To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Archiwum - Jeden wielki offtop v.4

ZSK - 2017-11-24, 21:02

uBlock origin kochana ;)

[ Dodano: 2017-11-24, 21:08 ]
JankielKindylibalista85 napisał/a:
jak ci się nie podoba to mnie nie zatrudniaj, masz minus 10 kandydatów na moje miejsce" i nagle płacz, lament i kurwa gorzkie żale pracdawców, że skandal albo/i dramat. Ale sorry, patrząc pod tym kątem mi was-pracodawców nie żal ani trochę. Deal with it. Przeżyjcie, tak jak my, pracownicy, musieliśmy przeżyć.

Tylko to ma też swoje drugie dno, przynajmniej w mojej branży, w postaci np. niechęci do pracy w sobotę, albo niechęci do wyjazdu na delegację. I znów wydajność spada i przerób miesięczny i z czego te podwyżki dać?

Barbra - 2017-11-24, 21:15

Ascara, a to nie chodzi o te "nieagresywne reklamy"? w sensie jakieś małe reklamy google, nieruchome, nie skaczące po całym ekranie, tylko takie delikatne gdzieś z boku? że możesz się zgodzić na wyświetlanie ich, żeby jednak strona coś tam zarobiła. a że nakierowane na użytkownika to już od dawna wiadomo ale to akurat nie adblock nas śledzi, a przynajmniej nie w głównej mierze :crazy:
JankielKindybalista85 - 2017-11-24, 21:21

Zeteska, No wiesz, mamy 40 godzinny tydzień pracy niby i niby sobota to weekend to ja się nie dziwię, ze ludzie nie chcą w sobotę pracować jak nie muszą. To jest coś ekstra to i płatne ekstra. Delegacje to samo.

I ja to wszystko rozumiem, ogarniam temat, nie jestem z tych co to "jebane kurwa prywaciarze, krwiopijcy pierdoleni do gazu wysykiwaczy", przeciwnie, co najwyżej tępię januszysmolbiznesu skurwysynów z PRLowską mentalnością, a z drugiej wielkich menago mobberów co jedyne co potrafią, i to tajemnica ich sukcesu, to gnojenie ludzi - i jednych i drugich trochę jest. Doskonale rozumiem argumenty normalnych i sensownych pracodawców, których jest większość (choć ja trafiałem osobiście i bezspośrednio na mniejszość, ale to osobna kwestia), wiem ze to jest system naczyń połączonych i jeśli obie strony mają dobrą wolę i się szanują to idzie to tak, żę my-pracownicy robimy hajsowy krok do przodu, wy robicie trzy, po to żebyśmy my mogli dwa, żeby wy dwa, żeby my trzy i za 10 lat widzimy się w lepszym kraju. Pewnie. Ale na razie jest problem ze zrobieniem tego pierwszego kroku dobrego dla nas - pracowników, zamiast tego są ból dupy, żale i zgrzytanie zębów. A mi, po prostu, i słusznie, was nie żal.

Ps. Barbuszka mi się wcięła w posty jak dziadek siekierą w szyję kury. #kunegunda1992 #dodziśdziecięcatrauma #alerosółbyłwchujpyszny

SlownikOrtograficzny - 2017-11-24, 21:32

btw uwielbiam, gdy ktoś w roku 2017 używa słowa prywaciarz nieironicznie
chapeau bas, komuszki, to wam się udało

JankielKindybalista85 - 2017-11-24, 21:38

SlownikOrtograficzny napisał/a:
chapeau bas, komuszki, to wam się udało

No, fakt. Historycznie patrząc chyba tylko katastrofy gospodarcze i ludobójstwa udawały im się lepiej niż brzydkie zabawy z semantyką.

