To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Archiwum - Jeden wielki offtop...

widzu - 2014-10-21, 18:22

Sorry, Moris, ale w tym wypadku icy ma rację.

Wygląda na to, że swoją wiedzę o Linuksie skończyłeś na Karmelkowym Koliberku. :rofl:

icywind - 2014-10-21, 18:23

widzu napisał/a:

Wygląda na to, że swoją wiedzę o Linuksie skończyłeś na Karmelkowym Koliberku. :rofl:

:piwo:

[ Dodano: 2014-10-21, 18:27 ]
Chociaż i tak lepsza to nazwa niż Utopic Unicorn .. niech dojdą w końcu do Z i skończą tak głupio nazywać te Ubuntu. Na szczęście Fedora 21 to będzie po postu Fedora 21.

Barbra - 2014-10-21, 22:31

a ja najbardziej lubię macos :bag:
ZSK - 2014-10-21, 22:48

Barbra napisał/a:
a ja najbardziej lubię macos :bag:

A ja Ciebie :bag: :bag:

Moris299 - 2014-10-21, 23:00

widzu napisał/a:
Znam wielu Linuksiarzy, każdy z nich jest zadowolony (nie reklamuję - sam jestem Windowsowcem).

Wbrew pozorom programów i gier na Linuksa jest cała masa, portów jeszcze więcej, każda szanująca się firma robi teraz wersję pod Linuksa, a czasem są to wręcz programy dedykowane...

Ale zaraz... Wydaje mi się że już kiedyś to pisałem. I to dwa razy. I też do Morisa.

:spiderman:

Przykro mi ale nie ma na linuxa nawet takich popularnych aplikacji jak Photoshop albo Sony Vegas.

Ps przeczytajcie to
http://www.dobreprogramy....News,57218.html

widzu - 2014-10-21, 23:04

Moris299, bo to urząd miasta. W ogóle dziwne że umieją komputery obsługiwać.
icywind - 2014-10-21, 23:25

Moris299 napisał/a:
widzu napisał/a:
Znam wielu Linuksiarzy, każdy z nich jest zadowolony (nie reklamuję - sam jestem Windowsowcem).

Wbrew pozorom programów i gier na Linuksa jest cała masa, portów jeszcze więcej, każda szanująca się firma robi teraz wersję pod Linuksa, a czasem są to wręcz programy dedykowane...

Ale zaraz... Wydaje mi się że już kiedyś to pisałem. I to dwa razy. I też do Morisa.

:spiderman:

Przykro mi ale nie ma na linuxa nawet takich popularnych aplikacji jak Photoshop albo Sony Vegas.

Ps przeczytajcie to
http://www.dobreprogramy....News,57218.html

Nie jestem grafikiem, zdecydowana większość społeczeństwa to nie-graficy, ty na pewno nie masz fotoszopa (przynajmniej mówiąc o legalnej wersji) i nie robisz z tego problemu.
Fotoszop wychodzi na chrome -> będzie pośrednio na linuksie :yupi:

Czytałem ten teks. Wkrótce potem doczytałem, że nikt fochów tego gościa nie wziął na poważnie i nie wracają. Ty nie doczytałeś czy specjalnie to pomijasz?

http://osworld.pl/klotnia-w-monachium-o-linuksa/

Moris299 - 2014-10-22, 00:00

Ale sam fakt, że wcale tak dużo nie zaoszczędzili na tym przejściu :/
No niby nie jestem grafikiem ale gdy chce chociażby wykonać głupie logo na stronę która stoi u mnie na drugim kompie z Debianem to muszę lecieć, odpalić drugiego kompa i potem przesyłać przez ftp na debiana ;/

icywind - 2014-10-22, 10:34

Bo w Monachium w ogóle nie przeprowadzili sprawnie tej migracji. Trwało to latami i używają stworzonej przez siebie dystrybucji która używa prehistorycznego oprogramowania.
dobreprogramy też to sprostowały jakby co:
http://www.dobreprogramy....News,57831.html

Jednak zaoszczędzili, i oszczędności to nie tylko pieniądze zaoszczędzone na licencji, to też pieniądze przeznaczone na lokalnych firm które zasilą gospodarkę i wrócą w części do budżetu zamiast być przetransferowane za ocean na tworzenie kafli.

