Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Gry - Polecanie gier
ChodnikowyWilk - 2014-09-28, 08:53 A ja chciałem polecić bardzo oryginalną grę o nazwie "Stanley Parable". W grze nie ma żadnych zagadek logicznych czy elementów zręcznościowych. Głównym atutem gry jest genialnie opowiedziana historia, i narrator który towarzyszy nam przez całą grę. Gra ma kilkanaście różnych zakończeń. Gra polega praktycznie tylko na pokonywaniu pomieszczeń i odkrywaniu co się stało, więc może wydawać się nudna, ale to tylko pozory. Polecam. Zwłaszcza że polscy fani nagrali dubbing i spolszczyli napisy.kanjerb - 2014-09-30, 20:54 Nie wiem czy ktoś już o tym pisał, w co jednak wątpię - Gra o Tron RPG.
Właśnie co przeszedłem i mogę ją polecić. Fabuła pisana przez samego Georga więc można się spodziewać wielu trupów, aż dojdziemy do fascynującego finału, gdzie oczywiście też ich nie zabraknie.
Jednak jak każda gra, tak i ta ma wiele wad. System walki jest tragiczny. No dobra, słaby. Bohaterom można wybrać postawy - jeden został łucznikiem i w sumie jego łuczniczych funkcji prawie w ogóle nie wykorzystałem. Grafiką też nie grzeszy. Sporo bugów, powtarzające się twarze postaci, brak realizmu w czasie rozmów i nie tylko. Bardziej przypomina The Walking Dead niż Tormenta jeśli chodzi o możliwość wpływu na fabułę, aczkolwiek gracz ma w wielu momentach sporo wolności i wiele decyzji wpłynie na jego późniejsze losy.
Bohaterami są Mors Westford, brat Nocnej Straży i ser Alester Sarwyck - czerwony kapłan przybyły na pogrzeb swojego ojca. Mors posiada zdolności warga, a Alester posiada niezwykłe umiejętności związane z ogniem.
Co do świata to rzecz się dzieje w Westeros, krainie znanej czytelnikom Martina i oglądającym serial. Dotyczy głównie czasów rządów Roberta Baratheona. W czasie przygody mamy okazję poznać wiele postaci znanych nam z serialu - Varysa, Cersei, Mormonta, Qhorina i kilku innych. Mamy okazję odwiedzić Czarny Zamek, Królewską Przystań i kilka innych miejsc prawdopodobnie wymyślonych na potrzeby gry.
Polecam tę grę każdemu, kto uwielbia literaturę Georga. Obiecuję, nie zawiedzie się na fabule. Natomiast zawiedzie się na mniejszych szczegółach, ale można na to przymknąć oko. Polecam także ze względu na niską cenę - udało mi się dostać za 32zł (płytka CD).widzu - 2014-10-08, 13:57 http://joemonster.org/gry...erous_adventure
Fajne, polecam. bartek82r - 2014-10-08, 14:05 Chyba udało mi sie to dodać na forum
Proszę:
KLIKRudaMaupa - 2014-10-08, 14:11 O, internet zrezygnował ze spokojnej jazdy kłusem i ruszył pieszo Z komórki ciężko będzie stronkę załadować Ale muszę Ci powiedzieć, że masz moce równe boskim! Jakże to? widzu - 2014-10-08, 14:14 RudaMaupa, chyba właśnie odkrywamy różnice między Adminem a Junior Adminem.
[ Dodano: 2014-10-08, 15:15 ]
Ej, zapisy mi tu działają. bartek82r - 2014-10-08, 14:43
RudaMaupa napisał/a:
O, internet zrezygnował ze spokojnej jazdy kłusem i ruszył pieszo Z komórki ciężko będzie stronkę załadować Ale muszę Ci powiedzieć, że masz moce równe boskim! Jakże to?
A skąd ja mam wiedzieć
1.Link do JoeMonstera
2.Źródło strony
3.Kopiuj skrypt
4.Nowy post na forum
5.Wklej skrypt
6.Zezwól na HTML w tym poście
7.Wyślij
RudaMaupa - 2014-10-08, 14:49 Wiem, już to obczaiłam, cytując Twoją wiadomość i zerkając w podgląd, tak się pochwalę Iiii drodzy państwo na tym kończymy dzisiejszy offtop, do zobaczenia w następnym odcinku!icywind - 2014-10-15, 07:04 Polecam grę Democracy 3, można ją dostać (wraz z innym) na humblu za 8$
To co mi się najbardziej podoba to, że moje recepty w tej grze po prostu działają, nawet krach gospodarki światowej (jedyne załamanie w GDP) nic mi nie zrobił i trwał jedną turę
Największy problem mam z otyłością bo powoduje ją wzrost dobrobytu a wszystkie czynniki ograniczające są po prostu słabe. Poza tym to wkurza mnie.
BTW, jedyny podatek jaki do tej pory musiałem zmniejszać to VAT, dlatego, że nadwyżka budżetowa zaczynała być ogromna
Moris299 - 2014-10-16, 22:38 Ja walę co to za hosting zdjęć milion reklam i wgl... Nie mogłeś tego na imgura wrzucić?KicerK - 2014-10-17, 15:31 Jakie reklamy, nie ma żadnych reklam. Hosting okicywind - 2014-10-17, 22:13 Zainstaluj sobie adblocka i wal się widzu - 2014-10-20, 09:04 AdBlock jest dla słabych!KicerK - 2014-10-20, 13:07 A reklamy soków owocowych i innych głupot tylko dla najlepszych Moris299 - 2014-10-23, 00:09 Davos - 2014-10-23, 00:24 Moris, ja mam na telefonie adblocka.
Aczkolwiek nie zawsze działa, bo np. niektórych reklam na mistrzach nie blokuje. I to jest bardzo wkurzające, bo na telefonie one nie mają krzyżyka i nie da się ich wyłączyć.Zaknafein - 2014-10-23, 00:40 Ostatnio przechodzę Fable III i gra jest serio zajebista. Jak ktoś nie grał a lubi porządne RPG to polecam. Fabuła mega i podoba mi się to, że można całkowicie odegrać rolę dobrego lub złego ziomka. System walk mega, npc też fajne. Można se dzieci narobić. Chociaż dziwnie sie czułem jak szedłem na randkę z jakąś laską a za mną biegnie jakiś bachor i się nagle odzywa "Hey daddy, its me ur son" ;__;
I można złapać chorobę weneryczną więc jak bzykacie się z wieśniaczką to lepiej sie zabezpieczyć.
I fajnie jak się jest Królem i biegniesz se przez miasto a tam Ci każdy ukłon składa z tekstem ''ur majesty''
I psa sie ma, też zajebistego. Bo pomaga w walce czasem i znajduje skarby itd.
I można se być przedsiębiorcą nawet i wykupić sklepy i domy i potem je wynajmować i hajs sie zgadza.
No po prostu polecam. To chyba zostanie moim drugim ulubionym RPGCinereo - 2014-12-13, 15:22 Don't Starve - sandbox od Klei Ent. Bardzo klimatyczna, ale nie należ czytać hintów/wikii gry, to niszczy klimat.
http://www.dontstarvegame...ts/DS_old01.png
Obrazek rozwala forum. Zapoznaj się z regulaminem jeżeli jeszcze tego nie zrobiłeś.
- SOwidzu - 2014-12-13, 15:25 No cóż, powoli wyczerpujesz swój dożywotni i nieodnawialny zapas taryfy ulgowej... Moris299 - 2014-12-13, 18:37 Ja kupiłem don't strave ale szybko mi się znudził (2 godziny grania)