Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Filmy i seriale - Polecanie filmów
Davos - 2020-05-05, 19:19 Cholera, współczuję W takim razie w Twoim przypadku na ten film jest zdecydowanie za wcześnieLilith - 2020-05-05, 19:20 Davos, to jeszcze nic, 2 lata temu moja rodzina również żegnała psa, który przegrywał walkę z białaczką. W tym samym czasie moja siostra miała do czytania lekturę "O psie, który jeździł koleją"...ChodnikowyWilk - 2020-05-05, 19:30 Oglądałem niedawno Marley i ja, i może przez to że nie mam psa ten film mnie wcale nie zachwycił, podobnie było z hachiko, który tak dobrą ocenę zebrał za granie na emocjach, bo sam w sobie był mocno przeciętny. a Marley to w sumie jakby usunąć tego psa co wszystko niszczy i demoluje to nie wiem o czym jest ten film. Pędzi jak szalony i przewraca dziecko, ha ha śmieszne, dają mu ciągle za żreć aż w końcu coś tam było że miał chory żołądek, pochwała głupoty właścicieli że przez tyle lat nie umieli wychować sobie psa?Lilith - 2020-05-05, 19:31
ChodnikowyWilk napisał/a:
podobnie było z hachiko, który tak dobrą ocenę zebrał za granie na emocjach
Historia z Hachiko jest oparta na faktach i Mój Przyjaciel Hachiko nie jest jedyną ekranizacją. Oglądałam kiedyś Hachiko Monogatari z lat 80., też daje po emocjach.Davos - 2020-05-05, 19:38
Lilith napisał/a:
Davos, to jeszcze nic, 2 lata temu moja rodzina również żegnała psa, który przegrywał walkę z białaczką. W tym samym czasie moja siostra miała do czytania lekturę "O psie, który jeździł koleją"...
O fuck, pechowy zbieg okoliczności...
ChodnikowyWilk napisał/a:
Oglądałem niedawno Marley i ja, i może przez to że nie mam psa ten film mnie wcale nie zachwycił, podobnie było z hachiko, który tak dobrą ocenę zebrał za granie na emocjach, bo sam w sobie był mocno przeciętny. a Marley to w sumie jakby usunąć tego psa co wszystko niszczy i demoluje to nie wiem o czym jest ten film. Pędzi jak szalony i przewraca dziecko, ha ha śmieszne, dają mu ciągle za żreć aż w końcu coś tam było że miał chory żołądek, pochwała głupoty właścicieli że przez tyle lat nie umieli wychować sobie psa?
Jakbyś miał psa to byś zrozumiał Ja miałem dwa owczarki niemieckie i obydwa jak były młode to przez pierwsze kilka miesięcy robiły straszny burdel jak się je zostawiało same w domu. No ale moje tylko wtedy to robiły, bo jak ktoś był w domu to nie było problemu. A szkody robiły ze strachu, młode psy tak często robią. Po kilku miesiącach przyzwyczaiły się, że w pewnych godzinach są same w domu i już nigdy więcej nie było problemu, za to obydwa psy po jakimś czasie zrobiły się tak inteligentne i fajne, że mógłbym o tym gadać godzinami Z psami jest trochę jak z dziećmi, trzeba umieć je wychować i przede wszystkim mieć do nich podejście i cierpliwość. Ale im więcej z siebie dasz w tej relacji, tym lepszy będzie efekt.JankielKindybalista85 - 2020-05-05, 20:03 Ale "straciłem/am" to w sensie że wam te psy zdechły?Lilith - 2020-05-05, 20:13 JankielKindybalista85, tak, tylko ja rzadko określam śmierć zwierzęcia jako zdechnięcie. Kilka dni temu brat dzwonił po weta, by psa uśpił, bo już się biedak męczył i był megasłaby, nie było szans na dłuższe przeżycie. 13 lat miał biedak
Dwa lata temu zmarł mi pies w typie pekińczyka (miał 5 lat), no białaczka i chyba jakieś jeszcze dodatkowe choroby, bo się potem okazało, że matka i rodzeństwo były obciążone jakimiś dziwnymi chorobami.Davos - 2020-05-05, 22:19 Mój pierwszy owczarek w wieku 11 lat dostał raka wątroby i w pewnym momencie był już w takim stanie, że jedyną opcją było uśpienie, bo nie było szans na przeżycie, a każdy kolejny dzień powodował tylko większe cierpienie...
