To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Zapytaj usera - Zapytaj Jankiela... póki jeszcze tu jest.

JankielKindybalista85 - 2016-05-18, 16:08

Gdzie mowa ze nie szanuję? Może i jest dobry. Nie wiem, nigdy nie oglądałem. Bo nie mialem gdzie a motoryzacja interesuje mnie mniej więcej tak jak dziewczyny Icka - wiem że istnieją samochody.
Davos - 2016-05-18, 17:05

Pytałem o Jackass, bo pamiętam jak się tym wszyscy podniecali w gimnazjum, a niedawno w tv leciała 3 część więc postanowiłem obejrzeć. I niestety, większość numerów słaba, ciągle jakieś gówna albo rzyganie :/ Ale był jeden gag, przy którym ryknąłem śmiechem: Bójka karłów: https://www.youtube.com/watch?v=w8e_DwSpelI :-D

Jeszcze żarty z dziadkiem mnie zawsze bawiły, szkoda, że w Jackassach nie skupili się głównie na tym i na wkręcaniu ludzi, bo to im wychodziło nieźle.

JankielKindybalista85 - 2016-05-18, 17:30

Davos napisał/a:
Bójka karłów: https://www.youtube.com/watch?v=w8e_DwSpelI

Król Joffrey lubi to.

ZSK - 2016-05-18, 18:28

Widziałem to :D Jak gdyby inna rasa, żyjąca równolegle do naszej :D W ogóle właśnie wkręcanie ludzi było najlepsze. Nie wiem z jakich to części, ale mnie się podobała akcja z dziadkiem, który publicznie lizał się i obmacywał ze swoją kształtną wnuczką, na oczach babci xD Z innych rzeczy zapadło mi w pamięć użycie syreny pociągowej w ich biurze, a te amerykańskie kurwisyny są przerażająco głośne :D Tak jak mówisz Davosie, sranie na odległość po lewatywie nie wywołuje tyle śmiechu co reakcje innych ludzi. Choć kilka rzeczy mieli dobrych. W sumie nabrałem ochoty na obejrzenie jakichś dobrych pranków, podrzućcie co >:>

[ Dodano: 2016-05-18, 19:33 ]
https://www.youtube.com/watch?v=SopMtuZqxZg

[ Dodano: 2016-05-18, 19:37 ]
https://www.youtube.com/watch?v=vmAR57E1Kl0

Ten moment z syreną:

https://www.youtube.com/watch?v=vw_RKOJKFfs

JankielKindybalista85 - 2016-05-18, 19:00

A poszedł mię z tym stąd!
Dead_Laugh - 2016-05-18, 19:07

Jankiel oglądałeś może jakiś serial który możesz polecić? Albo filmy fantasy lub komedie które naprawdę polecasz? Bo nie mam teraz co robić a chętnie bym coś obejrzał
ZSK - 2016-05-18, 19:08

krojechleb - 2016-05-18, 19:22

Dead_Laugh napisał/a:
Jankiel oglądałeś może jakiś serial który możesz polecić? Albo filmy fantasy lub komedie które naprawdę polecasz? Bo nie mam teraz co robić a chętnie bym coś obejrzał

Co prawda pytasz jankiela, ale ja w międzyczasie mogę polecić ci seriale "Piraci" "The walking dead" no i jeszcze ewentualnie "Gra o tron" ale moim skromnym zdaniem GoT z tych 3 na 3 miejscu;)

JankielKindybalista85 - 2016-05-18, 19:22

Trupiośmiechu seriali nie polecę żadnych bo nie oglądam bo mi się jakoś nie chce i nie mam czasu (no albo nie mam gdzie - seriale się dłużej ściągają i więcej fejkowych torrentów niż w przypadku filmów) Co polecam z filmów? A już gdzieś w tym temacie jest o tym mój gigantyczny post.

Zeteska ale nie bierz tego personalnie. Ja nie jestem miętki jak nasi admini :troll: - w moim temacie offtopu niet.

ZSK - 2016-05-18, 19:29

Dyć wiem :-D

A komedie też ogląda? Niech coś poleci.

krojechleb - 2016-05-18, 19:34

http://www.cda.pl/video/510592ad może być tak na wieczór przynajmniej ja się troszke zaśmiałem no i lektor przeklina także spoko
ZSK - 2016-05-18, 19:37

krojechleb napisał/a:
lektor przeklina

A to pozbawiony ogłady skurwiel...

Chyba widziałem ten film, ale byłem naprany i nic nie pamiętam :v

krojechleb - 2016-05-18, 19:40

http://www.cda.pl/video/21230240 i jeszcze to mi się przypomniało;)

W ogóle teraz o dobrą komedie ciężko jak o dobry horror

Davos - 2016-05-18, 19:48

ZróbmySobieKupę napisał/a:
Nie wiem z jakich to części, ale mnie się podobała akcja z dziadkiem, który publicznie lizał się i obmacywał ze swoją kształtną wnuczką, na oczach babci xD

To było też w trójce :D Drugi najlepszy gag z tej części :) Oto i on: https://www.youtube.com/watch?v=SopMtuZqxZg

Przypomniała mi się jeszcze "zamiana mężów", ale to chyba było w dwójce: https://www.youtube.com/watch?v=v3U99_AczxI :-D

Inne pranki podrzucę po finale LE w temacie ze śmiesznymi filmikami, żeby tu Jankielowi nie spamować.

krojechleb - 2016-05-18, 19:59

ZróbmySobieKupę, jeszcze "Seksualni Niebezpieczni" 1 i 2 dosyć zabawne

[ Dodano: 2016-05-18, 21:10 ]
JankielKindybalista85 napisał/a:
Trupiośmiechu seriali nie polecę żadnych bo nie oglądam bo mi się jakoś nie chce i nie mam czasu (no albo nie mam gdzie - seriale się dłużej ściągają i więcej fejkowych torrentów niż w przypadku filmów).

alltube.tv seriale w dobrej jakości jakby co;) tylko adblocka trzeba wyłączyć bo darmowe;) ale szybko idzie się przyzwyczaić i wyłączanie reklam już tak nie przeszkadza jak z początku

No i jeszcze jeden serial który mi się przypomniał "Spartacus" tam jest kilka różnych sezonów to ewentualnie na necie obczaj sobie kolejność oglądania;) ok kończe z oftopem

Dead_Laugh - 2016-05-18, 20:24

krojechleb, myślę, że można już Jankielowi nie offtopić tym :-D Tylko powiem, że z tych co wymieniłeś nie oglądałem Spartacusa i Piratów.
Zaknafein - 2016-05-19, 00:02

kurwa mać jebana ten spalony
i karny powinien być
prawda, Seniorze?

i wgl kurwa mać.

JankielKindybalista85 - 2016-05-19, 00:30

Powinien. Jak nie dwa. No ale w drugiej połowie Sevilla ich pojechała jak burą sukę więc...

[ Dodano: 2016-05-22, 22:01 ]
Ekhmm, truliście mi tu ostatnio dupę Jankiel poleć jakiś film, Jankiel co sądzisz o, bla bla bla no to opowiem wam historię z mego życia. :troll: Świeżutką bo z dzisiaj.

1. Bonć mno.

2. Dostań z pracy z jakiegoś pseudo funduszu socjalnego bilet-voucher do kina.

3. JEDEN bilet bo według kadr jesteś za bogaty, żeby dostać dwa. To jeśli ja,zarabiając frustrująco marnie, jestem firmowym krezusem to jakie grosze musi zarabiać większość załogi, która dostała dwa bilety? Albo są głodowo opłacani albo sprytnie łżą w wypełnianym dla pracodawcy zeznaniu o zarobkach przypadających na jedną osobę w gospodarstwie domowym. To jest Polska więc jedno drugiego wcale nie wyklucza, przeciwnie.

4. W każdym razie miej jeden bilet.

5. Ale nie do Baranów, Arsu czy innego krakowskiego kina, w którym pokazują dobre filmy tylko do Cinema City. Wiecie, jaki mam gust: blockbustery o katastrofach i superbohaterach, ekranizacje komiksów, smętne adaptacje sztucznie wypompowanych książek dla młodzieży albo dla kucht, komedie romantyczne i takie tam badziewka - wszystko co grają na tony w Cinema City i dziwnym trafem wszystko to, czego nie trawię w kinie i co ani trochę mnie nie interesuje.

6. Więc bilet leży w portfelu od miesiąca.

7. Bądź w krakowskiej Galerii Kazimierz i załatw sprawy na 3 godziny przed planowaną ustawką.

8. Wnerw się, ile czasu zmarnujesz.

9. Przechodź koło znajdującego się w galerii Cinema City.

10. Spójrz na plan seansów.

11. Przypomnij sobie o bilecie.

12. Stwierdź: achoooj tam z tym, bilet za frajer...

13. ... a mam masę czasu.

14. Pomyśl, że w sumie nigdy nie zaznałeś jeszcze w swoim życiu porządnej dawki dobrowolnego masochizmu.

15. Biegnij do Almy (darmowy produkt plejsment w chooi ale co robić, innego spożywczaka tam nie ma) po 2 piwka i Pringlesy (bo odpada szeleszczenie paczką a to w kinie ważna sprawa.

