Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Hydepark - Rozkminy
ZSK - 2014-11-28, 21:50 Faptycznie. Do powyższego zdania dodaję więc: "...zasłyszanego na żywo, który to jęk jest bezpośrednim skutkiem działania wyżej wymienionego."decp - 2014-11-28, 23:38
ZróbmySobieKupę napisał/a:
Faptycznie.
Jak ja uwielbiam to słowo Davos - 2014-11-30, 03:49
Powiedzmy, że jest lato, bezchmurne niebo, powinien zapaść zmrok lecz punkt na niebie daje światło podobne do tego przy pełni księżyca, że nie jest do końca jasno, taki półmrok, że gwiazdy widać. Nie byłoby to co fajnego? Przeżyć coś czego inne pokolenia nie doświadczyły i nie doświadczą. Przynajmniej ludzie nie siedzieliby w domach. Takie moje zryte widzimisię
Pomijając prawa fizyki spoko by też było gdyby jakaś planeta krążyła blisko nas, tak że mijając ją całkiem nieźle byłoby widać jej powierzchnię (To swoją drogą dobry materiał na powieść. Dwie nacje toczą ze sobą wojnę jak tylko ich planety się mijają jak statki na morzu. Potem pojawia się Will Smith i wszystkich ze sobą godzi. Czy coś w tym stylu) albo gdyby księżyc krążył bardzo szybko, wiecie z naszej perspektywy wszystko porusza się wolno, a tu taki księżyc, coś ogromnie masywnego i wielkiego przesuwa się po niebie w niezłym tempie. Albo gdyby ziemia miała kilka naturalnych satelitów, odbicie światła od każdego z nich dawałoby inny odcień. Pierścienie też by były ekstra No temat rzeka, możliwości tuningowania naszej planety jest ogrom
Davos napisał/a:
Nom, to by było coś! Też bym chciał zobaczyć coś takiego.
Nom, to by było coś I możliwości faktycznie jest mnóstwo. Szkoda, że Ziemia ma tylko jeden księżyc... Ale pamiętam z dzieciństwa, że jakoś w okresie Wielkanocy przez kilka dni można było obserwować na niebie kometę z długim warkoczem i wyglądało to naprawdę spektakularnie Jeśli się nie mylę, był to marzec 1997 roku i widoczna była ta kometa: http://pl.wikipedia.org/wiki/Kometa_Hale%27a-Boppa
Innym razem widziałem zaćmienie księżyca i kontur Ziemii przesuwający się po tarczy księżyca. Niesamowity widok
Antybristler napisał/a:
Jak kogoś fascynują kosmosy (i mają mocnego kompa ) to polecam ten oto symulator wszechświata:
http://en.spaceengine.org/
Celestię znam. Ale Space Engine nie. Będzie trzeba wypróbować bo wygląda ciekawie
Ja ze swojej strony tradycyjnie polecam Stellarium - darmowy programik będący symulatorem domowego obserwatorum. Można za darmo pobrać m.in. stąd: http://www.stellarium.org/pl/
A tak to wygląda: https://www.youtube.com/watch?v=hQtLH0FafrI
Może graficznie nie powala, ale i tak jest bardzo ciekawe i pomocne w odkrywaniu kosmosu
Ja widziałem w programach naukowych, że już chyba w latach siedemdziesiątych odebraliśmy jakiś sygnał, który nie potrafimy po dziś zinterpretować.
Tzw. "Sygnał WOW" http://pl.wikipedia.org/wiki/Sygna%C5%82_Wow! Ciekawa sprawa, chociaż równie dobrze mogły być to jakieś zakłócenia.
Swoją drogą my też wysłaliśmy wiadomość Obcym: http://pl.wikipedia.org/w...B%C4%87_Arecibo
Szansa, że to dotrze do jakichś inteligentnych istot jest minimalna, a na to, że odczytają ją prawidłowo - praktycznie zerowa Ale i tak fajnie, że takie próby są podejmowane.decp - 2014-11-30, 15:41 Davos, no przecież powyżej podałem o wiadomości z Arecibo :v
Ciekawe czemu nie aletchibo? HmmmZSK - 2014-11-30, 17:45 O stellarium sobie ściągnę. Przynajmniej będę wiedział gdzie jakich planet szukać. Dzięki za linka. A co do Arecibo to chyba trochę przesadzili z ta wiadomością. Po co od razu wysyłać info o naszym kodzie genetycznym. I to w ogóle w takiej dziwnej formie. Mogli wysłać jeden lub kilka długich, ciągłych sygnałów, które jasno i bez potrzeby dekodowania wskazywałby na to, że musiała je wysłać istota inteligenta. Oni w odpowiedzi wysłaliby to samo i git
A gdybym ja tam pracował to do oryginalnej wiadomości dorzuciłbym od siebie skromnego ziemskiego fallusa w kodzie dwójkowym decp - 2014-11-30, 21:00 Ja dziś mam taką rozkmine o wilczycy Mackersa. Gdyby on nią był w rzeczywistości, to nie miał bym problemu by do niej zarywać.
