To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Archiwum - Jeden wielki offtop...

ZSK - 2013-12-01, 22:30

Nie popadajmy w paranoję, po to jest offtop żeby offtopić. Ale masz rację, idę schować się szczelnie pod kołdrą, tam mnie Shar nie dorwie :D
widzu - 2013-12-01, 22:45

ZróbmySobieKupę napisał/a:
idę schować się szczelnie pod kołdrą, tam mnie Shar nie dorwie :D

A nawet jeśli... Czy to źle? :alucard:

Davos - 2013-12-02, 00:07

To jest temat offtopowy, proszę nie rozmawiać na jeden temat i nie trzymać się głównego wątku bo będą ostrzeżenia :P
Zabek05 - 2013-12-02, 00:11

Davos napisał/a:
To jest temat offtopowy, proszę nie rozmawiać na jeden temat i nie trzymać się głównego wątku bo będą ostrzeżenia :P

A Ty offtopujesz od offtopa w temacie, który miał być przeznaczony na offtop :D

Davos - 2013-12-02, 00:22

Skoro offtopuję, to znaczy że trzymam się głównego tematu, czyli nie offtopuję... Fuck :P
JankielKindybalista85 - 2013-12-02, 17:33

Cóż za ironia losu. Ostatnia wypowiedź Zabka przed wywózką na Sybir jest pouczeniem by pisać na temat czyli nie na temat. Porządny gość był! :piwo: na drogę.
widzu - 2013-12-05, 14:42

Zacytuję temat z innego forum:

Cytat:

TYLE PRZEGRAĆ: POWSTANIE STYCZNIOWE

Więc było w styczniu i było przegrane, bo nie jest grunwaldem, ani piosenką Sabatona.
Prawdopodobnie była tam husaria i/lub kosynierzy.
Przegraliśmy z hordą wroga, przewyższającą nas 10:1 i/lub dowódca się upił.
Jest to wielki tryumf w historii Polski, gdyż bez niego nie mielibyśmy Radomia, który jak wiadomo jest kolonią cygańską, w odróżnieniu od Śląska - kolonii niemieckiej i Worszewy - kolonii wieśniaczej.
Należy spodziewać się przejściowych harcerzy i rzadkich w Bolsce brzydkich dziewczyn które się tam znajdują. Harcerz to zielona odmiana ministranta, tzw. Ministrant Polny. Nie mylic z Milicjantem Polnym i Ministrantem Polowym, który jezdzi na bagażniku słynnego Księdza Szerloka Od Roweru i ostrzega przechodniów dzwonkiem.
Zadajemy pytanie: Czy był sens?
Nie wiem czy był sens, wiem że był dżem, cytując wielkiego prozaika Tyrmanda od Zwierzoczłekoupiora i Książki O Śląsku.

Przegraliśmy bo mieliśmy za mało czołgów zaś lotnictwo...szkoda gadać. Ani trochę się nie przysłużyło sprawie powstania. Powinni montować automatyczne karabiny na psach. Wpuszczałoby się takie stadko w tłum przeciwnika, a robot na ich grzbietach ostrzeliwałby przeciwników. Coś takiego mogli też pomontować na orłach, zaś szczury nafaszerować C4 i też wpuścić do baz wroga, a potem wszystko zdetonować. Przynajmniej o o naszej piechocie morskiej iw ogóle całej marynarce złego słowa nie mogę powiedzieć. Podczas powstania styczniowego nie przegrali ani jednej bitwy.

Wiem, ze podczas powstania brakowało zaopatrzenia. Wysłał bym oddział cyganów żeby poszedłby po nie do wrogich obozów. Wygralibyśmy wtedy na pewno.

JankielKindybalista85 - 2013-12-05, 21:37

Uwaga! Chowajcie majtki i zwierzęta domowe! Nadciąga ORKAN KSAWERY! :-D Cze! Jestem Ksawy, wiater klawy i będę dziś dmuchał maleńka!

