Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Sport - Eliminacje do Euro 2016 we Francji
c1ick - 2015-03-28, 12:37 3:1 dla naszych Hattrick WawrzyniakaSzyszek - 2015-03-28, 13:15 A ja nic nie obstawiam. Czekam na to, co się wydarzy. A wydarzyć się może wszystko.
Liczę, że Polacy zwyciężą, bo stać ich na to.
Zaś Niemcy i Szkocja mają przed sobą wygrane mecze. Tym bardziej trzeba to wygrać dzisiaj, bo na potknięcia rywali raczej liczyć nie możemy.ChodnikowyWilk - 2015-03-28, 13:56 Niemcy ostatnio strasznie lamia,.wiec nie stawialbym jeszcze Gruzji na straconej pozycji. Ale fakt, nie ma co liczyc na potkniecia rywali, tylko robic swoje i wygrywac mecze.brzozik70043704352251515 - 2015-03-28, 15:05
Szyszek27 napisał/a:
Tym bardziej trzeba to wygrać dzisiaj, bo na potknięcia rywali raczej liczyć nie możemy.
gramy dopiero jutro
Polska rozjedzie rudych!!!matheus3004 - 2015-03-28, 15:13 Wygramy, i dobrze by było, żeby w końcu Lewy coś strzelił... widzu - 2015-03-28, 15:58
Cytat:
gramy dopiero jutro
W warcaby z marcinem?Davos - 2015-03-28, 16:27
c1ick napisał/a:
3:1 dla naszych Hattrick Wawrzyniaka
Jak hattrick Wawrzyniaka to raczej 3:1 dla Irlandii
ChodnikowyWilk napisał/a:
Niemcy ostatnio strasznie lamia,.wiec nie stawialbym jeszcze Gruzji na straconej pozycji
Kiedyś się w końcu muszą przełamać. Nie wierzę, że będą tracić pkt w każdym meczu... Nie zdziwiłbym się, gdyby teraz zaczęli wygrywać wszystko.Szyszek - 2015-03-28, 17:17
brzozik70043704352251515 napisał/a:
Szyszek27 napisał/a:
Tym bardziej trzeba to wygrać dzisiaj, bo na potknięcia rywali raczej liczyć nie możemy.
gramy dopiero jutro
Polska rozjedzie rudych!!!
Ach, no tak, wiem Czemu ja napisałem "dzisiaj"? Co ja miałem w głowie, gdy pisałem to "dzisiaj"?
Nieważne. Trzeba jutro pokonać Irlandię! Nie możemy w tym momencie stracić cennych punktów!Davos - 2015-03-28, 23:19 Eliminacje trwają i dziś mieliśmy kilka ciekawych wyników:
Kazachstan - Islandia 0:3
Islandia jest jedną z sensacji tych eliminacji - na 4 rozegrane mecze zdołali wygrać 3 razy, pokonując m.in. Holandię i Turcję. Dziś dołożyli kolejne zwycięstwo - bez żadnych problemów ograli wysoko Kazachów na ich terenie i pewnie zmierzają po historyczny awans na Mistrzostwa Europy. Wszystko wskazuje na to, że uda im się awansować, a przecież grupę mają silną.
Chorwacja - Norwegia 5:1
Chorwaci co prawda byli faworytami, ale na uwagę zasługuje ich wysoka wygrana. Norwegia do ogórków nie należy, a Chorwaci grali jeszcze od 74 w dziesiątkę i mimo tego potrafili wbić Norwegom jeszcze 2 gole.
Czechy - Łotwa 1:1
Czesi są liderami silnej grupy z Holandią, Turcją i Islandią. Łotwa z kolei od początku eliminacji gra straszny piach. A mimo tego aż do 90 minuty wygrywali z Czechami, grając na ich terenie. Pepiki dopiero w końcówce zdołali wyrównać i dzięki temu remisowi nadal są liderami grupy (chociaż Islandia traci już do nich tylko 1 pkt).
