Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Ciekawostki ze świata i kraju - Kryptowaluty
Całkiem_Dobry_Chłop - 2021-02-09, 17:35 Zazdro. W naszej rzeczywistości btc kosztuje tylko czterdzieści kilka tysi.
[ Dodano: 2021-02-09, 17:38 ]
Poza tym w naszej rzeczywistości Musk nie stworzył tesli, tylko ją przejął.icywind - 2021-02-09, 17:40 W mojej rzeczywistości jest Elon TuskMoris299 - 2021-02-09, 17:43 no i co, zwykła bańkaDavos - 2021-02-09, 21:37
BTC przebił cenę 50k po raz pierwszy. Dzie wy te kryptowaluty kupujeta? Kolega pytał.Całkiem_Dobry_Chłop - 2021-02-16, 20:59 Niestety, ale odpowiedź na to pytanie jest zaszyfrowana.icywind - 2021-02-22, 08:36 https://www.nature.com/articles/s41558-018-0321-8
Zniszczymy planetę i będziemy emitować prawdziwe gazy cieplarniane, żeby mieć wirtualne pieniążki które i tak do niczego nie służą poza hazardem i spekulacjami
Nie mogą wymyślić spekulowania na czymś co nie wymaga tyle prądu? (/_-)ZSK - 2021-02-22, 09:39 Służą temu samemu co złoto i klasyczna waluta. To system jest słabo zaprojektowany, że wymaga tyle energii. Zdupczył to ten co to wymyślił.Moris299 - 2021-02-22, 11:59 Ekoterroryści: wyłączaj urządzenia z prądu żeby nie były w stanie czuwania bo pobierają 0.1W i to zniszczy planetę.
Ekoterroryści: wykopywanie i utrzymanie sieci kryptowalut pobieraja tyle prądu co całe duże państwo? A nie wiem nie znam sie, niech se robią co chcą.icywind - 2021-02-22, 13:24
Moris299 napisał/a:
Ekoterroryści: wykopywanie i utrzymanie sieci kryptowalut pobieraja tyle prądu co całe duże państwo? A nie wiem nie znam sie, niech se robią co chcą.
Nie powiedział nikt nigdyMoris299 - 2021-02-22, 13:33
Cytat:
Nie powiedział nikt nigdy
no i właśnie o tym mówię. Od ponad 10 lat kiedy kryptowaluty stały się popularne, nikt nie porusza w żaden sposób tego tematu ale za to czepiają się wszystkiego innego.icywind - 2021-02-22, 13:50 Właśnie poruszyli w artykule który zalinkowalem, ja pierdole. Jak się obracasz na wykopie i innych prawicowych szurniach myślących, że globalne ocieplenie to spisek to się nie dziw, że nikt nie porusza tematuMoris299 - 2021-02-22, 15:12
icywind napisał/a:
Właśnie poruszyli w artykule który zalinkowalem, ja pierdole
no fajnie. Teraz moja kolej na zwalczanie przemocy i agresji na świecie, uwaga:
Na świecie istnieje przemoc, ludzie się napierdalają z różnych powodów no i to jest złe.
Koniec przemowy, napisałem o tym więc rozwiązałem problem xD Zrozum, że mi chodzi o to, ze nikt z tym nic nie robi, oprócz tego, że raz na 5 lat jakieś czasopismo napisze o tym, że problem istnieje i przeczyta to kilka tysięcy osób, no normalnie planeta uratowana xDicywind - 2021-02-22, 15:15
Moris299 napisał/a:
Koniec przemowy, napisałem o tym więc rozwiązałem problem xD Zrozum, że mi chodzi o to, ze nikt z tym nic nie robi, oprócz tego, że raz na 5 lat jakieś czasopismo napisze o tym, że problem istnieje i przeczyta to kilka tysięcy osób, no normalnie planeta uratowana xD
A co mogą zrobić aktywiści? Pójść i rozpierdolić ludziom kopalnie?
