Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Sport - ,Skoki, narciarskie,
K - k - 2014-12-06, 19:05 ChodnikowyWilk - 2014-12-06, 19:09 Teraz patrzę to różnica między ich notami to jest 7 punktów, Kranjec miał 2 punkty więcej dodane za wiatr, a te 5 punktów rozłóż między to że skoczył 2 metry dalej + noty.Szyszek - 2014-12-07, 01:21 Konkurs dość dziwny, szczególnie ta pierwsza seria, w której warunki dyktowały poziom.
Ziobro skakał dobrze w serii próbnej. Dobrze skoczył również w 1 serii. W 2 serii zepsuł skok, ale i tak są nadzieje, że Ziobro będzie w lepszej formie. Olek i Klimek pierwsze punkty w sezonie i z tego się trzeba cieszyć. Szczególnie, że Olek miał mały kryzys formy, a Klimek wraca do rywalizacji po kontuzji.
Żyła dziś zawiódł, choć nie on jedyny. W dzisiejszych warunkach wielu sobie nie poradziło, np. lider PŚ, czyli Simon Ammann.
Dzisiejszy kontrowersyjny konkurs okazał się szczęśliwy dla Schlierenzauera. 53 zwycięstwo dla Gregora. Wielkie gratulacje dla niego (choć liczyłem, że może uda się wygrać Fannemelowi. On tu skakał świetnie od początku wszystkich serii treningowych.)
Ciekawy jestem jutrzejszego konkursu. Oby był bardziej sprawiedliwy.Davos - 2014-12-07, 02:42 Kurczę, to co robi Schlierenzauer jest niesamowite. 53 zwycięstwa w Pucharze Świata, a przecież ma jeszcze przed sobą naprawdę parę ładnych lat skakania. I pewnie będzie dalej śrubować rekord.K - k - 2014-12-07, 10:36 Davos - 2014-12-07, 13:58 Po zakończeniu kariery - być może. Ale póki co, wciąż ma szanse wywalczyć samemu złoty medal podczas kolejnych igrzysk.K - k - 2014-12-07, 14:02 Szyszek - 2014-12-07, 16:48 Schlierenzauer na pewno będzie jeszcze chciał zdobyć złoto olimpijskie, ale zmarnował szansę w Soczi. A następna za 4 lata.
A co do dzisiejszego weekendu: Lillehammer okazało się największą loterią jak do tej pory. Dzisiaj dziwne warunki i odwołana 2 seria. Gratulacje dla Koudelki! Już drugi konkurs w tym sezonie wygrany i powrót na fotel lidera PŚ! Prevc już na początku sezonu jest mocny. Podobnie Hayboeck.
Przyznam szczerze, że końcówka tego konkursu była naprawdę ciekawa! Mimo że było troszkę zabaw z belką, a to było już wnerwiające podczas tego weekendu.
Co można powiedzieć o Polakach? Żyła wczoraj przegrał z warunkami. Dzisiaj już było tak jak powinno być. Choć mówiąc szczerze Piotrek zasługiwał na pierwszą 10. Ale 15 miejsce nie jest złe. Olek regularnie punktuje i skacze całkiem przyzwoicie. Ziobro ma przebłyski dobrego skakania, ale jeszcze jest nierówny. Murańce dzisiejszy dzień się nie udał, ale wczoraj było całkiem nieźle. Za to Kubacki kiepski weekend i dalej 0 punktów na jego koncie. Odpowiem teraz na pytanie, które sam sobie postawiłem na początku tego akapitu: coś drgnęło. Widać to. Może nie są to jeszcze takie wyniki, jakich byśmy oczekiwali jako kibice, ale lepsze wyniki powinny przyjść z czasem. Czekam, aż w końcu jakiś Polak się dostanie do pierwszej 10
A tymczasem inne sporty zimowe (oczywiście te, które mnie interesują. Zatem o biegach nudziarskich nie będę wspominał):
Dobrze się dzieje w polskich panczenach: Najpierw wygrał Waś na 500m, potem drużyna, a teraz Szymański wygrał konkurs na 1500m! No i jeszcze znowu Waś wygrał! Brawo, brawo, brawo! :Wspaniały weekend dla polskiego łyżwiarstwa! A warto dodać, że przecież dalej nie mamy w Polsce krytego toru!
Za to w biathlonie bardzo słaby występ Polek :c A zwyciężały sławy: u mężczyzn Fourcade, u kobiet Makarainen. A panów Wyrzykowskiego i Jarońskiego słuchało się jak zwykle przemiło! Ci goście są tak pozytywnie pojebani, że aż się fajnie słucha Davos - 2014-12-07, 17:20
szyszek27 napisał/a:
Schlierenzauer na pewno będzie jeszcze chciał zdobyć złoto olimpijskie, ale zmarnował szansę w Soczi. A następna za 4 lata.
W sumie to już za nieco ponad 3 Zimowe igrzyska olimpijskie będą w lutym 2018.Szyszek - 2014-12-07, 17:26 No w sumie masz rację
Aha, mina Ammanna, gdy zobaczył, że jest 5 - bezcenna ChodnikowyWilk - 2014-12-07, 17:28 Myślał że jak skoczył ponad 140m i wylądował jak żaba to wygra. Ale i tak jedna nota to 18.5 było, no kurwa za co Szyszek - 2014-12-07, 18:17 Cóż, nie mam pojęcia. Ale tamten sędzia często dawał noty z dupy. A najgorsze jest to, że to niestety Polak - Kazimierz Bafia.
A skoro już mówimy o Ammannie:
ChodnikowyWilk - 2014-12-07, 19:25 Haha genialne Szyszu K - k - 2014-12-08, 23:36 Davos - 2014-12-08, 23:42 Krok, nie znałem tego Szkoda, że mu nie zaliczyli tych 117 m Szyszek - 2014-12-08, 23:50 A ja oczywiście znałem
Zwłaszcza pierwsze dwa Szyszek - 2014-12-09, 00:05 A tak, słynne parodie z nieudanymi skokami Matei, czasem Kruczka. Czyli obecnie trenerów w kadrze A (Kruczuś) i kadrze juniorskiej (Robcio)
Zawsze bawi, a jest tego dużo więcej
Np. tu:
https://www.youtube.com/watch?v=AC65Fi6RFbw
ON JEST SZALONY! K - k - 2014-12-09, 00:11 Davos - 2014-12-09, 00:18 Ano, tych przeróbek jest sporo. I wszystkie rozwalają
Krokorok napisał/a:
Dowód na to że będąc słabym skoczkiem, można być wybitnym trenerem.
Owszem. W innych dyscyplinach też się to zdarza. Przykładowo Kazimierz Górski - jako zawodnik był co najwyżej przeciętny, a w jedynym meczu reprezentacji Polski, w którym zagrał, przegraliśmy z Danią 0:8 Za to jako trener poprowadził nas do największych sukcesów w historii piłki nożnej.
Cieszy to, że Kruczek idzie podobną drogą. Muszę uderzyć się w pierś, bo kiedy został trenerem skoczków, nie wierzyłem, że poprowadzi ich do takich sukcesów. Czapki z głów.