Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Sport - Euro 2016 we Francji
Mackers - 2016-06-16, 23:48 Co tam się działo...
Chłopakom brakowało tempa, napastnicy czekali na nie wiadomo co, obrona za to odwołała kawał dobrej roboty.Davos - 2016-06-16, 23:49 Marcin
macbed napisał/a:
Davos napisał/a:
Irlandia Płn. nie wygra z Niemcami (a to bardzo mało prawdopodobne)
da phoc
Przeczytaj jeszcze raz całe zdanie. Wszystko tam jest ok.
A co do meczu - jest dobrze Wynik bardzo cieszy, bo daje nam praktycznie awans z 2 miejsca, a nadal możemy powalczyć o wygranie grupy. Ukraina out.
Graliśmy dziś całkiem nieźle, chociaż można było zagrać lepiej, zwłaszcza w 1 połowie. Zbyt bojaźliwie podeszliśmy do Niemców i daliśmy im się zdominować. Ale Pazdan dzisiaj wszystko pięknie czyścił i jest bez wątpienia bohaterem meczu Fabiański też bez zarzutu. Milik wprawdzie mając dwie setki, dwa razy nie trafił w piłkę, ale ja nie będę się go czepiać. Wiadomo, szkoda, ale z drugiej strony Niemcy też dziś razili nieskutecznością - choćby taki Khedira, który w pierwszej połowie łatwo dochodził do sytuacji strzeleckich, ale walił daleko od bramki. No i to Niemcy mieli 3 celne strzały, a my - ani jednego. Nawet nie daliśmy Neuerowi szansy, żeby się wykazać chociaż przy jednym dobrym strzale. Więc fakt, że tego meczu nie przegraliśmy, można uznać za mocno szczęśliwy. Zwłaszcza, jeśli spojrzy się też na ogromną przewagę Niemców w posiadaniu piłki i wymienionych podaniach.
Wszystko wskazuje na to, że Polacy wyjdą z 2 miejsca i trafią w 1/8 na Szwajcarię, ewentualnie Rumunię. Jest dobrze
Szacun i chwała dzielnym Polakom,
stawili dziś czoła zadziornym krzyżakom.
Jesteśmy waleczni, trzymamy się w kupie,
niestraszny nam Loew, grzebiący se w dupie!Zaknafein - 2016-06-17, 01:41
na żydtubie wysypało się tyle contentu z nimi że ło matko
nie chciało mi się wklejać wszystkich linków xDkrojechleb - 2016-06-17, 08:11
widzu napisał/a:
krojechleb napisał/a:
krytykowaliście Pazdana bo słabo mu poszły towarzyskie i za to powinniście go teraz oficjalnie przeprosić
Weźmiemy Jankiela jako delegata.
Nie pamiętam że to pisałem no bo wiecie;D remis też spoko więc to opiliśmy z kumplami:D
ale podtrzymuję co napisałem
oceniłem przez pryzmat tych dwóch meczy na euro
[ Dodano: 2016-06-17, 09:13 ]
krojechleb napisał/a:
krytykowaliście Pazdana bo słabo mu poszły towarzyskie i za to powinniście go teraz oficjalnie przeprosić
bo po dzisiejszym meczu Hummels powinien do Pazdana podejść i o autograf poprośić
Milik napastnik , który potrzebóje 17 sytuacji żeby gola strzelić no to sory jako pomocnik to ok ale napoastnuik????? [:
nie to zacytowałem:D
[ Dodano: 2016-06-17, 09:14 ]
i widzę tego ortografa nie musicie odrazu wypominaćChodnikowyWilk - 2016-06-17, 08:16
Davos napisał/a:
Milik wprawdzie mając dwie setki, dwa razy nie trafił w piłkę, ale ja nie będę się go czepiać.
