Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Archiwum - Jeden wielki offtop v.4
icywind - 2017-11-25, 22:23 icywindc1ick - 2017-11-26, 02:47 a mnie to razi, bo kluby piłkarskie nie powinny się mieszać w takie sprawyMoris299 - 2017-11-26, 03:07
Cytat:
a mnie to razi, bo kluby piłkarskie nie powinny się mieszać w takie sprawy
^Barbra - 2017-11-26, 10:23 dlaczego? kluby piłkarskie mają ogromny zasięg i jeśli chcą coś wesprzeć to dotrze to do wielu ludziDead_Laugh - 2017-11-26, 11:31
Barbra napisał/a:
dlaczego? kluby piłkarskie mają ogromny zasięg i jeśli chcą coś wesprzeć to dotrze to do wielu ludzi
Dokładnie. Poza tym już wcześniej wiele klubów piłkarskich uczestniczyło w akcjach np. przeciwko rasizmowi.c1ick - 2017-11-26, 12:50 dlatego, że sport powinien zostać sportem, a nie zasięgową drabiną dla spraw politycznychAscara - 2017-11-26, 12:54
c1ick napisał/a:
dlatego, że sport powinien zostać sportem, a nie zasięgową drabiną dla spraw politycznych
Tak bardzo to!Mańka - 2017-11-26, 13:57
c1ick napisał/a:
dlatego, że sport powinien zostać sportem, a nie zasięgową drabiną dla spraw politycznych
Dokładnie. Tak samo jak wiele innych instytucji państwowych typu: szkoły, uczelnie, sądy ChodnikowyWilk - 2017-11-26, 14:34 A do zdejmowania krzyża to pierwsze hipokryty jednec1ick - 2017-11-26, 14:40 Państwowe - zarządzane i utrzymywane przez państwo, upolitycznione w wuj.
Sportowe - prywatne, niezależne, utrzymywane z marketingu, sponsoringu itp.
Ascara - 2017-11-26, 14:53 I znowu ^
Lilith - 2017-11-26, 14:58 Wyrażę się tak, wszelkie stowarzyszenia, instytucje powinny być wolne od propagowania jakichkolwiek poglądów politycznych, religijnych, światopoglądowych.
Miejsce krzyży jest w kościołach/domach katechetycznych, a tolerancję wobec osób o odmiennej orientacji powinno się propagować w inny sposób. Nie przemówi do ludzi, jak ktoś sobie pierdolnie tęczę w symbolach, godłach, herbach, etc. Czasem to jest wręcz dolewanie oliwy do ognia i robią się kłótnie o to, że poprawność polityczna poszła zdecydowanie za daleko. A wystarczy tylko pokazać wprost, że ludzie LGBTQ... są takimi ludźmi, z takimi samymi prawami jak my, chcącymi jedynie być wolni od dyskryminacji ze względu na fakt, że kochają inaczej. A takimi zabiegami, jak rzyganie tęczami na prawo i lewo to dalej się pokazuje, że homo wymagają szczególnego traktowania, bo są inni, niż reszta społeczeństwa.Ascara - 2017-11-26, 15:02 Nie rozumiem, czemu kochanie inaczej jest ok i należą im się wszelkie możliwe prawa. A już u takich schizofreników nie tolerujemy tego, że myślą inaczej i chcemy ich zamykać w psychiatrykach...
[ Dodano: 2017-11-26, 15:03 ]
Mam nadzieję, że zaściankowe społeczeństwo skończy wreszcie z tą dyskryminacją... Schizofrenicy mają prawo do normalnego życia. widzu - 2017-11-26, 15:11 Lilith_Madness, dla niektórych chrześcijan znak krzyża w miejscach państwowych jest ważny.
Ja jestem za tym, by na takich salach sejmowych były symbole wszystkich legalnych religii obowiązujących w danym kraju, co pokazałoby poszanowanie na religii głównej i mniejszości. ¯\_(ツ)_/¯Moris299 - 2017-11-26, 15:15
Lilith_Madness napisał/a:
Nie przemówi do ludzi, jak ktoś sobie pierdolnie tęczę w symbolach, godłach, herbach, etc. Czasem to jest wręcz dolewanie oliwy do ognia i robią się kłótnie o to, że poprawność polityczna poszła zdecydowanie za daleko.
^Całkiem_Dobry_Chłop - 2017-11-26, 15:17
Ascara napisał/a:
Nie rozumiem, czemu kochanie inaczej jest ok i należą im się wszelkie możliwe prawa. A już u takich schizofreników nie tolerujemy tego, że myślą inaczej i chcemy ich zamykać w psychiatrykach...
[ Dodano: 2017-11-26, 15:03 ]
Mam nadzieję, że zaściankowe społeczeństwo skończy wreszcie z tą dyskryminacją... Schizofrenicy mają prawo do normalnego życia.
Też tego nie rozumiem Ascaro Lilith - 2017-11-26, 15:20
Cytat:
A już u takich schizofreników nie tolerujemy tego, że myślą inaczej i chcemy ich zamykać w psychiatrykach...
Ja znam schizofreników, którzy nie są umieszczeni w wariatkowach i normalnie funkcjonują, jednak pod kontrolą psychiatrów i zażywają leki.
Cytat:
Lilith_Madness, dla niektórych chrześcijan znak krzyża w miejscach państwowych jest ważny.
Tak samo wyznawcy islamu chcieliby w miejscach państwowych półksiężyce. Polska z założenia jest państwem świeckim (chuj, że większość się deklaruje jako Katolicy, choć ledwie koło 40% regularnie uczęszcza do kościoła), czyli masz prawo wyznawać religię, jaka Ci się żywnie podoba, ale nie powinno się tego manifestować w miejscach publicznych. Biblia nakazuje modlić się wyłącznie w domowym zaciszu, ale jednak są kościoły i domy katechetyczne, tam też jest miejsce do modlitwy.
Bo jaki ma sens umieszczania krzyży i obrazków świętych w miejscach publicznych? Ponoć Bóg i bez tego jest wszędzie, co nie?Ascara - 2017-11-26, 15:23
pod kontrolą psychiatrów i zażywają leki
Noooo... ChodnikowyWilk - 2017-11-26, 15:30
Bo jaki ma sens umieszczania krzyży i obrazków świętych w miejscach publicznych? Ponoć Bóg i bez tego jest wszędzie, co nie?
Żeby przeciwnicy mieli słodki ból dupyMoris299 - 2017-11-26, 15:30
Cytat:
Biblia nakazuje modlić się wyłącznie w domowym zaciszu
Z tego co ja kiedyś czytałem to właśnie tu jest problem, bo według Biblii katolik nie powinien w ogóle się modlić do krzyża ani żadnych znaków bo to wręcz obraza dla Boga, porównanie Boga do czegoś ludzkiego, czegoś co można zniszczyć, czegoś co ma wartość itp.