To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Sprawy związane z forum - REGULAMIN FORUM - komentarze

bartek82r - 2015-01-24, 23:45

@icywind:

Słuchaj. Nie miałem kiedyś zielonego pojęcia na temat tworzenia/obsługi forum ale nie po to tworzyłem to i poprzednie forum aby być ponad kimś. Żeby być jakimś tam adminem. Tylko po to żeby mieć jakiś dodatkowy kontakt z użytkownikami mistrzów. TUTAJ masz zresztą link do tego posta. I jakoś na początku nie było żadnego regulaminu i każdy potrafił się przystosować. Ale przyszedł taki "cwany" gnojek jak Ty i zaczął wytykać błędy i sprawdzać szczelność regulaminu. Więc pamiętaj gówniarzu, że regulamin był pisany pod takich jak Ty.

Więc albo się dostosujesz albo wypierdalasz.

A jak chcesz stworzyć swój regulamin to proszę bardzo. Zrób. Zobaczymy jak się sprawdzi w praktyce. Ale zróbmy tak, że za każdą jego "nieszczelność" to Ty będziesz odpowiadał, więc jako że weźmiesz za niego odpowiedzialność, to za każdy błąd to Ty dostaniesz warna. Ciekawe czy Ci się to opłaci...
Bo przypuszczam że szybko zbierzesz trzy warny potrzebne do "odpoczynku" od forum.

To co? Umowa stoi? :brwi:

JankielKindybalista85 - 2015-01-24, 23:57

Bartuś... nie poznaje kolegi.

Prawdziwy ojciec: ktoś szturcha jego dziecko to się wkurza. :piwo:

Marcin55522 - 2015-01-25, 01:27

Komuś chyba alkoholu zabrakło. Trzymaj :piwo: :piwo:
brzozik70043704352251515 - 2015-01-25, 02:35

:cwaniak: :piwo:
Davos - 2015-01-25, 12:39

Noo, żeby wkurzyć Bartka, to trzeba się naprawdę postarać. Icywind właśnie osiągnął nowy level w irytowaniu innych na forum.

icywind napisał/a:
A czy jakbym pod każdym postem dodawał coś takiego to jest to dozwolone?
Technicznie rzecz biorąc to nie jest podpis tylko część postu gdzie obowiązują inne limity :smile:

Wtedy będziesz dostawać warny za spamowanie, bo te gify nie będą miały żadnego związku z postem. To co, chcesz spróbować? :diabelek2:

saRenia - 2015-01-25, 15:09

Wow! Jeszcze nie widziałam Bartka z tej strony! :P
RudaMaupa - 2015-01-28, 16:30

Z racji uwag na temat niejasności niektórych podpunktów regulaminu pojawiła się jego aktualizacja z doprecyzowaniem tych punktów. Doprecyzowana została treść punktu 1 (multikonta), 5 (offtopy - proszę o zwrócenie uwagi na pojawienie się punktu "5b, 5c" ze względu na nadużycia niektórych użytkowników), 7 (ruchome sygnatury - użycie funkcji scroll).

Szczególną uwagę proszę zwrócić na pojawienie się punktu 15 - krótkotrwały ban czasowy. Kara taka została już zastosowana wobec kilku użytkowników i wydaje się być w niektórych przypadkach najbardziej sprawiedliwym wyjściem - np. w napadach chwilowej niepoczytalności.

Bardzo proszę o zapoznanie się ze zmianami TUTAJ

[ Dodano: 2015-01-28, 16:32 ]
W części podpunktów treść pozostała niezmieniona, pojawiły się jedynie poprawki kosmetyczne, jak skrócenie przydługich punktów czy zmiana słowa na bardziej adekwatne.

Mackers - 2015-01-28, 16:54

Upewniam się... Scrolla można normalnie używać w postach, tylko w sygnaturce jest ona zakazana?
SlownikOrtograficzny - 2015-01-28, 16:56

Mackers, w postach tak, w sygnach nie.
RudaMaupa - 2015-01-28, 16:58

Dokładnie tak. Niestety istnieje ryzyko że w sygnaturkach scroll będzie:
a) przycinał lub rozwalał forum, szczególnie w przypadku słabego łącza lub przeglądania w telefonach i innych takich,
b) przeszkadzał tak jak ruchome sygnaturki i rozpraszał w trakcie czytania.
Czyli generalnie podobnie jak gify.

W pozostałych przypadkach spokojnie można korzystać, o ile ktoś ma taką potrzebę.

