To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Gry - Polecanie gier

KicerK - 2014-08-13, 20:39

To już lepiej kupić sobie traktor, zostać kierowcą autobusu czy pociągu :-D
Davos - 2014-08-13, 22:00

"Symulator wędkarstwa" - to musi być cholernie ciekawa i urozmaicona gra :D

Ciekawe, czego jeszcze symulator nie został wymyślony?
O, już wiem. Symulator transwestyty! Będzie można w nim m.in. wystąpić w studiu i wziąć udział w walce na pięści z politykami walczących z LGBT ;)

widzu napisał/a:

Jutro w Biedronce Van Helsing. Kupujecie? xD

Van Helsing - gra pozwalająca wcielić się w życie nastolatka walczącego o nowy, lepszy świat za pomocą pisania komentarzy w internecie. Twoim celem będzie zostanie sławnym politykiem, zdobycie władzy i zamienienie upadającego kraju w kapitalistyczną gospodarczą potęgę przodującą na świecie. By tego dokonać, musisz przekonać ludzi do swoich poglądów. Uważaj, Twoi wrogowie czają się wszędzie! Droga na szczyt jest długa i żmudna, a by ją pokonać, przyjdzie Tobie walczyć na każdym kroku z socjalistami i wszelkiej maści lewakami, feministkami, a także z szydercami. Wszyscy oni będą minusować i bezlitośnie wyśmiewać Twoje komentarze. Bądź jednak zdeterminowany - nieustanne wklejanie i powielanie tych samych komentarzy osłabi nawet najbardziej zatwardziałych przeciwników. Po każdorazowym osiągnięciu kolejnego poziomu w liczbie napisanych postów załącza się Korwin Bonus - tryb, w którym uzyskujesz dostęp do nowych filmików z Twoimi poglądami, byś zyskał nowe argumenty w walce z lewakami.
Gra jest mieszanką gatunków: RTS (zbuduj swoje kapitalistyczne imperium prywatyzując wszystko co się da i eliminując całkowicie własność państwową), przygodówki (staraj się unikać chodzenia do szkoły i kombinuj, jak zdać wszystkie przedmioty), zręcznościówki (dostępne minigierki w postaci masturbacji na czas i srania do celu) oraz symulatora artysty (załóż suknię ślubną i zaśpiewaj przed kamerami, zgarniając nagrody w postaci pizzy i pepsi. W trybie bonusowym możliwy jeszcze taniec brzucha). Odkryj nowy poziom grafiki i animacji, oglądając tańce Van Helsinga przed kamerami. Wsłuchaj się w bardzo sugestywne audio ("Dzieeeeń dobryyy"). Gra oferuje złożone stopnie trudności - od poziomu easy (wszyscy Ciebie ignorują) do hard (jeden błąd i dostajesz bana). Nie zwlekaj dłużej, zagraj i zostań bohaterem swojego kraju. Oczywiście sprywatyzowanego.

"Ta gra jest kompletnia inna, niż wszystko, w co graliśmy do tej pory. Absolutnie popieprzone! 10/10 + znaczek jakości" - CD Action

"Totalnie nieliniowe i bardzo grywalne. Można nad tym siedzieć całymi godzinami" - PC Format.

"Van Helsing był dla nas ogromnym wyzwaniem. Nigdy wcześniej nie tłumaczyliśmy czegoś tak niezrozumiałego jak te komentarze. Ale było warto!" - CD Projekt.

"Ta gra zrewolucjonizuje nie tylko rynek komputerowy, ale i sposób postrzegania świata przez młode pokolenie". - Newsweek

"Gdy w to zagracie, nic już nie będzie takie jak wcześniej" - wydanie główne "Wiadomości"

"What the fuck???" - The New York Times

Kup już dziś. Zamów wersję przedpremierową i ciesz się edycją kolekcjonerską zawierającą zdjęcie Korwina z jego autografem i płytę z autorskimi piosenkami samego Van Helsinga! Graj i prywatyzuj!

Moris299 - 2014-08-14, 00:13

ChodnikowyWilk - 2014-08-14, 07:35

Cytat:
Wsłuchaj się w bardzo sugestywne audio ("Dzieeeeń dobryyy")

Mistrzowskie ^_^ ^_^

Zaknafein - 2014-08-18, 17:44

polecam Dungeon Hunter 4
milo sie tym czas zabija na telefonie, tylko strasznie wkurza, ze chca wyludzic kase promocjami
"kup przedmiot za 150 zamiast 200 zł, nie wazne, ze zaraz wypadnie lepszy z byle stwora''

ChodnikowyWilk - 2014-08-28, 09:53

http://joemonster.org/gry/63351/2048_Bricks

Tysięczna wariacja 2048, nawet ciekawa.

Antybristler - 2014-09-24, 18:14

Kurde coś bym sobie ściągnął, ale nie wiem co, bo za duży wybór.

Kiedyś to się jarałem głupimi grami z gazet i mnie wciągały, a teraz ciężko mi się na cokolwiek zdecydować :(

Davos - 2014-09-24, 18:25

Antek, może Age of Empires II, jeśli nigdy nie grałeś? Nie wiem, czy można to legalnie ściągnąć, bo to stara gierca. Ale ciągle dobra.
decp - 2014-09-24, 18:30

Stalker ludzie. Polecam Stalkera, Homeworld, Dooma (do dziś grają nawet na multi), quake, Might&Magic, TF2, Wargame (jeśli któs lubi naprawdę wymagające RTSy), no i jeszcze Xcoma.
Mackers - 2014-09-24, 18:33

decp, w dooma grasz!? Człowieku, jesteś pierwszą osobą na tym forum poza mną!
decp - 2014-09-24, 18:37

Mackers napisał/a:

Ooo no widzisz, masz nastp. co gra w Dooma. Najwybitniejszego z FPSów!
A grasz z jakimiś WADami? Czy na czysto tylko?