No co?Mackers - 2014-11-30, 21:07 Eeeeeeeeeee... Co?Szyszek - 2014-11-30, 21:10 Kot i wilczyca to chyba nie jest najlepsze połączenie.
Przynajmniej takie jest moje zdanie.decp - 2014-11-30, 21:13 No wiem że nie najlepszy shipping by z tego był. Ale zawsze warto zobaczyć co by z tego wyszło.
aa do tego ja jestem po części kucem. Nie zapominaj o tym.
Więc to by było tak: kotokuc x wilczyca.Barbra - 2014-11-30, 21:19 gdyby krecik był w rzeczywistości dziewczynką z awatara to wszyscy by do niego zarywaliMackers - 2014-11-30, 21:20 Decp, czy to wszystko nie dzieje się zbyt szybko?decp - 2014-11-30, 21:28 Mackers, może, nie wiem. Ale kwestia ciekawa, czyż nie?Davos - 2014-11-30, 21:32
decp napisał/a:
Davos, no przecież powyżej podałem o wiadomości z Arecibo :v
Sorry, nie doczytałem Twojego posta
A gdybym ja tam pracował to do oryginalnej wiadomości dorzuciłbym od siebie skromnego ziemskiego fallusa w kodzie dwójkowym
Dobra myśl W końcu to symbol, który jest chyba rysowany najczęściej
Barbra napisał/a:
gdyby krecik był w rzeczywistości dziewczynką z awatara to wszyscy by do niego zarywali
Ja wiem, czy wszyscy? Trochę młoda ta dziewczynka... Moim zdaniem zarywaliby tylko Jankiel i Krokorok decp - 2014-11-30, 21:35 Eemm a co za krecik? Bo chciałbym zobaczyć te dziewczę z tego avka co piszecie.Davos - 2014-11-30, 21:37 Decp, Krecik to inaczej KicerK, tylko czytane od tyłu
Avka na pewno dobrze kojarzysz:
decp - 2014-11-30, 21:40 Aa to spoko. No tak, racja. Że też nie kotmyślałem. Hmmm dzieci myślę że zostawiłbym w spoKO(T)ju.
Mackers, weź się w nią przemień. Nooooo proszzzzęeeee.KicerK - 2014-11-30, 22:22
Davos napisał/a:
Ja wiem, czy wszyscy? Trochę młoda ta dziewczynka... Moim zdaniem zarywaliby tylko Jankiel i Krokorok
Otóż to. Dla więszkości 14 lat to za mało
Tak przy okazji to przypomniałem sobie w kontekście mojego avatara, że wczoraj wyszedł od długiego czasu nowy odcinek
[ Dodano: 2014-11-30, 22:24 ]
decp napisał/a:
Ja dziś mam taką rozkmine o wilczycy Mackersa. Gdyby on nią był w rzeczywistości, to nie miał bym problemu by do niej zarywać.
No co?
W takim razie gdybyś miał kolegę który postanowiłby zmienić płeć i wyglądałby później jak ładna kobieta to też nie miałbyś z tym problemów?
Bo ja cały czas miałbym w głowie, że to kiedyś koleś był JankielKindybalista85 - 2014-11-30, 23:37
Mackers napisał/a:
Decp, czy to wszystko nie dzieje się zbyt szybko?
decp - 2014-12-01, 15:54 Znaczy gdyby Mackers był nią od urodzenia. Trans mi się nie widzi.
Ale niestety nie jest
Taki wał.
(A napisałem 'weź się w nią przemień'. Daaaamrucz?)
[ Dodano: 01-12-2014, 8:06 ]
Kolejna rozkmina. Wstawię ją z sb:
ostatnio wzięło nie na rozkmine taką: mój ojciec zaczął jakiś czas temu hodować gołębie. Przedwczoraj patrzę i tu sporo ich już. I pomyślałem o tej akcji z wyłudzeniem haraczu w mym mieście ze 13 czy 14 lat temu. Było to na mistrzach pamiętacie? No nic. I jak tak pomyślałem i połączyłem fakty. Czyżby mój ojciec też kiedyś miałby za pomocą gołębia straszyć innych i wyłudzać mamonę jak z tego skrina?
http://mistrzowie.org/524646/Polish-mafiaMackers - 2014-12-01, 23:16 Gdybym pewnego dnia obudził się bez siusiora, to bym się chyba zabił. A przynajmniej miałbym ogromną depresję.
[ Dodano: 2014-12-01, 23:18 ]
Decp, kto wie, może gołębie twojego starszego zrobiąsobiekupę na kogoś, kto nie zapłaci?