[ Dodano: 2015-01-28, 16:58 ]
O, derektor Słownik mnie uprzedził.

icywind - 2015-01-28, 22:49

Mówi ktoś kto łamie punkt 2. nazywając mnie gnojkiem i zakłada tajny dział żeby obgadywać krokoroka co niby nie jest już trollingiem i wyśmiewaniem się z ludzi ułomnych i odmiennych. To co, że sprawdzam szczelność? To nawet nie było tak, że was trollowałem tym podpisem a krótko napisałem o tym ale warte to pewnie zwyzywania od gnojków bo ty tak sądzisz. Jakieś kompleksy? Jak tak wam przeszkadza co zrobiłem to dlaczego użyliście moich zmian do regulaminu? :fuck you:
Niikogo tu personalnie nie obraziłem, oprócz twojego ego najwidoczniej, i nie życzę sobie takich komentarzy na mój temat.

brzozik70043704352251515 - 2015-01-28, 23:19

jak to nie?
pamietam jak w czerwcu nazwales mnie "idiota" na sb!

brzozik przebacza, ale nie zapomina! :dont:

RudaMaupa - 2015-01-29, 00:31

icywind napisał/a:
Jak tak wam przeszkadza co zrobiłem to dlaczego użyliście moich zmian do regulaminu?

Właśnie dlatego, że przeszkadza to, co robiłeś, choć mam nadzieję, że już nie będziesz.

[ Dodano: 2015-01-29, 06:58 ]
W każdym razie jeśli ktokolwiek ma jeszcze konstruktywne zażalenia, skargi, uwagi wobec regulaminu, proszę o informację tutaj. Zawsze to bezpieczniejsze niż wypróbowywanie szczelności w praktyce.
Argumenty z rodzaju "ale wobec jakiego układu odniesienia sygnatury mają być nieruchome" czy "wolałbym podpunkty w kropkach" będą traktowane tak samo poważnie, jak brzmią.

icywind - 2015-01-29, 09:13

Bo ja tak ni stąd ni zowąd zacząłem o tym regulaminie pisać a na pewno nie przez to, że dostałem warna za scrolla mimo, że nie było jasno powiedziane, że to zabronione i myślałem, że nie jest :roll:
RudaMaupa - 2015-01-29, 09:35

Wybacz, icy, ale nie wierzę w Twoje szczere intencje. Ciężko sobie na to pracowałeś. Jesteś pierwszą osobą w historii forum, która wyprowadziła Bartka z równowagi. Nawet przy gównoburzy administracyjnej o [ you ] był bardziej spokojny.

Aby wyjaśnić fenomen zjawiska, przytoczę jedną z moich ulubionych bajek:

Pastuszek prowadzał owieczki na łąkę pod las. Któregoś dnia mieszkańców wioski poderwał lament - ludzie, ratujcie, wilk porywa mi owce! Gdy przybiegli z widłami odegnać napastnika, okazało się, że nic z tych rzeczy. Wilka nie ma i nie było, a pastuszek aż pokłada się ze śmiechu, jaki to świetny żart udało mu się wyciąć.

Następnego dnia sytuacja się powtórzyła. I znowu ludzie przybiegli, i znowu niepotrzebnie.

Trzeciego dnia gdy spod lasu rozległ się lament, nikt już nie chwycił za widły i nie przybiegł na ratunek. A tym razem wilk rzeczywiście porwał owcę do lasu. Ale na próżno pastuszek płakał i wołał . Nikt mu nie uwierzył.

Temat o Twoim ostrzeżeniu był już poruszany. Rozważałam usunięcie Ci go, jednak i tak chwilę później złamałeś regulamin co do wielkości sygnatury, zatem została zmieniona zaledwie treść. Tamtego dnia robiłeś również inne "psikusy".

Dalsze pytania i wątpliwości proszę kierować na PW. Myślę, że powiedziane zostało wszystko, co powinno zostać powiedziane.

widzu - 2015-03-06, 10:19

Proponuję dodać do punktu 7a adnotację:

Kod:
Do obrazka w podpisie o maksymalnej szerokości (600x200) może opcjonalnie zostać dodana jedna linijka tekstu w domyślnym rozmiarze.

Serio, walki o 2,5 piksela toczone przez niektórych nadgorliwych użytkowników są naprawdę bezsensowne, a administracja niestety przez regulamin musi na to reagować.

icywind - 2015-03-06, 10:26

Kod:
Pod spodem obrazka w podpisie o maksymalnej szerokości (600x200) może opcjonalnie zostać dodana jedna linijka tekstu w domyślnym lub mniejszym rozmiarze.

widzu - 2015-03-06, 10:41

Kod:
Pod spodem lub nad obrazkiem w podpisie o maksymalnej szerokości (600x200) może opcjonalnie zostać dodana jedna linijka tekstu w domyślnym lub mniejszym rozmiarze.

Tak chyba będzie najlepiej.

icywind - 2015-03-06, 11:45

A jeśli mam obrazek o wymiarach 600x199 to mogę dodać więcej linijek tekstu? Trzeba to doprecyzowac.
ChodnikowyWilk - 2015-03-06, 11:46

No to zaproponuj coś.