Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Hydepark - Zdjęcia naszych zwierzaczków :D
Lilith - 2020-05-09, 00:17 Uwaga. Ja i Antek będziemy adoptować koteła czarno-białego Moris299 - 2020-05-09, 22:40
Mańka napisał/a:
Ona. Typowa blondynka - śliczna, ale strasznie głupia znosi jedzenie do kołowrotka i potem biega, hałasując. Prawdopodobnie przez to, że miała zmienianą klatkę i jeszcze czuje się nieswojo.
Ja mam taką teorię, że ona nie do końca rozumie zasadę działania kołowrotka i myśli sobie "zaraz przebiegnę kawałek do przodu i jedzonko zostanie z tyłu i już nie będzie mi się walać pod nogami".RudaMaupa - 2020-05-12, 13:48 Lilka, a skąd macie? Love178 - 2020-05-12, 13:56 Mam zdjęcie najdziwniejszej truskawki, jaką znalazłam w ogródku, w tle leży mój kot
macbed - 2020-05-12, 14:06 fajna truskawka, u mnie kiedyś była taka w kształcie serduszka
a to zdjęcie myszy komputerowej, w tle pies ćwiczy jogę jak co wieczór
Love178 - 2020-05-12, 14:12
macbed napisał/a:
fajna truskawka, u mnie kiedyś była taka w kształcie serduszka
Aww
U mnie była też kiedyś malina w kształcie slipów, ale nie mogłam zrobić zdjęcia, bo mi stary telefon nie chciał złapać ostrościLilith - 2020-05-12, 15:27 RudaMaupa, kolega z pracbazy Antka ma do oddania kotełki, to se zamówiliśmy. A że ja jestem kociara, to wiadomo.RudaMaupa - 2020-05-13, 06:48 Poproszę więcej zdjęć zwierzów na pierwszym planie, kocham zwierzątka Wasze i nasze (platonicznie!)
Ooo, Lilka, czyli to taki mały smrodek będzie, dla którego żadna ilość zabawy nie jest wystarczająca! awwww...
A co do truskawki z kotem w tle, jakoś mnie zdziwiło, że masz czarnego kota a z drugiej strony to kot wybiera właściciela, nie odwrotnie. Love178 - 2020-05-13, 06:58 Dziwne? o.0 Z jednej strony nie wiem czy posiadanie kota jakiegokolwiek koloru mogłoby coś znaczyć, ale z drugiej moja rodzina ma zdecydowaną obsesję na punkcie czarnych kotów, to są nadkoty RudaMaupa - 2020-05-13, 07:05 Kolorowa dziewczyna, to i kot kolorowy - taki tok myślenia miałam. Z drugiej strony mnie nie podejrzewano o rudego futrzaka, bo jednak czarny by się lepiej z wiedźmą komponował
Trzeba mocno uważać wiadomo, że sierść i jej kolor nie są specjalnie ważne, byleby było co podrapać, to tylko takie baju baj.
We Włoszech czarne koty mają ciężki żywot ze względu na przesądy, makabra...Love178 - 2020-05-13, 07:12 No jakby były koty, co dosłownie odzwierciedlają wszystie typy osobowości właścicieli, to mielibyśmy koty różowe, zielone, niebieskie Czarny jest w sumie mieszanka wszystkich kolorów, więc chyba pasowałby każdemu
A jak pierwszy raz się dowiedziałam co się dzieje z czarnymi kotami we Włoszech, to byłam jakoś w gimnazjum, mój kot był moim oczkiem w głowie i mega mi się przykro zrobiło. Biedactwa, chciałabym móc wszystkie przygarnąć :<krojechleb - 2020-05-13, 08:00 Ludzie przesądni, którzy faktycznie wierzą w całe to gówno są po prostu pojebani.Moris299 - 2020-05-13, 08:25
Cytat:
Czarny jest w sumie mieszanka wszystkich kolorów,
Czarny nie składa się z zadnego koloruLove178 - 2020-05-13, 08:29
Cytat:
Black is the darkest color, the result of the absence or complete absorption of visible light.
oboje mamy racjęMoris299 - 2020-05-13, 10:40 Zależy jak na to spojrzeć no bo skoro kolory które widzimy to fala o danej długości a skoro zgodnie z twoim tekstem
Cytat:
Czarny jest najciemniejszym kolorem, wynikającym z braku lub całkowitego pochłaniania światła widzialnego.
To znaczy, że przedmiot o kolorze czarnym nie odbija wcale żadnych fal (absence or complete absorption), czyli nie jest żadnym kolorem.krojechleb - 2020-05-13, 11:08 No w sumie coś czerwonego pochłania wszystkie kolory że tak powiem( chodzi o fale elektromagnetyczne o długości odpowiadającej konkretnym kolorom) oprócz czerwonego, który jest odbijany dlatego widzimy coś czerwonego i analogicznie z wszystkimi kolorami. Więc w sumie czarny to nie kolor jeżeli tak na to spojrzymy a biały jest wszystkimi kolorami bo odbija wszystkie fale ( tak na prawdę to nie ma czegoś co odbija wszystko i czegoś co pochłania wszystko no chyba że może czarna dziura)
[ Dodano: 2020-05-13, 12:23 ]
Nie jednak nie ma ciała doskonale czarnego ani białego. Czarna dziura się nie zaliczaLove178 - 2020-05-13, 11:39
Moris299 napisał/a:
Zależy jak na to spojrzeć no bo skoro kolory które widzimy to fala o danej długości a skoro zgodnie z twoim tekstem
Cytat:
Czarny jest najciemniejszym kolorem, wynikającym z braku lub całkowitego pochłaniania światła widzialnego.
To znaczy, że przedmiot o kolorze czarnym nie odbija wcale żadnych fal (absence or complete absorption), czyli nie jest żadnym kolorem.
Lub pochłania całe światło widzialne, a tam są wszystkie kolory xD Obie rzeczy zawierają się w definicji, więc oboje mamy racjęmacbed - 2020-05-13, 12:45 ontop, moje korniki
Całkiem_Dobry_Chłop - 2020-05-13, 18:28
krojechleb - 2020-05-13, 18:50 Jakby tak na to patrzeć to wtedy czerwony jest wszystkimi kolorami oprócz czerwonego. Ale nie tak to widzimy dlatego czerwony to czerwony.