K...a miałem polew z głupoty mediów, które straszą ludzi, żeby zwiększyć oglądalność już wtedy, gdy odkurzyły słowo orkan i zaczęły go używać na może i silny ale bez jakiejś przesady wiatr. 120 km na godzinę wieje w Polsce kilka razy w roku. No ale jakby powiedzieli, że wraz z frontem atmosferycznym znad Skandynawii nadciągają silne wiatry to byłoby mało kliknięć pilotem i myszką no więc bredzą, że nadciąga ORKAN! Ci, którzy tego słowa nie znają (a na pewno są tacy) już defekują ze strachu. Ale mediom wciąż mało! Więc teraz jeszcze mu nadali imię jakby to był jakiś tropikalny tajfun co wieje 300km/h! I to jeszcze Ksawery. Turlam się ze śmiechu, tak durnie to brzmi. "Orkan Ksawery"... Dziś po obiedzie się spierdziałem, ale nie przyszło mi do głowy, żeby nadać temu ruchowi gazów imię! :D

Davos - 2013-12-06, 00:31

Jankiel K.85 napisał/a:
Dziś po obiedzie się spierdziałem, ale nie przyszło mi do głowy, żeby nadać temu ruchowi gazów imię!

A trzeba było nadać jakieś imię, najlepiej Adolf ;) Wyobraź sobie potem te nagłówki w tv i na portalach informacyjnych: "Śmiercionośny gaz Adolf nadciąga z zachodu, radzimy przygotować maski gazowe". Panika murowana, a i klikalność by mieli zadowalającą :)

Masz rację z tym orkanem, silny wiatr się u nas zdarza, nie ma w tym nic nadzwyczajnego, możemy się cieszyć, że nie mamy azjatyckich tajfunów i amerykańskich tornad. Przed chwilą o tym napisałem w sb, powtórzę tutaj: jeśli ten "orkan" faktycznie jest taki niszczycielski i wkurzający to zdecydowanie bardziej niż "Ksawery" pasowałaby dla niego nazwa "Donald".

JankielKindybalista85 - 2013-12-06, 11:46

A my, to znaczy Davos i Ja- Jacek Rostowski, czyli Szkot i Anglik, Poznaniak i Hutas za Wisłą, mamy dziś wieczorem Bitwę pod Falkirk - o 20tej LECH gra z WISŁĄ w Poznaniu. Ponieważ Ksawery napier...a to - cytując klasyka: "dramat rozegra się w oprawie rozszalałych żywiołów." Będzie epicko! :D
RudaMaupa - 2013-12-06, 11:48

A wiecie, że też kibicuję jednemu klubowi? Mam piłkarza w rodzinie. Ostatnio strzelił swojemu byłemu klubowi bramę i dobrze im tak :P

[ Dodano: 2013-12-06, 11:51 ]
Ale ogólnie to polska piłka nożna do mnie nie przemawia :P Drewno mam przy kominku, po co je jeszcze w tv oglądać :P

ProFace - 2013-12-06, 12:26

RudaMaupa napisał/a:
Ale ogólnie to polska piłka nożna do mnie nie przemawia Drewno mam przy kominku, po co je jeszcze w tv oglądać
Mało akcji, popadają w histerie przy drobnym kopnięciu... Pasywna gra. Zdecydowanie wolę oglądać piłkę ręczną lub koszykówkę.
Jemszyszki - 2013-12-07, 01:02

2+2=4
RudaMaupa - 2013-12-07, 09:05

A, Jemszyszku, to zależy, czy kupujesz, czy sprzedajesz...
ProFace - 2013-12-07, 11:04

2+2=4,92 ( z vat) a w sumie nie wiem
Davos - 2013-12-08, 18:28

Cytat:
A my, to znaczy Davos i Ja- Jacek Rostowski, czyli Szkot i Anglik, Poznaniak i Hutas za Wisłą, mamy dziś wieczorem Bitwę pod Falkirk - o 20tej LECH gra z WISŁĄ w Poznaniu. Ponieważ Ksawery napier...a to - cytując klasyka: "dramat rozegra się w oprawie rozszalałych żywiołów." Będzie epicko! :D

