To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Hydepark - Rozkminy

widzu - 2014-10-02, 11:31

Davos napisał/a:
Osiedle, na którym mieszkałem 15 lat zostało kilka lat temu przemalowane i szczerze mówiąc, te kolory są tak niefajne, że wolałem już jak nie były pomalowane w ogóle.

U mnie też był pewien czas, że malowali bloki na pstrokate kolory.

Teraz siłą rzeczy są koloru "wyblakły&brudny". :P

ZSK - 2014-10-02, 12:52

Barbra napisał/a:
dobrze chociaż że z dachem spiczastym

Dwuspadowym (zapewne)
Barbra napisał/a:
a nie takie płaskie

Kopertowe

Mów ładnie :P

Barbra napisał/a:
nienawidzę komuny za wiele rzeczy a jedną z nich jest to jak zniszczyli architekturę, jak można być tak wyzbytym wszelkiej wrażliwości na piękno D:

Ja też. W ogóle nie wiem jak można było się czepiać projektów domów czy budynków zamiast pokazywać dobrobyt państwa pomysłowością i różnorodnością. A nie sorki, przecież wszyscy byli równi więc musieli mieszkać tak samo...
Tak jak teraz w Korei są określone typy fryzur jakie można mieć, ja pierdziele co komu do tego. Boją się, że komuś odwali od nadmiaru wolności na głowie?

Davos napisał/a:
W ogóle mnie wkurza to malowanie na siłę bloków na takie pstrokate kolory. Wcale przez to ładniej nie wyglądają.
Osiedle, na którym mieszkałem 15 lat zostało kilka lat temu przemalowane i szczerze mówiąc, te kolory są tak niefajne, że wolałem już jak nie były pomalowane w ogóle.

Bo to jest kolejny problem polskiej mentalności. Każdy myśli, że zna się na wszystkim więc elewację "projektuje" sam i potem powstają takie obrzydliwe cuda. A w blokach jest często spółdzielnia, czyli spora grupa ludzi i starych, drących o wszystko mordę i najmądrzejszych bab, z którymi trzeba dojść do porozumienia. U mnie też bloki totalnie z du.py potynkowali, bo ktoś miał "wizję". Szkoda, że do tej wizji zabrakło mu jakiegokolwiek pojęcia o estetyce.
Te spółdzielnie też mnie wkurzają. Mógłby być jeden właściciel albo jakiś cień porozumienia żeby te budynki jakoś wspólnie grały. A tak to każdy jest inny i brzydszy od poprzedniego. I oczywiście byle jak najtaniej co odbija się na wykonaniu i trwałości. Meh, w tej kwestii daleko nam do zachodu.

saRenia - 2014-10-02, 15:07

ZróbmySobieKupę napisał/a:
Barbra napisał/a:
dobrze chociaż że z dachem spiczastym

Dwuspadowym (zapewne)
Barbra napisał/a:
a nie takie płaskie

Kopertowe
Mów ładnie :P

Studiuje budownictwo i się mądrzy :P

Barbra - 2014-10-02, 18:14

przynajmniej z mojego opisu każdy wie o co chodzi a twój rozumieją tylko budowlane nerdy!!! :D
ZSK - 2014-10-02, 18:52

Nieprawda!!1!!111!!!!ONEONEONE!!1111!!! >:<
JankielKindybalista85 - 2014-10-03, 00:34

Zeteska, prawda no. Dwuspadowy jeszcze spoko ale co to kurna jest kopertowy dom czy tam dach? No, teraz już wiem ale w życiu bym nie skumał. A Barbuszka umiała wyjaśnić o co jej chodzi.
saRenia - 2014-10-03, 14:23

Barbra napisał/a:
przynajmniej z mojego opisu każdy wie o co chodzi a twój rozumieją tylko budowlane nerdy!!! :D

Jestem budowlanym nerdem :zalamka: :cry:

Barbra - 2014-10-03, 16:13

kocham cię mimo wszystko < 3
ZSK - 2014-10-03, 20:12

saRenia napisał/a:
Jestem budowlanym nerdem :zalamka:

Nie Ty jedna :sadangel:

JankielKindybalista85 napisał/a:
Dwuspadowy jeszcze spoko ale co to kurna jest kopertowy dom czy tam dach?

Można się domyślić bo nazwa nawiązuje do koperty. Ale spróbuj sobie wyobrazić taki mansardowy lub naczółkowy :P
Dobra już się nie odzywam... To akurat pamiętam jeszcze z technikum bo nazwy chwytliwe.

JankielKindybalista85 - 2014-10-03, 23:02

mansardowy lub naczółkowy :P ...nazwy chwytliwe.

Nom, brzmi całkiem sexi. Te jędrne mansardy, te spiczaste naczółki...

Barbra - 2014-10-04, 00:13

dom kopertowy wygląda tak i ma spiczasty dach!

specjalnie narysowałam w paintcie bez odrywania myszki

JankielKindybalista85 - 2014-10-04, 00:15

Barbuszko, śliczny domek. Idealnie pasuje do twoich piersi.
Barbra - 2014-10-04, 00:18

JankielKindybalista85 napisał/a:
Barbuszko, śliczny domek. Idealnie pasuje do twoich piersi.

Barbra napisał/a:
dom kopertowy wygląda tak

Barbra napisał/a:
a nie takie płaskie

Kopertowe

jestem płaska :zalamka:

JankielKindybalista85 - 2014-10-04, 00:24

Nie, Kochanie. Jesteś krzywa. :-D
Barbra - 2014-10-04, 00:27

:zalamka: :zalamka: :zalamka:
JankielKindybalista85 - 2014-10-04, 00:29

Ale kocham Cię pomimo tego Barbuszko. A pamiętaj, że miłość mimo czegoś jest silniejsza niż miłośc za coś!
Barbra - 2014-10-04, 00:36

Janeek ja Ciebie też kocham mimo że wolisz psy od kotów, nic nie przeszkodzi naszej miłości!
Davos - 2014-10-04, 01:19

Zaraz tam krzywa... Barbra jest po prostu jedyna w swoim rodzaju ;)
ZSK - 2014-10-04, 01:31

Noo i dlatego Ją kochamy! < 3 < 3 < 3
icywind - 2014-10-11, 21:49

Czy skoro jeśli ktoś sobie zwali to jest to nazywane przez kościółek samogwałtem to zwalenie komuś jest dla nich gwałtem? :|