Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Archiwum - Jeden wielki offtop...
widzu - 2014-10-21, 18:22 Sorry, Moris, ale w tym wypadku icy ma rację.
Wygląda na to, że swoją wiedzę o Linuksie skończyłeś na Karmelkowym Koliberku. icywind - 2014-10-21, 18:23
widzu napisał/a:
Wygląda na to, że swoją wiedzę o Linuksie skończyłeś na Karmelkowym Koliberku.
[ Dodano: 2014-10-21, 18:27 ]
Chociaż i tak lepsza to nazwa niż Utopic Unicorn .. niech dojdą w końcu do Z i skończą tak głupio nazywać te Ubuntu. Na szczęście Fedora 21 to będzie po postu Fedora 21.Barbra - 2014-10-21, 22:31 a ja najbardziej lubię macos ZSK - 2014-10-21, 22:48
Barbra napisał/a:
a ja najbardziej lubię macos
A ja Ciebie Moris299 - 2014-10-21, 23:00
widzu napisał/a:
Znam wielu Linuksiarzy, każdy z nich jest zadowolony (nie reklamuję - sam jestem Windowsowcem).
Wbrew pozorom programów i gier na Linuksa jest cała masa, portów jeszcze więcej, każda szanująca się firma robi teraz wersję pod Linuksa, a czasem są to wręcz programy dedykowane...
Ale zaraz... Wydaje mi się że już kiedyś to pisałem. I to dwa razy. I też do Morisa.
Przykro mi ale nie ma na linuxa nawet takich popularnych aplikacji jak Photoshop albo Sony Vegas.
Ps przeczytajcie to
http://www.dobreprogramy....News,57218.htmlwidzu - 2014-10-21, 23:04 Moris299, bo to urząd miasta. W ogóle dziwne że umieją komputery obsługiwać.icywind - 2014-10-21, 23:25
Moris299 napisał/a:
widzu napisał/a:
Znam wielu Linuksiarzy, każdy z nich jest zadowolony (nie reklamuję - sam jestem Windowsowcem).
Wbrew pozorom programów i gier na Linuksa jest cała masa, portów jeszcze więcej, każda szanująca się firma robi teraz wersję pod Linuksa, a czasem są to wręcz programy dedykowane...
Ale zaraz... Wydaje mi się że już kiedyś to pisałem. I to dwa razy. I też do Morisa.
Przykro mi ale nie ma na linuxa nawet takich popularnych aplikacji jak Photoshop albo Sony Vegas.
Nie jestem grafikiem, zdecydowana większość społeczeństwa to nie-graficy, ty na pewno nie masz fotoszopa (przynajmniej mówiąc o legalnej wersji) i nie robisz z tego problemu.
Fotoszop wychodzi na chrome -> będzie pośrednio na linuksie
Czytałem ten teks. Wkrótce potem doczytałem, że nikt fochów tego gościa nie wziął na poważnie i nie wracają. Ty nie doczytałeś czy specjalnie to pomijasz?
http://osworld.pl/klotnia-w-monachium-o-linuksa/Moris299 - 2014-10-22, 00:00 Ale sam fakt, że wcale tak dużo nie zaoszczędzili na tym przejściu
No niby nie jestem grafikiem ale gdy chce chociażby wykonać głupie logo na stronę która stoi u mnie na drugim kompie z Debianem to muszę lecieć, odpalić drugiego kompa i potem przesyłać przez ftp na debiana ;/icywind - 2014-10-22, 10:34 Bo w Monachium w ogóle nie przeprowadzili sprawnie tej migracji. Trwało to latami i używają stworzonej przez siebie dystrybucji która używa prehistorycznego oprogramowania.
dobreprogramy też to sprostowały jakby co:
http://www.dobreprogramy....News,57831.html
Jednak zaoszczędzili, i oszczędności to nie tylko pieniądze zaoszczędzone na licencji, to też pieniądze przeznaczone na lokalnych firm które zasilą gospodarkę i wrócą w części do budżetu zamiast być przetransferowane za ocean na tworzenie kafli.
