To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Sprawy związane z Mistrzowie.org - Pytania do admina

widzu - 2013-12-28, 23:12

Czy dana zostałaby możliwość edycji komentarzy które napisane zostały jako Postacie Fikcyjne? :P
ZSK - 2014-01-03, 18:35

Ostatnio mam tak, że jak kliknę w screen by poczytać komentarze i jeszcze w trakcie ładowania się strony zaczynam przewijać w dół to cofa mnie na górę strony dokładnie trzy razy zanim mogę wreszcie swobodnie przewijać. Też tak macie? Podejrzewam, że jest tak od momentu pojawienia się komentarzy z fb na dole strony.
Sharvari - 2014-01-03, 18:38

no ja tak mam. ale przyzwyczaiłam się do tego, bo na komórce i tablecie mam tak z prawie każdą stroną :D
Love178 - 2014-01-03, 18:41

Faktycznie o.o Nie zauważyłam wcześniej, bo zawsze klikam w odnośnik do komentarzy. Ale zauważyłam, że jak chcę zrobić wstecz, to ze trzy razy muszę kliknąć.
bartek82r - 2014-01-03, 20:58

love178 napisał/a:
Faktycznie o.o Nie zauważyłam wcześniej, bo zawsze klikam w odnośnik do komentarzy. Ale zauważyłam, że jak chcę zrobić wstecz, to ze trzy razy muszę kliknąć.

MacDada pewnie popsuł. ;)

Davos - 2014-01-03, 22:12

ZróbmySobieKupę napisał/a:
Ostatnio mam tak, że jak kliknę w screen by poczytać komentarze i jeszcze w trakcie ładowania się strony zaczynam przewijać w dół to cofa mnie na górę strony dokładnie trzy razy zanim mogę wreszcie swobodnie przewijać. Też tak macie? Podejrzewam, że jest tak od momentu pojawienia się komentarzy z fb na dole strony.

O właśnie, też o tym miałem pisać. U mnie tak się dzieje od paru dni, a komentarze z fb są trochę dłużej więc to chyba nie to.

JankielKindybalista85 - 2014-01-03, 23:21

Ja mam pytanie. A raczej sugestię dotyczącą głównej Mistrzów. Zdaję sobie oczywiście sprawę, że to kwestia dużego gmerania ale rzucam po prostu pewną ideę.

Na górze strony mamy rozpiskę na różne działy: głowna, poczekalnia itd. Jest tam tez coś takiego jak topka - i to jest fantastyczny pomysł. Najlepsze skriny w historii dostepne jednym kliknięciem. Moje pytanie brzmi: czy nie można by tam dodać czegoś takiego jak topka ale dla najlepszych komentarzy z samych Mistrzów? Pytanie wynika stąd, że nierzadko przeglądając poczekalnię natrafiam tam na świetny komentarz dodany pod często kiepskim skrinem. W efekcie świetny komentarz znika wraz z tym skrinem w odmętach archiwum albo ktoś robi z niego skrina i znowu wstawia na Mistrzów. I robi się - mnie osobiście irytująca incepcja. To jest dosyć wkurzające, tak samo jak robienie skrinów z czyjejś riposty na głównej. I potem mamy na głównej takie - mnie osobiście irytujące- cuda jak skrin posta pod skrinem posta pod skrinem. Totalna ruska matrioszka. Nie lepiej by było taki komentarz - już wrzucony na Mistrzach przez jednego z nas: użytkowników Mistrzów zgłaszać do osobnego działu? Tak samo jak komentarze ze szczególnie wysoką liczbą plusów, z których akurat nikt skrina nie zrobił? To są często perełki znacznie lepsze od samego skrina. I o ile najlepsze skriny można sobie obejrzeć w topce to świetne komentarze po prostu giną. Ja rozumiem, że założeniem tej strony od zawsze było zamieszczanie skirnów z najlepszymi ripostami z internetu ale często najlepsze riposty tworzą już na stronie użytkownicy Mistrzów w swoich komentarzach. Te najlepsze z najlepszych można by ocalić przed zapomnieniem tak samo jak najlepsze skriny - w osobnej zakładce, np "top comment" na Głównej. Proces nominacji tych najlepszych z najlepszych jest już do dogadania: czy iluś tam użytkowników miałoby taki koment zgłosić, czy z automatu trafiały by tam wszystkie, które mają np. ponad 30 plusów to już jest kwestia techniczna. Ja zgłaszam postulat ratowania w osobnym miejscu strony najlepszych komentarzy z samych Mistrzów bo one często są dużo bardziej mistrzowskie od skrinów, których dotyczą.

