To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Sport - Mistrzostwa Swiata! Brasil 2014!

Zaknafein - 2014-06-17, 00:59

skuteczni amerykanie : D
Davos - 2014-06-17, 01:11

Kurczę, zabrakło mi kilku minut i by weszło 1:1, tak jak obstawiałem :)

Fajny mecz, ale trochę szkoda Ghany, bo ładnie grali. Sprawiedliwy byłby remis, ale piłka nożna nie jest sprawiedliwa :P

Szyszek - 2014-06-17, 01:13

Cóż, Ghana wypracowywała sobie dużo więcej okazji, ale nie umiała ich wykorzystać. Amerykanie mieli więcej szczęścia dziś, mniej atakowali. Na początku strasznie zaskoczyli, a potem wykorzystali stały fragment gry.
Gratulacje dla USA, choć wolałem, żeby wygrała Ghana. Naprawdę fajnie dziś grała!

-Veon- - 2014-06-17, 19:13

2-1 dla Belgii. :-D A już się bałem przez chwilę że nie zdołają wygrać. Szkoda że wynik tak skromny. Ale to dopiero początek mundialu i "czarny koń" będzie musiał udowodnić swoją wartość w meczach z silniejszymi przeciwnikami.
Szyszek - 2014-06-17, 19:16

To była rozgrzewka dla Belgii. Nie mogli na początku jakoś wejść, ale potem w 2 połowie pokazali, że stać tę drużynę na wiele. Zobaczymy, jak będą sobie radzić dalej, bo z taką grą jak w 2 połowie mogą sporo namieszać na tych mistrzostwach.
K - k - 2014-06-17, 19:27

^_^
Szyszek - 2014-06-17, 19:29

Mówiąc szczerze to ja jakoś wątpię w Rosję jako "czarny koń". Mogą wyjść z grupy, ale to chyba tylko na tym się skończy.
K - k - 2014-06-17, 19:35

:troll:
-Veon- - 2014-06-17, 19:43

Belgię specjalnie napisałem jako czarnego konia w nawiasie. Wszyscy mówią że Belgia to czarny koń że aż przestaje nim przez to być. Nie wiem jak poradzi sobie Rosja, ale jakoś nie spodziewam się, by byli w stanie dojść dalej niż do ćwierćfinału.

I jeszcze jedno:
http://gwizdek24.se.pl/br...anu_407481.html
Lol.
Cytat:
Reprezentanci Iranu dostali zakaz wymieniania się po meczach koszulkami z przeciwnikami. Jest to efekt zbyt małej ilości posiadanych kompletów strojów na mundial. Prezes federacji Ali Kafaschian wytłumaczył cała sytuację problemami finansowymi.

A na specjalne stroje na mecz to było ich stać?

Davos - 2014-06-17, 21:14

Nie widziałem meczu Belgii, bo akurat wtedy wracałem do chaty, ale wynik dosyć skromny. Z grupy pewnie wyjdą, może i nawet na 1 miejscu, ale potem trafią na Portugalię, Usa albo Ghanę i moim zdaniem na tym ich udział w turnieju się zakończy. Na czarnego konia od początku typowałem Kolumbię i póki co zdania nie zmienię. Może jeszcze Bośnia coś zdziała.

Krokorok, Rosja jeśli w ogóle wyjdzie, to najprawdopodobniej z 2 miejsca (o które będą ciężko walczyć z Koreą Płd.), a wtedy trafią w 1/8 na Niemców, dostaną tęgie lanie i na tym ich udział w turnieju się skończy :)

Love178 - 2014-06-17, 21:46

Cytat:
a wtedy trafią w 1/8 na Niemców, dostaną tęgie lanie i na tym ich udział w turnieju się skończy

Nie oceniaj Niemców po jednym meczu, co prawda Rosjanie jeszcze nie grali w ogóle, ale na 100% wygrają Mundial!1!!11! >:< >:< >:<

Zaknafein - 2014-06-17, 21:50

no i mamy drugi bezbramkowy remis
szkoda ze zaden z tych strzałow z dystansu zawodnikow meksyku nie wpadl

