Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Gry i zabawy forumowe - V Edycja Turnieju w Quizwanie
widzu - 2018-08-01, 15:50 Temat postu: V Edycja Turnieju w QuizwanieNadejszła wiekopomna chwila, V edycja Turnieju Quizwania!
Zgodnie z tradycją - nowa edycja - nowe zasady.
Nauczeni porażką IV edycji wprowadzamy System AntyZamulaczowy, który pozwoli w prosty i efektywny sposób wykluczyć z rozgrywki osoby robiące przestoje.
I RUNDA - Każdy na każdego
W pierwszej rundzie każda osoba będzie musiała rozegrać 10 meczów, po jednym z każdym pozostałym uczestnikiem. Za każdy punkt zdobyty w rundzie przyznajemy jeden punkt do punktacji generalnej, przykładowo gdy mecz zakończy się wynikiem A 17 - 14 B, A otrzymuje 17 punktów, a B - 14.
Z powodu że nie każdy jest dostępny w każdej chwili, czas na rundę będzie odpowiednio długi - maksymalnie do 15 sierpnia. Po tej dacie wszystkie nierozegrane rozgrywki oddane będą walkowerem.
Żeby uniknąć poszkodowanych przez zamulaczy - osoba "wygrywająca" walkower otrzymuje 9 punktów (połowę maksymalnej punktacji). Zamulacz natomiast będzie miał odjęte 9 punktów ze swojej punktacji.
Jak wykryć kto był zamulaczem, a kto czekał?
Każda osoba rozgrywać będzie 12 meczów. Odgórnie zostało podzielone to na 6 rozgrywek jako "gość" i 6 jako "gospodarz".
Od 11 do 13 sierpnia gospodarze walk, które nie zostały rozegrane, zobowiązani będą wysłać do mnie screena z dowodem że przeciwnik do rozgrywki został zaproszony. Jeśli pomimo takiego screena - zaproszenia przeciwnik nie rozegra rundy do 15 sierpnia - oddaje ją walkowerem. Jeżeli nie otrzymam screena od gospodarza w wyznaczonym terminie - punkty traci gospodarz.
Rolą gospodarza będzie także poinformowanie o wyniku rozgrywki w poście w tym temacie.
Podział na gospodarzy i gości w poszczególnych meczach zostanie podany w poście poniżej.
II RUNDA - Dwumecze
W pierwszej rundzie odpada aż pięciu uczestników! Pozostała ósemka zostanie podzielona na dwie czteroosobowe grupy. Z każdą osobą z grupy będzie musiała rozegrać dwa mecze (czyli łącznie 6 na głowę). Tym razem wynik punktowy nie ma znaczenia, liczą się wygrane.
Wygrana - 3 punkty
Remis - 1 punkt
Przegrana - 0 punktów
Z każdej grupy na koniec zostanie wyłoniony jeden finalista
III RUNDA - Finał
W pierwszej rundzie graliśmy po raz, w drugiej po dwa razy, więc jak pewnie się domyśliliście, finaliści rozegrają ze sobą co najmniej trzy spotkania.
Rozgrywka do 3 zwycięstw.
UWAGA
Jeżeli w finale padnie 5 remisów to finał zostaje przerwany i wygra osoba z większą liczbą punktów
Do wygrania tradycyjnie różowy nick.
POWODZENIAwidzu - 2018-08-01, 15:51 Lista uczestników - nick na Quizwaniu
EDIT: Okej, ogarniam.widzu - 2018-08-01, 18:37 W trzecim poście masz listę osób którą masz zaprosić do gry.
W sumie grasz 10 razy, z każdym uczestnikiem
[ Dodano: 2018-08-01, 21:06 ] UWAGA
W związku z nieoczekiwanym splotem wydarzeń do gry dołączają Ala i Jankiel
(zgłosili się zanim się na dobre zaczęło więc nie widziałem problemu)
Lista zgłoszeń została zaktualizowana.JankielKindybalista85 - 2018-08-01, 20:26 Potwierdzam zgłoszenie. Mnie na turnieju zabraknąć nie może.widzu - 2018-08-01, 20:41 JankielKindybalista85 - 2018-08-01, 20:42 Zacząłem dobrze. Prawie jak Argentyna na mundialu.Ascara - 2018-08-01, 21:01 Zaktualizowalam nick. Wiem, wiem, ale nie wiedzialam, co wpisac, bo chcialam nowe konto, a tam zmienialam nazwe kilka razy, a kazda już uzywana przepada. Przynajmniej tymczasowo.
[ Dodano: 2018-08-01, 22:07 ]
Plus pytanie trochę poza tematem: jakie są teraz korzyści z Premium? Bo widzę za free opcje, które były na premium...SlownikOrtograficzny - 2018-08-01, 21:15 Żeby wszyscy widzieli:
Slownik - widzu
Cytat:
Slownik - Inessa
Cytat:
Slownik - Ascara
Cytat:
Slownik - Zabek
Cytat:
widzu - 2018-08-01, 21:30 Nie chce mi się robić screena
widzu 10 - 14 MańkaAscara - 2018-08-01, 21:32 Ineska 16 - 10 Ascarawidzu - 2018-08-01, 21:38 widzu 16 - 11 AscaraAscara - 2018-08-01, 21:38 Ascara 11 - 16 WidzuJankielKindybalista85 - 2018-08-01, 21:44 Z Mańką wpierdol - jeszcze nie wiem ile bo jeszcze jej ostatnia runda została. Naprawdę gram jak Argentyna. I wyzwała mnie jakaś Australia czy coś i widzę, ze to Lilka, ale coś się zwiesiło i gra nieaktywna. I ogólnie dawać do mnie, szybko zagramy i spokoj. Tylko wy wrzucacie skriny bo ja nie umim.InessaMaximova - 2018-08-01, 21:46 Ja vs Ascara