To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Hydepark - Narzekalnia

JankielKindybalista85 - 2018-12-11, 23:00

No tośmy se z Widzem porozmawiali. No i dobre. :git:
ZSK - 2018-12-12, 11:50

Świąteczna atmosfera w pełni :D

A tak przy okazji to wg mnie w szkole średniej powinien pojawić się taki przedmiot jak wiedza o podatkach, bo wychodzi taki absolwent ze szkoły w dorosłe życie i nie wie kompletnie nic o systemie, w którym każdy z nas musi się poruszać.

I drugi - wiedza o współczesnym świecie, czy coś w tym stylu, gdzie mówiono by o współczesnej technologii, jak odróżnić prawdziwe informacje od baitów i że wszędzie może czaić się propaganda bądź przekształcanie faktów w lewą bądź prawą stronę. Taki przedmiot co uczy samodzielnego myślenia, otwiera oczy. Pokazuje jak obsługiwać AED. Coś żeby odświeżyć skostniały plan zajęć.
W zamian można wyjebać PO bo to relikt z przeszłości.

widzu - 2018-12-12, 11:52

Przysposobienia Obronnego już od dawna nie ma

[ Dodano: 2018-12-12, 11:56 ]
Zastąpiła ją Edukacja dla Bezpieczeństwa, czyli wersja light PO, skupiona głównie wokół pierwszej pomocy

Moris299 - 2018-12-12, 12:30

Cytat:
Taki przedmiot co uczy samodzielnego myślenia, otwiera oczy.

Ale nikt tego nie zmieni, bo nikt kto samodzielnie myśli nie zagłosuje na pis/po w przyszłości :P
Państwu to na rękę, że "produkuje" debili

Lilith - 2018-12-12, 12:36

ZróbmySobieKupę napisał/a:
A tak przy okazji to wg mnie w szkole średniej powinien pojawić się taki przedmiot jak wiedza o podatkach, bo wychodzi taki absolwent ze szkoły w dorosłe życie i nie wie kompletnie nic o systemie, w którym każdy z nas musi się poruszać.

Jest taki przedmiot, co nazywa się podstawy przedsiębiorczości.

JankielKindybalista85 - 2018-12-12, 12:36

A ja zmieniam temat narzekan.

Kiedy ach kiedy pierdolone raczysko poprawnosci politycznej nasra sobie wreszcie do ryja i zamilknie na wieki? Nominacje do Zlotego Globu, drugiej najwazniejszej nagrody filmowej, a tam marvelowska "Czarna pantera" nominowana w kategorii najlepszy dramat. Serio? Zwykly superbohaterski blockbuster - inny od innych tylko w tym ze pierwszy raz superbohater jest czarny i w ogole murzyni maja najbardziej zaawansowana technologie na swiecie - wsrod najlepszych filmow roku? Wybitnie nieprawdopodobne ale jednak na chama mozliwe. W koncu 2018 to koszmarnie slaby filmowy rocznik. Ale jesli faktycznie Panterka by byla taka osom to by zgarnela tez nominacje za jakas reyserie, scenariusz, jakies role aktorskie, cokolwiek. A tu nic (ok, jeszcze za muzyke jest a to medialna kategoria i wybitnie niepowiazana z jakoscia calego filmu. Fatalnych filmow ze swietna muzyka sa tony), gola wesola i samotna nominacja za najlepszy DRAMAT. No jak juz to moze za najlepsza komedie/musical - Zlote Globy, w przeciwienstwie do Oscarow maja osobna kategorie dla filmow szeroko rozrywkowych. Ba, swego czasu "Marsjanina" z Damonem uznano za komedie i tam nominowano a film byl o wiele bardziej dramatyczny od panterki. I w kategorii komedia taki wysryw nominacji znikad bylby ewentualnie do przelkniecia- "Kac Vegas" wygral komedie roku mimo ze poza tym w zadnej czastkowej kategorii nie byl nominowany. No ale byl po prostu bardzo smieszny. Ale nie, "Czarna pantera" to dramat. W dodatku jeden z 5 najlepszych w 2018. O coz tu moze chodzic innego niz o politpoprawne poglaskanie biednych uciemiezonych murzynow po ich dyskryminowanych przez strasznych bialych rasistow glowkach. Bicz plis. Robienia az takiej lewackiej kurwy z logiki w swiecie filmu nie widzialem odkad "Fahrenheit 9:11" Moore'a dostal Zlota Palme w Cannes za najlepszy film fabularny (o czym mowi regulamin nagrody) mimo ze byl filmem dokumentalnym. No ale wtedy bylo jebac Busha. A teraz trzeba pobrandzlowac ucisnionych czarnych zeby sie poczuli lepiej. Superbohaterski blockbuster pasuje do Zlotych Globow za dramat jak, na przyklad i bez urazy, Widzu do Warsaw shore a Love do Roxa.pl. Dla wielkiego fana kina to jest kurwa po prostu bardzo smutne.

