Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Rozmowy - Pogoda
Moris299 - 2016-09-16, 22:47
Dead_Laugh napisał/a:
Przecież to tylko 26 stopni mniej niż temperatura ciała
i ciało w tym momencie spala zgromadzone zapasy kalorii by wytworzyć ciepło .
a co robi w upale?
poci się przez co śmierdzisz i zmienia się rytm serca przez co czujesz chujowe zmęczenie itpV - r - 2016-09-16, 22:47
Dead_Laugh napisał/a:
Albo odmrożenia wszystkich kończyn. Podobne do udaru
Przed odmrożeniem łatwiej się ochronić.Moris299 - 2016-09-16, 22:48
Mackers napisał/a:
To może ja się wypowiem:
* 23 stopnie to idealna temperatura,
* 19-26 temperatura komfortowa do chodzenia na krótki rękaw.
wut nieMackers - 2016-09-16, 22:49 Wiem, że chuj kurwa wut nie, bo tu każdy ma inną opinię.Dead_Laugh - 2016-09-16, 22:50 A ja się zgodzę z Mackersem. To jest naprawdę optymalna temperatura. KicerK - 2016-09-16, 22:55 V - r - 2016-09-16, 22:56 W drugą stronę też się da.Dead_Laugh - 2016-09-16, 22:57 Kircek
V - r - 2016-09-16, 22:57 Wy kurwa nie rozumiecie, że 15 stopni to jest całkiem umiarkowana temperatura, a powyżej 30 można czuć się źle, co nie? xDKicerK - 2016-09-16, 22:58 To ty nie rozumiesz że od dłuższego czasu prezentujemy kompromis w postaci 23 stopni
[ Dodano: 2016-09-16, 23:58 ]
Dwudziestu trzechwidzu - 2016-09-16, 22:59 Stopni.V - r - 2016-09-16, 23:00 Tak jakby to moja wina była, że jak jest 23 to spać nie mogę.Moris299 - 2016-09-16, 23:00 Zaknafein - 2016-09-16, 23:00 xDV - r - 2016-09-16, 23:01 Moris
JankielKindybalista85 - 2016-09-16, 23:02
Nadir napisał/a:
Jeśli pocicie się już przy 20-25 stopniach to z wami jest problem i w aptece powinno coś się znaleźć na nadmierną potliwość.
Oooooo, jedno z głupszych i bardziej bezczelnych pierdoleń jakie próbuje nam wcisnąć przemysł urodowo-farmaceutyczny.
Po pierwsze: każdy się poci więc robienie z tego czegoś złego to zajebiste kłamstwo i manipulacja. Jeśli jakieś zjawisko dotyczy zdecydowanej większości populacji to jest normalne a nienormalni są ci, którzy robią przeciwko niemu handlowo-marketingowe krucjaty. To tak jak z cellulitem. 95% kobiet go ma ale mimo to dały sobie wmówić że to coś kurwa mega strasznego, nietypowego i prawdziwa kobieta cellulitu nie ma więc jak ma to powinna odczuwać wielki dramat, który trzeba zwalczyć i teraz zamiast być szczęśliwe ze swoimi dupami to płacą cięzkie hajsy firmom produkującym środki na cellulit. Z poceniem się próbuje się zrobić to samo.
Po drugie i ważniejsze: nie ma czegoś takiego jak nadmierna potliwość. Czym w ogóle jest zjawisko pcenia się? Naturalnym systemem chłodzenia organizmu. Organizm czuje że mu za gorąco więc się poci by się schłodzić. Pci się tyle ile potrzebuje do osiągnięcia tegoż schłodzenia. i ani jebaniutkiej kropelki mniej. Więc nie da się pocić za bardzo. Pocisz się w sam raz, tyle ile akurat tobie, indywidualnemu przypadkowi, potrzeba. Chyba że jesteś w jakiś sposób chory co wpływa na nadprodukcję potu ale to wtedy nie pot trzeba zwalczać tylko tę chorobę. Ale jeśli nie jesteś chory i bierzesz blokery potu to własnemu organizmowi robisz krzywdę bo nie pozwalasz mu się schłodzić w wystarczającym stopniu i non stp chodzisz przegrzany. Więc nie rób tego. jeśli cokolwiek by ewentualnie mozna było uznać za "schorzenie" to nie "nadpotliwość", która jest tylko objawem, efektem a, czizus jak to nazwać, "nadczynność grzewczą organizmu", która powoduje, ze przy 15tu stopniach zajebiście się popierdala po mieście w koszulce z krótkim rękawem. Ja osobiście, gdybyśmy szli tym tropem za zaburzenie uznałbym takową NIEDOCZYNNOŚĆ powodująca, że osobnikom jest zimno przy kurwa 25 kurwa stopniach na kurwa plusie. C'mon!
I na koniec: Tak być nie będzie! Ktoś, kto podnieca się wyjętymi prosto z najmroczniejszej dupy laboratorium doktora Moreau mutantami-hybrydami kota z bananem nie będzie mi mówił, że to ze mną jest problem. W jakiejkolwiek kwestii.