Trzymając się Twojej terminologii, jeśli Szkoci to Poznaniacy, a Anglicy - Krakowiacy, to mieliśmy bitwę pod Striling, a nie pod Falkirk bo Lech wygrał z Wisłą 2:0 ;)

Ruda - komu kibicujesz? I w ogóle macie tam jeszcze w Krakowie jakichś kibiców Hutnika? Bo z tego co widzę nawet mieszkaniec Nowej Huty - Jankiel - jest za Wisłą :P

RudaMaupa - 2013-12-09, 10:00

Piast Gliwice. Ale to ze względów rodzinnych, mam tam kuzyna.
JankielKindybalista85 - 2013-12-09, 19:03

Davos napisał/a:
Trzymając się Twojej terminologii, jeśli Szkoci to Poznaniacy, a Anglicy - Krakowiacy, to mieliśmy bitwę pod Striling, a nie pod Falkirk bo Lech wygrał z Wisłą 2:0 ;)

Ruda - komu kibicujesz? I w ogóle macie tam jeszcze w Krakowie jakichś kibiców Hutnika? Bo z tego co widzę nawet mieszkaniec Nowej Huty - Jankiel - jest za Wisłą :P

Falkirk tez było. W październiku jak w Krakowie to Wisła wygrała z Lechem 2-0. W tym momencie sytuacja w wojnie jest patowa. Ale to Anglicy przeważają bo Wisła jest o jeden punkt i jedno miejsce w tabeli od Lecha lepsza. Zanosi się, że w tym sezonie zagramy ze sobą jeszcze raz - w grupie mistrzowskiej więc Bannockburn będzie rozstrzygającą batalią! :)

A kibiców Hutnika jest całkiem sporo. Fakt, po upadku na przełomie wieków połowa z nich przerzuciła się na własnie rosnącą w siłę Cracovię ale zostali Ci wierni i fanatyczni więc teraz Hutnik ma mocną ekipę rządzącą na najstarszych, tych budowanych jeszcze za Bieruta, osiedlach NH. W czerwcu 2012 na fecie z okazji awansu z IV do III ligi na Placu Centralnym w NH było ich jakieś 3,5 tysiąca.

Ruda- Piast Gliwice? No to masz kosę z Żabolami z Górnika Zabrze. Miałem na studiach znajomka z Gliwic, na którego bloku był nabazgrany jeden z najprostszych i najśmieszniejszych kibolskich przekazów: "Piast pierd...i Żaboli. " Koniec.

RudaMaupa - 2013-12-10, 09:01

Nie mam kosy z nikim :P Jak słuchałam SOAD, to też miałam mieć kosę z fanami Nirvany, ale jakoś po mnie to spływa :P Ot, kuzyn gra, to kibicuję klubowi, w którym akurat się udziela :) Dlatego mam szczerą nadzieję, że nigdy nie trafię na przemiłych panów, którzy poproszą o obstawienie któregoś z krakowskich klubów...
Davos - 2013-12-10, 12:39

Jankiel K.85 napisał/a:
Falkirk tez było. W październiku jak w Krakowie to Wisła wygrała z Lechem 2-0. W tym momencie sytuacja w wojnie jest patowa. Ale to Anglicy przeważają bo Wisła jest o jeden punkt i jedno miejsce w tabeli od Lecha lepsza. Zanosi się, że w tym sezonie zagramy ze sobą jeszcze raz - w grupie mistrzowskiej więc Bannockburn będzie rozstrzygającą batalią! :)

Skoro tak, to nie mam nic przeciwko temu, żeby wynik tej konfrontacji był podobny jak pod Bannockburn :P Chociaż jest możliwe również to, że ostatecznie ani Szkoci, ani Anglicy nie będą zadowoleni, bo wykorzysta ich Unia Europejska (Legia), która potem i tak okaże się za słaba na arenie międzynarodowej (Liga Mistrzów, a potem Liga Europejska) ;)

Jankiel, a kibice Garbarni są jacyś w Krakowie? Bo sam klub nieźle sobie radzi, aktualnie gra w II lidze, wyżej niż Hutnik :)