To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Sprawy związane z Mistrzowie.org - Komentarze poniżej poziomu

Antybristler - 2014-02-04, 12:22
Temat postu: Komentarze poniżej poziomu
Czy istnieje możliwość, żeby komentarze poniżej poziomu nie miały niemal białego koloru tylko jakiś widoczniejszy lub normalny?
Wystarczy, że są ukryte, ale jak ktoś chce przeczytać to musi tylko się męczyć lub kopiować je gdzie indziej...

JankielKindybalista85 - 2014-02-04, 12:51

Antek ma rację. Że te komentarze są ukryte, to dobrze. Ale jeśli ktoś chce je jednak odczytać (a zapewne każdy chce) to po rozwinięciu mogłyby nie być tak widmowo blade.

A ja nie wiem gdzie to dać więc tu się podczepię: dzisiaj zauważyłem, że jak chcesz odpowiedzieć na komentarz postaci fikcyjnej to w oknie odpowiedzi domyślnie pojawia się prawdziwy nick tegoż podszywacza. To jest jakaś nowość, czy to zawsze było, czy to pochodna jakiejś innej opcji? - ja zauważyłem dopiero dziś. I pytanie drugie: po co jest taka demaskacja? Trochę to podważa sens pisania komentarzy jako postać fikcyjna. Jakbym wiedział, że to jest to bym się pod Słowackiego nie podszywał.

AnswersMaster - 2014-02-04, 13:15

Jankielu sens był taki, żeby wykorzystywac te postaci do jakichś fajnych tekstów, a nie po to by sie ukrywać. Znów jeśli ten tekst jest naprawdę dobry to szkoda, żeby nikt nie znał prawdziwego autora, wtedy choćby takie coś co podpowie kto sie tam kryje zawsze na plus;)
JankielKindybalista85 - 2014-02-04, 13:17

Tak tylko pytam bo mnie to odkrycie dzisiaj zaskoczyło. W sumie w moim wypadku to i tak bez znaczenia bo kto oprócz mnie na Mistrzach nawija rymami? A jak jeszcze komentarz jest pisany w nocy to już jest elementarne, drogi Watsonie, bez względu na to pod kogo bym się podszył. B)
bartek82r - 2014-02-04, 13:31

To pewnie przez ten mój pomysł się namieszało: :P
http://www.mistrzowie-for...wnika-vt735.htm

Sorry

JankielKindybalista85 - 2014-02-04, 13:59

To faktycznie o to musi chodzić. Ale nikt się nie gniewa Bartku. No, możę ten typ co łapał łatwe plusy za pisanie he he jako Piotr Żyła :P
AnswersMaster - 2014-02-04, 14:02

JankielKindybalista85 napisał/a:
No, możę ten typ co łapał łatwe plusy za pisanie he he jako Piotr Żyła :P

Czemu miałbym się gniewać? Przecież weszło na główną :D Chyba że chodzi Ci o tego pod screenem, ale to już nie ja.

d__n - 2014-02-04, 14:58

bartek82r napisał/a:
To pewnie przez ten mój pomysł się namieszało:
Sorry
Sorry, taki klimat :P

Faktycznie mała demaskacja, dzisiaj poprawię ;)

Adijos - 2014-02-04, 15:02

d__n napisał/a:
bartek82r napisał/a:
To pewnie przez ten mój pomysł się namieszało:
Sorry
Sorry, taki klimat :P

Faktycznie mała demaskacja, dzisiaj poprawię ;)

Testy już były :-D

Barbra - 2014-02-04, 21:40

ale w sumie to i tak bez najmniejszego problemu da się sprawdzić kto to napisał, np wielki mistrz hakjerów delmonte od razu zgadł kto kryje się pod michelle obama i nadal go za to podziwiam

a co do komentarzy poniżej poziomu zgadzam sięęęęęęę ja je zazwyczaj zaznaczam żeby były na niebieskim tle ale czasem to i tak niewiele daje (w sumie to przede wszystkim zależy od ustawień monitora, czasem widać bardzo dobrze, czasem w ogóle)

Moris299 - 2014-02-04, 23:34

O ile na telefonie widze to dobrze to już na kompie nie
Można by tło przyciemnić bądz jakieś rozmyte ciemne cieniowanie pod napisami

Davos - 2014-02-04, 23:42

Popieram postulat Antka żeby te komentarze poniżej poziomu zrobić trochę bardziej wyraźne dla tych, którzy chcą je przeczytać, bo co prawda zaznaczając je i mając to niebieskawe tło można je na upartego przeczytać, ale już np. zescreenować się tego za bardzo nie da. A czasem pod takimi komentarzami widnieją dobre riposty więc szkoda, żeby się marnowały.
bartek82r - 2014-06-19, 20:29

I tu też temat umarł a komentarze faktycznie dalej niewidoczne.

Fajnie jakby byla opcja pokaz komentarz tak jak teraz ale bylby wyrazniejszy.
Ale fajnie byłoby też zeby można go było jeszcze później jakoś kliknąć ponownie czy coś żeby za drugim kliknięciem był calkiem wyraźny. To byłoby przydatne do robienia screenów ktore zawierają takie komentarze.