To w takim razie czym jest wg ciebie miłość?Barbra - 2015-09-25, 09:50 Nie krzywdź mnie
Nie krzywdź mnie
Nie więcejChodnikowyWilk - 2015-09-25, 09:57 Dlaczego zarejestrowales sie na forum? Mackers - 2015-09-25, 11:25 Czemu nie JankielowokindybalistowyJankielKindybalistaJankielaKindybalisty?V - r - 2015-09-25, 12:40 Kindybalistyczny jak już.JankielKindybalista85 - 2015-09-25, 15:12
Bo miałem rekordowo długi okres bezsenności i po obejrzeniu wszystkich filmów i zagraniu we wszystkie 4 gry w jakie grywam nie miałem co robić po nocach w tygodniu.
Mackers napisał/a:
Czemu nie JankielowokindybalistowyJankielKindybalistaJankielaKindybalisty?
Bo to by było głupie jak chińskie bajki o kobietach-lisach i twierdzenie że to kobieta-wilk.
Lubisz bić inwalidów?WojtekVanHelsing - 2015-09-25, 16:06 Ja mam do Ciebie pytanie:
Otóż, jesteś tutaj najinteligentniejszą osobą, napisałeś kiedys, że nie lubisz Niemców bo to bo tamto itd. ok.
Aczkolwiek dzisiaj wśród lewactwa + nielewactwa które jest nastawione do Polski w sposób taki "neutralny" panuje przekonanie o wyższości Niemców... Wiadomo, najwyższy wskaźnik IQ w Europie (swoja drogą na swiecie najwyzszy wskaznik IQ jest w Izraelu), wymyślili najbardziej znaczace wynalazki, zawsze byly w czolowce panstw Europejskich, to, że ja za nimi nie przepadam wynika z wielu czynników, natomiast czemu Ty, osoba wolna od łańcuchów uprzedzeń nacjonalistycznych itd. nie trawisz niemcow?V - r - 2015-09-25, 16:07
Zaku, sorry, ale Ty albo dawaj oryginały albo tłumacz to sensownie bo coś takiego:
Zaknafein napisał/a:
Dlaczego ciągle mnie nastraszasz?
to jest szokująca dla oka i ucha zbrodnia na języku polskim.
WojtekVanHelsing napisał/a:
Otóż, jesteś tutaj najinteligentniejszą osobą
Detsrajt biczys!
.........
A tak naprawdę jestem drugi, po Rudej. Ona jest o wiele bardziej ogarnięta rzyciowo.
WojtekVanHelsing napisał/a:
czemu Ty, osoba wolna od łańcuchów uprzedzeń nacjonalistycznych itd. nie trawisz niemcow?
Wojtek się tu pojawił i to w dodatku zadał poważne pytanie. To zobowiązuje do dłuższej i poważnej wypowiedzi.
Nie lubię Niemców z dwóch powodów:
1. Z racji tego co los i geografia uczyniły z naszymi narodami Niemiec zawsze będzie conajmniej potencjalnym wrogiem Polaka. Nawet w najbardziej pkojowych czasach i wokresie najbardziej serdecznych stosunków międzysąsiedzkich zawsze będą istniały potencjalne powody do konfliktu. Chocby tylko z powodu geografii. A wroga można i nawet w większości przypadków należy szanować, można i nawet podziwiać, ale nie można nawet na sekundę go polubić bo wtedy zapomina się że to wróg. Oczywiście są wyjątki. Francja i anglia były wrogami przez 900 lat a dopiero od jakichś 100 nie da się wyobrazic sobie wjny miedzy nimi, co dawniej przez wieki było stanem naturalnym tych krajów. Aż pojawił się wspólny wróg (Niemcy) a jednocześnie pole konfliktów terytorialnych (kolonie) zostało usunięte. Ten pierwszy przypadek w historii Polski i Niemiec zaszedł raz (ZSRR w latach 30-tych), ten drugi nigdy. I nigdy nie zajdzie - geografia jest tu bezlitosna. Więc Niemcy zawsze będą potencjalnym agresorem w stronę Polski. A póki tak jest, nalezy o tym pamiętać i Niemców nie lubić
2. Nie lubię Niemców z tego samego powodu, z którego nie lubię Rosjan i Amerykanów. Po prostu pewne narody mają wdrukowane w swoją świadomość pragnienie panowania nad światem. Są jak fale morza, raz się cofają, raz napierają, ale główna myśl: zdobywac nowe ziemie, nowe rynki, nowych poddanych, planować nowe wojny i inne sposoby dominacji nawet gdy faktycznie akurat nie ma nigdzie z nikim sytuacji konfliktowej, ot, dla samego faktu powiększania swojej władzy, nigdy nie znika, zawsze siedzi w narodowej świadomości. Niemcy są jednym z tych narodów, które to mają i to od samego początku istnienia Niemiec sredniowiecznych. Dopóki na świecie żyje więcej niż jeden Niemiec ta dwójka, choćby najbardziej poczciwa, będzie miała w swojej narodowej świadomości i etosie żądzę panowania nad światem. i znowu: takie narody mozna szanować, podziwiać i żyć z nimi w pokoju i dobrze na tym wychodzić dopóki się ich nie polubi i nie zapomni co tak naprawdę niezmiennie przez wieki ich napędza.
V - r napisał/a:
:foch:
No bez obrazy, bystry jesteś, potencjał masz, ale sorry... nie ma porównania.
Moris299 napisał/a:
Dlaczego unikasz trudnych pytań ?
Po co miałbym to robić skoro wiem, że z twojej strony takie nie padnie? Ba dum tss...Zaknafein - 2015-09-25, 17:46 Bo ja jestem bad boy i łamie zasady i popelniam zbrodnie :>JankielKindybalista85 - 2015-09-25, 17:48
Zaknafein napisał/a:
Bo ja jestem bad boy i łamie zasady i popelniam zbrodnie :>
Ale ja Cię przez to Stary nie rozumiem bo z powodu niedoskonałego przekładu, ew. po prostu innego niż ten z którym się stykałem całe życie, mam albo więcej niż jedno albo ani jednego skojarzenia. tak się nie można bawić! macbed - 2015-09-25, 17:49 JankielKindybalista85 - 2015-09-25, 17:50 macbed - 2015-09-25, 17:54