To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Gry - Polecanie gier

Davos - 2014-06-18, 21:49

Antek, bo zapewne miałeś ten pancerz w IV albo nawet V rozdziale ;) Bo, żeby Wilk mógł dla nas zrobić zbroję z pancerzy pełzaczy, trzeba wcześniej porozmawiać z myśliwym Gestathem, który siedzi w Górniczej Dolinie przy drodze do fortecy z Kamiennym Smokiem. Większość ludzi idzie tam dopiero w IV rozdziale, podczas polowania na smoki, a wtedy już faktycznie mamy do dyspozycji lepsze pancerze. Ale ja zawsze robię tak - po rozpoczęciu II rozdziału idę do Górniczej Doliny, piję miksturę szybkości, przebiegam przez posterunki orków, żeby dostać się do Gestatha, gadam z nim na temat zbroi, a następnie wracam do Khorinis, idę na farmę Onara, gadam z Wilkiem, daję mu 10 płytek z pancerzy pełzaczy i następnego dnia mam zbroję, która na tym etapie gry jest o wiele lepsza od wszystkich innych dostępnych :) Mnie służy przez cały II i III rozdział - w Khorinis, Jarkendarze i Górniczej Dolinie :) Dopiero w IV rozdziale zakłada się coś lepszego.
V - r - 2014-06-18, 21:57

A ja polecam Divinity II Ego Draconis. Świetny klimat, rozbudowana, wciągająca fabuła (jak w całej serii Divinity zresztą) no i cudowny soundtrack <3 A wciąga niesamowicie, nie jest też zbyt prosta. Po zdobyciu Wieży Bitewnej, co trwa dość długo i jest w miarę trudne, zostaje ona naszym domem, mamy tam swoich podwładnych i sługusów (taka mała ciekawostka - przy tronie stoi bard o imieniu Kirill, u którego można zmienić soundtrack w Wieży. Człowiek, który skomponował ścieżkę dźwiękową do serii Divinity, nazywa się.. Kirill Pokrovsky :P ) Dostajemy również możliwość zamienienia się w smoka w dowolnym momencie. Chyba nie muszę się za bardzo rozpisywać, już sama możliwość zamieniania się w smoka powinna zachęcić do zagrania :D . Polecam zwłaszcza miłośnikom cRPGów.
Antybristler - 2014-06-18, 23:33

Nie, ja zwiedzam i ubijam wszystko co możliwe. Nawet orków wokół zamku wykosiłem w 2 rozdziale. Ale robię najpierw Jarkendar. a wtedy ciężki pancerz bandyty jest chyba lepszy.
Davos - 2014-06-19, 00:40

Cytat:

Nie, ja zwiedzam i ubijam wszystko co możliwe. Nawet orków wokół zamku wykosiłem w 2 rozdziale.

Robię tak samo :) Ale najlepszy pancerz bandytów jaki możemy mieć to Zbroja Strażnika Kruka, która ma 70 obrony przed bronią i 70 przed strzałami. Zbroja z pancerzy pełzaczy ma dokładnie te same statystyki + 15 do ochrony przed ogniem czyli jest minimalnie lepsza. Do tego najlepszy bandycki pancerz można zdobyć dopiero pod koniec Jarkendaru i nie można w nim się pokazywac w Khorinis czy w Górniczej Dolinie w pobliżu skupisk ludzkich, bo wszyscy Ciebie atakują. Zatem zbroja z pancerzy pełzaczy jest nie tylko lepsza, ale i o wiele szybciej dostępna :) Trzeba się tylko wybrać na sam początek II rozdziału do Gestatha w Górniczej Dolinie, a następnie do Wilka. Potem można już ze spokojem iść do Jarkendaru.

ChodnikowyWilk - 2014-06-22, 13:35

Właśnie pogrywam sobie w Sanitarium, mocno pokręcona gierka, polecam.
SlownikOrtograficzny - 2014-07-08, 13:56

Hotline Miami - Taki indyczek z retro grafiką, w którym wcielamy się w gościa, który otrzymuje zaszyfrowane telefony i morduje "ruskich" pod wskazanymi adresami z powodu... właściwie bez powodu. Świetna zabawa na kilka godzin, pokręcona i zawiła fabuła (co jest zaletą). Gra jest trudna, możemy równie szybko zginąć, jak ci, których uśmiercamy. Psychodeliczna muzyka, z początku trochę dziwna, ale pasuje do brutalnego siania śmierci. Bardzo dobrze się bawiłem.
Polecam
SlownikOrtograficzny.