^ Jeszcze się odkuje, a już chyba wszyscy zapomnieli że to on dał zwycięstwo w meczu z Irlandią, zabrakło trochę szczęścia, ale i tak nie mamy prawa narzekać bo 0:0 to bardzo dobry wynik, przecie wszyscy chyba brali by remis w ciemno krojechleb - 2016-06-17, 08:19 Wilku to prawda że strzelił zwycięską bramkę ale fachowy napastnik wg mnie powinien mieć lepszą skuteczność;)
i nie uważam że powinno się go na rękach nosić za tę bramkę;)ChodnikowyWilk - 2016-06-17, 08:21 Powinien, nie przeczę, ale to nie powód by go gnoić (tak, gdzie nie czytam Milik jest po prostu gnojony) a na to nie zasłużył, bo do sytuacji bramkowych też trzeba umieć dojść, po prostu zabrakło szczęścia, chłodnej głowy.krojechleb - 2016-06-17, 08:25 Techniki mu odmówić nie można ale jako napastnik przez te 2 pierwsze mecze się średnio (póki co) prezentuje;)
obym musiał to odszczekać:Dwidzu - 2016-06-17, 09:35
ChodnikowyWilk napisał/a:
już chyba wszyscy zapomnieli że to on dał zwycięstwo w meczu z Irlandią
Ale jest duże prawdopodobieństwo, że gdyby na tej pozycji grał ktoś inny, to by goli było więcej, bo w tamtym meczu też zmarnował kilka (3? 4?) szans na łatwego gola.Marcin55522 - 2016-06-17, 10:43 On w meczu z Irlandia był chujowy, broni go tylko to że bramkę strzelił.JankielKindybalista85 - 2016-06-17, 12:28 Ale naprawdę jest coś kurwa w Polakach że w każdym momencie muszą mieć wokół klasowego syfa, którego będą gnoić. Z Irlandią wygraliśmy i zajebiście ale nie, trzeba psy wieszać na Pazdanie bo kurwa nie zagrał idealnie i raz jakaś irlandzka łamaga nam przez niego WBIEGŁA W POLE KARNE. Tym razem padło na Milika. Ale jak jebał gole w eliminacjach to dobrze było. "Jakby z Niemcami grał ktoś inny (TO ZNACZY KONKRETNIE KURWA KTO?!) to byśmy wygrali a z Irlandią to ten ktoś by jebnął 3 bramki a nie jedną" Tak tak. A jakby zamiast Milika grał ktoś inny w eliminacjach to by nas na Euro nie było. Mnie też Milik zeźlił we wczorajszym meczu, zagrał słabo i to trzeba powiedzieć i na tym skończyć temat bo nic więcej nie ma do powiedzenia a nie kurwa od razu stawiać stos żeby smażyć skurwysyna na wolnym ogniu, niech cierpi. Naprawdę kurwa? To smutne pierdolenie, które cały kraj uskutecznia jest zjebane po całości. Jak z Ukrainą Milik jebnie dwie bramy a Pazdan kopnie się w głowę w akcji bramkowej dla Ukraińców i będzie 2-1 i znów Milik będzie bogiem a Pazdan zjebaną szmatą. A to że mielibyśmy 7pkt wtedy i wyjście z grupy czyli fenomenalny rezultat by było bez znaczenia bo choćby nie wiem co to musi być ktoś komu trzeba przypierdolić. Nie konstruktywnie i szczerze skrytykować gdy zasłużył, tylko przypierdolić i lamentować jakby wam co najmniej matkę i sisotrę wyruchał. Naprawdę jak słucham takiego srania przy różnych okazjach to miewam chwile pełnej zgody z Tuskiem i Wyborczą że jesteśmy narodem pierdolonych cebulaków, którym zawsze będzie źle. Mamy na Euro 4 pkt po dwóch meczach, praktycznie pewne wyjście z grupy, zremisowaliśmy z mistrzami świata po niezłym meczu, ogólnie gramy jako drużyna naprawdę dobrze... Ogarnijcie się kurwa chociaż na tym forum.Davos - 2016-06-17, 12:40 Widzu, ale kto miałby zagrać zamiast Milika? Znasz jakiegoś lepszego polskiego napastnika, który mógłby grać zamiast niego? Ja nie widzę. W tej chwili Lewy i Milik to nasz najlepszy atak, jaki możemy mieć.
