Ciekawostki ze świata i kraju - Krawczyk nie żyje
Davos - 2021-03-22, 20:16 Temat postu: Krawczyk nie żyje
Cytat: |
Nie żyje Wojciech Krawczyk, czyli wokalista zespołu Homomilitia. Potwierdzono, że słynny muzyk był zakażony koronawirusem SARS-CoV-2, a ostatnie tygodnie spędził w szpitalu.
Zmarł Wojciech Krawczyk, czyli lider i wokalistalegendarnego składu anarchistyczno-punkowego Homomilitia, którybył legendą łódzkiej sceny punkowej. Jak przekazali przyjaciele muzyka z grupy J23 Sound System, artysta zmarł na skutek ciężkiego przebiegu COVID-19 po dwutygodniowym pobycie w szpitalu. Radio ZET podaje, że Krawczyk ostatnie dwa tygodnie spędził w szpitalu podłączony do respiratora.
|
https://www.planeta.pl/Ro...k-z-Homomilitia
Całkiem_Dobry_Chłop - 2021-03-22, 20:59
W życiu nie słyszałem o tym gościu. Ale klikbajt bardzo udany.
Moris299 - 2021-03-22, 21:05
chcesz żeby SO dostał zawału?
icywind - 2021-03-22, 21:41
Jak umarł to nie żyje
Davos - 2021-03-22, 22:14
Przekleiłem dokładnie to samo (w tytule i podtytule też) co planeta.pl, do której artykułu wrzuciłem wyżej linka. Zobaczyłem ten nagłówek na innej stronie i pomyślałem: "No tak, nie podali imienia, jedynie samo nazwisko więc pewnie clickbait". Sprawdziłem z ciekawości inne serwisy i wszędzie porządne niusy, z pełnym imieniem i nazwiskiem i nazwą zespołu. Jedynie planeta.pl postanowiła sobie z tej śmierci zrobić clickbaita i zgarnąć kasę za wejścia od zapewne przestraszonych fanów Krzysztofa Krawczyka. I jeszcze ten nagłówek: "KRAWCZYK NIE ŻYJE. ODSZEDŁ LEGENDARNY MUZYK" - wiadomo było, że każdy pomyśli o Krzysztofie Krawczyku.
Niezłe chujki nie?
P.S. Słowniku, przepraszam za ewentualny skok ciśnienia, jaki mogłeś mieć po przeczytaniu tytułu tego tematu
icywind - 2021-03-22, 22:52
https://www.youtube.com/watch?v=1zDe8xXQYbk
Jak ja go teraz szanuje [*]
ChodnikowyWilk - 2021-03-23, 21:47
Nie żeby coś, ale Krawczyk właśnie trafił do szpitala
macbed - 2021-03-24, 08:22
przecież nie żyje
Moris299 - 2021-03-24, 15:56
ten lepszy Krawczyk nie żyje, ten gorszy jest w szpitalu
icywind - 2021-03-24, 16:44
Moris299 napisał/a: | ten lepszy Krawczyk nie żyje, ten gorszy jest w szpitalu
|
https://www.youtube.com/watch?v=ZuYlwc6hF6w
Całkiem_Dobry_Chłop - 2021-03-24, 18:10
K. Krawczyk jest w szpitalu, bo też złapał covid. Twierdzi, że był zaszczepiony.
JankielKindybalista85 - 2021-03-24, 18:27
Jebać Krawczyka. Tylko Wodecki.
Davos - 2021-03-24, 18:32
Cytat: | Krzysztof Krawczyk jest zakażony koronawirusem. Piosenkarz w mediach społecznościowych opublikował oświadczenie, w którym poinformował, że trafił do szpitala. "Nawet szczepienie Pfizerem nie pomogło" - napisał artysta. Dlaczego mimo otrzymania szczepionki Krawczyk uległ zakażeniu? O komentarz poprosiliśmy prof. Roberta Flisiaka. - Powiedzmy sobie szczerze: te szczepionki są jednymi z najbardziej skutecznych, jakie ludzkość wymyśliła, ale żadna szczepionka nie daje 100 proc. gwarancji ochrony przed zakażeniem. Ona gwarantuje bardzo duże zabezpieczenie - tłumaczył w programie WP "Newsroom" kierownik Kliniki Chorób Zakaźnych i Hepatologii Uniwersytetu Medycznego w Białymstoku. Ekspert podkreślił, że "jeżeli już dojdzie do zakażenia, (szczepionka - przyp. red.) zapewnia, że to zakażenie będzie przebiegało łagodniej i nie będzie stwarzało zagrożenia śmierci". - W zdecydowanej większość przypadków szczepionki chronią przed jawnym klinicznie zakażeniem. Pamiętajmy, że zawsze będzie jakiś odsetek osób, które mimo wszystko zachorują - dodał prof. Flisiak. Specjalista zaznaczył, że "zdarzają się przypadki zachorowania również w późniejszej fazie po szczepieniu, ale to są przypadki sporadyczne". |
Jeśli faktycznie był zaszczepiony to mnie to uspokaja, bo nawet mimo hospitalizacji nie powinno być zagrożenia życia i wszystko się raczej dobrze skończy. Ale ciekawi mnie tak przy okazji na jakiej zasadzie zaszczepiono Krawczyka Pfizerem, bo tą szczepionkę podawano do tej pory głównie medykom. Czyżby kolejny celebryta załatwił sobie cichaczem szczepienie Pfizerem i teraz to przypadkowo wyszło?
Moris299 - 2021-03-24, 18:51
no on ma 74 lata, w tym wieku szczepi się ludzi pfizerem, moi dziadkowie 80+ też dostali pfizera
Davos - 2021-03-24, 19:04
A to zwracam honor Krzychowi. I on ma już 74 lata? Kurde, jak ten czas leci... A dopiero co płynął parostatkiem w piękny rejs.
icywind - 2021-03-24, 19:08
Ty się zaraz będziesz dziwić, że Rodowicz jest stara xD
Davos - 2021-03-24, 19:09
Ja się dziwię, że ona jeszcze żyje
JankielKindybalista85 - 2021-03-24, 20:09
Davos napisał/a: | Ja się dziwię, że ona jeszcze żyje |
Zależy w jakim sensie i jak zdefiniujesz "żyje".
Davos - 2021-03-24, 20:16
https://www.wykop.pl/wpis...est-pra-starym/
JankielKindybalista85 - 2021-03-24, 20:22
Aaaaa to tak, to żyje. Bardziej niż my obecnie.
|
|
|