą pieniędzy :)
Wojtek oczywiście nie zawiódł: http://forum.mistrzowie.o...p?p=10794#10794 :D

Mańka - 2017-11-22, 14:44

W moim przypadku: pietrówka z ogródkiem, własny samochód (koniecznie E31 lub Manta) i... Wakacje na Hawajach :PP

Póki co się na to nie zanosi :zalamka:

ChodnikowyWilk - 2017-11-22, 15:37

To uczucie gdy czytasz swoje posty sprzed 4 lat
KicerK - 2017-11-22, 15:52

Dead_Laugh napisał/a:
Nie. Nie jesteś.

xDD

SlownikOrtograficzny - 2017-11-22, 20:29

ChodnikowyWilk napisał/a:
To uczucie gdy czytasz swoje posty sprzed 4 lat

Całkiem_Dobry_Chłop - 2017-11-22, 21:38

Cztery lata temu nie było mnie na forum :-)
widzu - 2017-11-22, 21:46

Cicho siedź, młody