Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Zapytaj usera - Zapytaj Ascarę
ZSK - 2015-02-05, 23:51 Czy niedobór potasu w organizmie może wywołać uczucie osłabienia?RudaMaupa - 2015-02-06, 00:00 O, podpinam się. Kiedyś totalnie osłabiona i obolała (choć był to podobno ból w głowie, a nie prawdziwy) zostałam wysłana na pogotowie, a tam orzekli, że stresior (tuż po sesji), dlatego potas mi się wypłukał i z tego powodu dopiero po kroplówce z potasem mi się lepiej zrobiło. Prawda to czy placebo to było na urojone dolegliwości?Ascara - 2015-02-20, 13:53 Owszem, może. Chodzi o proporcje pomiędzy sodem i potasem, które uczestniczą w przekaźnictwie impulsów nerwowych. Kiedy są zaburzone, zaburzone jest również wspomniane przekaźnictwo. Innymi słowy, dyńka nie pracuje tak, jak powinna. Również magnez i wapń mają w tym udział, ale nie bezpośredni - pośrednio wpływają na poziomy K i Na.Sobol100 - 2015-02-20, 14:23 Aż z ciekawości spytam. Mam od urodzenia tak że mi się ręce i nogi trzęsą. Czym może być to spowodowane? Lekarz mnie na ten temat zlał, a irytuje mnie tłumaczenie każdej nowo poznanej osobie, że się nie stresuje albo coś ;x.c1ick - 2015-02-20, 14:41 Tyż mom pytanie. Mam takie coś chyba od zawsze. ale ostatnio zacząłem ciężej i systematyczniej ćwiczyć, więc ten "problem" zaczynał często dawać o sobie znać i zaczął mnie zastanawiać.
No więc mam tak, że jak zginam stawy łokciowe (w obu rękach) z ciężarem to mi coś tam pstryka/strzela. Za każdym razem. Jak uginam łokcie bez żadnego ciężaru to nic nie stuka i nie puka. Tak samo z lekkimi balastami. Problem zaczyna się od około 25 kg. To samo jest przy robieniu pompek (to akurat logiczne dosyć). Nie wiesz co to może być? Dodam, że mój tato ma podobnie.ChodnikowyWilk - 2015-02-20, 15:46
Sobol100 napisał/a:
Aż z ciekawości spytam. Mam od urodzenia tak że mi się ręce i nogi trzęsą. Czym może być to spowodowane? Lekarz mnie na ten temat zlał, a irytuje mnie tłumaczenie każdej nowo poznanej osobie, że się nie stresuje albo coś ;x.
Jak nogi to masz Zespol Niespokojnych Nog Sory, musialem Sobol100 - 2015-02-20, 16:42 @Click mam to samo
@Chodnikowy czyli razem będzie Zespół Niespokojnych Kończyn .ZSK - 2015-02-20, 22:24 Ascara, dziękuję za wyczerpującą i przede wszystkim szybką odpowiedź
Pozwolę sobie zatem rozszerzyć moje pytanie: co jeść/pić/robić aby uniknąć wahań poziomu potasu? Pytam serio bo to mi autentycznie utrudnia czasem egzystencję. Mam wpierdalać ten magnez z reklamy? Ciekawe kuwa który... ten o wysokiej bioretencji czy ten o stopniowym uwalnianiu... Mackers - 2015-02-20, 22:27 Jaki jest najtrudniejszy do wykrycia sposób, aby pewna osoba straciła świadomość?JankielKindybalista85 - 2015-02-21, 00:10
Mackers napisał/a:
Jaki jest najtrudniejszy do wykrycia sposób, aby pewna osoba straciła świadomość?
To jest po prostu wybitne pytanie!!!! Mackers - 2015-02-21, 22:56 Chyba nie poznamy odpowiedzi na to pytanie. Ascara wbiła dziś na forum, ale olała ten temat ZSK - 2015-02-21, 22:58 Pewnie do zignorowanych wrzuciła. Ascara - 2015-02-22, 01:24 Sobol100, też tak czasami mam, ale nie potrafię Ci tego wyjaśnić, może neurologia na 5 roku da mi jakieś wyjaśnienie. Mi mówią, że za dużo kawy piję. Super, tylko, że ja... W ogóle jej nie piję.
c1ick, jeśli tata też tak ma, może jakiś wrodzony defekt kolagenu, ale dziwne, że to takie ograniczone do łokci... Żadna inna część ciała się w ten sposób nie zachowuje? Tata ma też tylko w łokciowych? Zwyrodnienie chrząstki, czy coś takiego, raczej się nie dziedziczy...
ZróbmySobieKupę, pierwszy lepszy magnez z B6, to wszystko jedno i to samo.
Dużo potasu jest w pomidorach z tego, co wiem.
Mackers, chloroformu się raczej nie da wykryć...
Mackers, ZróbmySobieKupę, dajcie człowiekowi trochę czasu. c1ick - 2015-02-22, 01:26 Tak, tylko łokcie. I ja i on. Dziwne JankielKindybalista85 - 2015-02-22, 01:27 Czy bromek kutasu sześć wspomaga potencję czy tez przeciwnie?ZSK - 2015-02-22, 01:30
Ascara napisał/a:
ZróbmySobieKupę, pierwszy lepszy magnez z B6
Dziękuję, kupię Forte, bo taki jest modniejszy.
Ascara napisał/a:
Mi mówią, że za dużo kawy piję. Super, tylko, że ja... W ogóle jej nie piję.
Może pijasz przez sen i nie wiesz? Słyszałem, że jest taka choroba, że kobiety przez sen pieroga popuszczają, może Ty masz kawową odmianę
ZSK, przez Ciebie nie mogę się przestać śmiać Zaknafein - 2015-02-22, 01:34 Czy brak porannego wzwodu to powód do zmartwień?Ascara - 2015-02-22, 01:34 c1ick, nawet nie wiesz, jak bardzo, wymiękam!
JankielKindybalista85, bromek kutasu... Cóż, sam brom hamuje potencję, ale w dość dużych ilościach. Nie wiem, jak działa w połączeniu z kutasem. JankielKindybalista85 - 2015-02-22, 01:49 Popuszczać pieroga... no kurwa mać! Tekst w pizdę anioła!