Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Archiwum - Jeden wielki offtop v.4
ZSK - 2017-11-24, 21:02 uBlock origin kochana
[ Dodano: 2017-11-24, 21:08 ]
JankielKindylibalista85 napisał/a:
jak ci się nie podoba to mnie nie zatrudniaj, masz minus 10 kandydatów na moje miejsce" i nagle płacz, lament i kurwa gorzkie żale pracdawców, że skandal albo/i dramat. Ale sorry, patrząc pod tym kątem mi was-pracodawców nie żal ani trochę. Deal with it. Przeżyjcie, tak jak my, pracownicy, musieliśmy przeżyć.
Tylko to ma też swoje drugie dno, przynajmniej w mojej branży, w postaci np. niechęci do pracy w sobotę, albo niechęci do wyjazdu na delegację. I znów wydajność spada i przerób miesięczny i z czego te podwyżki dać?Barbra - 2017-11-24, 21:15 Ascara, a to nie chodzi o te "nieagresywne reklamy"? w sensie jakieś małe reklamy google, nieruchome, nie skaczące po całym ekranie, tylko takie delikatne gdzieś z boku? że możesz się zgodzić na wyświetlanie ich, żeby jednak strona coś tam zarobiła. a że nakierowane na użytkownika to już od dawna wiadomo ale to akurat nie adblock nas śledzi, a przynajmniej nie w głównej mierze JankielKindybalista85 - 2017-11-24, 21:21 Zeteska, No wiesz, mamy 40 godzinny tydzień pracy niby i niby sobota to weekend to ja się nie dziwię, ze ludzie nie chcą w sobotę pracować jak nie muszą. To jest coś ekstra to i płatne ekstra. Delegacje to samo.
I ja to wszystko rozumiem, ogarniam temat, nie jestem z tych co to "jebane kurwa prywaciarze, krwiopijcy pierdoleni do gazu wysykiwaczy", przeciwnie, co najwyżej tępię januszysmolbiznesu skurwysynów z PRLowską mentalnością, a z drugiej wielkich menago mobberów co jedyne co potrafią, i to tajemnica ich sukcesu, to gnojenie ludzi - i jednych i drugich trochę jest. Doskonale rozumiem argumenty normalnych i sensownych pracodawców, których jest większość (choć ja trafiałem osobiście i bezspośrednio na mniejszość, ale to osobna kwestia), wiem ze to jest system naczyń połączonych i jeśli obie strony mają dobrą wolę i się szanują to idzie to tak, żę my-pracownicy robimy hajsowy krok do przodu, wy robicie trzy, po to żebyśmy my mogli dwa, żeby wy dwa, żeby my trzy i za 10 lat widzimy się w lepszym kraju. Pewnie. Ale na razie jest problem ze zrobieniem tego pierwszego kroku dobrego dla nas - pracowników, zamiast tego są ból dupy, żale i zgrzytanie zębów. A mi, po prostu, i słusznie, was nie żal.
Ps. Barbuszka mi się wcięła w posty jak dziadek siekierą w szyję kury. #kunegunda1992 #dodziśdziecięcatrauma #alerosółbyłwchujpysznySlownikOrtograficzny - 2017-11-24, 21:32 btw uwielbiam, gdy ktoś w roku 2017 używa słowa prywaciarz nieironicznie
chapeau bas, komuszki, to wam się udałoJankielKindybalista85 - 2017-11-24, 21:38
SlownikOrtograficzny napisał/a:
chapeau bas, komuszki, to wam się udało
No, fakt. Historycznie patrząc chyba tylko katastrofy gospodarcze i ludobójstwa udawały im się lepiej niż brzydkie zabawy z semantyką.Lilith - 2017-11-24, 21:50 To w takim razie przestańmy też używać określenia przed naszą erą, to też jest wymysł komuchów. Zamiast tego, przed narodzeniem Chrystusa albo przed Chrystusem JankielKindybalista85 - 2017-11-24, 21:59 Słusznie.