Lilith - 2018-12-12, 12:49

JankielKindybalista85 napisał/a:
pierdolone raczysko poprawnosci politycznej

Przez to byłam prawie że pewna, że In a Heartbeat dostanie chociaż nominację do Oscara w kategorii filmy animowane krótkometrażowe, ale nie dostało. Szkoda, bo dobre to było.

Film fantastyczny o superbohaterach nominowana w kategorii dramat... Aż taki dobry tam jest wątek dramatyczny? A nuż nie wygrają, ale rozumiem, że sama nominacja doprowadza Cię do białej gorączki.

icywind - 2018-12-12, 13:06

ZróbmySobieKupę napisał/a:
taki przedmiot jak wiedza o podatkach

WoS
Przedsiębiorczość

[ Dodano: 2018-12-12, 13:07 ]
widzu napisał/a:
Przysposobienia Obronnego już od dawna nie ma

I dobrze, niczego mnie nie nauczył ten przedmiot a pytania były typu "kiedy wydano pierwszy numer czasopisma strażak"

JankielKindybalista85 - 2018-12-12, 13:09

Na pewno zanim drukarnia sie spalila.
widzu - 2018-12-12, 13:28

JankielKindybalista85, no bo rozumiesz, bo chodzi o to że to dramat, że to film fantastyczny, a nie dokumentalny :troll:

No i kolejny dramat że jest tylko jeden taki film, a powinien stanowić co najmniej 3/4 wszystkich. :troll:

Davos - 2018-12-12, 13:54

Mnie tam już nie zdziwi żaden wyczyn walczących o poprawność polityczną, kolejny dzień przynosi jakieś absurdy na tym polu, a w świecie filmu to już w ogóle. Do dziś mi się chce śmiać, gdy sobie przypomnę, że jakaś czarnoskóra kobieta chciała pozwać twórców Hobbita o rasizm, bo szukali do roli elfów tylko białych ludzi, a jej się taka akurat rola zamarzyła i ekipa ją odrzuciła, bo nie jest biała. No jak tak można :D

Moris299 napisał/a:
Ale nikt tego nie zmieni, bo nikt kto samodzielnie myśli nie zagłosuje na pis/po w przyszłości
Państwu to na rękę, że "produkuje" debili

A na kogo głosują ci "samodzielnie myślący"? Pewnie na Korwina, co? :PP

JankielKindybalista85 - 2018-12-12, 14:01

Widzu, aaa no to jesli tak to mamy zdobywce statuetki.

Serio, kobieca wersja "Ghost busters" bardziej by pasowala bo ten film to byl prawdziwy kurwa dramat. I koszmar. I zenada. I profanacja szacownych meskich zwlok oryginalnych filmow o pogromcach. A kobiety przecie tez ucisnione. Tez cos im sie nalezy i to najmarniej po Oscarze dla kazdej RZEKOMO (bo dopoki nie zapadl wyrok sadu oskarzony jest niewinny w swietle prawa) zmolestowanej przez Weinsteina. W koncu fantastycznie graly swoje role przez lata z masowym, genialnie wykreowanym plot twistem dopiero w momencie gdy kariera zdobyta przez lozko (co ja bylbym sklonny nazwac prostytucja) i tak sie zalamala. A seksistowskie Zlote Globy w tym roku docenily tylko mudzinow zamiast kobiet... i dobrego kina.

Antybristler - 2018-12-12, 15:34

Meh, protesty nic nie dały. Musieliśmy pracować, a nawet nam więcej nie zapłacą za ten dzień :sadangel:
Love178 - 2018-12-12, 15:46

Davos napisał/a:
Mnie tam już nie zdziwi żaden wyczyn walczących o poprawność polityczną, kolejny dzień przynosi jakieś absurdy na tym polu, a w świecie filmu to już w ogóle. Do dziś mi się chce śmiać, gdy sobie przypomnę, że jakaś czarnoskóra kobieta chciała pozwać twórców Hobbita o rasizm, bo szukali do roli elfów tylko białych ludzi, a jej się taka akurat rola zamarzyła i ekipa ją odrzuciła, bo nie jest biała. No jak tak można :D

Nie chcę wdeptywać w szambo, ale co stoi na przeszkodzie, żeby jakąś bajkową istotę grała osoba innego koloru niż biała? Przecież nie tylko nie mamy tu do czynienia z postaciami historycznymi, ale nawet nie mamy do czynienia z ludźmi ani naszym światem, więc nawet jakichś geograficznych kontrargumentów za bardzo nie ma.

Mormegil - 2018-12-12, 15:51

Noo choćby takie że jest jasno opisane jak elfy wyglądały

[ Dodano: 2018-12-12, 15:51 ]
Elfy Tolkiena ofc

JankielKindybalista85 - 2018-12-12, 16:15

No i ci Mormel wzial i odpowiedzial, Love. Oczywiscie tworca moze sobie robic co chce. Moze zrobic czarne elfy i miec gdzies pierwowzor w swojej adaptacji. Bo to jego wizja artystyczna za ktora on odpowiada. Tylko niech to faktycznie bedzie jakas konsekwentna i spojna wizja. Bo jesli jedyna motywacja do takich chaotycznych zmian jest poprawnosc polityczna ("bo mamy za duzo #FUCKINWHITEMALE w kinie) no to sorry, niech takie zmiany wypierdalaja. Szkaluje, nie szanuje.

Poza tym sie przejmujecie takimi detalami jak to, co pisal Tolkien. W serialu BBC jakas angielska krolowa z czasu Woiny Dwoch Roz zostala zagrana przez czarna aktorke. Da sie? Da sie. Ale skoro tak to mam nadzieje ze nie dojdzie do spalenia kilku amerykanskich miast w zamieszkach rasowych gdy w przyszlym filmie o Baracku Obamie postac tytulowa zagra bez charakteryzacji bialy aktor. Gosling bylby swietny.

Mormegil - 2018-12-12, 16:27

JankielKindybalista85 napisał/a:
Gosling bylby swietny

:haha:

widzu - 2018-12-12, 16:27

icywind - 2018-12-12, 16:52

Mormegil napisał/a:
Noo choćby takie że jest jasno opisane jak elfy wyglądały

[ Dodano: 2018-12-12, 15:51 ]
Elfy Tolkiena ofc

Mroczne elfy to żadna nowość :V

JankielKindybalista85 - 2018-12-12, 16:54

Dla Tolkiena, rasisty i bialego suprematora (huehue ale slowo) to byla nowosc nie do pomyslenia.

Poza tym mroczne elfy to rasizm bo czarna skora kojarzy sie z mrokiem a mrok ze zlem. A Gandalf na najwyzwzym levelu byl bialy, nie czarny. Skandal.

Widzu, o to to to.