Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Sprawy związane z Mistrzowie.org - Pytania do admina
bartek82r - 2014-01-17, 19:13
widzu napisał/a:
d__n napisał/a:
BTW, szukamy programisty: PHP + HTML + JS + CSS, Pruszcz Gdański, jak ktoś chce, to zapraszamy
A szukacie może kogoś do siedzenia do dupie i klikania "archiwum, archiwum, główna, archiwum, akceptuję do poczekalni, główna, główna, archiwum, ban, archiwum..."
[ Dodano: 2014-01-17, 19:12 ]
Mogę nawet złożyć CV w kebabie.
przeciez to ma byc techniczny a nie w zastepstwie wlsz...widzu - 2014-01-17, 19:14 Zwróć uwagę na słówko "może".Sharvari - 2014-01-17, 19:15
^AdijoS^ napisał/a:
Nieletnich zatrudniacie?
zwróć uwagę na to gdzie musiałbyś dojeżdżać. bartek82r - 2014-01-17, 19:15 no ok, ok. Ale i tak nie dostalbys tej roboty. Dales za malo archiwum a za duzo glownej widzu - 2014-01-17, 19:17 Bo ja bym był "tym dobrym adminem" a wlsz "tym złym adminem" bartek82r - 2014-01-17, 19:17 widzu na admina!!!Adijos - 2014-01-17, 19:17
Sharvari napisał/a:
^AdijoS^ napisał/a:
Nieletnich zatrudniacie?
zwróć uwagę na to gdzie musiałbyś dojeżdżać.
Mam kontakty w Pruszczu Gdańskim B)widzu - 2014-01-17, 19:18 Przeczytałem "w Pruszkowie" ;_;Sharvari - 2014-01-17, 19:21 pracownik pracownikiem, ale co z moim nickiem? Antybristler - 2014-01-17, 19:23
Sharvari napisał/a:
pracownik pracownikiem, ale co z moim nickiem?
Czy Ty czujesz, że rymujesz?Adijos - 2014-01-17, 19:26
Antybristler napisał/a:
Sharvari napisał/a:
pracownik pracownikiem, ale co z moim nickiem?
Czy Ty czujesz, że rymujesz?
Ona nie czuje, że rymuje.AnswersMaster - 2014-01-18, 12:10 Dlaczego okłamałeś, że próby zrobienia nowego forum trwały już dwa lata? Myśmy się już domyślali, że ciekawe czemu akurat tu, a nie na komixxach czy demotach i w ogóle że tak długo, ale teraz sam admin tamtego forum zaprzeczył. Nic nie wie o żadnych dwóch latach i dodał, że stworzył forum na mistrzach, bo akurat myśmy się tego domagali, czyli to za sprawą tego forum...no tylko, że ci co się tego forum domagali zrobili już własne, są tu i nowe im niepotrzebne, ale to już swoją drogą.d__n - 2014-01-18, 12:47
AnswersMaster napisał/a:
Dlaczego okłamałeś, że próby zrobienia nowego forum trwały już dwa lata?
Gwoli ścisłości.
Plany założenia forum (do większości z naszych serwisów) były jak jeszcze pracowałem w starym biurze (2,5 roku temu). Mieliśmy już wtedy listę tego, czego od silnika forum oczekujemy.
Forum było pisane przez jednego z naszych programistów przez ostatni rok.
W między czasie znaleźliśmy gotowy skrypt, który satysfakcjonuje nasze wymagania i to właśnie on jest teraz pod mistrzowie.org/newforumwlsz - 2014-01-20, 20:43
bartek82r napisał/a:
To co wlsz? Będą gadżety?
Mają być.
[ Dodano: 2014-01-20, 20:47 ]
AnswersMaster napisał/a:
Dlaczego nie da się edytować komentarzy z odpowiedzi? Jeśli to w celu zapobiegania trollowaniu, to można by mieć możliwość edycji do czasu, aż pojawi się po naszym komentarzu kolejny w danym wątku i dopiero wtedy wyłączyć możliwość edycji tego komentarza. To jest takie uciążliwe, zauważy się błąd po wysłaniu komentarza, to trzeba czekać dwie minuty, żeby go poprawić wysyłając kolejny komentarz z wyrazem poprawionym, żeby wiedzieli, że jednak go zauważyłem, bo inaczej pod spodem będzie 20 komentarzy od "grammar nazi", którzy miną cały sens mojej wypowiedzi i się skupią tylko na błędzie. Jeszcze gorzej jak się udało zrobić jakąś fajną ripostę, ale zrobiło się w niej taki błąd, że wychodzi na żałosną, a pisanie jej jeszcze raz poprawionej też wychodzi na żałosne.
