Mańka też super Chociaż na Twoją listę na razie tylko rzuciłem okiem, a jutro sobie dokładniej obczaję.
Część z tych rzeczy, które podałyście, sam planowałem wrzucić
Wilku, dla Ciebie wielkie za ten temat. Przypomnij mi jutro po południu o tym temacie to dorzucę trochę swoich kawałków. Teraz już jest na to za późno, bo muszę to wszystko zebrać do kupy, a to zajmie trochę czasu.
Zastanawiam się tylko co z filmowymi soundtrackami? Bo są takie, z których mógłbym wrzucić wszystkie utwory (np. Braveheart czy Rob Roy), ale to się chyba mija z celem Wybrać tylko kilka najlepszych czy po prostu zarzucić linkiem do playlisty na YT, na której są po kolei wszystkie kawałki z danego soundtracka?Szyszek - 2016-03-07, 01:29
macbed napisał/a:
20 miażdży wszystko :>
Zdecydowanie tak
Oj, te wszelkie hiciory z lat 90 miały swój klimat, zdecydowanie. Fajnie jest poprzypominać te wszystkie utwory.
Aczkolwiek jednak nie zgodzę się, że to był najlepszy okres w muzyce. Mimo wszystko bardziej cenię lata 80.Ascara - 2016-03-07, 01:34 Wrzucę sobie jeden kawałek, więcej na dniach jak przetrzepię swoje foldery. Jeden utwór, dwie wersje.
Przypomnij mi jutro po południu o tym temacie to dorzucę trochę swoich kawałków.
Przypominam
Davos napisał/a:
Zastanawiam się tylko co z filmowymi soundtrackami? Bo są takie, z których mógłbym wrzucić wszystkie utwory (np. Braveheart czy Rob Roy), ale to się chyba mija z celem Wybrać tylko kilka najlepszych czy po prostu zarzucić linkiem do playlisty na YT, na której są po kolei wszystkie kawałki z danego soundtracka?
Wybierz te najlepsze może, nie chcę kompletować całych albumów, soundtracków itp, tylko takie the best of Ascara - 2016-03-07, 14:43
ChodnikowyWilk napisał/a:
Davos napisał/a:
Przypomnij mi jutro po południu o tym temacie to dorzucę trochę swoich kawałków.
Przypominam
Dobrze, że nie poprosił Morisa. ChodnikowyWilk - 2016-03-07, 14:54 No całe szczęście Davos - 2016-03-07, 18:14
Ascara napisał/a:
Dobrze, że nie poprosił Morisa.
Pamiętam, ale i tak dzięki. Zaraz zacznę kompletować listę hiciorów lat dziewięćdziesiątych
[ Dodano: 2016-03-08, 00:00 ]
No, wreszcie skończone!
Proszę Państwa, lata 90-te to była bardzo ciekawa dekada!
W Polsce raczkował kapitalizm, ludzie powoli przestawiali się z siermiężnego socjalizmu na realia konkurencji, a firmy takie jak McDonald's czy Pizza Hut dopiero wchodziły na nasz rynek. W polityce rządzili Wałęsa i Kwaśniewski, a na ulicach Pruszków i Wołomin. Na osiedlach zaczęli pojawiać się dresiarze, z modnymi wtedy kijami od bejzbola. W kinach panował Król Lew, a potem Titanic, w domach pegasusy, gameboye i odtwarzacze video na kasety VHS, a jak już zaczęły pojawiać się kompy stacjonarne, ludzie wymieniali się grami na dyskietkach, a potem płytami kupowanymi na bazarze. Sam miałem kilka takich piratów z ruskim dubbingiem
O komórkach i internecie jeszcze nikomu się wtedy nie śniło. A mimo tego było zajebiście! Całe dnie spędzało się na podwórku, a boisko do nogi było wręcz oblegane, a najczęściej i tak grało się na chodniku, rzucając na ziemię bluzy, które miały robić za słupki od bramek.
A co w muzyce? Ano działo się dużo. Na świecie królowały boysbandy (Backstreet Boys, N'Sync itp.) i girlsbandy (Spice Girls). A w Polsce dodatkowo furorę robiło Disco Polo Ale mimo tego lata 90-te pozostawiły naprawdę ogromną ilość świetnych utworów z bardzo różnych gatunków. Moim zdaniem zresztą była to najlepsza muzycznie dekada. Poniżej moja subiektywna lista świetnych kawałków, których słuchało się w tamtym czasie (rzecz jasna na magnetofonie lub walkmanie). Niemal wszystkie z nich oprócz walorów muzycznych mają dla mnie jeszcze inny - sentymentalny. Bo praktycznie każdy z nich mi się kojarzy z jakimś wydarzeniem z życia. Ale mam nadzieję, że również Wam, w większości nie pamiętających lat 90tych, większość z nich przypadnie do gustu. Starałem się to wszystko tak dobrać, by na liście były różne gatunki muzyczne.
Kolejność losowa, jedynie zachowałem regułę, że utwory tego samego wykonawcy są jeden pod drugim.
Dobra, dość pierdolenia! Zapraszam na muzyczną podróż z Davosem w lata 90te XX wieku. Enjoy
Davos gdy już coś robi to nie ma chuja Wacława, perfecto!
ale Ty nadal o muzyce?
R - y - 2016-03-08, 11:57 Zapomnieliście o:
E-Rotic - Help me Dr DickDavos - 2016-03-08, 12:26 Moris, Manciara - dzięki.
Bartek Mańka - 2016-03-08, 13:52
bartek82r napisał/a:
ale Ty nadal o muzyce?
Oczywiście, że o muzyce ChodnikowyWilk - 2016-03-08, 15:09
manciara9 napisał/a:
Davos gdy już coś robi to nie ma chuja Wacława, perfecto!
^
Davos rozjebałeś system, co za lista ZSK - 2016-03-08, 15:25 Davos, a mogłeś z tego nabić 105 postów Love178 - 2016-03-08, 17:22 STARAM SIĘ DOSZUKAĆ JAKICHŚ BRAKÓW NA LIŚCIE DAVOSA I NIE MOGĘDavos - 2016-03-08, 18:45
ZróbmySobieKupę napisał/a:
Davos, a mogłeś z tego nabić 105 postów
Cholera, nie pomyślałem o tym.
I cieszę się, że się lista spodobała Jak ktoś ma jeszcze jakieś ciekawe propozycje z lat 90tych to niech wrzuca bo jestem pewien, że ciągle jest jeszcze kilka wartych przypomnienia kawałków, które w tym temacie się póki co nie przewinęły.
[ Dodano: 2016-03-11, 21:12 ]
Wczoraj późnym wieczorem położyłem się do łóżka i oczywiście właśnie wtedy zaczęły przypominać mi się utwory, których tu jeszcze nie wrzuciłem. No to wziąłem kartkę i długopis i je spisałem, a teraz zebrałem to do kupy. No to lecim!
Dół listy, a zwłaszcza pozycje 24-32 mogą Was nieco zdziwić No, ale jakby nie patrzeć, te piosenki w końcu też są ważną częścią lat 90tych, kiedyś robiły furorę i słuchały ich miliony ludzi więc czemu miałoby ich zabraknąć w tym temacie? :]