Adijos - 2014-07-08, 14:11

Również polecam Hotline Miami. Najtrudniejszy boss to ten z maską :D
SlownikOrtograficzny - 2014-07-08, 14:13

Chodzi ci o tego w kasku?
Adijos - 2014-07-08, 14:54

No :D
V - r - 2014-07-16, 10:49

http://www.pown.it/4824

Arcydzieło.

icywind - 2014-07-16, 12:19

Muszę teraz iść do okulisty
Zabek05 - 2014-07-18, 17:56

https://www.youtube.com/watch?v=FMJ_zrX5KHw

uwielbiam :DDDD

Mackers - 2014-07-18, 18:49

Cave Story- Bardzo fajna zręcznościowa gra 2d z dobrą fabułą. Spodoba się miłośnikom prostych gier 2d jak kiedyś.
http://www.cavestory.org

Eternal Daughter- kolejna bardzo ciekawa gra 2d, cholernie trudna i ma epicką fabułę. Muzyka i grafika są w klimacie, więc też spoko. Wada? Momentami buguje się niemiłosiernie, jednak jest warta zachodu.
http://www.derekyu.com/games.html
Spokojnie, tam nie ma "never gonna give you up". Nie tym razem...

edit: w sumie to chciałbym polecić jeszcze jedną grę z serii "fajna, nikt jej nie zna" pt. SUAVE. Gra 3D, w której wcielamy się w mały czołg. Niszczymy wrogie roboty i wieżyczki. Gra posiada edytor poziomów.

widzu - 2014-08-13, 18:57

http://lowcygier.pl/promo...ermaszu-cdp-pl/

Jutro w Biedronce Van Helsing. Kupujecie? xD

Mackers - 2014-08-13, 19:03

widzu dzięki, wolę nie wpuszczać wojtka do domu.
Worms revolution= insta buy.
Rozważę jeszcze Chivalry i Condemned.
Supreme commander to jak dla mnie najlepsza strategia ever, ale tylko z dodatkiem Forged Alliance (Balans ras itp. o niebo lepiej się gra).

SlownikOrtograficzny - 2014-08-13, 20:11

Mackers napisał/a:
widzu dzięki, wolę nie wpuszczać wojtka do domu.
Worms revolution= insta buy.
Rozważę jeszcze Chivalry i Condemned.
Supreme commander to jak dla mnie najlepsza strategia ever, ale tylko z dodatkiem Forged Alliance (Balans ras itp. o niebo lepiej się gra).

Uważaj, bo jeszcze będą dostępne w twojej biedronce.

Co na 100% będzie:
Symulator Pola Kempingowego
Symulator Stoczni
Symulator kopalni
Symulator Transportu Rzecznego
Symulator Autobusów i Tramwajów: San Francisco
Symulator straży pożarnej 2012
Symulator Wędkarstwa
Symulator Transportu Miejskiego
Symulator budowy 2012
Symulator pojazdów drogowych 2012
Symulator Transportu Specjalistycznego
Symulator maszyn budowlanych 2012
Symulator ambulansu
Symulator lotniskowej straży pożarnej
EEP 8.0 – profesjonalny symulator kolei
Symulator kamieniołomu
Symulator służb ratunkowych 2012
Symulator Wozu Dostawczego (książka)
Symulator zamiatarki ulic <- MUST HAVE!
Symulator platformy wiertniczej 2012
Titanic: Symulator podwodnych operacji
Symulator Taksówki Nowy Jork
Symulator wózka widłowego
High School Musical 3 Ostatnia Klasa
Księżniczki: Moja Bajkowa przygoda
Zabawa z Kubusiem

Dziwi mnie, że wyciągają takie dinozaury jak Desperados (polecam swoją drogą), gdy mozna je dostać taniej w necie. No ale jak ktoś woli pudełka...

KicerK - 2014-08-13, 20:15

Symulator stoczni xD

W ogóle kto gra w te wszystkie symulatory? :-D

widzu - 2014-08-13, 20:16

Nie wiem, ale Symulator Pola Kempingowego brzmi obiecująco. :-D
KicerK - 2014-08-13, 20:18

W dodatku one kosztują kilkanaście/dziesiąt ojro i jeszcze robią do nich po kilka dlc :-D
Kiedyś widziałem cały pakiet train simulatora jakiegoś z dlc za chyba 40 euro :rofl:

Mackers - 2014-08-13, 20:23

No tak, to przecież symulator, musi być realistycznie. Traktory kupujesz pojedynczo, dlatego DLC są.