Pprawności politycznej szczerze nienawidzę ale znów ci co bronią adminów forum.champions mają rację. Prywatna firma może robić co chce. Jeśli sobie zażyczy to np. zablokuje konta wszystkim, którzy do 1.I.2018 nie wstąpią do partii komunistycznej działającej w swoim kraju. I co zrobisz? Nic nie zrobisz? Ich własność, ich zasady. Załóż se konkurencyjne forum.champions gdzie nie będzie takich obostrzeń albo nie korzystaj z czegoś czego działanie ci się nie podoba.
Dead_Laugh - 2017-11-09, 14:23 c1ick, ale zdajesz sobie sprawę z podstawowej różnicy pomiędzy forum a prywatną firmą, nie? XDc1ick - 2017-11-09, 14:26 No, powiedz co masz na myśli, wykaż się.Dead_Laugh - 2017-11-09, 14:32
Forum w przeciwieństwie do prywatnej firmy składa się z użytkowników, których zdanie jest tak samo ważne. Oczywiście głos admin ma rolę decyzyjną, ponieważ to on pilnuje porządku na forum. W firmie prywatnej takiej jak Facebook nie masz takiego samego głosu jak moderatorzy. W zasadzie w ogóle się nie liczysz i nie można się odwołać od żadnych banów. Forum jest bardziej demokratyczne pod tym względem.
Ale muszę Cię wkurwiać ostatnio z tego co widzę.c1ick - 2017-11-09, 14:57 Zdanie użytkowników na facebooku też w teorii jest ważne dla twórców. Tak samo jest z forum. To, że jest nas mniej daje ci poczucie większego wpływu na funkcjonowanie strony.
Na facebooku moderatorami są ludzie podlegli Cuksowi, my, tak jak na forum - jesteśmy tylko użytkownikami, którzy mogą jedynie wyrażać swoje zdanie i korzystać z funkcji udostępnianych przez oba portale..
I tak na forum, jak i na fejsie - to, czy admini i moderatorzy posłuchają naszych sugestii czy opinii, zależy tylko od nich.
Korzystanie z forum jak i z fb jest darmowe, nieprzymusowe. Jedyną różnicą jest fakt, że admini i moderatorzy forum nie dostają pensji za użeranie się z nami i przemem. No i ewentualnie to, że admini tutaj prężnie uczestniczą w życiu forum. Chociaż „inżynierowie” czy „deweloperzy” fb, jak i sam Cuks pewnie sami korzystają z fejsa i się na nim udzielają.
Obie „instytucje” też mają swój wewnętrzny regulamin, który może być krytykowany czy chwalony, jednak jeśli nie będzie przestrzegany - użytkownik może dostać banana. I nic im nie zrobisz, bo ma chuja do gadania. Jest tak zarówno tu, jak i na fb.
Reasumując, widzę dużo więcej podobieństw niż różnic i nadal jestem zdania, że trochę śmiesznie bronić twórców Facebooka, jednocześnie krytykując adminów forum.champions. DziękujęDead_Laugh - 2017-11-09, 15:05 c1ick, a czy ja kiedyś krytykowałem adminów منتدى.بطل.org? Ok. Może raz z tym strychem. Zresztą jak wcześniej powiedziałem z Facebookiem, że jeżeli mają jakieś złe pomysły to można i powinno się za to ich krytykować.
Na Facebooku głos zwykłego użytkownika naprawdę ma małe znaczenie. Dużo bardziej przejmują się opiniami partnerów strategicznych. Co za tym idzie - wpływ na wygląd Facebooka można mieć tylko wtedy jak robi się duży szum medialny co osłabia pozycję Facebooka i zniechęca partnerów strategicznych.Love178 - 2017-11-09, 15:05
c1ick napisał/a:
trochę śmiesznie bronić twórców Facebooka, jednocześnie krytykując adminów forum.champions
Przynajmniej raz jestem na czysto c1ick - 2017-11-09, 15:15 Nigdzie nie napisałem, że ty krytykujesz adminów. Nawet o tobie nie pomyślałem edytując post seniora JankielKindybalista85 - 2017-11-09, 15:22 Clicku miałby rację jakby na forum przyszedł, wezwany przez Ascarę pradawnym rytuałem donosu, ten cały Mariusz czy Marian, z którym ona jest na ty i to on zaczął odwalać takie inby jak Fejsbuk. No to wtedy trudno, jego piniondz, jego serwer czy co tam, jego sprawa, żegnaj forum bo mi się nie podoba polityka firmy. Natomiast obecnie admini miękkofają sobie a muzom, bo tak i już, jakby to oni byli właścicielami forum A nie są. I to właśnie dlatego ich krytykować wolno i należy przy jednoczesnym nie czepianiu się fejsbuka.icywind - 2017-11-09, 15:22 Jak na Facebooku wprowadzą nocne marki to wyjdę na ulicęLove178 - 2017-11-09, 15:29 A ja nigdzie nie mówię, że mówisz o mnie, tylko się odniosłam ogólnieMoris299 - 2017-11-09, 15:34 Ja tam się zgadzam z Clickiemc1ick - 2017-11-09, 15:34 To było do Śmieszka
[ Dodano: 2017-11-09, 15:39 ]
W sumie tru seniorze, ale to jednak Bartek stworzył to forum, a to, że obecnie jest połączone z mistrzowieorygy to tylko efekt jego działań Dead_Laugh - 2017-11-09, 15:45 Odniosłem takie wrażenie, że to było po części i do mnie :vDavos - 2017-11-09, 18:10
c1ick napisał/a:
W sumie tru seniorze, ale to jednak Bartek stworzył to forum, a to, że obecnie jest połączone z mistrzowieorygy to tylko efekt jego działań
Dokładnie. To Bartek jest założycielem forum, a przy okazji pierwszym adminem, to on wszystko stworzył od podstaw, a nawet wykładał swój hajs na serwery na hpu i aaf. Więc jak Bartek decyduje, że nocne marki znikają no to sorry, musicie się z tym pogodzić, jesteście na prywatnym, a nie państwowym forum
A reszta adminów wspólnie pilnuje tu porządku, tak jak Zuckerberg też osobiście nie banuje typów łamiących regulamin na fejsiku bo ma od tego swoich ludzi.
Podsumowując: Dobre porównanie, Clicku Marcin55522 - 2017-11-09, 19:50 Zeteska kurwa dodali screena z Twoim tekstem na zamkniętą grupę o czarnym humorze. Gratulacje, ale było moje zdziwienie gdy to zobaczyłem ChodnikowyWilk - 2017-11-09, 19:54 Musze go poprosić o autografDavos - 2017-11-09, 20:21 Najlepiej od razu o podpisane zdjęcie