To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Sprawy związane z forum - REGULAMIN FORUM - komentarze

widzu - 2015-04-07, 21:04

Duże obrazki zostają automatycznie zmniejszone przez skrypt do nierozwalających forum.

Można usunąć punkt regulaminu o za dużych obrazkach. :grimer:

Moris299 - 2015-04-07, 21:45

Nie usuwajmy z jednego prostego powodu o którym lepiej głośno nie mówić :D
Mackers - 2015-04-07, 21:46

Moris299 napisał/a:
Nie usuwajmy z jednego prostego powodu o którym lepiej głośno nie mówić :D

To znaczy?

Davos - 2015-04-07, 21:48

Kopiuję swoją wiadomość PW do Widza, żeby nie pisać w kilku miejscach naraz (PW, SB i ten temat), bo robi się bałagan.

Davos napisał/a:

Nie testowałem jeszcze tej opcji, ale jeśli faktycznie zmniejsza obrazki powyżej 1000 to i tak ten zapis w regulaminie będzie potrzebny.
No bo co z obrazkami o szerokości 601-1000, które też są zakazane, a które już nie będą automatycznie zmniejszane?

Widzu pisał wcześniej, że zmniejsza obrazki powyżej 1000 px.

widzu - 2015-04-07, 21:48

Moim zdaniem powinien zostać zapis o sygnaturkach, żeby nie były zbyt wysokie.

[ Dodano: 2015-04-07, 22:49 ]
Davos napisał/a:
Widzu pisał wcześniej, że zmniejsza obrazki powyżej 1000 px.

NAWET ponad 1000 px.

A zmniejsza ponad 400px.

Davos - 2015-04-07, 21:49

O sygnach na pewno pozostanie zapis.

Ale nie podoba mi się, że Morris coś knuje :P

[ Dodano: 2015-04-07, 22:50 ]
widzu napisał/a:
NAWET ponad 1000 px.

A zmniejsza ponad 400px.

To zmienia postać rzeczy.

Moris, mógłbyś rozwinął myśl? :hm?:

Moris299 - 2015-04-07, 21:52

Ale to nie tu, zrobię temat który można od rana do kosza wywalić
WojtekVanHelsing - 2015-04-12, 09:07

Moim zdaniem powinien być w regulaminie wpis, że moderator nie może dać komuś osta za obrazę jego samego.
Mackers - 2015-04-12, 09:10

Moderator też człowiek. Chcesz obrażać kogoś? :?
WojtekVanHelsing - 2015-04-12, 09:12

Nie, zreszta t oby nic nie zmieniło, nie robi mi różnicy kto daje mi warna.
Love178 - 2015-04-12, 10:21

Na forum nie ma moderatorów, możemy spokojnie taki wpis zamieścić :haha:
RudaMaupa - 2015-04-12, 10:59

Moim zdaniem ten wpis jest niepotrzebny. Jeżeli jest obraza kogoś z nas, to niezależnie od funkcji ost się należy. Jeśli ktoś uważa, że ost na wyrost, może złożyć zażalenie w odpowiednim temacie w tym dziale.

Niestety nie da się stworzyć doskonałej sytuacji, ale moim zdaniem o wiele lepiej jest zaufać naszej ocenie sytuacji - do tej pory nie widziałam nadużyć w związku z dawanie ostów za obrazę - niż ryzykować, że ktoś się zasłoni regulaminem, a dany członek administracji będzie czekał, aż pojawi się ktoś inny, by osta wlepić.

Nie wolno obrażać nikogo, dotyczy to również nas.

Davos - 2015-04-12, 11:03

Zgadzam się z Rudą, a postulat Wojtka jest dla mnie zupełnie niezrozumiały. Jeśli na forum będzie akurat tylko 1 osoba z administracji, to znaczy że można ją wyzywać od najgorszych ch... i nie łapać za to osta (przynajmniej do pojawienia się innego admina)? Bez sensu.
Nie wspominając o tym, że są na tym forum osoby, które od razu by tego zapisu w regulaminie nadużywały...

WojtekVanHelsing - 2015-04-12, 11:22

love178, Moderator, administrator, mam to w dupie.