Rządy mogłyby zrobić ale mają to piździeMoris299 - 2021-02-22, 15:16
icywind napisał/a:
Jak się obracasz na wykopie i innych prawicowych szurniach myślących, że globalne ocieplenie to spisek to się nie dziw, że nikt nie porusza tematu
masz marne pojęcie o Wykopie, załóż konto i napisz post o tym, że globalne ocieplenie to fałsz i sam się przekonaj czy dostaniesz aplauz xD
[ Dodano: 2021-02-22, 15:21 ]
icywind napisał/a:
A co mogą zrobić aktywiści? Pójść i rozpierdolić ludziom kopalnie?
no jeśli chodzi o inne aspekty to potrafią wywierać wpływ na przykład z roku na rok wymuszają coraz bardziej rygorystyczne wymogi dotyczące emisji spalania w autach, wymuszają zamykanie centrów miast dla aut z silnikiem diesla, wymusili by cała europa przeszła na żarówki energooszczędne, wymuszają by państwa inwestowały w drogi prąd pochodzący z OZE i wiele innych przykładów. Natomiast odnośnie kryptowalut każdy milczy oprócz tego, że raz na jakiś czas w jakimś magazynie pojawi się informacja o tym i tyle, jedynie informacja w formie ciekawostki.
Zresztą nawet ten artykuł który podałeś jest z 2018 roku co świadczy o tym, że nikt o tym głośno nie mówi tylko właśnie taka o ciekawostka raz na 5 lat się pojawi.
[ Dodano: 2021-02-22, 19:04 ]
co za zjebany kraj - z podatków pobieranych od upadających firm dotuje się koparki kryptowalut xd
masz marne pojęcie o Wykopie, załóż konto i napisz post o tym, że globalne ocieplenie to fałsz i sam się przekonaj czy dostaniesz aplauz xD
[ Dodano: 2021-02-23, 12:43 ]
O właśnie, Icy z Nadire, zerknijcie sobie na komentarze tutaj https://www.wykop.pl/link...ocy-psychologa/
Jakoś nie widzę, żeby tutaj Wykop był prawacki. Jak już, to bardziej prawackim ściekiem jest Lurker, obecnie porypane prawakoidy uciekają na Parlera i Gaba.ZSK - 2021-02-24, 19:17 Zajrzałem kilka razy na ten wasz wykop, ale jakiś taki mało intuicyjny jest, nie wiem jak to działa xDMoris299 - 2021-02-24, 23:00 ja przeglądam w ten sposób:
wchodzę na główną w dział "hity" > "dnia" i pokazuje najlepsze znaleziska z ostatniego dnia
https://www.wykop.pl/hity/dnia/
stąd mam garść informacji na temat co tam ciekawego się wydarzyło i jakie nowe afery wybuchły. Są tu też niekiedy ciekawostki i ogólnie różne ciekawe rzeczy.
Warto sobie w znaleziskach ustawić domyślne sortowanie komentarzy na "najlepsze" żeby podczas czytania komentarzy nie czytać tych najbardziej rakowych
Potem Mikroblog i ostatnie 12 godzin ustawiam
https://www.wykop.pl/mikroblog/hot/ostatnie/12/
- tam wpadają różne memy i śmieszne obrazki ale też różne dyskusje "na czasie". Obecnie np. na pierwszym miejscu jest Antybristler
jako niezalogowany nie widzisz wszystkich treści, część tagów jest ukryta domyślnie dla niezalogowanych dlatego możesz nie widzieć części contentu
[ Dodano: 2021-02-24, 23:04 ]
a jak chcesz trochę ponurkować w szambie to klikasz na "mikroblog">"wszystkie" i wtedy każde przemyślenie z dupy każdego użytkownika wyświetla się według daty dodania i można tam zobaczyć różne pojebane rzeczy, jakieś anime, furry, memy trolli politycznych i wysrywy spod tagu #przegryw
[ Dodano: 2021-02-24, 23:08 ]
to jest taka moim zdaniem minimalna lista tego co trzeba zczarnolistować, sam mam listę 3x większą + zablokowane trolle polityczne i można przeglądać.
Poza czarnolistowaniem można obserwować tagi i to jest chyba coś nad czym spędzam najwięcej czasu czyli przeglądanie tematycznych tagów. Na wykopie jest dużo ciekawego contentu na teamty astronomia, lotnictwo, elektronika, pilka nozna, programowanie i wiele innych jeno trzeba poszukać
[ Dodano: 2021-02-24, 23:09 ]
a teraz ontop:
wreszcie jebnoł Całkiem_Dobry_Chłop - 2021-02-24, 23:12
Moris299 napisał/a:
wreszcie jebnoł
Piszesz o swoim rozporku?Moris299 - 2021-02-24, 23:16 BTC
z 58 na aktualne 47,5k $ i będzie leciał w dół dalej najprawdopodobniej