Davos - 2014-01-03, 23:35

Jankiel - rozumiem Twój postulat, bo wśród komentarzy pod screenami czasem naprawdę trafiają się perełki, ale czy nie można ich zwyczajnie uwiecznić w postaci screena? Jeśli będą dobre, to wejdą na główną i nie przepadną, a jeśli będzie się odpowiednio obcinać screeny to może uniknie się wtedy "efektu incepcji".
AnswersMaster - 2014-01-08, 21:18

Chciałem zgłosić postulat o utworzenie opcji tagowania przy dodawaniu screenów, często widzę że screen był, a nie mogę go zgłosić, bo nie mogę znaleźć linka i potem ląduje któryś raz z kolei na głównej to samo.
bartek82r - 2014-01-08, 21:22

AnswersMaster napisał/a:
Chciałem zgłosić postulat o utworzenie opcji tagowania przy dodawaniu screenów, często widzę że screen był, a nie mogę go zgłosić, bo nie mogę znaleźć linka i potem ląduje któryś raz z kolei na głównej to samo.

Załóż też temat TUTAJ bo czasem MacDada zagląda a nie wchodzi chyba w pytania do admina

bartek82r - 2014-01-15, 16:08

Od czego zależy umiejscowienie screenów na głównej?

Chodzi mi o to, czy np. screeny mające w chwili dostania się na główną procentowo najwięcej plusów lądują na początku "dzisiejszej głównej" a za nimi screeny z coraz to mniejszą procentowo ilością plusów?
Czy sam dobierasz w jakiej kolejności mają być poukładane na głównej?
Czy może decyduje o tym kolejność w jakiej odhaczasz screeny w poczekalni do wrzucenia na główną?

d__n - 2014-01-15, 18:57

bartek82r napisał/a:
Od czego zależy umiejscowienie screenów na głównej?
Z technicznego punktu widzenia: od daty akceptacji na główną przez admina.
bartek82r - 2014-01-17, 11:44

Mam pytanie w sprawie adminów technicznych:

Z racji tego, że adixc i d__n często wbijają na forum razem, to zastanawia mnie który z nich naprawia, a który jest od noszenia skrzynki z narzędziami?

widzu - 2014-01-17, 18:45

Który z nich w tym związku jest... a nie, zaraz, oni to czytają... :|
Sharvari - 2014-01-17, 18:54

ej ja mam pytanie z innej beczki. skoro tak możecie sprawdzać innym dane i takie tam to... możecie także komuś zmienić nick? :> nikomu nie powiem!
bartek82r - 2014-01-17, 18:58

Sharvari napisał/a:
ej ja mam pytanie z innej beczki. skoro tak możecie sprawdzać innym dane i takie tam to... możecie także komuś zmienić nick? :> nikomu nie powiem!

tez kiedys o tym myslalem. W koncu moglabys zostac na mistrzach Sharvari :P

Sharvari - 2014-01-17, 19:02

właśnie to chcę zrobić, a screenów szkoda jakbym miała nowe konto zakładać. bo ładniejsze będą błękitne literki od cyferek (sory Brzozik) :p
d__n - 2014-01-17, 19:07

bartek82r napisał/a:
Mam pytanie w sprawie adminów technicznych:

Z racji tego, że adixc i d__n często wbijają na forum razem, to zastanawia mnie który z nich naprawia, a który jest od noszenia skrzynki z narzędziami?
Wyścig szczurów nie u nas, każdy ma swoje (względnie) niezależne zadania.

BTW, szukamy programisty: PHP + HTML + JS + CSS, Pruszcz Gdański, jak ktoś chce, to zapraszamy ;)

Adijos - 2014-01-17, 19:09

d__n napisał/a:
BTW, szukamy programisty: PHP + HTML + JS + CSS, Pruszcz Gdański, jak ktoś chce, to zapraszamy ;)

Nieletnich zatrudniacie? :D

widzu - 2014-01-17, 19:12

d__n napisał/a:

A szukacie może kogoś do siedzenia do dupie i klikania "archiwum, archiwum, główna, archiwum, akceptuję do poczekalni, główna, główna, archiwum, ban, archiwum..." :?:

[ Dodano: 2014-01-17, 19:12 ]
Mogę nawet złożyć CV w kebabie.