Nie zapominajcie, że do tej pory graliśmy mecze przeciwko drużynom, które bardzo dobrze się broniły. Irlandia Płn. postawiła autobus w polu karnym i skupiała się tylko i wyłącznie na obronie. W takich warunkach cholernie ciężko coś strzelić. Z kolei Niemcy mają świetną parę stoperów, Hummelsa i Boatenga, bardzo trudnych do przejścia. UEFA graczem meczu uznała wczoraj Boatenga, czyli niemieckiego obrońcę. A to też świadczy o tym, że nasz atak sprawił Niemcom sporo problemów, mimo że czystych strzałów na bramkę z naszej strony nie było.
Napastnik to nie tylko strzelanie goli. Lewy do tej pory nic nie strzelił, a nikt mu tego nie wypomina. Bo robi świetną robotę grając bez piłki, przemieszczając się po boisku i ściągając na siebie uwagę innych, dając miejsce innym graczom. Milika też mocno rywale pilnowali bo wiedzą, że jest groźny. Pewnie, że powinien wczoraj wykorzystać sytuację z 46 minuty, ale już nie tacy geniusze futbolu mylili się w podobnych sytuacjach. Ten hejt na Milika, który teraz wszędzie widać, jest mocno niesprawiedliwy.
Poza tym myślę, że mecz z Ukrainą będzie już zupełnie inny, oni nie będą się bronić tylko zagrają ofensywnie, żeby uratować twarz po szybkim odpadnięciu z Euro. A to z kolei stworzy szansę naszym piłkarzom. Myślę, że w tym trzecim meczu będzie więcej goli niż ostatnio i Lewy albo Milik (a może obydwaj) też coś ustrzelą.
[ Dodano: 2016-06-17, 13:42 ]
Jankiel, świetnie powiedziane Marcin55522 - 2016-06-17, 12:44 Milik jebnie hattricka w meczu z Ukrainą, mówię wam!krojechleb - 2016-06-17, 12:53 JankielKindybalista85, jest sens w tym co mówisz,
ale odczułem potrzebę przedstawienia wszystkim mojego punktu widzenia, więc:
Ja zapierdalam jako stolarz i za produkcję mebli itp. biorę pieniądze. Gdyby jakość mebli jakie wykonuję była taka sama jak jakość gry Milika w ostatnich dwóch meczach to szef skurwiłby mnie jak psa z powodu niezadowolonego klienta i nikt nie broniłby mnie że dzień wcześniej to samo zrobiłem dobrze więc należy mi odpuścić.
Dodam że Milik prawdopodobnie pobiera wypłatę nieporównywalnie większą niż ja i pobiera ją dzięki temu że piłka nożna ma wielu kibiców w tym mnie;) no bo gdyby nie było żadnego zainteresowania to piłkarze chuja by zarobili.
Więc sobie narzekamy na jakość kopania jaką prezentuje Milik
Dodam że nie jestem wymagający i nie oczekuję najwyższej jakości;) niech ona będzie przyzwoita
Dziękuję za uwagę, oddaję głos do studiawidzu - 2016-06-17, 13:48 Jak na razie na EURO gra kiepsko i oceniam go tylko przez jego pryzmat. I to jest moja opinia. To dobry pomocnik, napastnik trochę słabszy. Ale niestety muszę przyznać, że lepszego w tej chwili nie mamy, a ja tylko gdybam.
