Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Hydepark - Narzekalnia
c1ick - 2017-10-25, 18:49 Lux jak wujicywind - 2017-10-25, 19:05 https://www.otodom.pl/ofe...i_ad#gallery[1]
xDJankielKindybalista85 - 2017-10-25, 22:21 Co wy tu kurwa narzekacie. Zapraszam do Krakowa, tu są dopiero na rynku oferenci-niedopierdolixy z cenami z kosmosu.icywind - 2017-10-26, 05:23 Dawaj przykłady
[ Dodano: 2017-10-26, 07:34 ]
W ogóle najlepsze potem są rozważania, że młodzi ludzie późno się wyprowadzają bo mamy kulturę wielopokoleniowa i ludzie wolą mieszkać na swoim bo są mało elastyczni i mobilni, przywiązani do miejsca.Dead_Laugh - 2017-10-26, 14:22 A właśnie XD Jak się Seniorze dostanę do Krakowa w tym roku co raczej tak się stanie to kupuję od razu mieszkanie. Albo na wszelki wypadek po zdanym roku. Dla bezpieczeństwaJankielKindybalista85 - 2017-10-26, 14:50 Nie wiem skąd masz na to forsę ale... gratuluję i zajebiście że masz. Daj znać jak się na ostro zaczniesz do tego przymierzać, miasto znam bo to moje miasto (skurwysyny) a i pracowało się w nieruchomościach i przyległościach to wie się troszkę wincyj niż objawią ci pośrednicy i deweloperzy w ogłoszeniach i gadkach szmatkach. Chętnie coś porozkminiam.icywind - 2017-10-26, 14:53
Dead_Laugh napisał/a:
A właśnie XD Jak się Seniorze dostanę do Krakowa w tym roku co raczej tak się stanie to kupuję od razu mieszkanie. Albo na wszelki wypadek po zdanym roku. Dla bezpieczeństwa
Skąd ty masz tyle kasy?JankielKindybalista85 - 2017-10-26, 14:53
icywind napisał/a:
W ogóle najlepsze potem są rozważania, że młodzi ludzie późno się wyprowadzają bo mamy kulturę wielopokoleniowa i ludzie wolą mieszkać na swoim bo są mało elastyczni i mobilni, przywiązani do miejsca.
No. Z tego samego powodu mamy też tak mało rozwodów w stosunku do zachodniej Europy - bo tacy jesteśmy prorodzinni szczęśliwi w związkach tradycjonaliści a z tym że duży odsetek małżeństw trwa choć nie powinien bo rozwód oznaczałby śmierć ekonomiczną, a conajmniej stoczenie sie w skrajne ubóstwo, często dla obojga nieszczęśliwych małżonków, ta nasza polska stałość w uczuciach nie ma nic wspólnego.
icywind napisał/a:
Dead_Laugh napisał/a:
A właśnie XD Jak się Seniorze dostanę do Krakowa w tym roku co raczej tak się stanie to kupuję od razu mieszkanie. Albo na wszelki wypadek po zdanym roku. Dla bezpieczeństwa
Skąd ty masz tyle kasy?
To było jednocześnie zajebiście januszowe i zajebiście lewackie pytanie. icywind - 2017-10-26, 14:57 Mam powód do narzekania. Jak śmieszek opowiada o tym co kupi to czuję się biedakiem macbed - 2017-10-26, 14:58 icywind - 2017-10-26, 15:01
JankielKindybalista85 napisał/a:
icywind napisał/a:
W ogóle najlepsze potem są rozważania, że młodzi ludzie późno się wyprowadzają bo mamy kulturę wielopokoleniowa i ludzie wolą mieszkać na swoim bo są mało elastyczni i mobilni, przywiązani do miejsca.
