Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Gry - Cyberpunk 2077
macbed - 2020-12-12, 23:06 no ja też nie chcę wyjść na jakiegoś fanboja Redów i przymykać oko na błędy, prawda że jest ich sporo ale jakoś po 10 godzinach tego nie odczułem, może pomijając dziwne zachowanie enpeców xD gra mi się ogólnie bardzo przyjemnie pomijając spadki fps, cieszę się że kupiłem, fabuła jak dotąd bardzo mi się podoba, podobnie jak rozwiązania techniczne
idę szukać kotków xD
[ Dodano: 2020-12-12, 23:09 ]
a no i właśnie zrobiłem to co na tym śmiesznym filmiku, uderzyłem gościa na wózku inwalidzkim i wstał i uciekł xDDDD
[ Dodano: 2020-12-12, 23:20 ]
ok pobiegałem sobie z 10 minut po zaułkach południowego Watson i nie napotkałem żadnego kotka, jak jakiegoś znajdę to będę informowałAntybristler - 2020-12-12, 23:22 Ja to kupię jak będę miał nowego kompa, a sama gra już będzie naprawiona czyli pewnie za parę lat.macbed - 2020-12-12, 23:33 ależ soczysty ten tryb fotograficzny
JankielKindybalista85 - 2020-12-13, 00:42
Lilith napisał/a:
JankielKindybalista85 napisał/a:
A ja se wczoraj grałem w NBA LIVE 2004 i Rome: Total war. Też z 2004. Obie gry fenomenalne.
A ja sobie przechodzę misje w Zeusie Panie Olimpu. Gra dzieciństwa i moja ulubiona strategiczna, więc powróciłam sobie do 2000 n.e. i p.n.e. jednocześnie.
"Zbudujcie mi stos abym mógł smażyć na nim swoich przyjaciół". Lilith - 2020-12-13, 01:12 "Więcej dowiesz się o człowieku po godzinie gry niż po roku rozmowy" RudaMaupa - 2020-12-13, 06:56 Jest godzina prawie siódma rano, a mój drogi brat robi wrzutki, jak się zajawił no cóż, urlop planowany od 27 grudnia, prawdopodobnie pojedziemy na sylwestra do dupy, a nie w góry, więc cóż... Hehehe.
Jedyny problem jest taki, ze mamy tylko jeden komputer, który to uciągnie, a nas jest dwoje
Może jesteśmy trochę inne pokolenie, że bugi to nas bardziej bawią, nie wiem; chociaż widzę że pan macbed i pani Nadiru też przychylnie. Morenc nieprzychylnie i pyk, wychodzi 25%negatywnych,gites majonez.
Janek, Lilka, to żeście mi teraz zrobili smaka na coś sentymentalnego, kurdeczke...macbed - 2020-12-13, 14:32
Antybristler napisał/a:
Ja to kupię jak będę miał nowego kompa, a sama gra już będzie naprawiona czyli pewnie za parę lat.
może lepiej nie kupuj, właśnie natrafiłem na epizod z martwym żółwiemMoris299 - 2020-12-13, 14:44 Chyba póki będziemy grać na PC to nie będzie źle, najgorzej jest na PS i XBOX.
Ja to kupię jak będę miał nowego kompa, a sama gra już będzie naprawiona czyli pewnie za parę lat.
^
Widać, że gra ma potencjał, ale patrząc na posty Morisa, zwłaszcza tę listę zachowań NPCów wygląda na to, że wypuszczono ją za wcześnie, żeby załapać się na świąteczną gorączkę i zgarnąć więcej hajsu. To już nawet Gothic miał cykl dnia i nocy, inteligentny i żyjący swoim życiem świat czy NPCów reagujących na każde zachowanie bohatera. A to w końcu gra z 2001 roku... Dziwne, że prawie 20 lat później robi się gry z tak sztywnym światem. No ale może Cyberpunk ma inne zalety, widać po postach Macbeda, że da się się z tej gry czerpać frajdę.