Ale nie spodziewałem się Lilka że z ciebie taka konserwa klerykalna! ZSK - 2017-11-24, 22:22 Na delegacji dodatkowo każdy dostaje 10zł dziennie, a za soboty każdy dostaje do rączki jeszcze w trakcie pracy 50zł, więc chyba nie taki zły pracodawca ze mnie :vCałkiem_Dobry_Chłop - 2017-11-24, 22:35 ....kotmaalealamakota - 2017-11-24, 22:37 Idź do banku zakładać konto nie zauważ, że zrobili ci błąd w nazwisku...
kurwa... aż jestem na siebie zła, ale z drugiej strony jak babka mogła spisać źle z dowodu?SlownikOrtograficzny - 2017-11-24, 23:05
Lilith_Madness napisał/a:
To w takim razie przestańmy też używać określenia przed naszą erą, to też jest wymysł komuchów. Zamiast tego, przed narodzeniem Chrystusa albo przed Chrystusem
Nie ma problemu, ja tam się Jezuska nie wstydzę.JankielKindybalista85 - 2017-11-24, 23:30
ZróbmySobieKupę napisał/a:
Na delegacji dodatkowo każdy dostaje 10zł dziennie, a za soboty każdy dostaje do rączki jeszcze w trakcie pracy 50zł, więc chyba nie taki zły pracodawca ze mnie :v
Nie mówię, że konkretnie ty jesteś, mniejsza o liczby, zły czy coś. Ale dobrze powinieneś wiedzieć jak bywa i bywało przez tak długi czas, ze w ludziach to siedzi. Więc się nie dziw.
I też stary: wolny rynek. Nie jesteś zły pracodawca bo dostrzegasz, ze domagasz się czegoś ekstra więc i dajesz za to coś ekstra. I super i słusznie i logicznie. Ale skoro to ekstra jest wciąż ceną zbyt niską za to, co chcesz kupić, to to jest tylko twój problem. Tu i teraz, w perspektywie krótkoterminowej, bo wiadomo, ze im dalej patrzeć tym bardziej się sprawa komplikuje. Uporaj się z nim (wiadomo jak) lub machnij ręką. Ja jak mi brakuje 10 groszy do snickersa w żabce to próbuję go kupić w biedronce za 10 groszy mniej albo stwierdzam, zę chuja, nie jem snickersa. I tyle. Tylko mój problem i dylemat. Ale jeśli na rynku nie ma dostępnych ządnych snickersów, o, to już inna sprawa.Całkiem_Dobry_Chłop - 2017-11-25, 13:05 To icek będzie mógł teraz szaleć Dead_Laugh - 2017-11-25, 20:06 Pytanie mam w sumie bo zobaczyłem coś co naprawdę można pochwalić ale nie znam zupełnie kontekstu. Mianowicie wiele klubów jak np. Manchester United, Liverpool czy Chelsea dodają w tle swoich log klubów piłkarskich kolory tęczy w celu wsparcia środowisk LGBTQ. Przykłady te:
PS. To loga na fb.Love178 - 2017-11-25, 20:10 Czy właśnie w Australii nie zalegalizowano małżeństw? Strzelam, że toDead_Laugh - 2017-11-25, 20:11 A to nie było tydzień temu? Albo więcej?ChodnikowyWilk - 2017-11-25, 21:27 Wsparcie lgbt jest po prostu modne i pewnie opłacalne, ani mnie to razi ani cieszyDavos - 2017-11-25, 21:27
Dead_Laugh napisał/a:
Pytanie mam w sumie bo zobaczyłem coś co naprawdę można pochwalić ale nie znam zupełnie kontekstu. Mianowicie wiele klubów jak np. Manchester United, Liverpool czy Chelsea dodają w tle swoich log klubów piłkarskich kolory tęczy w celu wsparcia środowisk LGBTQ. Przykłady te:
Ok, a gdzie jest to pytanie? Dead_Laugh - 2017-11-25, 21:29 Z jakim wydarzeniem jest związana ta akcja? Co zauważyłem dodatkowo to chyba tylko angielskie kluby.Davos - 2017-11-25, 21:31 Ok, odpowiadam: Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.
Nie ma za co