To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Ciekawostki ze świata i kraju - Dzisiaj mija 25 lat odkąd homofilia przestala chorobą [*]

krojechleb - 2020-05-31, 10:40

w ogóle czytałem że te pozrzynane żeczy były po to żeby po wprowadzeniu chrześcijaństwa ludzie, którzy wyznawali jakieś tam inne pogańskie rzeczy mieli łatwiej i żeby chętniej sie dostosowali do nowej religii

[ Dodano: 2020-05-31, 11:40 ]
o nowa strona, no dzień dobry, witam panią

Lilith - 2020-05-31, 11:32

Wojtuś, nie wmówisz mi, że Jezus urodził się 25 grudnia. Z tego co pamiętam, Biblia takiej daty nie podawała. Po prostu wtedy jest przesilenie zimowe i dawni Słowianie wtedy mieli swoje święto, które było czymś w rodzaju Wigilii Bożego Narodzenia. A żeby nowa religia się dobrze przyjęła, to wpierdolili na chama swoje interpretacje świąt.

Ano, zapomniałam. "Katolicy" mają wyjebane na Biblię. U nich liczy się kult maryjny i dogmaty. Ewentualnie, co ksiądz powie w kościółku na ambonie na podstawie spowiedzi swoich owieczek. Szkoda, że chyba nigdy na tronie piotrowym nie zasiądzie papież-troll, który wyda taki dogmat, przez który to wszystko podzieli się przez zero. Nie wiem, powie, że Jezus był kobietą, która żyła w lesbijskim związku z Marią Magdaleną, czy coś. I tak jak coś traci na aktualności, to staje się metaforą. To nie religia, tylko jeden wielki biznes.

Antybristler - 2020-05-31, 12:44

WojtekVanHelsing napisał/a:
Antybristler napisał/a:
Czemu nie? Znaczy w jakieś święta typu 3 króli to mam wyjebane, ale boże narodzenie można świętować po świecku.

Ale po co?

Ateista też człowiek. Również lubię spędzić te parę dni z rodziną, wręczać prezenty itp. Świąteczny klimat również mi się podoba.

krojechleb - 2020-05-31, 12:54

No to też jest fajne, można jak mówiłem posiedzieć z rodziną i znajomymi, nie muszą temu towarzyszyć jakieś duchowe uniesienia. A takie święta są do tego okazją bo wielu ludzi ma wtedy wolne. Ja tam w każdym razie problemu nie widzę a zauważyłem że święta są używane jako argument przeciwko niewierzącym, że hipokryzja, że mama kazała i inne bzdety. Może komuś kazała ale jakie to ma znaczenie
Love178 - 2020-05-31, 12:56

Jakim trzeba być socjopatą, żeby nie móc pojąć, że takie potzeby jak bliskość członków rodziny, miłość czy dobre relacje z otoczeniem są uwarunkowane ewolucyjnie i nie trzeba się podpierać żadnymi bożkami żeby je odczuwać :| Widać, że wiotke gimboateizował żeby się buntować rodzicom, skoro nie rozumie, że prawdziwy ateista może kochać swoją rodzinę.
icywind - 2020-05-31, 13:04

Ale nie musi, jeśli rodzina jest chujowa
Antybristler - 2020-05-31, 13:06

Moja jest chujowa, ale jak się odwiedza raz na pół roku to ujdzie :D
Lilith - 2020-05-31, 13:07

Ja tam lubię z moją spędzać czas, ale tak na krótką metę. Zjechać na tydzień, dwa, a potem wrócić do Lublina.
krojechleb - 2020-05-31, 13:10

ja uwielbiam jak u mnie po pijaku zaczynają o polityce gadać, czasem sam mam ochotę sprowokować taką rozmowę. Merytoryka kończy się na starcie
Antybristler - 2020-05-31, 13:11

krojechleb napisał/a:
ja uwielbiam jak u mnie po pijaku zaczynają o polityce gadać, czasem sam mam ochotę sprowokować taką rozmowę. Merytoryka kończy się na starcie

I na koniec wszyscy się napierdalacie, wiem :-D

krojechleb - 2020-05-31, 13:13

nie aż tak źle nigdy nie było:D ale kłótnia jest często i wybuchy emocji :D
Lilith - 2020-05-31, 13:14

U mnie to wiecznie mnie z piciem w domu stopują :<
Antybristler - 2020-05-31, 13:14

Lilith napisał/a:
U mnie to wiecznie mnie z piciem w domu stopują :<

Bo jesteś alkoholilką.

krojechleb - 2020-05-31, 13:14

a nie raz ojciec pierdolnął w ryja wujka, brata mamy ale to nie o politykę poszło, nie pamiętam o co ale wujek zaczął i pierwszy z łapami wyskoczył. Ojciec mu wybił zęby i warga była do szycia a to wszystko jednym uderzeniem. Kurwa chyba trochę patologią zalatuje moja rodzinka :D Ale i tak ich lubię :D
Lilith - 2020-05-31, 13:25

Ciekawie masz w domu, Chlebuś :haha:
icywind - 2020-05-31, 13:38

Lilith napisał/a:
Ja tam lubię z moją spędzać czas, ale tak na krótką metę. Zjechać na tydzień, dwa, a potem wrócić do Lublina.

Tydzień, dwa to przecież mnóstwo czasu. Ja jeden dzień ledwo wytrzymuje xD

krojechleb - 2020-05-31, 13:50

Lilith napisał/a:
Ciekawie masz w domu, Chlebuś :haha:

no trochę różnych anegdotek i dobrych i złych mam ale to może innym razem

Lilith - 2020-05-31, 13:59

krojechleb, załóż osobny temat wiadomo gdzie, chętnie poczytam :D
ChodnikowyWilk - 2020-05-31, 14:22

^
macbed - 2020-05-31, 14:31

to by był potencjalny temat miesiąca, załóż