Mi w każdym razie się nie spieszy i mogę poczekać spokojnie parę lat, żeby pyknąć w Cyberpunka, jak już poprawią AI i załatają to i owo. A w międzyczasie odpalę sobie jakiegoś dobrego growego starocia i git macbed - 2020-12-13, 19:54 porównanie z Gothikiem ✓Davos - 2020-12-13, 19:59 Po necie trochę takich opinii lata np. tu
https://www.wykop.pl/wpis...tak-beda-wolel/icywind - 2020-12-13, 20:08 Tymczasem ja sobie kupiłem Watch Dogs: Legion i 50letnią prostytutką wyzwalam Londyn przyszłości Moris299 - 2020-12-13, 20:22
Davos napisał/a:
Cyberpunk ma inne zalety, widać po postach Macbeda, że da się się z tej gry czerpać frajdę.
z recenzji które do tej pory wyczytałem wynika, że póki robimy fabułę wszystko jest spoko, gorzej gdy zapragniemy pobawić się otwartym światem tak jak daje nam możliwości GTA, Red Dead Redemption 2 czy nawet stary poczciwy Wiedzmiak. Okazuje się, że wtedy świat jest faktycznie drewniany i nudny.
Bo co to za otwarty świat jak nie można zrobić nic nielegalnego, bo w 1 sekundę spawnuje się za mną policja, nie ma AI NPCów, nie ma żadnego realizmu w mechanice uszkodzeń pojadu i mechanice jego prowadzenia, nie ma żadnych miejsc gdzie można by zmienić fryzurę czy swój wygląd, nie można ulepszyć swojego auta, auta znikają po zapisaniu i ponownym wczytaniu gry, wszystko się buguje jak tylko w najmniejszym stopniu zakłócisz jeżdżące po sznurku auta albo ludzi chodzących bez celu itp. xD
Wczoraj natomiast wszedł patch 1.0.4 który poprawił kilka bugów, zwiększył optymalizację i na tym samym sprzecie ludzie mają 15-30% FPS więcej (niektórzy piszą, że ze skaczących 40fps skoczyło im do stabilnych 60fps), dodatkowo ktoś na redditcie znalazł sposób na zwiększenie wydajności gry o dodatkowe 10-40% jeśli ma się procek od AMD.
https://youtu.be/ydGB4JF6Deg
aż dziwne, że wielkie studio nie potrafiło znaleźć tego sposobu a tu jakiś randomowy internauta na to wpadł xD
mam głęboką nadzieję, że naprawią to co powinni naprawić bo trochę się boję, że po tym co odwalili stwierdzą, że poprawią tylko błędy a resztę rzeczy dodadzą w płatnym DLC (albo wcale). Ale liczę, że naprawią, obejrzałem sobie grę Tivolta, pierwsze 10 odcinków i naprawdę nieźle wciąga fabuła
Cytat:
łuwaga spojlery poniżej
(spoiler dotyczy akcji zanim pojawia się Silverhand)
jak ojebywali ten biochip Arasace to aż mi tętno podskoczyło i ręce zaczęły pocić - świetnie dopasowana muzyka, zachowanie postaci i ogólny klimat w czasie tej akcji, ale cały efekt spierdoliło to gadanie jak stali za ekranem - kurwa serio? XD to było tak nierealne i głupie, nie wiem kto odpowiadał za pisanie fabuły w tym miejscu ale przecież nikt normalny by nawet nie pisnął w takiej sytuacji gdzie między nimi a szefem korpo rządzacym całym miastem jest 2 metry odległości i cienki ekran pomiędzy a ci sobie tam w środku pogawędki urządzili i to wcale nie szepcząc xD naciągane mocno.
Na szczęście potem byłą scena jak synuś zajebał tatusia i akcja ucieczki całkiem spoko wyglądająca.
Chociaż śmierć Jackiego też mocno naciągana, co podczas ucieczki sobie normalnie biega, walczy razem ze zmną, wszystko bangla a potem siedząc w taxi nagle se stwierdza a już nie mam siły, umieram mimo, że mają do dyspozycji różne środki lecznicze którymi V się chwile wcześniej mógł uleczyć ze stanu agonalnego do stanu pełni życia lel
macbed - 2020-12-13, 20:57
Moris299 napisał/a:
Ale liczę, że naprawią, obejrzałem sobie grę Tivolta, pierwsze 10 odcinków i naprawdę nieźle wciąga fabuła
brzmi jak nwm immersja
[ Dodano: 2020-12-13, 20:59 ]
mam nadzieję że reszta fabuły równie dobra co akcja którą opisałeś w spoilerze bo póki co latam sobie i robię kontrakty żeby zarobić na jakiś upgrade VMoris299 - 2020-12-14, 00:21 Ciekawostka: prowadzenie pojazdów jest w tej grze tak zajebiście zbugowane, że jedyna misja w której samodzielnie sterujemy pojazdem w czasie głównej fabuły jest po kilkunastu godzinach grania i to na środku pustyni, żeby NPC nie przeszkadzali xD reszta misji to oskryptowane przejazdy gdzie auto jedzie po sznurku do celu a gracz siedzi jako pasażer
a co jeszcze śmieszniejsze - tą jedną, jedyną misję w której samodzielnie sterujemy można zbugować po prostu cofając się zamiast jadąc do przodu xD
https://clips.twitch.tv/ConcernedColdSushiTwitchRPGRudaMaupa - 2020-12-14, 00:33 Tak, ponoć mechanika jest tu cudowna Aż mi się GTA V przypomina, jak auto czasem lubiło poszybować w górę, bo tak wyglądają wypadki, dziffko.
Mąż nie wytrzymał presji i kupił, także whoopie! Easter Eggi, nadchodzę! Moris299 - 2020-12-14, 00:45 Jezus w Cyberpunku potwierdzony
https://streamable.com/ezp7q4
[ Dodano: 2020-12-14, 01:34 ]
dla kontrastu trochę bardziej pozytywna recenzja gry:
Cytat:
- Fabuła jest ciekawa, pierwsza gra fabularna od RDR2, w której jestem ciekawy dalszych losów historii, postaci itd.
- Projekt miasta jest świetny i dopracowany, każda dzielnica jest inna, po prostu czuć klimat, na ulicach pełno NPCów, a jazda po Night City to czysta przyjemność (przynajmniej w mojej opinii)
- Grafika jest imponująca, nic rewolucyjnego, ale to i tak chyba najładniejsza gra, w jaką kiedykolwiek grałem
- Tak samo muzyka, klimatyczna i zróżnicowana.
Szeroko pojęty gameplay jest dla mnie ok , strzelanie i jazda są w porządku (chociaż widziałem, że dla wielu jest to bardzo słabe)
Ale wszystko to jest przysłonięte przez to, że gra jest po prostu niedokończona. Grając w to mam wrażenie, że masa rzeczy została porzucona/wycięta/zrobiona byle jak:
- AI jest wprost żenujące, krok o 20 lat do tyłu (ale to tutaj chyba wszyscy już wiedzą). Na gameplayu z 2018 roku obiecywali, że "NPC będą mieli swój styl życia" itd, itd. Nawet tego nie oczekiwałem, ale myślałem, że będą chociaż na poziomie tych z GTA V. A o systemie policji szkoda gadać - jakim cudem mogli wypuścić coś takiego?
- W grze, która podobno jest RPG, nie można za bardzo odgrywać swojej roli. "Lifepathsy" nie znaczą kompletnie nic (to chyba moje największe rozczarowanie). Szczerze to nie oczekiwałem od tego zbyt wiele, ale myślałem, że skoro wybrałem prolog Nomada to porobię jakieś misje ze swoim klanem (chociaż ze 2-3 godziny zanim wejdę do miasta), a tutaj mamy dosłownie 20 minut XD. A najlepszy jest montaż, który dostajemy po prologu - w 2 minuty mamy streszczone 6 miesięcy życia w mieście. I tutaj najbardziej widać że twórcy po prostu nie zdążyli tego zrobić, więc skleili na szybko taką składankę. A, no i zapomniałem - co jakieś 2 godziny możemy użyć specjalnego wyboru dialogowego (który i tak najczęściej nic nie zmienia). V też nie jest "twoją postacią", wybory dialogowe są często ograniczone i po prostu nie da mu się nadać jakiegoś innego charakteru - np. "podstępnego korpo". Ponadto w grze, w której rzekomo styl jest najważniejszy, nie można nawet zmienić swojej fryzury. W Cyberpunku jest pełno straganów z jedzeniem, pełno barów ale wszystko to jest po prostu nieinteraktywne. Nie ma taksówek, nie ma komunikacji miejskiej, nie ma nic co mogłoby wciągnąć gracza w to pięknie wyglądające miasto. A przecież miało to być "most immersive city in the history of games" i "next generation open world".
[ Dodano: 2020-12-14, 01:37 ]
to w sumie też mnie rozbawiło xD
Ciekawostka: prowadzenie pojazdów jest w tej grze tak zajebiście zbugowane, że jedyna misja w której samodzielnie sterujemy pojazdem w czasie głównej fabuły jest po kilkunastu godzinach grania i to na środku pustyni, żeby NPC nie przeszkadzali xD reszta misji to oskryptowane przejazdy gdzie auto jedzie po sznurku do celu a gracz siedzi jako pasażer
byłem świadkiem cudu w centrum Night City
otóż mały samochodzik pierdzik typu smart wjechał w barierki z boku jezdni, ale nie rozbił się o nie, ale przeniknął jakby ich nie było
do teraz próbuję zrozumieć co się stało, może mi biochip szwankuje