No. Z tego samego powodu mamy też tak mało rozwodów w stosunku do zachodniej Europy - bo tacy jesteśmy prorodzinni szczęśliwi w związkach tradycjonaliści a z tym że duży odsetek małżeństw trwa choć nie powinien bo rozwód oznaczałby śmierć ekonomiczną, a conajmniej stoczenie sie w skrajne ubóstwo, często dla obojga nieszczęśliwych małżonków, ta nasza polska stałość w uczuciach nie ma nic wspólnego.
icywind napisał/a:
Dead_Laugh napisał/a:
Skąd ty masz tyle kasy?
To było jednocześnie zajebiście januszowe i zajebiście lewackie pytanie.
Nie. To było pytanie biedaka zdziwionego skąd 19sto letni chłopak w tym kraju mówi o kupnie mieszkania ot tak. Januszowe by było jakbym mu życzył, żeby zbiedniał a lewackie, gdybym spytał czy zapłacił podatek czy nie wiem w sumie.JankielKindybalista85 - 2017-10-26, 15:05 Aaa to jeśli jesteś Icku jak Rychu Peja i reprezentujesz tu biedę, szczerze uczciwie i bez podtekstów, to przyłączam się do pytania.
Śmieszku, albo masz dzianą rodzinę, albo sprzedałeś niezłego start-upa albo musisz być legendarnie ciasny.
Ps. Ale studia to z moich podatków się ojebie, co nie? Dead_Laugh - 2017-10-26, 15:06 Nie przesadzajmy. To wszystko zależy jak i kiedy spożytkowujesz pieniądze. Ja od najmłodszych lat oszczędzałem. Na początku oczywiście nieświadomie. Po prostu jedni pieniądze wydają aby mieć obecnie coś dobrego. Inni oszczędzają od długich lat.
Plus ojciec dużo inwestuje.
[ Dodano: 2017-10-26, 16:07 ]
JankielKindybalista85 napisał/a:
Ps. Ale studia to z moich podatków się ojebie, co nie?
Zobaczymy. Będzie smutno jeżeli nie bo już doszliśmy do porozumienia, że będą.JankielKindybalista85 - 2017-10-26, 15:09 No to się dostań to pogadamy. Całkiem_Dobry_Chłop - 2017-10-26, 15:28 Dead_Laugh, czyli jak będą to rozumiem, że w ramach wdzięczności postawisz Jankielowi piwo.icywind - 2017-10-26, 15:30 Moi rodzice nigdy własnego mieszkania nie kupili i mój ojciec wyprowadził się z mieszkania swoich rodziców do mieszkania rodziców mamy i tak tam mieszkaliśmy w 6 osób na 3 pokojach. O jakimś kieszonkowym z którego mógłbym odłożyć większe pieniądze nawet będąc niewiadomo jak oszczędnym to mogłem pomarzyć.KicerK - 2017-10-26, 16:05
icywind napisał/a:
Skąd ty masz tyle kasy?
Pewnie nakradłicywind - 2017-10-26, 16:06 o, to jest januszowe Jankielu.widzu - 2017-10-26, 16:53 burżujLove178 - 2017-10-26, 17:13
Cytat:
Nie przesadzajmy. To wszystko zależy jak i kiedy spożytkowujesz pieniądze. Ja od najmłodszych lat oszczędzałem. Na początku oczywiście nieświadomie. Po prostu jedni pieniądze wydają aby mieć obecnie coś dobrego. Inni oszczędzają od długich lat.
Plus ojciec dużo inwestuje.
To chyba przeważa tu smykałka do inwestycji ojca, bo ja pracuję w każdej wolnej chwili i mimo, że wydaję tylko na najbardziej potrzebne mi rzeczy, to rzadko mam na koncie więcej niż 30 zł
icywind napisał/a:
Moi rodzice nigdy własnego mieszkania nie kupili i mój ojciec wyprowadził się z mieszkania swoich rodziców do mieszkania rodziców mamy i tak tam mieszkaliśmy w 6 osób na 3 pokojach. O jakimś kieszonkowym z którego mógłbym odłożyć większe pieniądze nawet będąc niewiadomo jak oszczędnym to mogłem pomarzyć.