To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Zapytaj usera - Zapytaj Ascarę

ZSK - 2015-02-05, 23:51

Czy niedobór potasu w organizmie może wywołać uczucie osłabienia?
RudaMaupa - 2015-02-06, 00:00

O, podpinam się. Kiedyś totalnie osłabiona i obolała (choć był to podobno ból w głowie, a nie prawdziwy) zostałam wysłana na pogotowie, a tam orzekli, że stresior (tuż po sesji), dlatego potas mi się wypłukał i z tego powodu dopiero po kroplówce z potasem mi się lepiej zrobiło. Prawda to czy placebo to było na urojone dolegliwości?
Ascara - 2015-02-20, 13:53

Owszem, może. Chodzi o proporcje pomiędzy sodem i potasem, które uczestniczą w przekaźnictwie impulsów nerwowych. Kiedy są zaburzone, zaburzone jest również wspomniane przekaźnictwo. Innymi słowy, dyńka nie pracuje tak, jak powinna. Również magnez i wapń mają w tym udział, ale nie bezpośredni - pośrednio wpływają na poziomy K i Na.
Sobol100 - 2015-02-20, 14:23

Aż z ciekawości spytam. Mam od urodzenia tak że mi się ręce i nogi trzęsą. Czym może być to spowodowane? Lekarz mnie na ten temat zlał, a irytuje mnie tłumaczenie każdej nowo poznanej osobie, że się nie stresuje albo coś ;x.
c1ick - 2015-02-20, 14:41

Tyż mom pytanie. Mam takie coś chyba od zawsze. ale ostatnio zacząłem ciężej i systematyczniej ćwiczyć, więc ten "problem" zaczynał często dawać o sobie znać i zaczął mnie zastanawiać.
No więc mam tak, że jak zginam stawy łokciowe (w obu rękach) z ciężarem to mi coś tam pstryka/strzela. Za każdym razem. Jak uginam łokcie bez żadnego ciężaru to nic nie stuka i nie puka. Tak samo z lekkimi balastami. Problem zaczyna się od około 25 kg. To samo jest przy robieniu pompek (to akurat logiczne dosyć). Nie wiesz co to może być? :D Dodam, że mój tato ma podobnie.

ChodnikowyWilk - 2015-02-20, 15:46

Sobol100 napisał/a:
Aż z ciekawości spytam. Mam od urodzenia tak że mi się ręce i nogi trzęsą. Czym może być to spowodowane? Lekarz mnie na ten temat zlał, a irytuje mnie tłumaczenie każdej nowo poznanej osobie, że się nie stresuje albo coś ;x.

Jak nogi to masz Zespol Niespokojnych Nog :haha: Sory, musialem :P

Sobol100 - 2015-02-20, 16:42

@Click mam to samo
@Chodnikowy czyli razem będzie Zespół Niespokojnych Kończyn :D .

ZSK - 2015-02-20, 22:24

Ascara, dziękuję za wyczerpującą i przede wszystkim szybką odpowiedź :git:
Pozwolę sobie zatem rozszerzyć moje pytanie: co jeść/pić/robić aby uniknąć wahań poziomu potasu? Pytam serio bo to mi autentycznie utrudnia czasem egzystencję. Mam wpierdalać ten magnez z reklamy? Ciekawe kuwa który... ten o wysokiej bioretencji czy ten o stopniowym uwalnianiu... ^_^

Mackers - 2015-02-20, 22:27

Jaki jest najtrudniejszy do wykrycia sposób, aby pewna osoba straciła świadomość?
JankielKindybalista85 - 2015-02-21, 00:10

Mackers napisał/a:
Jaki jest najtrudniejszy do wykrycia sposób, aby pewna osoba straciła świadomość?

To jest po prostu wybitne pytanie!!!! :piwo:

Mackers - 2015-02-21, 22:56

Chyba nie poznamy odpowiedzi na to pytanie. Ascara wbiła dziś na forum, ale olała ten temat :/
ZSK - 2015-02-21, 22:58

Pewnie do zignorowanych wrzuciła. >:<
Ascara - 2015-02-22, 01:24

Sobol100, też tak czasami mam, ale nie potrafię Ci tego wyjaśnić, może neurologia na 5 roku da mi jakieś wyjaśnienie. Mi mówią, że za dużo kawy piję. Super, tylko, że ja... W ogóle jej nie piję.

c1ick, jeśli tata też tak ma, może jakiś wrodzony defekt kolagenu, ale dziwne, że to takie ograniczone do łokci... Żadna inna część ciała się w ten sposób nie zachowuje? Tata ma też tylko w łokciowych? Zwyrodnienie chrząstki, czy coś takiego, raczej się nie dziedziczy...

ZróbmySobieKupę, pierwszy lepszy magnez z B6, to wszystko jedno i to samo. :D
Dużo potasu jest w pomidorach z tego, co wiem.

Mackers, chloroformu się raczej nie da wykryć...

Mackers, ZróbmySobieKupę, dajcie człowiekowi trochę czasu. :D

c1ick - 2015-02-22, 01:26

Tak, tylko łokcie. I ja i on. Dziwne ;P
JankielKindybalista85 - 2015-02-22, 01:27

Czy bromek kutasu sześć wspomaga potencję czy tez przeciwnie?
ZSK - 2015-02-22, 01:30

Ascara napisał/a:
ZróbmySobieKupę, pierwszy lepszy magnez z B6

Dziękuję, kupię :) Forte, bo taki jest modniejszy.

Ascara napisał/a:
Mi mówią, że za dużo kawy piję. Super, tylko, że ja... W ogóle jej nie piję.

Może pijasz przez sen i nie wiesz? Słyszałem, że jest taka choroba, że kobiety przez sen pieroga popuszczają, może Ty masz kawową odmianę :P

Ascara napisał/a:
Mackers, chloroformu się raczej nie da wykryć...

Potwierdzam :git:

Davos - 2015-02-22, 01:32

"Popuszczają pieroga" :haha:

ZSK, przez Ciebie nie mogę się przestać śmiać :haha:

Zaknafein - 2015-02-22, 01:34

Czy brak porannego wzwodu to powód do zmartwień?
Ascara - 2015-02-22, 01:34

c1ick, nawet nie wiesz, jak bardzo, wymiękam!

JankielKindybalista85, bromek kutasu... Cóż, sam brom hamuje potencję, ale w dość dużych ilościach. Nie wiem, jak działa w połączeniu z kutasem. :D

JankielKindybalista85 - 2015-02-22, 01:49

Popuszczać pieroga... no kurwa mać! Tekst w pizdę anioła! :haha: :haha: :haha: