Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Hydepark - Rozkminy
widzu - 2014-10-02, 11:31
Davos napisał/a:
Osiedle, na którym mieszkałem 15 lat zostało kilka lat temu przemalowane i szczerze mówiąc, te kolory są tak niefajne, że wolałem już jak nie były pomalowane w ogóle.
U mnie też był pewien czas, że malowali bloki na pstrokate kolory.
Teraz siłą rzeczy są koloru "wyblakły&brudny". ZSK - 2014-10-02, 12:52
Barbra napisał/a:
dobrze chociaż że z dachem spiczastym
Dwuspadowym (zapewne)
Barbra napisał/a:
a nie takie płaskie
Kopertowe
Mów ładnie
Barbra napisał/a:
nienawidzę komuny za wiele rzeczy a jedną z nich jest to jak zniszczyli architekturę, jak można być tak wyzbytym wszelkiej wrażliwości na piękno D:
Ja też. W ogóle nie wiem jak można było się czepiać projektów domów czy budynków zamiast pokazywać dobrobyt państwa pomysłowością i różnorodnością. A nie sorki, przecież wszyscy byli równi więc musieli mieszkać tak samo...
Tak jak teraz w Korei są określone typy fryzur jakie można mieć, ja pierdziele co komu do tego. Boją się, że komuś odwali od nadmiaru wolności na głowie?
Davos napisał/a:
W ogóle mnie wkurza to malowanie na siłę bloków na takie pstrokate kolory. Wcale przez to ładniej nie wyglądają.
Osiedle, na którym mieszkałem 15 lat zostało kilka lat temu przemalowane i szczerze mówiąc, te kolory są tak niefajne, że wolałem już jak nie były pomalowane w ogóle.
Bo to jest kolejny problem polskiej mentalności. Każdy myśli, że zna się na wszystkim więc elewację "projektuje" sam i potem powstają takie obrzydliwe cuda. A w blokach jest często spółdzielnia, czyli spora grupa ludzi i starych, drących o wszystko mordę i najmądrzejszych bab, z którymi trzeba dojść do porozumienia. U mnie też bloki totalnie z du.py potynkowali, bo ktoś miał "wizję". Szkoda, że do tej wizji zabrakło mu jakiegokolwiek pojęcia o estetyce.
Te spółdzielnie też mnie wkurzają. Mógłby być jeden właściciel albo jakiś cień porozumienia żeby te budynki jakoś wspólnie grały. A tak to każdy jest inny i brzydszy od poprzedniego. I oczywiście byle jak najtaniej co odbija się na wykonaniu i trwałości. Meh, w tej kwestii daleko nam do zachodu.saRenia - 2014-10-02, 15:07
ZróbmySobieKupę napisał/a:
Barbra napisał/a:
dobrze chociaż że z dachem spiczastym
Dwuspadowym (zapewne)
Barbra napisał/a:
a nie takie płaskie
Kopertowe
Mów ładnie
Studiuje budownictwo i się mądrzy Barbra - 2014-10-02, 18:14 przynajmniej z mojego opisu każdy wie o co chodzi a twój rozumieją tylko budowlane nerdy!!! ZSK - 2014-10-02, 18:52 Nieprawda!!1!!111!!!!ONEONEONE!!1111!!! JankielKindybalista85 - 2014-10-03, 00:34 Zeteska, prawda no. Dwuspadowy jeszcze spoko ale co to kurna jest kopertowy dom czy tam dach? No, teraz już wiem ale w życiu bym nie skumał. A Barbuszka umiała wyjaśnić o co jej chodzi.saRenia - 2014-10-03, 14:23
Barbra napisał/a:
przynajmniej z mojego opisu każdy wie o co chodzi a twój rozumieją tylko budowlane nerdy!!!
Jestem budowlanym nerdem Barbra - 2014-10-03, 16:13 kocham cię mimo wszystko ZSK - 2014-10-03, 20:12
saRenia napisał/a:
Jestem budowlanym nerdem
Nie Ty jedna
JankielKindybalista85 napisał/a:
Dwuspadowy jeszcze spoko ale co to kurna jest kopertowy dom czy tam dach?
Można się domyślić bo nazwa nawiązuje do koperty. Ale spróbuj sobie wyobrazić taki mansardowy lub naczółkowy
Dobra już się nie odzywam... To akurat pamiętam jeszcze z technikum bo nazwy chwytliwe.JankielKindybalista85 - 2014-10-03, 23:02
mansardowy lub naczółkowy ...nazwy chwytliwe.
Nom, brzmi całkiem sexi. Te jędrne mansardy, te spiczaste naczółki...Barbra - 2014-10-04, 00:13 dom kopertowy wygląda tak i ma spiczasty dach!
specjalnie narysowałam w paintcie bez odrywania myszkiJankielKindybalista85 - 2014-10-04, 00:15 Barbuszko, śliczny domek. Idealnie pasuje do twoich piersi.Barbra - 2014-10-04, 00:18
JankielKindybalista85 napisał/a:
Barbuszko, śliczny domek. Idealnie pasuje do twoich piersi.
Barbra napisał/a:
dom kopertowy wygląda tak
Barbra napisał/a:
a nie takie płaskie
Kopertowe
jestem płaska JankielKindybalista85 - 2014-10-04, 00:24 Nie, Kochanie. Jesteś krzywa. Barbra - 2014-10-04, 00:27 JankielKindybalista85 - 2014-10-04, 00:29 Ale kocham Cię pomimo tego Barbuszko. A pamiętaj, że miłość mimo czegoś jest silniejsza niż miłośc za coś!Barbra - 2014-10-04, 00:36 Janeek ja Ciebie też kocham mimo że wolisz psy od kotów, nic nie przeszkodzi naszej miłości!Davos - 2014-10-04, 01:19 Zaraz tam krzywa... Barbra jest po prostu jedyna w swoim rodzaju ZSK - 2014-10-04, 01:31 Noo i dlatego Ją kochamy! icywind - 2014-10-11, 21:49 Czy skoro jeśli ktoś sobie zwali to jest to nazywane przez kościółek samogwałtem to zwalenie komuś jest dla nich gwałtem?