16. Swoją drogą UPA-ińcy od Obolona robią całkiem przyzwoity browar. Polecam spróbować.

17. 12+13+14 = podejdź do znudzonej panny w kasie (jedynej otwartej z siedmiu, kolejka zerowa - zawsze mnie zastanawia jakim cudem ta cholerna sieć nie bankrutuje jak nikt na te badziewia co mają w ofercie nie chodzi?)

18. Zaszokuj ją nieziemsko proszą o wymianę świstka, który dostałeś w pracy na bilet na film HASZTAG WSZYSTKO GRA, ktrego seans zaczyna się za 10 minut.

19. Tak jest, to nie żarty. Wiem, że niektórzy wiedzą, że nienawidzę musicali tak bardzo, że tylko polskich komedii romantycznych nienawidzę bardziej, ale 12+13+14 = wszystko jasne.

20. Wejdź na salę i nie zdziw się, że, mimo, że jest niedziela, na sali jesteś tylko ty, jakaś parka studentów i 4 małolaty-nastolaty o wyglądzie "wyższa szkoła hałasu robi sobie bekę na mieście więc na kolana wszystkie gorące ciacha w rureczkach i grzyweczkach z drugiej b i czeciej d!" Pomyśl: "damn! Kac Wawa czegoś polskie społeczeństwo nauczył - już nie łyka każdego filmowego gówna jak młody pelikan jak w czasach Gulczasa.

21. Miej świadomość, że to będzie musical (nienawidzisz musicali, tak bardzo, że nawet "skrzypka na dachu", "Kabaretu" i "Króla lwa" nie zdzierżyłeś do końca)

22. Miej świadomość, że to będzie polski musical a więc ryzyku totalnej żenady wzrasta w postępie geometrycznym.

23. Miej świadomość, że to będzie combo musical- komedia romantyczna, w dodatku polska komedia romantyczna a więc na 90% to będzie zrzut radioaktywnego odpadu level Czarnobyl...

24. ... ale uznaj, w sumie cąłkiem racjonalnie, że gorsze od "Kaca Wawy" i "Last minute" toto być nie może. A nóż widelec będzie z tych filmów, co to tak złe, że aż bekowe.

25. Oglądaj, z każdą chwilą czując się coraz bardziej zszokowany i zmasakrowany więc okazjonalnie ciup w quizowanie, zaglądaj na forum i błogosław swoją przezorność, że poszedłeś przed seansem po browary.

26. Stwierdź, że - mimo, że oczywiście totalnie żenujące - to zachowanie ekipy małolatek jest o wiele ciekawsze d seansu.

27. Stwierdź że po 65 minutach filmu parka studenciaków opuściła salę (dlaczego dopiero teraz?!)

28. Też chciej wyjść od miej więcej 10 minuty, ale 12+13+14+

29. Masz opinię znawcy i uważasz się za konesera kina = zostajesz do końca.

30. Napisy końcowe. Wyjdź z kina czując, że obrazy z tego seansu w najmniej odpowiednich momentach będą do Ciebie powracać niczym migawki z Wietnamu do weteranów.

31. Wyrzygaj się w kinowym kiblu i żyj dalej ze swym brzemieniem niosąc w świat posłanie Prawdy:

HASZTAG WSZYSTKO GRA to zły, bardzo, bardzo, bardzo zły film. Gdyby nie to, że poszedłem na niego z premedytacją to poczułbym się zgwałcony. Ale i tak przez najbliższy miesiąc będę codziennie spędzał w pozycji embrionalnej kilka godzin pod prysznicem. Łkając jak dziecko. W normalnych słowach nie da się powiedzieć jak bardzo zły to film więc ujmę to tak:

Jeżeli jesteś facetem to wolałbyś przez dwie godziny robić loda murzynowi niż spędzić je na oglądaniu tego filmu. Ja bym wolał. Po półgodzinie seansu żałowałem, że zamiast znaleźć w Galerii jakiegoś miłego kolesia, zabrać go do kibla i mu obciągać znalazłem w portfelu bilet do kina. Poważnie, uwierz mi, po tym co zobaczyłem i usłyszałem podczas seansu qutas w ustach jawi mi się jako czysta rozkosz. Naprawdę, nawet w momencie przypuszczalnej atawistycznej pierwotnej paniki że utoniesz w chwili gdy zaskakujący strzał zalewa tył twojego gardła bawiłbyś się lepiej niż podczas oglądania tego badziewia.

TAK ZŁYM FILMEM JEST HASZTAG WSZYSTKO GRA!

Jeżeli jesteś dziewczyną - więc wiadomo, zasadniczo nie nienawidzisz z zasady takich taneczno-muzyczno-romantyczne pierdoletów - i chcesz iść na ten film i masz zamiar strzelić fochem, ze twój chłopak za nic w świecie nie chce na niego iść z tobą to ok, ale miej świadomość, że jedyną rzeczą jaką mogłabyś mu zaoferować w waszym związku, a ktora zrekompensowałaby mu choć w części oglądanie tego filmu, jest brutalny, głęboki anal. Żadnych lubrykatów, żadnych palców, żadnego wypuszczania boi zwiadowczej - po prostu szlus po same jajca od pierwszego do ostatniego wjazdu. A nawet wtedy żeby wyrównać rachunek leciałabyś mu jeszcze ATM (kto nie wie, co to, niech se wygoogluje jeśli ma 18 lat) albo z 50 wysłanych na jego smartfona, możliwie upokarzających nagich fotek z podpisem "Kochanie, proszę, pokaż to swoim kolegom!" pod każdą.

Jeżeli jesteś rodzicem to mając do wyboru oglądanie "Hasztag wszystko gra" lub filmu, który został nakręcony jako dodatek na płycie CD do "Wampera X" czyli pisemka kierowców TIR-ów i innych obleśnych polskich fap-marianów po 40tce a grają w nim twoja niepełnoletnia córka, sfora ogarów, buldog z "Gliniarza i prokuratora" oraz szczególnie narowisty okaz kuca szetlandzkiego to z radością nie tylko wybrałbyś to drugie, ale dodatkowo odmówiłbyś w imieniu córki przyjęcia honorarium za ten występ byle tylko uniknąć tego pierwszego seansu. (Zauważcie, że to było jedno zdanie. Szacun, nie?)

Wreszcie wisienka na torcie. Ten "film" zgarnął z Polskiego Instytutu Sztuki Filmowej bardzo grubą bańkę dotacji. Przyklepano to za rządów PO ale za PiSu był jeszcze czas zablokować tan haniebne marnotrawstwo pieniędzy podatnika. Więc jeżeli wiesz o tym i jesteś pracującym płacącym podatki porządnym obywatelem to oburzenie nad takim marnotrawstwem TWOICH pieniędzy spowoduje, że, jeśli jesteś wyborcą PiSu to natychmiast w ramach protestu będziesz się pojawiał się na każdym marszu KOD-u oraz zostaniesz gejem-feministką. A jeśli jesteś wyborcą PO to w ramach tego samego oburzenia natychmiast rozdasz swój majątek Ojcu Rydzykowi, zapiszesz się jako wolontariusz do obsługi Światowych Dni Młodzieży w Krakowie i będziesz święcie przekonany, że tam, wtedy, w tym lesie, w tej mgle był zamach! Tylko jeśli głosowałeś na PSL ten film nie zrobi na Tobie wrażenia. No ale nic dziwnego. Sorry, to, że jesteś wyborcą peezelu to koronny dowód że już dawno straciłeś resztki umiejętności odróżniania dobra od zła więc nie jesteś w stanie sobie uświadomić jakie gówno przed chwilą obejrzałeś. Ale nawet ty dasz na Filmwebie max 4/10.

TAK ZŁYM FILMEM JEST HASZTAG WSZYSTKO GRA!!!!!!

Ale na koniec coś optymistycznego: uznaję HASZTAG WSZYSTKO GRA za film gorszy od Kaca Wawa i Last Minute tylko dlatego, ze jest to musical. Więc jeśli, w przeciwieństwie do mnie, nie jesteś uprzedzony do musicali to idąc na to do kina nie obejrzysz najgorszego filmu w swoim życiu. Bo jednak były gorsze. Ze dwa.

A teraz morał, bo każda dobra historia musi go mieć: nawiązując do punktu 14 (patrz wyżej) stwierdzam, że w BDSM tylko strona sado jest ciekawa, przyjemna i satysfakcjonująca.

Dziękuję, dobranoc.

ChodnikowyWilk - 2016-05-22, 21:45

Jankielowe długie postuly zawsze poprawiają humor, a ten był epicki :-D
Davos - 2016-05-22, 21:49

:haha: :haha: :haha:
Uśmiałem się solidnie, zwłaszcza przy tym fragmencie o robieniu loda :haha:

Ale w takim razie mam pytanie: naprawdę nie grali w tym czasie innych filmów?

A Polski Instytut Sztuki Filmowej to totalna porażka, dofinansowują gówna jak Pokłosie albo wspomniany wyżej musical, ale na Wołyń Smarzowskiego już kasy nie mieli. Ale coś mi się wydaje, że PIS im się w końcu dobierze do tyłka (bo w końcu filmu Smoleńsk też nie chcieli dofinansować :troll: ), tylko jeszcze nie zdążyli tego zrobić.