Jak się pokaże z lepszej strony to ok, tym lepiej dla drużyny. Ja w swoich opiniach jestem w miarę stały, nie podobała mi się jego gra z Irlandią i nawet gol tego nie zmienił. Jak zagra lepiej to przyznam, że gra lepiej, ale nic poza tym. Nie mam zamiaru odwoływać poprzednich słów jak i nie mam zamiaru szukać "chłopca do bicia" (tak jak złego słowa nie powiedziałem na Pazdana po Ir Płn). A jak będzie to zobaczymy.Moris299 - 2016-06-17, 17:24
JankielKindybalista85 napisał/a:
Ale naprawdę jest coś kurwa w Polakach że w każdym momencie muszą mieć wokół klasowego syfa, którego będą gnoić. Z Irlandią wygraliśmy i zajebiście ale nie, trzeba psy wieszać na Pazdanie bo kurwa nie zagrał idealnie i raz jakaś irlandzka łamaga nam przez niego WBIEGŁA W POLE KARNE. Tym razem padło na Milika. Ale jak jebał gole w eliminacjach to dobrze było. "Jakby z Niemcami grał ktoś inny (TO ZNACZY KONKRETNIE KURWA KTO?!) to byśmy wygrali a z Irlandią to ten ktoś by jebnął 3 bramki a nie jedną" Tak tak. A jakby zamiast Milika grał ktoś inny w eliminacjach to by nas na Euro nie było. Mnie też Milik zeźlił we wczorajszym meczu, zagrał słabo i to trzeba powiedzieć i na tym skończyć temat bo nic więcej nie ma do powiedzenia a nie kurwa od razu stawiać stos żeby smażyć skurwysyna na wolnym ogniu, niech cierpi. Naprawdę kurwa? To smutne pierdolenie, które cały kraj uskutecznia jest zjebane po całości. Jak z Ukrainą Milik jebnie dwie bramy a Pazdan kopnie się w głowę w akcji bramkowej dla Ukraińców i będzie 2-1 i znów Milik będzie bogiem a Pazdan zjebaną szmatą. A to że mielibyśmy 7pkt wtedy i wyjście z grupy czyli fenomenalny rezultat by było bez znaczenia bo choćby nie wiem co to musi być ktoś komu trzeba przypierdolić. Nie konstruktywnie i szczerze skrytykować gdy zasłużył, tylko przypierdolić i lamentować jakby wam co najmniej matkę i sisotrę wyruchał. Naprawdę jak słucham takiego srania przy różnych okazjach to miewam chwile pełnej zgody z Tuskiem i Wyborczą że jesteśmy narodem pierdolonych cebulaków, którym zawsze będzie źle. Mamy na Euro 4 pkt po dwóch meczach, praktycznie pewne wyjście z grupy, zremisowaliśmy z mistrzami świata po niezłym meczu, ogólnie gramy jako drużyna naprawdę dobrze... Ogarnijcie się kurwa chociaż na tym forum.
sory, ale tak nie powinna wyglądać gra kogoś kto jest zawodowym piłkarzem. np. 68 minuta... i nie trafienie w piłkę.JankielKindybalista85 - 2016-06-17, 17:29 Moris a ty nie czytasz. Sorry, ale tak nie powinno wyglądać zachowanie kogoś, kto jest zawodowym człowiekiem.
I tu jest różnica: między powyższymi postami Widza a Moryca. Pierwszy to krytyka, słuszna jak najbardziej bo chuja z Niemcami Milik grał. Drugi to typowe słodkie polskie pierdolenie i grillowanie tego, kto akurat jest na narodowym celowniku. Ibrahimović zarabia 25 razy więcej od Milika a nie trafił w meczu z Włochami z metra w dużo ważniejszej dla Szwedów sytuacji niż Milik zjebał wczoraj, poza tym w całym turnieju chuja gra. Też nie jest godzien miana bycia zawodowym piłkarzem bo się raz kopnął w głowę i ogólnie jest akurat w słabej formie? Skończ pierdolić, wyłącz kompa i przywieź mi pizzę. Tyle.Moris299 - 2016-06-17, 17:31
krojechleb napisał/a:
Ja zapierdalam jako stolarz i za produkcję mebli itp. biorę pieniądze. Gdyby jakość mebli jakie wykonuję była taka sama jak jakość gry Milika w ostatnich dwóch meczach to szef skurwiłby mnie jak psa z powodu niezadowolonego klienta i nikt nie broniłby mnie że dzień wcześniej to samo zrobiłem dobrze więc należy mi odpuścić.
^ datMackers - 2016-06-17, 17:52
Moris299 napisał/a:
krojechleb napisał/a:
^ dat
Tylko, że żeby robić zajebiste meble potrzebne jest doświadczenie, a polska reprezentacja próbuje ugrać coś ambitniejszego dopiero od kilku lat.