A drugi owczarek na szczęście żyje, ale ma już 12 lat i niestety dopada go powoli starość Moris299 - 2020-05-10, 22:14
JankielKindybalista85 napisał/a:
Świnie są równie bystre i uczuciowe jak psy
no tak średnio bym powiedział xdChodnikowyWilk - 2020-05-12, 18:44 Ale nie mają futerka, a ludzie lubią futerkoZSK - 2020-05-12, 18:48 To zależy od preferencji.krojechleb - 2020-05-18, 20:47 https://www.youtube.com/watch?v=T0ym5kPf3Vc
nowy film Sekielskich. Nie wiem czy ktoś wrzucał, najwyżej będzie drugi raz bo temat ważny i każdy powinien się zaznajomić. O tej tematyce czytałem też książkę "Lękajcie się ofiary pedofilli w polskim kościele" . Polecam. Jest też książka "Żeby nie było zgorszenia" ale jej nie czytałem. A film jak zwykle dobry. Zapowiedzieli w opisie że będą robić też o tym że Jan Paweł 2 udawałże nie wie o pedofilli w kościele
Spoiler numer jeden dotyczący filmu. kuria dostała akta sprawy od prokuratora, mimo że stroną w sprawie nie była tylko świadkiem. Dostali informacje o ludziach którzy donieśli na nich prokuraturze i ogólnie co prokuratura wie. I wszystko zgodnie z prawem bo Zbignie Ziobro wydał jakiś dekret czy coś że trzeba współpracować z kościołem co jest kpiną bo jak biskup wiedział o pedofilli w kościele to się może przygotować, nie wiem przekupić albo zastraszyć świadków, zniszczyć dokumentację.
Spoiler numer dwa o książce. Był ponoć jakiś dekret watykański w którym za współpracę z organami ścigania w sprawie pedofilli wśród księży groziła nawet ekskomunika. Benedykt XVI to zniósł. Kpina razy dwa.MsMadeleine - 2020-05-18, 22:55 krojechleb, zamierzam obejrzeć, oglądałam "Tylko nie mów nikomu" i oceniłam bardzo wysoko.
Jednym z tematów jest diecezja kaliska, do której należy Ostrów.. więc w jakiś sposób tym bardziej mną to wstrząsnęło. Przeraża mnie to wszystko, cierpię razem z tymi biednymi, skrzywdzonymi ludźmi. To zostaje w człowieku, boli jak cholera.WojtekVanHelsing - 2020-06-01, 22:27
"Pokój" z A.D. 2015
O kobiecie której udaje się uciec ze swoim synem po tym jak przez 7 lat była więziona w małej szopie i wykorzystywana seksualnie przez porywacza.
Film pokazuje jak ta kobieta i jej dziecko odbierają nową rzeczywistość.
Spodobał mi się tak bardzo, że ja pierdole, codziennie od tygodnia gadam o nim mojemu przyjacielowi, codziennie oglądam sceny które mi się najbardziej spodobały i przeczytałem książke na podstawie której powstał film.
Chyba mój ulubiony, najlepszy.krojechleb - 2020-06-01, 22:54 Na filmwebie 7,9. Wygląda na to że rzeczywiście dobryWojtekVanHelsing - 2020-06-01, 23:21 No mówię, nie oglądam byle czego.
Aczkolwiek ta ocena z fw nie pokrywa się z tematami na forum filmu - jestem zażenowany prostactwem myślenia które się tam wylewa, ludzie potrafią okreslić ten film mianem komedii familijnej (nie wiem, bo jest o rodzinie?) albo nieironicznie rozważać czemu ofiara nie odgryza gwałcicielowi chuja i nie ucieka xDwidzu - 2020-06-02, 10:31 Szkoda tylko, że tytuł będzie kojarzył się z niesławnym "The Room".WojtekVanHelsing - 2020-06-02, 10:50 widzu, Ale inaczej nie oddasz sensu.
Mój znajomy trafił na "The Room" wyszukując "Room".
Ja się dziwię, że polski dystrybutor nie nadał tytułu typu "Opowieści z Ameryki: Gwałt, dziecko i stara szopa", zazwyczaj bywają bardziej kreatywni xDChodnikowyWilk - 2020-06-02, 10:54 Albo "Pokój zła", "Nie ufaj obcym" "Betonowa pułapka"widzu - 2020-06-02, 11:12
WojtekVanHelsing napisał/a:
widzu, Ale inaczej nie oddasz sensu.
Wystarczyłoby dodać jakiś dopisek, nie wiem, Ciasny Pokój, Uciec z pokoju, na pewno się dało.