Lilith - 2017-11-24, 21:50

To w takim razie przestańmy też używać określenia przed naszą erą, to też jest wymysł komuchów. Zamiast tego, przed narodzeniem Chrystusa albo przed Chrystusem :troll:
JankielKindybalista85 - 2017-11-24, 21:59

Słusznie. :clap:

Ale nie spodziewałem się Lilka że z ciebie taka konserwa klerykalna! :troll:

ZSK - 2017-11-24, 22:22

Na delegacji dodatkowo każdy dostaje 10zł dziennie, a za soboty każdy dostaje do rączki jeszcze w trakcie pracy 50zł, więc chyba nie taki zły pracodawca ze mnie :v
Całkiem_Dobry_Chłop - 2017-11-24, 22:35

....
kotmaalealamakota - 2017-11-24, 22:37

Idź do banku zakładać konto nie zauważ, że zrobili ci błąd w nazwisku...
kurwa... aż jestem na siebie zła, ale z drugiej strony jak babka mogła spisać źle z dowodu?

SlownikOrtograficzny - 2017-11-24, 23:05

Lilith_Madness napisał/a:
To w takim razie przestańmy też używać określenia przed naszą erą, to też jest wymysł komuchów. Zamiast tego, przed narodzeniem Chrystusa albo przed Chrystusem :troll:

Nie ma problemu, ja tam się Jezuska nie wstydzę.

JankielKindybalista85 - 2017-11-24, 23:30

ZróbmySobieKupę napisał/a:
Na delegacji dodatkowo każdy dostaje 10zł dziennie, a za soboty każdy dostaje do rączki jeszcze w trakcie pracy 50zł, więc chyba nie taki zły pracodawca ze mnie :v

Nie mówię, że konkretnie ty jesteś, mniejsza o liczby, zły czy coś. Ale dobrze powinieneś wiedzieć jak bywa i bywało przez tak długi czas, ze w ludziach to siedzi. Więc się nie dziw.

I też stary: wolny rynek. Nie jesteś zły pracodawca bo dostrzegasz, ze domagasz się czegoś ekstra więc i dajesz za to coś ekstra. I super i słusznie i logicznie. Ale skoro to ekstra jest wciąż ceną zbyt niską za to, co chcesz kupić, to to jest tylko twój problem. Tu i teraz, w perspektywie krótkoterminowej, bo wiadomo, ze im dalej patrzeć tym bardziej się sprawa komplikuje. Uporaj się z nim (wiadomo jak) lub machnij ręką. Ja jak mi brakuje 10 groszy do snickersa w żabce to próbuję go kupić w biedronce za 10 groszy mniej albo stwierdzam, zę chuja, nie jem snickersa. I tyle. Tylko mój problem i dylemat. Ale jeśli na rynku nie ma dostępnych ządnych snickersów, o, to już inna sprawa.

Całkiem_Dobry_Chłop - 2017-11-25, 13:05

To icek będzie mógł teraz szaleć :troll:
Dead_Laugh - 2017-11-25, 20:06

Pytanie mam w sumie bo zobaczyłem coś co naprawdę można pochwalić ale nie znam zupełnie kontekstu. Mianowicie wiele klubów jak np. Manchester United, Liverpool czy Chelsea dodają w tle swoich log klubów piłkarskich kolory tęczy w celu wsparcia środowisk LGBTQ. Przykłady te:

PS. To loga na fb.

Love178 - 2017-11-25, 20:10

Czy właśnie w Australii nie zalegalizowano małżeństw? Strzelam, że to
Dead_Laugh - 2017-11-25, 20:11

A to nie było tydzień temu? Albo więcej?
ChodnikowyWilk - 2017-11-25, 21:27

Wsparcie lgbt jest po prostu modne i pewnie opłacalne, ani mnie to razi ani cieszy
Davos - 2017-11-25, 21:27

Dead_Laugh napisał/a:
Pytanie mam w sumie bo zobaczyłem coś co naprawdę można pochwalić ale nie znam zupełnie kontekstu. Mianowicie wiele klubów jak np. Manchester United, Liverpool czy Chelsea dodają w tle swoich log klubów piłkarskich kolory tęczy w celu wsparcia środowisk LGBTQ. Przykłady te:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

PS. To loga na fb.

Ok, a gdzie jest to pytanie? :PP

Dead_Laugh - 2017-11-25, 21:29

Z jakim wydarzeniem jest związana ta akcja? Co zauważyłem dodatkowo to chyba tylko angielskie kluby.
Davos - 2017-11-25, 21:31

Ok, odpowiadam: Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.
Nie ma za co :troll: