To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Hydepark - Rozkminy

icywind - 2014-10-01, 21:03

monjiczq napisał/a:
A ja myslalam ze skoro mieszkasz na wsi to mieszkasz w domu, wszyscy na wsiach mieszkaja w domach, specjalnie dla ciebie postawili blok czy jak

On mieszka na wsi z prawami miejskimi

widzu - 2014-10-01, 21:03

monjiczq, nie mieszkam na wsi, mamy prawa miejskie. :P

Chciałbym mieć dom. :(

U mnie prawie każda wioska w powiecie to był PGR, a budynki po PGR-ach to bloki, więc na wsiach też u mnie większość mieszka w "blokach" dwupiętrowych.

W powiecie są cztery miasta, w każdym są bloki. I wszystkie czteropiętrowe. :D

icywind - 2014-10-01, 21:05

To znaczy, że ma wszystkie wady wsi i wszystkie wady miasta a brak zalet.
Barbra - 2014-10-01, 21:05

też zawsze myślałam tak jak Moni ale potem zobaczyłam polskie wioski :P ale tylko w tych większych są bloki

bloki bez wind

a jak już jest winda to nie ma lustra

icywind - 2014-10-01, 21:07

Barbra napisał/a:

bloki bez wind

Jak to zobaczyłem przez pół sekundy miałem wrażenie, że piszesz coś do mnie :smile:

Barbra - 2014-10-01, 21:13

icywind napisał/a:
To znaczy, że ma wszystkie wady wsi i wszystkie wady miasta a brak zalet.

dokładnie to samo pomyślałam, zaletą mieszkania na wsi jest to że mieszka się w domu :( ale nie załamujmy widza no

przynajmniej masz czyste powietrze

widzu - 2014-10-01, 21:15

Jak was to interesuje, to mogę zarzucić kilkoma zdjęciami mojego "miasta". :P
brzozik70043704352251515 - 2014-10-01, 21:16

poka poka
monjiczq - 2014-10-01, 21:17

No bo wies to wies czyli domki a wieksza wies z blokami to juz prawie jak male miasteczko wiec
ZSK - 2014-10-01, 21:20

icywind napisał/a:
Jak to zobaczyłem przez pół sekundy miałem wrażenie, że piszesz coś do mnie :smile:

Hahaha.

No są różne wsie. Ja mieszkam w takiej normalnej, jak pojechałem do dolnośląskiego to wszystkie wioski wydawały mi się takie same, skupisko czerwonych dachów wokół kościoła, całość wśród pól. I tak za każdym razem. Masakra. 30km od wrocka czułem się jak Martyna na krańcu świata. W opolskim też jest sporo poniemieckich ale inaczej wyglądających wiosek. A na ruskim zaborze typowo polskie zadupia (przynajmniej w okolicach czewy), wszędzie parterowe domki z dwoma oknami przeplatają się z nowo powstałymi, fajnymi domkami. Tam naprawdę kiedyś budowano jeden typ domów przez chyba 100 lat bez żadnych zmian. Ciekawe jak w reszcie kraju. A niedawno byłem w Żarkach, wydaje mi się, że to typowo polskie miasto, tj. polska zabudowa. Totalnie na minus, kiedyś nie potrafiono nawet budynków jeden obok drugiego postawić tylko jakoś tak krzywo, jak akurat wyszło i przez to powstały jakieś wąskie i kręte uliczki wśród ubogich architektonicznie, jak życie erotyczne Wojtka, zabudowaniach bez polotu i kszty skomplikowania. Dopiero musiał przyjść niemiec i pokazać jak się prosto stawia. To smutne :( Może trafiłem na zły przykład bo takim Kazimierzem Dolnym to się wszyscy zachwycają.

icywind - 2014-10-01, 21:23

widzu napisał/a:

Widziałem na gógle strit wiu

widzu - 2014-10-01, 22:08

icywind napisał/a:
widzu napisał/a:

Widziałem na gógle strit wiu

Ale na gógle strit wiu nie ma mojego komentarza gdzie co jest. :P

JankielKindybalista85 - 2014-10-01, 22:49

ZróbmySobieKupę napisał/a:
Ja mieszkam niby na wsi a mamy 10 bloków trzy i czteropiętrowych i kilka ulic z zabudową szeregową. Pozdrawiam :)

W końcu na Śląsku. Przejdziesz przez chodnik i jesteś w innym mieście. To i na wsiach się w blokach mieszka.

Moris299 - 2014-10-01, 23:23

Eej to dlatego są tylko zawsze albo 4 albo od razu 11 piętrowe?
Niee chyba źle rozkminiam

RudaMaupa - 2014-10-01, 23:26

Kurde, faktycznie... Spojrzałam przez okno i to prawda :galy: Może dlatego, że tak naprawdę istnieją tylko dwa plany i wszystko powstaje według nich od lat?
monjiczq - 2014-10-01, 23:28

To ja jestem inna bo w polsce mieszkam na siodmym pietrze i jest ostatnie to ostatnie pietro w moim bloku ;<
JankielKindybalista85 - 2014-10-01, 23:30

Bo blok w którym mieszkasz musiał mieć 7 pięter bo Ty jesteś siódmym cudem świata Moniaczu. :-D
Love178 - 2014-10-01, 23:30

Moris299 napisał/a:
Niee chyba źle rozkminiam

W sumie to dobrze rokminiasz :P
W ogóle to jakimś cudem mój wujek mieszka w centrum w bloku, który nie ma windy (w sumie to stary budynek, może dlatego...), ale sfinansował windę i teraz mają, nie mogę sobie przypomnieć ile to pięter ma, ale na tylko cztery nie wygląda (i się nie czuje, on mieszka na samej górze i ta wspinaczka zawsze była zabójcza, zwłaszcza dla mojej babci x.x)

Davos - 2014-10-01, 23:31

Moris299 napisał/a:

Na to wygląda. Muszę przyznać, że nie wiedziałem o tym przepisie o obowiązku montowania wind w co najmniej 5 piętrowych blokach.
No to jedna zagadka z dzieciństwa rozwiązana :)

monjiczq - 2014-10-01, 23:32

Poczulam sie teraz jak jakis zabytek