Mackers - 2014-09-24, 18:39

decp napisał/a:
Mackers napisał/a:

Gram na Brutal Doomie i używam Zandronuma. Doom Seekera też mam, więc mogę grać multi.

decp - 2014-09-24, 18:43

Mackers napisał/a:
decp napisał/a:
Mackers napisał/a:

Gram na Brutal Doomie i używam Zandronuma. Doom Seekera też mam, więc mogę grać multi.

Tak jak i ja xd. Ale WADów jest pełno i trzeba próbować inne. Wiesz że ostatnio zrobiono, Dayz w Doomie? heh. Nawet Donkey Konga!! Platformówka w takiej grze. To dopiero wyczyn.
Nawet elementy 3D niezłej jakości można tam wsadzić. O to co da się wycisnąć z 20letniego silnika xd
No ale starczy offtopu.

Mackers - 2014-09-24, 18:45

decp napisał/a:
Mackers napisał/a:
decp napisał/a:
Mackers napisał/a:

Tak jak i ja xd. Ale WADów jest pełno i trzeba próbować inne. Wiesz że ostatnio zrobiono, Dayz w Doomie? heh. Nawet Donkey Konga!! Platformówka w takiej grze. To dopiero wyczyn.
Nawet elementy 3D niezłej jakości można tam wsadzić. O to co da się wycisnąć z 20letniego silnika xd
No ale starczy offtopu.

Przecież polecamy grę. I nie zamykaj tego, tylko mów, kiedy gramy multi? :-D

decp - 2014-09-24, 18:48

Mackers napisał/a:
decp napisał/a:
Mackers napisał/a:
decp napisał/a:
Mackers napisał/a:

No ale starczy offtopu.

Przecież polecamy grę. I nie zamykaj tego, tylko mów, kiedy gramy multi? :-D

No to ok. Kiedy pogramy? Hmm a może i teraz?

Antybristler - 2014-09-25, 18:23

Sharvari napisał/a:
a z takich pikselowych i głębokich gier polecam "to the moon". niby prosta gra a nieźle mną wstrząsnęła

W grze wcielamy się w dwójkę doktorów: Eve Rosalene oraz Neila Wattsa, pracujących dla firmy Sigmund Corp. Korporacja ta oferuje umierającym ludziom możliwość przeniesienia się do własnych wspomnień i na nowo pokierowania życiem w taki sposób, aby przeżyć swoje największe, niespełnione marzenia. Tym razem dwójka bohaterów trafia do schorowanego staruszka o imieniu Johnny Wyles, który zawsze pragnął dostać się na księżyc.

W rozgrywce cały czas przeplatają się elementy świata rzeczywistego oraz wspomnień umierającego Wylesa. Sterowani przez nas doktorzy cofają się do coraz odleglejszych wspomnień Johnny’ego próbując znaleźć punkt, w którym można odmienić jego życie. Jednocześnie odkrywają coraz więcej przejmujących szczegółów z jego przeszłości.

<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/Xi2UZrnGXQo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Zaliczona.

Naprawdę fajna gra. Takie połączenie MFO i Incepcji :D

Moris299 - 2014-09-27, 23:05

[nie plolecam (właściwie nie ma tematu o ogólnej dyskusji na temat gier)] Trainz Simulator. Grałem przez dwie godziny. To były dwie najnudniejsze godziny mojego życia.
Gra jest fatalnie zrobiona, wszędzie jakieś niedociągnięcia i błędy... Optymalizacja gry zerowa. W momencie gdy gdy typu bf3 działają na maksymalnych ta gra płynnie chodziła tylko na minimalnych...
Gdyby jeszcze grafika i były tego warte... A tu nic. Ludzie wsiadalli do pociągu poprzez znikanie z peronu. Kolejną słabą stroną była fizyka. Po czołowym zderzeniu pociągi przez siebie przeniknęły a następnie złożyły 10 wagonów w kupę o długości dwóch. Oczywiście wszystko na torach, żaden wagon ich nie opuścił. Żadnych dźwięków zderzenia itp. Do tego strasznie słaby tryb wolnego jeżdżenia. A mapa kończy się tak, że kończą się tory i wypada się z nich prosto gdzieś pod ziemię (przenikamy ziemię). Bo przecież trudno by było zrobić zawrót czy coś w tym stylu

Antybristler - 2014-09-27, 23:08

W GTA San Andreas możesz sobie pojeździć pociągiem :D
Mackers - 2014-09-27, 23:09

Jeśli chodzi o nudne gry, to ciężko przebić Desert Busa.
http://www.youtube.com/watch?v=JvsvpRZFh2Q

Davos - 2014-09-27, 23:11

Moris, a są chociaż kilkugodzinne opóźnienia gdy spadnie śnieg i ludzie wchodzący do pociągów przez okna? Bo jeśli tak, to można by uznać, że ta gra oddaje przynajmniej realia PKP :)