Jak już pewnie zauważyłeś, to edycja jest. Do niedawna była możliwa w każdej chwili, teraz jest możliwa przez 7 minut lub do momentu, kiedy ktoś na nasz komentarz odpowie. Ma to na celu wyeliminowanie manipulacji w dyskusji, a jednocześnie jak ktoś zrobi błąd, to będzie miał możliwość poprawy.
[ Dodano: 2014-01-20, 20:52 ]
Antybristler napisał/a:
Jaki jest stosunek administracji do Żółwi? To bardzo ważne.
Żółw nieostry, bo dla niektórych może być drastyczne.
[ Dodano: 2014-01-20, 20:57 ]
^AdijoS^ napisał/a:
Czemu dnia 16.12.13r ok. godziny 14:40 nie dało się wejść w skrina?
AdijoS, jesteś pierwszym rozpoznanym przypadkiem skrinofilii.
[ Dodano: 2014-01-20, 21:08 ]
Jankiel K.85 napisał/a:
Ja mam pytanie. A raczej sugestię dotyczącą głównej Mistrzów. Zdaję sobie oczywiście sprawę, że to kwestia dużego gmerania ale rzucam po prostu pewną ideę.
Na górze strony mamy rozpiskę na różne działy: głowna, poczekalnia itd. Jest tam tez coś takiego jak topka - i to jest fantastyczny pomysł. Najlepsze skriny w historii dostepne jednym kliknięciem. Moje pytanie brzmi: czy nie można by tam dodać czegoś takiego jak topka ale dla najlepszych komentarzy z samych Mistrzów? Pytanie wynika stąd, że nierzadko przeglądając poczekalnię natrafiam tam na świetny komentarz dodany pod często kiepskim skrinem. W efekcie świetny komentarz znika wraz z tym skrinem w odmętach archiwum albo ktoś robi z niego skrina i znowu wstawia na Mistrzów. I robi się - mnie osobiście irytująca incepcja. To jest dosyć wkurzające, tak samo jak robienie skrinów z czyjejś riposty na głównej. I potem mamy na głównej takie - mnie osobiście irytujące- cuda jak skrin posta pod skrinem posta pod skrinem. Totalna ruska matrioszka. Nie lepiej by było taki komentarz - już wrzucony na Mistrzach przez jednego z nas: użytkowników Mistrzów zgłaszać do osobnego działu? Tak samo jak komentarze ze szczególnie wysoką liczbą plusów, z których akurat nikt skrina nie zrobił? To są często perełki znacznie lepsze od samego skrina. I o ile najlepsze skriny można sobie obejrzeć w topce to świetne komentarze po prostu giną. Ja rozumiem, że założeniem tej strony od zawsze było zamieszczanie skirnów z najlepszymi ripostami z internetu ale często najlepsze riposty tworzą już na stronie użytkownicy Mistrzów w swoich komentarzach. Te najlepsze z najlepszych można by ocalić przed zapomnieniem tak samo jak najlepsze skriny - w osobnej zakładce, np "top comment" na Głównej. Proces nominacji tych najlepszych z najlepszych jest już do dogadania: czy iluś tam użytkowników miałoby taki koment zgłosić, czy z automatu trafiały by tam wszystkie, które mają np. ponad 30 plusów to już jest kwestia techniczna. Ja zgłaszam postulat ratowania w osobnym miejscu strony najlepszych komentarzy z samych Mistrzów bo one często są dużo bardziej mistrzowskie od skrinów, których dotyczą.
Nie Jankiel, bo byłyby tam w większości Twoje komentarze
A to, że użytkownicy mistrzów tworzą często lepsze riposty to oczywiście prawda, dlatego też są wrzucane w formie skrinów jako dalszy ciąg i oceniane w poczekalni przez innych. Myślę, że już wszyscy się zdążyli do "irytujących matrioszek" przyzwyczaić. Poza tym w takim "top comment" i tak musiałyby się wyświetlać wraz z komentarzem skrin, bo inaczej w większości przypadków nie wiadomo by było do czego się ten komentarz odnosi. To mniej więcej to samo, co wejście w dowolny obrazek i przeczytanie "najlepszego komentarza".
