To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Ciekawostki ze świata i kraju - Pandemia z Chin

Love178 - 2020-06-13, 00:31

macbed napisał/a:
"to nie jest dobry rok na takie zabawy"

To samo pomyślałam jak zobaczyłam artykuł "średnio raz na 300-400 lat ogromne trzęsienie ziemi z gigantycznym tsunami spotyka północ Japonii i teraz się trochę spóźnia", czemu w tym roku to piszecie Dx

Davos - 2020-06-13, 01:27

Wulkan Yellowstone też się trochę spóźnia z kolejną erupcją, tak tylko przypominam :troll:
Love178 - 2020-06-13, 01:31

Ale jest w USA, a tamten kraj już wyczerpał manę
JankielKindybalista85 - 2020-06-13, 07:39

Davos,od tam od razu spóźnia. Datowania są na tyle dokładne że myślę, że lepiej będzie ująć to mniej oksarzycielsko: już się zbliża, już puka do mych drzwi. Nie spóźni się. Po prostu największa gwiazda wchodzi na koniec imprezy, żeby pozamiatać.

Ale się wtedy wyplaszczą wszystkie możliwe krzywe cywilizacyjnej aktywności ludzkości. Fiu fiu.

[ Dodano: 2020-06-13, 08:40 ]
A tak w ogóle to kto który z was wypłaszczał dziś krzywą z rana? Pytam bo to sformułowanie jest naprawdę koszmarne.

[ Dodano: 2020-06-16, 09:52 ]
No nareszcie! Jest pierwszy przypadek korony u mnie w firmie. Wprawdzie w oddziale w innym mieście ale i tak zaliczam.

Davos - 2020-06-22, 21:56

https://www.polsatnews.pl...c-klimatyzator/
Moris299 - 2020-06-23, 00:30

O ja pierdolę :haha: :haha:

[ Dodano: 2020-06-23, 01:34 ]
Cytat:
Z informacji IANS wynika, że gdy chory zmarł, jego rodzina zaatakowała lekarzy,

Ze też takie zjeby żyją.
Przyszli do sali gdzie pacjent i tak leżał w śpiączce pod respiratorem więc ani z nim nie mogli pogadać ani nic. Postanowili ze se kurwa respirator z gniazdka odłącza i podłącza klimatyzator. Ciekawe jak ten klimatyzator miał swoją drogą działać bo chyba nie robili przy okazji dziury w ścianie na rury wylotowe? XD No i na koniec jeszcze zaatakowali lekarzy.

JankielKindybalista85 - 2020-06-23, 06:29

Ach te Indie. Fajnie że mają program kosmiczny.

Swoją drogą zobaczcie jak ten temat przestał być popularny. Nawet po forum widać kompletne wyjebongo, które całkowicie uniemożliwi ewentualne ponowne wprowadzenie jakichkolwiek restrykcji gdyby epidemia się znowu zaostrzyła.

Tylko te leniwe nauczycielskie pijawki coś bredzą że we wrześniu też się do szkół nie wróci i domowe nauczanie będzie trwać bo olaboga epidemia. W takim razie myślę że nauczycielom pasuje obciąć pensje a hajs z tej obcinki wypłacać rodzicom.

monjiczq - 2020-06-23, 10:50

Lajk
Davos - 2020-06-23, 11:46

Drugi lockdown jest raczej niemożliwy, co najwyżej wprowadza znów limity w sklepach i obowiązek noszenia maseczek, ale to pewnie najwcześniej jesienią.
JankielKindybalista85 - 2020-06-23, 13:07

No to pierwszego września zapraszamy dzieci do szkół a nauczycieli do jebanej roboty.

W każdym razie przepisy tarczy które umożliwiają pracodawcom cięcie pensji i wywałkę ludzi na home office tracą ważność 8 września. Jeśli nic się nie zmieni 9go września będzie wielki trzask. Odbytów pracodawców zdziwionych że ale jako to chcecie swoje pensje sprzed wirusa? Przecież kryzys. A potem drugi trzask, pracowników, gdy się okaże że januszeksy gremialnie spróbują pensji do poziomu sprzed pandemii nie przywrócić. Wszak to Polska.

ChodnikowyWilk - 2020-06-23, 13:20

Najlepszy polski sportowiec wszechczasów czyli Adam Małysz z wynikiem pozytywnym na koronę.
macbed - 2020-06-23, 13:20

o kurwa, robi się poważnie

[ Dodano: 2020-06-23, 14:20 ]
bezobjawowo na szczęście

widzu - 2020-06-23, 14:17

JankielKindybalista85 napisał/a:
Tylko te leniwe nauczycielskie pijawki coś bredzą że we wrześniu też się do szkół nie wróci i domowe nauczanie będzie trwać bo olaboga epidemia. W takim razie myślę że nauczycielom pasuje obciąć pensje a hajs z tej obcinki wypłacać rodzicom.

