To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Archiwum - Jeden wielki offtop...

ZSK - 2014-08-25, 20:52

Barbra napisał/a:
ale jakby mi przyszło zmieniać pieluszki to uciekam!

Dobra... w ostateczności mogę ogarnąć te pieluszki jak tak bardzo się brzydzisz. W zamian za prasowanie mi koszul, bo tego nie lubię :D

Barbra napisał/a:
jak mama potrafiła oddać mi swój kawałek ciasta, przy obiedzie zawsze odstępowała mi najlepsze kąski, to takie pierdoły ale ja bym tak nie potrafiła chyba

A też to rozkminiałem! Jak ja mam być dobrym ojcem po tylu latach rozpieszczania mnie? A moi rodzice tak dobrze w życiu nie mieli jak ja a mimo to sobie odmawiają bo ja jestem ważniejszy. Chyba za mało ich doceniam :(
Z tym zdaniem powyżej też się zgadzam, ale właśnie przez świadomość zjawiska uważam, że starałbym się mimo wszystko nie zaniedbywać mej towarzyszki życia. Ale właśnie "starałbym", tylko że to staranie musi iść z obydwu stron!

[ Dodano: 2014-08-25, 21:54 ]
Zaknafein napisał/a:
Od kiedy urodził się brat to mam nowa perspektywe

Chyba w Twojej głowie też zrobiło się to "pstryk" :P Tylko czekać na fotki bobasa na forum :D

Sharvari - 2014-08-25, 20:56

Zaknafein napisał/a:
Od kiedy urodził się brat to mam nowa perspektywe :P

czyli nie tylko na matki to działa :o ;___;

widocznie jakie dziecko taka perspektywa. moja siostra też początkowo była spoko, całkiem znośne niemowlę bo budziła jedynie mamę bo była w jej pokoju, ale im starsza tym była gorsza, bo zaczęła wrzeszczeć o wszystko, kłamać, nie słuchać, dokuczać zwierzętom (jak któreś ją w obronie podrapało czy ugryzło to był jeszcze większy wrzask i robienie z siebie ofiary) i nie wiem kiedy jej się w końcu myślenie włączy. jak się urodziła i miałam 12 lat to miałam nadzieję że jednak ją kiedyś polubię bo tak mi wszyscy mówili. teraz mam 20 lat i mam tak dosyć tego bachora że ojezusmarian, nie chcę z nią już mieszkać kiedy pójdzie do gimnazjum, bo to taki typ dziecka z którym wiecznie będą problemy

ale na przykład mojego kuzynka, który jest w jej wieku uwielbiam. o wiele bardziej mądrzejszy, poważniejszy i w ogóle da się z nim normalnie rozmawiać i słucha co się do niego mówi.
ale i tak nie zaryzykuję bo mam tylko 50% szans że urodzi mi się syn i jakieś 2% że całkiem znośny

ZSK - 2014-08-25, 21:02

I tak wszystkie będziecie miały kiedyś dzieci :P
Zaknafein - 2014-08-25, 21:13

Idk o co wam chodzi, to miłość to brata jest czymś nadzwyczajnym?
Love178 - 2014-08-25, 21:14

ZróbmySobieKupę napisał/a:

O, w samą porę na zakłady wpadłam, to ile dajesz? :P

Adijos - 2014-08-25, 21:25

Tylko czekać na fotki bobasa na forum :D

Zak już wstawiał :-D

ZSK - 2014-08-25, 21:52

love178 napisał/a:

O, w samą porę na zakłady wpadłam, to ile dajesz? :P

A ile mogę? :D

Love178 - 2014-08-25, 22:26

Jak najwięcej. Wszystko co najlepsze dla Barbuszki < 3
Antybristler - 2014-08-25, 22:46

Też nie lubię dzieci.
W dodatku długo się gotują.

Davos - 2014-08-25, 23:17

Aleście się nieźle rozpisali...

RudaMaupa napisał/a:
A mnie śmieszy, jak się hejtuje słabość do dzieciaczków :P I generalizowanie :P Przecież nie każda kobieta tak ma, a tak jak niektórzy wrzucają zdjęcie z kina, spod namiotów itp, to rodzice lubią wrzucić pierwsze kroki swej pociechy :) Co kto lubi. Wolę to niż dzióbki, dekolty i samoyebki.

Jeszcze bardziej śmieszy mnie alergiczna reakcja na "dzieci to fajna sprawa" :P Mało z Was się pasjami dzieli? :P W obie strony jakiś umiar powinien być.

Ale wiesz, jak wstawiasz zdjęcia swoich pasji to jest to tylko i wyłącznie Twój wizerunek, a jak wstawiasz 50 fotek dziecka, to robisz to bez jego zgody. Za kilka/naście lat dziecko dorośnie i może się trochę wkurzyć, jak zorientuje się, że na fb rodziców są zdjęcia każdej jego kupy odkąd się urodził :P
Dlatego ja, jeśli kiedyś doczekam się dzieci, na pewno nie będę ich fotek wrzucać na fb. Zdjęcia owszem, będę robić, ale zachowam je dla siebie i dla rodziny. Na pewno nie będę wrzucać do internetu. I na pewno nie w takiej ilości.
Co zresztą nie będzie dla mnie trudne, bo mam awersję do wszelkiego rodzaju słit komci, jakie pod takimi zdjęciami mogłyby się pojawić :)

