To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Hydepark - Zdjęcia naszych zwierzaczków :D

Adijos - 2019-01-27, 22:29

Mówiłem wam że koń zdeptał mi psa? Nie? No to mówię. Nie polecam.
krojechleb - 2019-01-27, 22:45

co wy macie za zwierzęta że was atakują, może wystarczyło by skarcić ręcznie??? 2 koty i pies w domu są i każde zero agresji, strachu też (no chyba że odkurzacz włączę)
Love178 - 2019-01-28, 02:32

Cytat:
co wy macie za zwierzęta że was atakują, może wystarczyło by skarcić ręcznie???

Kocięta to akurat potrafią ugryźć albo rzucić się na rękę z radości. Po prostu potrzebują rozładować emocje i jeszcze za bardzo nie wiedzą jak, wtedy jeśli mają w otoczeniu swoją matkę, to ona je łapą przetrąci, albo jeśli mają tylko człowieka, to ten zostaje ofiarą :P

krojechleb - 2019-01-28, 10:18

aa że dla zabawy, nie pomyślałem o tym :D myślałem że normalnie atakuje. No to u mnie z kotami jest podobnie tyle że to ja sam zwykle zaczynam. Jak były mniejsze to do tego stopnia walczyliśmy że z zabawy przechodziło do poważnej walki. Koty uszy po sobie tak opuszczały i rzucały mi się na rękę z pazurami i kłami. Fajnie to wyglądało, tyle że ręka często podrapana była
Davos - 2019-02-03, 14:43

Adijos napisał/a:
Mówiłem wam że koń zdeptał mi psa? Nie? No to mówię. Nie polecam.

Kurczę, współczuję :/ Jak to się stało?
Rozumiem, że pies nie przeżył?

saRenia - 2019-02-03, 15:47

Przedstawiam Wam mojego chomika. Nazywa się Riemann (jak ten koleś od całki i zety :) ). W czasie wolnym od matematyki biega w kołowrotku, kopie w trocinach robiąc tunele i zajada ulubionego brokuła.

Mormegil - 2019-02-03, 15:49

To dżungarski, nie?

[ Dodano: 2019-02-03, 15:50 ]
Riemanna kojarzę od powierzchni tylko xd

A chomik świetny :D

krojechleb - 2019-02-03, 16:02

fajne ma oczy
widzu - 2019-02-03, 17:07

Moja siostra miała takiego, wabił się Zbigniew
Mańka - 2019-02-03, 17:51

Ale duży, to normalne u chomików?
Moris299 - 2019-02-03, 17:53

jak go karmi zieleniną wilkości jego ciała to w sumie nie :PP
Love178 - 2019-02-03, 17:53

Aaaa, dżungarski D: Ja też chcę dżungarskiego!
saRenia - 2019-02-03, 18:32

Tak, to dżungar, jest dosyć duży. Na tym zdjęciu miał już około roku i ważył 70g, a zwykle ważą około 50. Ale jest zdrowy (dwa razy już byłam u weterynarza na kontroli), po prostu te myszy mają różnie. To jest taki rozpieszczuch, ma lepsze warunki niż ja. :)
Nadir - 2019-02-03, 19:01

Uroczy. :3
Ja miałam kiedyś chyba syryjskiego chomika i to było dopiero bydlę. Zastanawiałam się z bratem czy to nie świnka morska, bo była podobnych rozmiarów. Ale byłam młoda i głupia i byłam raczej kiepskim właścicielem. Miałam mega ubaw jak upchnął sobie prawie całą skarpetkę albo sprawdzałam ile maksymalnie orzechów laskowych zdoła upchnąć (chyba dobijał do 6).

Moris299 - 2019-02-03, 19:23

saRenia napisał/a:
Tak, to dżungar, jest dosyć duży. Na tym zdjęciu miał już około roku i ważył 70g, a zwykle ważą około 50. Ale jest zdrowy (dwa razy już byłam u weterynarza na kontroli), po prostu te myszy mają różnie. To jest taki rozpieszczuch, ma lepsze warunki niż ja. :)

chodzisz z chomikiem do weterynarza na kontrolę? Po co? Pytam całkiem serio, bo miałem już 3 w swoim życiu i z żadnym nigdy nie byłem ani też nigdy nigdzie nie wyczytałem żeby konieczne było takie coś :PP

Love178 - 2019-02-03, 19:45

Zwierzę jak zwierzę, każde można zabrać do weterynarza. Tylko moja uczennica ma traumę, bo wzięła jej trzy chomiki dżungarskie i każdego weterynarz uśpił, bo uznał, że "za małe to żeby to ratować" ^^"
saRenia - 2019-02-03, 20:09

Moris299, Chomika raz na pół roku trzeba odrobaczyć. Ten lek plus ogólne badanie kosztuje tylko 35 zł, więc żadne pieniądze. A powiedz mi, ile Ci żyły te chomiki? Ostatnio jak byłam na korepetycjach i powiedziałam, że mój chomik ma już 1,5 roku, to usłyszałam, że jakiś długowieczny, bo normalnie u nich żyły około pół roku. Chomiki ze sklepu zoologicznego pochodzą z pseudohodowli i są zazwyczaj chore, a mojego tam właśnie kupiłam. Jak później się dowiedziałam o wielu rzeczach związanych z posiadaniem chomika, to musiałam go przebadać, zmienić mu klatkę na większą ponad 4 razy, duży kołowrotek, by nie pokrzywił kręgosłupa itd. W takich warunkach chomiki żyją nawet ponad 2 lata.

Love178, Ja będę mojego ratować, jak będzie chory.

Mormegil - 2019-02-03, 20:36

Miałem dżungarskiego, żył niecałe 3 lata, a u weterynarza nie był nigdy. No ale wiadomo, to jednostkowy przypadek, zdrowiej pewnie zabierać do weterynarza. Jedyne co ze swoim robiłem nietypowego to brałem często na dwór żeby sobie pobiegał na powietrzu.

A te z korepetycji to podejrzewam że im kable wpierdala jak nie patrzą, czy coś. Bo pół roku to jednak przesada w drugą stronę.

kotmaalealamakota - 2019-02-03, 20:58

ale fajny grubas <3
Moris299 - 2019-02-03, 20:59

saRenia napisał/a:
Moris299, Chomika raz na pół roku trzeba odrobaczyć. Ten lek plus ogólne badanie kosztuje tylko 35 zł, więc żadne pieniądze. A powiedz mi, ile Ci żyły te chomiki? Ostatnio jak byłam na korepetycjach i powiedziałam, że mój chomik ma już 1,5 roku, to usłyszałam, że jakiś długowieczny, bo normalnie u nich żyły około pół roku. Chomiki ze sklepu zoologicznego pochodzą z pseudohodowli i są zazwyczaj chore, a mojego tam właśnie kupiłam. Jak później się dowiedziałam o wielu rzeczach związanych z posiadaniem chomika, to musiałam go przebadać, zmienić mu klatkę na większą ponad 4 razy, duży kołowrotek, by nie pokrzywił kręgosłupa itd. W takich warunkach chomiki żyją nawet ponad 2 lata.

Love178, Ja będę mojego ratować, jak będzie chory.

jeden prawie 2 lata, najkrócej jeden z nich pół roku a jeden jeszcze koło roku