[ Dodano: 2014-01-20, 21:13 ]
bartek82r napisał/a:
Od czego zależy umiejscowienie screenów na głównej?
Chodzi mi o to, czy np. screeny mające w chwili dostania się na główną procentowo najwięcej plusów lądują na początku "dzisiejszej głównej" a za nimi screeny z coraz to mniejszą procentowo ilością plusów?
Czy sam dobierasz w jakiej kolejności mają być poukładane na głównej?
Czy może decyduje o tym kolejność w jakiej odhaczasz screeny w poczekalni do wrzucenia na główną?
Wybrane skriny (w większości od około 85-100% pozytywnych głosów) są otwarte w zakładkach, potem je układam żeby było w miarę różnorodnie, a nie np. 5 pod rząd z bezużytecznej, a zaraz po tym 10 spotted. I potem jest tak jak piszesz - decyduje kolejność odhaczania.
[ Dodano: 2014-01-20, 21:18 ]
Sharvari napisał/a:
ej ja mam pytanie z innej beczki. skoro tak możecie sprawdzać innym dane i takie tam to... możecie także komuś zmienić nick? :> nikomu nie powiem!
Z tego co wiem, to nie można.
Ale za to można przypisać autorstwo skrina innej osobie, co jest opisane w zakładce Zasady. Tylko, że większości się nie chciało tego czytać. Potem biadolą w komentarzach, że ich skrin był wcześniej i to on powinien być na głównej, zamiast napisać na maila, żeby podmienić autora.
[ Dodano: 2014-01-20, 21:19 ]
^AdijoS^ napisał/a:
Nieletnich zatrudniacie?
To nie parafia
[ Dodano: 2014-01-20, 21:20 ]
widzu napisał/a:
Bo ja bym był "tym dobrym adminem" a wlsz "tym złym adminem"
Jeszcze nie widzieliście złego admina chyba
[ Dodano: 2014-01-20, 21:24 ]
AnswersMaster napisał/a:
Dlaczego okłamałeś, że próby zrobienia nowego forum trwały już dwa lata? Myśmy się już domyślali, że ciekawe czemu akurat tu, a nie na komixxach czy demotach i w ogóle że tak długo, ale teraz sam admin tamtego forum zaprzeczył. Nic nie wie o żadnych dwóch latach i dodał, że stworzył forum na mistrzach, bo akurat myśmy się tego domagali, czyli to za sprawą tego forum...no tylko, że ci co się tego forum domagali zrobili już własne, są tu i nowe im niepotrzebne, ale to już swoją drogą.
Nikogo nie okłamałem, bo pamiętam doskonale, że sam wychodziłem z propozycją by takie forum powstało. I napisałem 'pierwsze przymiarki', a nie rozpoczęcie prac, trwających w pocie czoła dzień w dzień przez dwa lata.ProFace - 2014-01-20, 21:54
wlsz napisał/a:
pierwsze przymiarki'
Jezeli te pierwsze przymiarki wyglądają tak jak moje przygotowanie do egzaminu gimbazjalnego, to rozumiem dlaczego to trwalo 2 lata. xDDavos - 2014-01-20, 23:55
wlsz napisał/a:
bartek82r napisał/a:
To co wlsz? Będą gadżety?
Mają być.
No proszę, ja to traktowałem jako żartobliwe rozważania, a tu naprawdę szykują się gadżety! A można wiedzieć, jakie mniej więcej? Koszulki, kubki, bielizna adminów? modelot - 2014-01-21, 15:03 Może będzie można kupić główną Zabek05 - 2014-01-23, 00:59 Czy da się dodać po prawej stronie miesięczny miniranking screenów i screenerów, taki jak na komixxach czy studentpotrafi?Moris299 - 2014-01-23, 19:52 SlownikOrtograficzny - 2014-01-31, 22:43 Zawsze mnie to nurtowało:
Dlaczego akurat mistrzowie.org? A nie np. mistrzowie.pl albo mistrzowie.gov.priv.eu.com?