Holandia - Turcja 1:1
Oranje w tych eliminacjach zawodzą i gubią punkty. Sęk w tym, że Turcja gra jeszcze gorzej. Wydawało się więc, że Holandia w końcu przełamie impas i wygra wreszcie z jakimś teoretycznie silnym przeciwnikiem, tym bardziej, że grali u siebie. Tymczasem Turcy byli bliscy sprawienia sensacji, bo od 37 minuty prowadzili i niemal dowieźli skromne zwycięstwo do końca. Niemal, bo Holendrów uratował Huntelaar, doprowadzając do remisu w 92 minucie.
Z tego wyniku żadna z drużyn nie będzie zadowolona. Turcy już chyba mogą żegnać się z marzeniami a mistrzostwach, ale i Holandia będzie w kolejnych meczach grała z nożem na gardle.
Te eliminacje cały czas są zaskakujące Z wielkich drużyn, będących faworytami swoich grup, chyba tylko Anglia nie zaliczyła żadnej wtopy.c1ick - 2015-03-29, 22:53 Nasi zagrali bardzo ładnie pierwsze pół godziny. Reszta meczu należała do Irlandii i dobrze, że skończyło się tylko remisem. Bardzo ładny mecz Glika, Wawrzyniaka, Krychowiaka i Peszki. Ponadto Lewy się tam czasem ładnie zastawił czy wywarł presję na obrońcach. Reszta średnio.
NASTĘPNYM RAZEM MA BYĆ LEPIEJ!
[ Dodano: 2015-03-30, 00:02 ]
A no i dopowiem, że strasznie wkurwiało mnie jak po przejęciu piłki w obronie wypierdalaliśmy ją w pizdu jak najdalej od bramki. I co taki biedny Lewy niby miał tam sam zdziałać na takich irlandzkich byków ;/ Praktycznie żadnych składnych akcji, zero sprowadzania Irlandii pod ich pole karne. Nasze prawe skrzydło to jakaś masakra (mówię o Olkowskim). Ten Brady robił z nim co chciał. Mamy potencjał, żeby grać piłką i cisnąć rywali, ale jakoś go nie wykorzystujemy i to mnie trochę smuci. Mam nadzieję, że Adaś Nawałka ma takie samo zdanie i zmieni się to w następnym spotkaniu Davos - 2015-03-29, 23:05 Trochę mnie wkurzył ten mecz. Za mało gry drużynowej, za dużo pojedynczych akcji i chaosu w grze. W 1 połowie jeszcze jakoś się to kleiło, udało się strzelić gola po indywidualnej akcji Peszki - brawa dla niego za ten strzał, chociaż mieliśmy szczęście, bo takie gole rzadko nam wpadają - ale 2 połowa to już była masakra. Przez prawie całe 45 minut wybijanie piłki na oślep, cofanie się głęboko na własną połowę i obrona Częstochowy. Żadnej gry kombinacyjnej, żadnego utrzymywania się przy piłce (o akcjach ofensywnych i strzałach na bramkę nie wspominając) tylko bezsensowne wrzutki na Lewego, które kończyły się stratą, bo otaczało go kilku Irlandczyków. Jak to oglądałem, to wiedziałem, że w końcu dostaniemy bramkę w plecy. Tak się kończy bronienie wyniku od 45 minuty.
I tak mamy fuksa, że nie przegraliśmy wyżej. Uratowało nas trochę szczęście (choćby ten słupek w 52 minucie), a trochę fakt, że Irlandczycy mają rozregulowany celownik i koncertowo pieprzą niemal wszystkie akcje.
Szkoda tej straconej bramki w końcówce, ale to się musiało tak skończyć. No i wynik jest sprawiedliwy.
Mimo wszystko sytuacja nie jest zła. Nie daliśmy Irlandii zmniejszyć do nas dystansu, cały czas jesteśmy liderem grupy, a następny mecz gramy w czerwcu z Gruzją, u siebie. Jeśli uda nam się go wygrać, będziemy w naprawdę dobrej sytuacji przed jesiennymi decydującymi meczami. Póki co wszystko jest otwarte, ale najważniejsze, że kwestia awansu nadal zależy w 100% od nas. I oby to się nie zmieniło.Szyszek - 2015-03-29, 23:07 Pierwsza część meczu dla naszych i po strzeleniu gola Polacy kontrolowali sytuację. Niestety Irlandia potem mocno przycisnęła naszą reprezentację i skończyło się remisem 1:1.