Tak tylko poprawię, że to nie nauczyciele, a jacyś nawiedzeni wirusolodzy, bo większość chce wrócić do pracy. Nauczanie zdalne tylko wygląda na takie fajne na papierze, ale z autopsji wiem, że są rodzice z podejściem "nie mam komputera i co mi pan zrobisz" :P

Całkiem_Dobry_Chłop - 2020-06-23, 15:42

ChodnikowyWilk napisał/a:
Najlepszy polski sportowiec wszechczasów czyli Adam Małysz z wynikiem pozytywnym na koronę.

Co jak co, ale uważam, że Małyszowi korona się należy.

macbed - 2020-06-23, 19:26

JankielKindybalista85 - 2020-06-23, 19:35

Widzu ale jak są domy bez komputera, albo takie z komputerem ale dzieci w 2, 6 i 7 klasie a lekcje w tym samym czasie to faktycznie: co zrobisz? Ja wiem że nauczycieli to nie jara ale nie oszukujmy się. Nie wykonują pełni swoich obowiązków więc nie powinni dostawać pełnego wynagrodzenia. Tak jak w wielu innych branżach. A chuj, choćby ja. Roboty mam teraz więcej a pensja obcięta do września. I to też wina jakichś wirusologów, nie moja. I co z tego? Im pensji pewnie nie obcięli. 😁

Chyba że nauczyciele mają to i owo poobcinane. Jeśli tak to zwracam honor, musiał mi umknąć ten wątek.

Samara - 2020-06-23, 20:34

Nie wykonują pełni swoich obowiązków więc nie powinni dostawać pełnego wynagrodzenia.

Nie wszyscy nie wykonują pełni swoich obowiązków. Niektórzy pracują zdalnie nawet więcej niż gdy pracowali w szkole. Aczkolwiek według mnie mogliby obecnie rozliczać wszystkich nauczycieli na podstawie tego ile zrobili, bo raporty i tak muszą wysyłać, a niektórzy nie robią nic lub robią bardzo niewiele.

[ Dodano: 2020-06-23, 21:36 ]
Chyba że nauczyciele mają to i owo poobcinane.

Zależy od szkoły. Niektórzy mają płaconą podstawę za 1 etat, nawet jeśli umowę mają na więcej. Oczywiście lekcji muszą zrobić tyle samo co w szkole. Z tego co widziałam w statystykach, obecnie 62% nauczycieli ma niższe pensje niż gdy pracowali stacjonarnie.

Moris299 - 2020-06-23, 21:20

Widzu ale jak są domy bez komputera, albo takie z komputerem ale dzieci w 2, 6 i 7 klasie

sorry, ale używany komputer który w zupełności wystarczy do nauki to koszt połowy 500+ które rodzice dostają co miesiąc.

[ Dodano: 2020-06-23, 22:21 ]
a jeśli całe 500+ idzie na jedzenie i utrzymanie dziecka i nie starcza nawet na kupienie komputera za 200zł raz na kilka lat to rodzice są jebanymi prymitywami i egoistami, że wysrali na świat bachora kiedy ich na niego nie stać.

[ Dodano: 2020-06-23, 22:24 ]
Samara napisał/a:
Nie wykonują pełni swoich obowiązków więc nie powinni dostawać pełnego wynagrodzenia.

Nie wszyscy nie wykonują pełni swoich obowiązków. Niektórzy pracują zdalnie nawet więcej niż gdy pracowali w szkole. Aczkolwiek według mnie mogliby obecnie rozliczać wszystkich nauczycieli na podstawie tego ile zrobili, bo raporty i tak muszą wysyłać, a niektórzy nie robią nic lub robią bardzo niewiele.

Wyobraźcie sobie być teraz nauczycielem WFu. Wcześniej tylko dawali piłkę "i idźcie se pokopać" a teraz nawet do szkoły nie muszą przyjeżdżać tylko przez kamerkę powiedzą "zróbcie 100 przysiadów nara xD". O ile w ogóle lekcje WF-u się odbywają zdalnie?

ChodnikowyWilk - 2020-06-23, 21:31

Podobno było coś takiego jak zadanie fizyczne żeby posprzątać pokój
Nadir - 2020-06-23, 21:33

Odrobiłam dziś zadanie fizyczne. :grimer: