Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Hydepark - Rozkminy
Davos - 2014-10-01, 23:32
monjiczq napisał/a:
To ja jestem inna bo w polsce mieszkam na siodmym pietrze i jest ostatnie to ostatnie pietro w moim bloku ;<
7 piętrowy blok? Pierwszy raz o tym słyszę. Czyli jednak są jakieś inne wzory niż 4 i 11 pięter monjiczq - 2014-10-01, 23:35 No przeciez to taki normalny, chyba tylko nie widzialam 6scio pietrowego w sumiewidzu - 2014-10-01, 23:36 love178, może Twój wujek mieszkał w bloku wybudowanym jeszcze przed wprowadzeniem przepisu?
(albo przed wynalezieniem windy)JankielKindybalista85 - 2014-10-01, 23:37
monjiczq napisał/a:
Poczulam sie teraz jak jakis zabytek
Moniaczowi nie dogodzisz. To nie, nie będzie więcej komplementów!Love178 - 2014-10-01, 23:38 A ja myślałam, że to z windą od 5 piętra jest powszechnie wiadome Ale dopiero teraz sobie przypomniałam, że się o tym dowiedziałam jak byłam mała i byłam u kuzynek, które mieszkały w bloku z windą i się taty pytałam dlaczego one mają windę a w bloku mojej babci nie ma i wtedy mi to wytłumaczył monjiczq - 2014-10-01, 23:42 No bo ja lubie sie czasem tak przyczepic a mnie denerwuje ze moja babcia wlasnie mieszka w czteropietrowcu ale mieszka na drugim i ze tam nie ma windy bo nad nimi tez mieszkaja starsi ludzie i juz jak nie beda mieli sily wejsc tak daleko to co wtedy?;<Barbra - 2014-10-01, 23:44 ale przecież, gdy polską rządzili komuniści, było tylko kilka planów do wyboru, nic się nie mogło wyróżniać
moi dziadkowie jak chcieli zbudować dom to dostali 3 plany do wyboru i nie mogli innego i teraz mają taki klockowaty dom, dobrze chociaż że z dachem spiczastym a nie jak niektóre takie płaskie
wszystko takie same
szkoły szpitale wszędzie te szare budynki z charakterystycznymi oknami, plastikowymi poręczami, gumolitowymi podłogami
nienawidzę komuny za wiele rzeczy a jedną z nich jest to jak zniszczyli architekturę, jak można być tak wyzbytym wszelkiej wrażliwości na piękno D:
(ul. retoryka w krakowie, nie wiem czy ten link w ogóle dobrze zadziała)Davos - 2014-10-01, 23:46 Moni - no to wtedy przerąbane Ja też mieszkałem w czteropiętrowym bloku na drugim piętrze, ale u nas wtedy w klatce nie było żadnych staruszków. Same rodziny z małymi dziećmi.
Teraz dzieci stały się dorosłe i w większości się wyprowadziły, a ich rodzice zostali. Za 15-20 lat będą starzy i każde dźwiganie czegoś czy nawet wchodzenie na to 3 czy 4 piętro będzie coraz trudniejsze, bo tam też nie ma windy.Barbra - 2014-10-01, 23:48 lepszego zdjęcia nie znajdę http://mykrak.com/wordpre...foto-mykrak.jpgmonjiczq - 2014-10-01, 23:49 Davos no wlasnie, nie fajne to jest
Oo barbuszku tera dzialaJankielKindybalista85 - 2014-10-01, 23:50
Aaaa ten skur.wysynek, paskudniack słodziutki do porzygu. On by wkur.wiał nawet w szczerym polu a co dopiero wśród kamieniczek. Barbuszko łączę się z Tobą w agresji mimo, że dawno nie byłem na Retoryka, bo po co.Davos - 2014-10-01, 23:51 Barbra - straszna brzydota, trudno się nie zgodzić.
W ogóle mnie wkurza to malowanie na siłę bloków na takie pstrokate kolory. Wcale przez to ładniej nie wyglądają.
Osiedle, na którym mieszkałem 15 lat zostało kilka lat temu przemalowane i szczerze mówiąc, te kolory są tak niefajne, że wolałem już jak nie były pomalowane w ogóle.monjiczq - 2014-10-01, 23:52 Mi sie otworzylo tylk okawalek ale widze ze jest jakos okropnie pomalowany na niebiesko zolto, oni chyba myla abstrakcje z konkretnym negatywnym kiczemRudaMaupa - 2014-10-01, 23:53 No dobrze, ale co gorsze: pstrokate bloki czy takie typowo szaro-paskudno-inwektywobazgralne? Poza tym takie buroszare osiedle nie wygląda najlepiej... Człowiek od razu ma doła.monjiczq - 2014-10-01, 23:55 Ja lubie taki obdartusy, to jes moj klimatBarbra - 2014-10-01, 23:56 a na os piastów jest blok pomalowany w taki sposób że namalowali dachy nad oknami i balkonami i wygląda jak mnóstwo domków, nie wiem kto ma takie pomysły
na retoryka raczej nie bywam, ale na piłsudskiego już tak, a idąc piłsudskiego nie da się tego nie zauważyć
u mnie na osiedlu pomalowali te bloki w takie pastelowe kolory, jakieś kremowe, jasnoróżowe, brzoskiwniowe itd, i wygląda to nawet spoko, ale jeden musieli zrobić jaskrawozielony, po prostu musieliLove178 - 2014-10-01, 23:57 U mnie ładnie odmalowali <so much win>Davos - 2014-10-01, 23:59
RudaMaupa napisał/a:
No dobrze, ale co gorsze: pstrokate bloki czy takie typowo szaro-paskudno-inwektywobazgralne? Poza tym takie buroszare osiedle nie wygląda najlepiej... Człowiek od razu ma doła.
Ja wolę opcję nr 2. Chociaż bloki na moim osiedlu nie były de facto szare, bo miały na sobie takie małe, różnokolorowe kafelki. W dzieciństwie je zbieraliśmy z kumplami, bo niektóre kafelki odpadały ze ścian
Chyba kojarzycie o co mi chodzi.JankielKindybalista85 - 2014-10-02, 00:01
Barbra napisał/a:
na retoryka raczej nie bywam, ale na piłsudskiego już tak, a idąc piłsudskiego nie da się tego nie zauważyć
Na studiach to codziennie byłem na Piłsudskiego ale jakoś wtedy to Ci się nie chciało studiować i tamtędy chodzić! I nie mów mi, że zaczynałaś dopiero gimnazjum, to są czcze wymówki!Barbra - 2014-10-02, 00:20 jak byłam w gimnazjum to pałętałam się w okolicach twojego mieszkania, więc nie mów mi że uciekałeś przede mną, to że szedłeś na uczelnię to tylko czcza wymówka!