A koniecznie musisz używać photoshopa do tworzenia tego loga? Używasz do tworzenia tego loga czegoś czego nie może zapewnić ci darmowy Gimp albo inny program? I po co ci komputer z Debianem skoro to taki 'zły' system? ZSK - 2014-10-23, 22:44 Po ostatnim poście na fb mam wrażenie, że Stanisław Wokulski to Jankiel monjiczq - 2014-10-23, 22:46 Bo nie zgoli brody na studniówke?:DZSK - 2014-10-23, 23:02 Między innymi Moris299 - 2014-10-23, 23:15
icywind napisał/a:
Bo w Monachium w ogóle nie przeprowadzili sprawnie tej migracji. Trwało to latami i używają stworzonej przez siebie dystrybucji która używa prehistorycznego oprogramowania.
dobreprogramy też to sprostowały jakby co:
http://www.dobreprogramy....News,57831.html
Jednak zaoszczędzili, i oszczędności to nie tylko pieniądze zaoszczędzone na licencji, to też pieniądze przeznaczone na lokalnych firm które zasilą gospodarkę i wrócą w części do budżetu zamiast być przetransferowane za ocean na tworzenie kafli.
A koniecznie musisz używać photoshopa do tworzenia tego loga? Używasz do tworzenia tego loga czegoś czego nie może zapewnić ci darmowy Gimp albo inny program? I po co ci komputer z Debianem skoro to taki 'zły' system?
Nie jest zły tylko brak na nim odpowiednich programów. Na windzie np tak łatwo nie postawie ftp jak na debianie gdzie tylko apt get install i już.
A w gimpach itp nie uzyskam tak profesjonalnie wyglądających efektów jak w ps. Chyba nie sądzisz, że gimp jest tak samo dobry jak ps :dJankielKindybalista85 - 2014-10-23, 23:54
ZróbmySobieKupę napisał/a:
Po ostatnim poście na fb mam wrażenie, że Stanisław Wokulski to Jankiel
Dementuję ale chętnie poznam treść inkryminowanego wpisu.widzu - 2014-10-23, 23:59
Cytat:
Kiedyś powiedziano mi, że spóźniłem się ze swoją ofertą, więc wyciągnąłem wnioski i poprawiłem się. 6 dzień stycznia nie był dobrą porą na ogłoszenie, że jest się chętnym partnerować pięknej kobiecie na balu studniówkowym. Teraz tego błędu nie popełnię! Jestem już gotowy - tu i teraz! 184 centymetry pełne kultury, dobrego wychowania, szarmanckości, wyszukanego poczucia humoru i gwarancji szampańskiej zabawy! Ze swojej strony stawiam jeden warunek - brody na ten wyjątkowy wieczór nie zgolę!
Wasz Stanisław Piotrowicz
JankielKindybalista85 - 2014-10-24, 00:03 Czizas... Fidel Castro tez ma brodę. Ale broda plus fakt, że zniknął z życia publicznego Kuby miesiąc przed tym jak zarejestrowałem konto na Mistrzach nie powoduje chyba, że podejrzewacie mnie o bycie nim?widzu - 2014-10-24, 00:08 Nie, Castro lubił się z Jaruzelskim...RudaMaupa - 2014-10-24, 14:50
widzu napisał/a:
Cytat:
Kiedyś powiedziano mi, że spóźniłem się ze swoją ofertą, więc wyciągnąłem wnioski i poprawiłem się. 6 dzień stycznia nie był dobrą porą na ogłoszenie, że jest się chętnym partnerować pięknej kobiecie na balu studniówkowym. Teraz tego błędu nie popełnię! Jestem już gotowy - tu i teraz! 184 centymetry pełne kultury, dobrego wychowania, szarmanckości, wyszukanego poczucia humoru i gwarancji szampańskiej zabawy! Ze swojej strony stawiam jeden warunek - brody na ten wyjątkowy wieczór nie zgolę!
Wasz Stanisław Piotrowicz
Fakt, styl podobny podobny do Jankielowego...
Ale odpada, interpunkcja jest na za wysokiej poziomie ZSK - 2014-10-24, 15:40 No właśnie nie tylko o brodę ale i styl pisania oraz pociąg do licealistek mi chodzi
Wkurza mnie tylko, że się podpisuje jako "wasz (...) Piotrowicz" a nie Wokulski. kuwa Jankiel zmień to.Moris299 - 2014-10-24, 17:01 Mam w klasie gościa który wygląda jak lhodor i jednego który wygląda jak kebukaj