A koniecznie musisz używać photoshopa do tworzenia tego loga? Używasz do tworzenia tego loga czegoś czego nie może zapewnić ci darmowy Gimp albo inny program? I po co ci komputer z Debianem skoro to taki 'zły' system? :galy:

ZSK - 2014-10-23, 22:44

Po ostatnim poście na fb mam wrażenie, że Stanisław Wokulski to Jankiel :D
monjiczq - 2014-10-23, 22:46

Bo nie zgoli brody na studniówke?:D
ZSK - 2014-10-23, 23:02

Między innymi :D
Moris299 - 2014-10-23, 23:15

icywind napisał/a:
Bo w Monachium w ogóle nie przeprowadzili sprawnie tej migracji. Trwało to latami i używają stworzonej przez siebie dystrybucji która używa prehistorycznego oprogramowania.
dobreprogramy też to sprostowały jakby co:
http://www.dobreprogramy....News,57831.html

Jednak zaoszczędzili, i oszczędności to nie tylko pieniądze zaoszczędzone na licencji, to też pieniądze przeznaczone na lokalnych firm które zasilą gospodarkę i wrócą w części do budżetu zamiast być przetransferowane za ocean na tworzenie kafli.

A koniecznie musisz używać photoshopa do tworzenia tego loga? Używasz do tworzenia tego loga czegoś czego nie może zapewnić ci darmowy Gimp albo inny program? I po co ci komputer z Debianem skoro to taki 'zły' system? :galy:

Nie jest zły tylko brak na nim odpowiednich programów. Na windzie np tak łatwo nie postawie ftp jak na debianie gdzie tylko apt get install i już.

A w gimpach itp nie uzyskam tak profesjonalnie wyglądających efektów jak w ps. Chyba nie sądzisz, że gimp jest tak samo dobry jak ps :d

JankielKindybalista85 - 2014-10-23, 23:54

ZróbmySobieKupę napisał/a:
Po ostatnim poście na fb mam wrażenie, że Stanisław Wokulski to Jankiel :D

Dementuję ale chętnie poznam treść inkryminowanego wpisu.

widzu - 2014-10-23, 23:59

Cytat:
Kiedyś powiedziano mi, że spóźniłem się ze swoją ofertą, więc wyciągnąłem wnioski i poprawiłem się. 6 dzień stycznia nie był dobrą porą na ogłoszenie, że jest się chętnym partnerować pięknej kobiecie na balu studniówkowym. Teraz tego błędu nie popełnię! Jestem już gotowy - tu i teraz! 184 centymetry pełne kultury, dobrego wychowania, szarmanckości, wyszukanego poczucia humoru i gwarancji szampańskiej zabawy! Ze swojej strony stawiam jeden warunek - brody na ten wyjątkowy wieczór nie zgolę!

Wasz Stanisław Piotrowicz

JankielKindybalista85 - 2014-10-24, 00:03

Czizas... Fidel Castro tez ma brodę. Ale broda plus fakt, że zniknął z życia publicznego Kuby miesiąc przed tym jak zarejestrowałem konto na Mistrzach nie powoduje chyba, że podejrzewacie mnie o bycie nim?
widzu - 2014-10-24, 00:08

Nie, Castro lubił się z Jaruzelskim...
RudaMaupa - 2014-10-24, 14:50

widzu napisał/a:
Cytat:
Kiedyś powiedziano mi, że spóźniłem się ze swoją ofertą, więc wyciągnąłem wnioski i poprawiłem się. 6 dzień stycznia nie był dobrą porą na ogłoszenie, że jest się chętnym partnerować pięknej kobiecie na balu studniówkowym. Teraz tego błędu nie popełnię! Jestem już gotowy - tu i teraz! 184 centymetry pełne kultury, dobrego wychowania, szarmanckości, wyszukanego poczucia humoru i gwarancji szampańskiej zabawy! Ze swojej strony stawiam jeden warunek - brody na ten wyjątkowy wieczór nie zgolę!

Wasz Stanisław Piotrowicz

Fakt, styl podobny podobny do Jankielowego...
Ale odpada, interpunkcja jest na za wysokiej poziomie :haha:

ZSK - 2014-10-24, 15:40

No właśnie nie tylko o brodę ale i styl pisania oraz pociąg do licealistek mi chodzi :)

Wkurza mnie tylko, że się podpisuje jako "wasz (...) Piotrowicz" a nie Wokulski. kuwa Jankiel zmień to.

Moris299 - 2014-10-24, 17:01

Mam w klasie gościa który wygląda jak lhodor i jednego który wygląda jak kebukaj