Davos, RudaMaupa, 1 osoby tutaj nie ma, zaś ludzie w swoich przypadkach sądzą inaczej.

RudaMaupa - 2015-04-12, 11:23

Czasem się zdarza, że są po jednej. I tak, każde z nas już teraz inaczej postrzega sytuacje. Co to zmienia?

[ Dodano: 2015-04-12, 12:24 ]
W zasadzie co miałby ten wpis dać? Czy rzeczywiście jest jakakolwiek.przesłanka przemawiająca za jego słusznością?

WojtekVanHelsing - 2015-04-12, 11:33

RudaMaupa, Czy jest jakieś państwo gdzie policjant może zajmować sie sprawą dotycząca jego? Gdzie sędzia moze sądzić w sprawie dotyczacej jego?
Mackers - 2015-04-12, 11:35

Tak kurwa, od razu ustawmy trójpodział władzy, bo przecież tytania ani trochę nie ogarnia forum...

[ Dodano: 2015-04-12, 12:35 ]
Adminy wymyślają pomysły i je realizują, kto to słyszał? :scared:

RudaMaupa - 2015-04-12, 11:38

Nie jesteśmy państwem. Ba, regulamin jest głównie do ochrony przed trollami i shitstormem, ma pomagać, nie przeszkadzać. Zapytam jeszcze raz: w naszym indywidualnym przypadku co ten przypis miałby zmienić? To, że jak po nocy siedzi sam Davos i oberwie, to ja rano będę musiała zdecydować, czy to tylko nagana, czy obraza?

Moim zdaniem to wręcz plus, że każdy może sam ocenić. Nie chciałabym wrzucać warnów za obrazę innego członka administracji z tego prostego powodu, że mogłoby to stworzyć aurę kumoterstwa niezaleznie od naszych intencji. Ten układ wymusza na nas obiektywność - nie możemy sobie pozwolić na zarzucenie niesprawiedliwości. Zresztą mieliśmy kiedyś rozmowę na taki temat w piwnic.

Zmienianie rozwiązania, które działa, na inne, "bo tak jest wszędzie", to głupota. Chyba że podasz mi rozsądne argumenty.

[ Dodano: 2015-04-12, 12:39 ]
Haha, mackers, uwielbiam Cię. :-D

[ Dodano: 2015-04-12, 12:46 ]
A co do sytuacji z piwnicy - jeden z nas uważał, że użytkownik przekroczył granicę i zasługuje na warna, a my nie zareagowaliśmy, bo nie chcieliśmy podejmować decyzji za kogoś z nas. Zaczęliśmy dyskutować. Okazało się, że większość z nas jest zdania, że jeżeli admin uzna, iż zachowanie użytkownika wobec niego przekroczyło granicę, sam powinien wyznaczyć karę.

Od tamtego czasu jestem przekonana, że każdy z nas trzy razy się zastanowi, nim wlepi komuś ostrzeżenie, bo "on mi brzydko mówi". W zasadzie chyba nie było takiej sytuacji, by ktokolwiek miał powody protestować z tego powodu. Wręcz oko jest przymykane. Jeżeli pojawiłby się zaś zapis, że admin nie może się sam bronić czy ukarać za zachowanie ogólnie przyjęte za nieodpowiednie, przejdzie to na pozostałych, a mam wrażenie, że to może być wręcz szkodą dla użytkowników - niektórzy mają własny sposób komunikacji i mogłabym nie zrozumieć pocisku wobec np. słownika, tym samym karząc za to ponad normę.

Nie wiem, czy wiecie, o co mi chodzi...

Love178 - 2015-04-12, 11:48

Cytat:
love178, Moderator, administrator, mam to w dupie.

Nie wiesz co się dzieje na forum, to i twoje postulaty są do dupy, just sayin' ;)
Ja bym Ci poradziła poczytanie tematów, żeby nie robić dubli, bo to narusza punkt 3. i za to masz większe prawdopodobieństwo dostać realnego osta, nie za wymianę zdań z administracją :roll:

Marcin55522 - 2015-04-12, 12:10

Wojtek, co Ty pierdzielisz? Jest dobrze tak jak jest. To co Ty chcesz wprowadzić jest bez sensu i śmieszne.