K - k - 2014-06-17, 21:51

:(
Davos - 2014-06-17, 21:53

love178 napisał/a:
Nie oceniaj Niemców po jednym meczu, co prawda Rosjanie jeszcze nie grali w ogóle, ale na 100% wygrają Mundial!1!!11! >:< >:< >:<

Racja, jak ja mogłem nie docenić geniuszu wizjonerstwa Krokoroka. Przepraszam :(

Cytat:
no i mamy drugi bezbramkowy remis
szkoda ze zaden z tych strzałow z dystansu zawodnikow meksyku nie wpadl

No szkoda... Meksyk wymiatał, zwłaszcza w końcówce, byli blisko strzelenia zwycięskiej bramki. Ciekawie by wtedy wyglądała sytuacja w grupie bo Brazylia musiałaby drżeć o awans do samego końca :)

-Veon- - 2014-06-17, 21:59

No i znowu 0-0. Po pewnym czasie aż zacząłem kibicować Meksykowi z 2 powodów.
1. Nie miałem już szans na wynik 3-1 dla Brazylii, a wynik 1-0 dla Meksyku dałby mi 2 punkty. :P
2. Chciałem zobaczyć jakąś niespodziankę.
Szkoda że im się nie udało.
Davos napisał/a:
love178 napisał/a:

Racja, jak ja mogłem nie docenić geniuszu wizjonerstwa Krokoroka. Przepraszam :(

Przecież geniusz wizjonerstwa Krokoroka postawił już dawno Niemców jako mistrzów świata. ;)

[ Dodano: 2014-06-17, 23:01 ]
Krokorok napisał/a:
Brazylia po nie najlepszym meczu z Chorwacją,znowu nie zachwyciła.Taki wynik ucieszył najbardziej Chorwatów.

Czy ja wiem. Dla nich lepsze byłoby zwycięstwo Brazylii, bo zwiększyłoby to ich szanse na wyjście z drugiego miejsca w grupie.

Davos - 2014-06-17, 22:02

Aaa, czyli będzie dwóch mistrzów świata - Niemcy i Rosja. Faktycznie genialne - nikt na to jeszcze nie wpadł.
Szyszek - 2014-06-17, 22:45

Davos napisał/a:
Aaa, czyli będzie dwóch mistrzów świata - Niemcy i Rosja. Faktycznie genialne - nikt na to jeszcze nie wpadł.

Tak będzie. Niemcy i Rosja będą w finale i będzie remis podczas regulaminowych 90 minut, a potem podczas dogrywki. W karnych żadna drużyna nie będzie w stanie wygrać i w końcu ogłoszą remis! Genialne!

A co do dzisiejszego meczu, to szkoda, że nie doczekaliśmy się bramek, ale na pewno była duża wola walki z obu stron (choć w pewnym momencie to chyba Meksyk był jakby bardziej zaangażowany) Wynik remisowy jak najbardziej sprawiedliwy. Bramkarz Meksyku bronił dziś świetnie!

No to za chwilę grają przyszli mistrzowie świata!
A tak na serio, to chyba już wolę sobie pospać. Może obejrzę 1 połowę, ale nie będę całego meczu przed telewizorem siedział, bo nie zapowiada się jakoś arcyciekawie.

Davos - 2014-06-17, 23:00

Ja mam dylemat bo nie lubię ani Rosji, ani Korei i nie ma za kogo trzymać kciuki w tym meczu.
Ale za to fajnie sobie komentator łamie język na nazwiskach Koreańczyków :D

Szyszek - 2014-06-17, 23:06

https://www.youtube.com/watch?v=-ANNkFKF_kU
Klasyk :P

Ja jestem za Koreą w tym meczu.

Davos - 2014-06-17, 23:10

szyszek27 napisał/a:
https://www.youtube.com/watch?v=-ANNkFKF_kU
Klasyk :P

Dzisiaj wyczytywanie składów wyglądało podobnie, chociaż akurat nie Szpaku komentuje :) Takie mecze jak dziś to chyba najgorszy koszmar dla komentatorów :D