ZSK napisał/a:
A właśnie! Jak dopiero zaczynałem przygodę z internetem, surfując po różnych stronach, bo jeszcze żadnych preferencji nie miałem, to na różnych kafeteriach, onetach czy innych cudach często trafiałem na lamenty młodych mężów, których żony po pierwszym porodzie mówiły coś w stylu: "Dziecko już jest, więcej seksu nie będzie. Każda para tak ma, to normalne, nie rób takich dziwnych oczu, przyzwyczaj się. Aha i nie masz prawa mnie zdradzić! Co najwyżej pofapać od czasu do czasu." I wielki płacz bo chłopy te żony kochają, zdradzać nie chcą a takiego ciosu się nie spodziewali.
To jeden z powodów przez które nie chcę się żenić. Nie mówię, że seks jest najważniejszy i nic innego się nie liczy no ale no kurde no, to ważna część związku, zbliża do siebie i w ogóle. Może dać dużo frajdy przez lata i wspomnienia na starość. A cholera mógłbym wskazać palcem kilka dziewczyn, których jestem niemal pewien, że też taki numer odwalą. Why? :cry:

Dlatego tak cholernie ważne jest, żeby przed ewentualnym ślubem się dobrze dobrać. Jak trafisz na empatyczną partnerkę, która jest otwarta na potrzeby drugiej strony i będziecie rozmawiać na każdy temat, to powinno być ok. Również w kwestii seksu po urodzeniu dziecka. Przynajmniej taką mam nadzieję :P

Sharvari napisał/a:
ale na przykład mojego kuzynka, który jest w jej wieku uwielbiam. o wiele bardziej mądrzejszy, poważniejszy i w ogóle da się z nim normalnie rozmawiać i słucha co się do niego mówi.
ale i tak nie zaryzykuję bo mam tylko 50% szans że urodzi mi się syn i jakieś 2% że całkiem znośny

Ale wiesz, to czy dziecko będzie znośne zależy głównie od wychowania. Twoja siostra jest rozwydrzona, bo prawdopodobnie nauczyła się, że takie zachowanie spełni wszystkie jej zachcianki.
Ciekawi mnie swoją drogą, czy gdyby Twoja siostra miała taki charakter jak kuzyn to czy miałabyś inne podejście do kwestii posiadania swoich dzieci :)

ProFace - 2014-08-26, 00:16

Ja dzieci tez nie chce. To ogromna odpowiedzialnosc za poczatek zycia mlodego czlowieka. To dziecinstwo ksztaltuje w ludziach upodobania i charaktery, a ja nie chce by ktokolwiek stal sie taki jak ja.
monjiczq - 2014-08-26, 05:26

Bo dzieci sa male brzydkie i skrzeczace. I i tak kazde jest najpiekniejsze, to nic ze jak sie urodza to wszystkie wygladaja tak samo i leza podpisane bo gdyby nie to to by ludzie pomieszali dzieci. Takie piekne i do odroznienia ze ludzie przynosza do domu cudze dzieci po wyjsciu ze szpitala
Sharvari - 2014-08-26, 13:07

Cytat:
What they say to kids who want pets: Are you sure you're not just saying you want one because all your friends have one? Remember, it's not going to be small and cute forever, it will grow up eventually! It's a living being that will depend entirely on you for the rest of its life. Are you really sure you're ready for this?

What they say to adults who DON'T want kids: Oh, you'll want one sooner or later. Everybody does, after all. Besides, babies are soooo cute, aren't they? You'd better hurry up before you get too old!

:1m:

Barbra - 2014-08-26, 13:56

lepiej bym tego nie ujęła :1m: :1m: :1m:
ZSK - 2014-08-26, 17:27

Burzycie mój światopogląd. Wszystkie dziewczyny prócz Rudej nie chcą mieć dzieci :O
Może to zwyczajnie za wcześnie i kiedyś same się będziecie dziwiły jak mogłyście dzieci nie kochać :D To nie seksujcie jak nie chcecie mieć dzieci :P

widzu - 2014-08-26, 18:50

To nie seksujcie jak nie chcecie mieć dzieci :P

ZSK, teraz ty burzysz mój pogląd. Dotyczący konkretnie Twojej osoby. :P

Sharvari - 2014-08-26, 18:53

zsk albo trolluje albo zapomniał co pisał na poprzedniej stronie
ZSK - 2014-08-26, 19:01

No dobra, trolluję... Myślałem, ze jakąś drobną burzę wywołam :troll:
...Ale ja chcę mieć kiedyś dzieci więc czuję się usprawiedliwiony ;) Wy nie chcecie więc po co "próbować"? :D
widzu napisał/a:

A jak ten Twój pogląd na mnie wyglądał przed zburzeniem? :P

RudaMaupa - 2014-08-26, 19:04

To z dorastaniem do dziecka to bzdura. Owszem, jak się wpadnie, to ponoć zazwyczaj instynkt macierzyński się pojawia, ale to nie działa tak, że się dorasta. Ja marzę o byciu mamą od w sumie zawsze. Od 10 lat mniej więcej świadomie.

Swoją drogą studia pod cytat wrzucony przez Shav też można podciągnąć :P Zrób sobie papierek, bo wszyscy mają :P

widzu - 2014-08-26, 19:08

widzu napisał/a:

A jak ten Twój pogląd na mnie wyglądał przed zburzeniem? :P