Musiałem Nadirku. Dead_Laugh - 2016-09-16, 23:08 Wszystko da się w 2 stronę. Np.
JA PIERDOLE JAK MNIE WKURWIAJĄ TAKIE CIOTY, NO KURWA. O JAKI JA JESTEM WIELCE HARDKOROWY ZIMOLUB NAJZIMNIEJ NA ŚWIECIE OO JAK PRZYJEMNIE -50°, PODKREŚLAM PRZYJEMNIE PIŹDZI. ALBO "OO WYJDĘ SOBIE NA DWÓR, ALE NIE W JAKĄŚ NORMALNĄ POGODĘ, MUSI BYĆ MINIMUM 240 STOPNI KELWINA, JESTEM LEPSZY BO LUBIĘ ZIMNO A WY CO NADAL "ZA ZIMNO, PIERDOLE NIE IDE"? JA POPIERDALAM ZIMĄ W KOSZULCE BEZ RĘKAWÓW, PRAWIE ZAMARZAM ALE POPIERDALAM, OOO JAK PRZYJEMNIE, GDYBY BYŁO CIUT ZIMNIEJ TO WYJEBAŁBYM STAREGO WE WSZYSTKIE DZIURY TAKI BYŁBYM PODNIECONY, ZROBIŁBYM JESZCZE TEMAT, ŻE ZIMA, ŚNIEG, SYBERIA. ROZUMIEM LUBIĆ ZIMNO, ALE ZABIJAĆ CAŁĄ PRZYJEMNOŚĆ Z WYJŚCIA NA POWIETRZE DLA WĄTPLIWEJ PRZYJEMNOŚCI ODMROŻENIA KOŃCZYN. OGÓLNIE SINIEJESZ, MASZ GESIA SKORKE, TRZESIESZ SIE ALE JEST KURWA ZAJEBIŚCIE. MOŻNA TO PORÓWNAĆ Z ROZKOSZĄ PODCZAS DŁAWIENIA SIĘ CHUJEM. PRAWDZIWE JEBANE SZOŁ ZACZYNA SIĘ KIEDY TAKI TWARDZIEL MOŻE SIĘ WYKAZAĆ, TRAFI SIĘ NAJZIMNEJSZY DZIEŃ W ROKU. CO TAM MATI WYJDZIEMY NA DWÓR, CHUJ ŻE PSY LODEM KURWA SZCZAJA, HEHE COŚ CIEPŁAWO, JAK BYŁEM NA ANTARKTYDZIE TO LEPIEJ PIŹDZIŁO xD CO TAM CHCESZ WYJŚĆ SEBA? TYLKO ZAŁÓŻ SZALIK BO JESZCZE SOBIE COS ODMROZISZ XD A TERAZ ZW NA MOMENCIK BO MUSZE SOBIE ODERWAĆ PALEC BO MI KURWA ZAMARZL. AHH NIE MA TO JAK BRUTALNE ODMROŻENIA KURWA DZIESIATEGO STOPNIA I WALENIE KONIA DO ŚNIEGU.V - r - 2016-09-16, 23:11 Tylko że my nie chcemy, żeby totalnie pizgało, chcemy jedynie móc normalnie funkcjonować, w czym wysoka temperatura przeszkadza i nie ma na nią żadnego remedium. Bo jak masz te 20 stopni i Ci zimno to założysz sweter i jest git, a co zrobić jak jest kurwa za gorąco, siedzisz w samych gaciach, a słońce Ci napierdala w głowę sprawiając, że chce się spać i rzygać jednocześnie?JankielKindybalista85 - 2016-09-16, 23:17 Właśnie Smieszek. Mamy temperaturę wsplną, która i jednym i drugim pasuje ale ty po prostu kurwa nie kumasz. T nie jest widzimisię, kwestia gustu i zapatrywania. Przynajmniej nie u mnie. U mnie to jest stan chorobowy organizmu i absolutnie niezależna od mojego chciejstwa niemożliwość normalnego funkcjonowania w temperaturze, którą ty uznajesz za optymalną. Bo pisałem, ze ja bym bardzo chciał móc się rozkoszować upałami 30+, bardzo bym chciał. Ale to po prostu niemożliwe. Z drugiej strony z pewnością dużo gorzej ode mnie zniesiesz okropne mrozy. Ale ja ci nie drę pizdy o to żebyś kurwa zdychał w tym mrozie tylko tłumaczę, że przy tych 5-7 stopniach mniej tobie wciąz będzie zajebiście a ja będę wstanie po prostu normalnie funkcjonować. Więc wyłącz mi tu kurwa tego capslocka!V - r - 2016-09-16, 23:19 No właśnie tu jest zasadnicza różnica, ciepłoluby. Wam przy "naszych" temperaturach jest po prostu niewygodnie, bo zimno, a my przy "Waszych" mamy stany chorobowe.