To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Powitalnia - Dzieńdobrywieczór!

Zaknafein - 2013-11-11, 16:48

czeeesc ;)
RudaMaupa - 2013-11-12, 11:12

Witam Cię.

No to może na dobry początek zagraj nam, Jankielu :)

qtasiorro - 2013-11-12, 17:08

Maupa nasunęła mi pewną myśl. Idąc tym tropem: Jankielu, jesteś żydem?
AnswersMaster - 2013-11-12, 18:38

qtasiorro napisał/a:
Jankielu, jesteś żydem?

Przecież widać po avatarze.

qtasiorro - 2013-11-12, 18:39

AnswersMaster napisał/a:
qtasiorro napisał/a:
Jankielu, jesteś żydem?

Przecież widać po avatarze.

Rzeczywiście, nie spojrzałem :D

RudaMaupa - 2013-11-12, 20:18

O, kto wie, czy ja kolegi nie mijałam podczas przemierzania Nowej Huty :) Solidaryzuje się kolega z jakimś klubem czy raczej bezklubowy?
qtasiorro - 2013-11-12, 20:24

Ej, podobno mieszkańcy Nowej Huty to hutasy. Maupo, Jankielu, funkcjonuje w Krakowie ta nazwa?
ProFace - 2013-11-12, 20:27

Witam i to ja cię zapraszałam. :)
RudaMaupa - 2013-11-12, 20:45

qtasiorro napisał/a:
Ej, podobno mieszkańcy Nowej Huty to hutasy. Maupo, Jankielu, funkcjonuje w Krakowie ta nazwa?

Nie słyszałam, alem przyjezdna. Może to taka nazwa, o której nikt dla bezpieczeństwa głośno nie mówi...

JankielKindybalista85 - 2013-11-12, 23:26

Niezmiernie mi miło, że moje pojawienie się spotkało się z tak dużym i pozytywnym odzewem! Wszystkim "odwitującym" na moje powitanie bardzo serdecznie dziękuję!

A teraz - z racji tego, że w kwestiach technicznych korzystania z forum jestem kompletnym idiotą - będzie zbiorczo w sprawach szczegółowych:

1) Zabek05 - więc jestem użytkownikiem forum nr 69? Mam nadzieję, że do noszenia tego specyficznego numeru okażę się wystarczająco złotousty! :)

2) AnswersMaster - podatku od korzystania z forum nie będzie. Z prostej przyczyny: pojawiłem się tutaj. A widziałeś ty kiedy, żeby politycy opodatkowali coś, z czego sami korzystają?

3) brzozik70043704352251515 (piszę z pamięci więc mogłem się pomylić :P ) - nie tyle co nie mam czasu na udzielanie się na forum, co raczej nigdy nigdzie tego nie robiłem i hmmm, nie leży to w mojej naturze. Ot tyle, że czasem walnę jakiś komentarz - recenzyjkę filmu na Filmwebie.

4) Sharvari, Proface - faktycznie, to wy mnie tutaj pierwsi ciągnęliście. Dziękuję! Poza tym ten sam niecny zamiar mieli brzozik, Zabek05 i bodajże niejaki Veon, którego na Mistrzach dawno nie widziałem, więc wnioskuję, że udał się na urlop dla podratowania zdrowia!

5) qtasiorro - żydem? Nie doceniasz mnie! Jestem nie tylko żydem ale i masonem! Mówi coś Panu nazwa "Bilderberg"? :-D A nazwy "hutas" owszem, czasem się używa. Rzadko bo rzadko, ale ktoś się tak czasem nazwie dla żartu - zazwyczaj mówią tak ci co czują się emocjonalnie związani z dzielnicą i pół poważną a pół szyderczą ideą "Wolnego Miasta Nowa Huta". :) Jak choćby ja. Jestem więc żydem, masonem i hutasem.

6) RudaMaupo wybacz ale nie zagram na powitanie. Kindybaliści nie powinni grać publicznie w obawie, że zostaną zatrzymani za nieobyczajne zachowanie w miejscu publicznym! :-D I mam nadzieję, że ci - osobie przyjezdnej - się podoba w tym jedynym w sowim rodzaju blokowisku! A jeśli kiedyś trafimy na siebie w tramwaju to rozpoznam Cię: po kolorze fryzury i tych wielkich, ufnych oczach, z których tak dobrze patrzy! ;)

Pozdrawiam wszystkich razem i każdego z osobna.

[ Dodano: 2013-11-12, 23:38 ]
Errata bo jednej rzeczy nie doczytałem!

Owszem, jestem klubowy. I to potrójnie. No bo tak:

Z racji tego, że cała męska część rodziny od zawsze (dziadek był na paru meczach jeszcze przed wojną) kibicuje Wiśle to i ja ten defekt mózgu odziedziczyłem. Na pierwszym meczu byłem z wujkiem w sezonie 93/94 - ostatni mecz sezonu, chyba 2-2 z Wartą Poznań, 15 miejsce i polecieliśmy na pysk do drugiej ligi. Ech, czasy, w których o Bogusławie Cupiale słyszeli tylko mieszkańcy Myślenic i handlarze kablami.

Z racji tego, że uwielbiam swoją dzielnicę to bardzo lubię też jej symbol, czyli Hutnika. Ot taka, dla zbyt wielu kibiców niezrozumiała (żeby nie powiedzieć nienawistna) podwójna lojalność.

A z Cracovią jestem związany o tyle, że mieszkam na osiedlu przez nią opanowaną i każda ściana każdego mijanego bloku gdy idę na autobus, tramwaj albo po bułki na śniadanie przypomina mi swoimi bazgrołami jak bardzo, jako Wiślak, jestem "jeb...y maczetami"! :-D

brzozik70043704352251515 - 2013-11-12, 23:46

w mojej naturze forumowanie tez nie lezalo, do poki...
Sharvari - 2013-11-12, 23:51

Jankiel K.85 napisał/a:
Sharvari, Proface - faktycznie, to wy mnie tutaj pierwsi ciągnęliście. Dziękuję! Poza tym ten sam niecny zamiar mieli brzozik, Zabek05 i bodajże niejaki Veon, którego na Mistrzach dawno nie widziałem, więc wnioskuję, że udał się na urlop dla podratowania zdrowia!

:( więc jednak nie mam tak dobrej charyzmy. a Veon... poszedł na urlop, można powiedzieć że dla zdrowia. jak będziesz przeglądał forum to pewnie natkniesz się na wspominanie ostatniej tutejszej przygody. :p

RudaMaupa - 2013-11-13, 07:28

Jankiel K.85 napisał/a:
6) RudaMaupo wybacz ale nie zagram na powitanie. Kindybaliści nie powinni grać publicznie w obawie, że zostaną zatrzymani za nieobyczajne zachowanie w miejscu publicznym! :-D I mam nadzieję, że ci - osobie przyjezdnej - się podoba w tym jedynym w sowim rodzaju blokowisku! A jeśli kiedyś trafimy na siebie w tramwaju to rozpoznam Cię: po kolorze fryzury i tych wielkich, ufnych oczach, z których tak dobrze patrzy! ;)

Lizus < 3 Ale nie przestawaj :-D Huta ma swój klimat, a ziomki na klatce już mówią "Siema", więc nie jest źle ;)