Źle nie było, ale na pewno mogło być lepiej. Oby w następnych meczach dołożyć punktów, bo rywale nie śpią i walka w tej grupie będzie do samego końca. Niemcy i Szkocja czają się tuż za nami, a taka Irlandia w sumie też dość niedaleko.Davos - 2015-03-29, 23:13
c1ick napisał/a:
Mamy potencjał, żeby grać piłką i cisnąć rywali, ale jakoś go nie wykorzystujemy i to mnie trochę smuci. Mam nadzieję, że Adaś Nawałka ma takie samo zdanie i zmieni się to w następnym spotkaniu
Ano właśnie - o tym, że nasi jak chcą, to potrafią grać w nogę, można się było przekonać, gdy straciliśmy bramkę. Od razu Polacy ruszyli do przodu, zaczęli przejmować piłki, wyprowadzać ataki i zagrażać irlandzkiej bramce. Szkoda, że nie grali tak trochę częściej w II połowie...
A Nawałka był dzisiaj mocno wkurzony i to jeszcze zanim Irlandia wyrównała. Widać było, że też mu nie pasuje, że nasi są tak pasywni. Mam nadzieję, że po meczu im powiedział kilka cierpkich słów w szatni.ChodnikowyWilk - 2015-06-14, 13:56 Nie wiem czy wiecie, ale wygraliśmy.c1ick - 2015-06-14, 14:28 hattrick w 4 minuty Szyszek - 2015-06-14, 14:46 A wiem Oglądałem. Cały mecz się męczyć, żeby w końcówce włączyć turbodoładowanie! Milik pięknie strzelił i wynik otworzył, a Lewandowski świetnie zakończył ten mecz. Szybki hat-trick i po sprawie!
Ale ogólnie Polacy nie grali jakoś super. Inna sprawa, że chyba mecz życia zagrali Gruzini. Naprawdę dzielnie się bronili. Bo my sytuacji mieliśmy dużo, no ale bardzo dobrze zachowywali się obrońcy i bramkarz, którzy wykorzystywali nasze chwile nieuwagi i błędy przy wykończeniu akcji.
Ogólnie nie było źle, ale mogło być lepiej W meczach z takimi ekipami jak Szkocja, Irlandia czy przede wszystkim Niemcy (czyli nasze następne spotkanie) trzeba będzie pokazać nieco więcej. Te ekipy mogą nie tylko zatrzymać nasze ataki, ale też nasze błędy obrócić przeciwko nam.
Niemcy będą trudnym rywalem i ja się będę cieszył nawet z remisu. Choć Polacy udowodnili, że potrafią z Niemcami nawet wygrać, co pokazali już podczas tych eliminacji.
Ogólnie awans jest już blisko, ale trzeba do końca mieć się na baczności!kima123 - 2015-06-14, 14:53 Tak to na razie wygląda:
Zostały jeszcze:
04.09 Niemcy
07.09 Gibraltar
08.10 Szkocja (dzień po moich urodzinach yaay)
11.10 Irlandia
Jednocześnie tak blisko a tak daleko do Euro 2016 ChodnikowyWilk - 2015-06-14, 17:04
Szyszek27 napisał/a:
Cały mecz się męczyć, żeby w końcówce włączyć turbodoładowanie!
Znalazłem idealnego mema podsumowującego to
A sytuacja w tabeli póki co jest świetna, no ale nie ma co się oszukiwać, to nie jest jeszcze nic pewnego, czekają nas arcytrudne spotkania z Niemcami, Szkocją i Irlandią. Polacy w tym meczu trochę przyfarcili mimo wszystko, gdyby ten gruzin co trafił w spojenie, strzelił minimalnie niżej to było by już prawdopodobnie 2 miejsce w tabeli. I gdzieś czytałem że Polska jest najbardziej bramkostrzelną drużyną w eliminacjach, szok Szyszek - 2015-06-14, 17:14 Chodnik, to się zgadza! Polacy do tej pory strzelili 20 goli i żadna inna ekipa nie może się pochwalić wyższym wynikiem Najbliżej nas są Niemcy (16 goli) i Anglia (15 goli. Aczkolwiek ci dopiero grają swój 6 mecz, więc ta liczba prawdopodobnie wzrośnie jeszcze)