To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Ciekawostki ze świata i kraju - Limitowany, płatny internet?

widzu - 2017-11-26, 09:17
Temat postu: Limitowany, płatny internet?
https://ithardware.pl/aktualnosci/to_koniec_net_neutrality_beda_nowe_oplaty_za_korzystanie_z_internetu-4466.html
ChodnikowyWilk - 2017-11-26, 09:52

Znów piniondze
Dead_Laugh - 2017-11-26, 11:38

O właśnie. Kwestia bardzo ważna a w Polsce mało poruszana. Teoretycznie wszystko zależy od tego jak przedstawią plan tej ustawy ale jednak zdecydowanie wolę Net Neutrality. I tak szczerze to znając Trumpa to raczej będzie chciał przepchnąć tą ustawę.
Moris299 - 2020-09-21, 20:44

podobny temat - chcą uniemożlwić tworzenie takich promocji jak "darmowy transfer na youtube/spotify/facebook itp"
https://bezprawnik.pl/koniec-z-darmowym-dostepem-do-facebooka/

Antybristler - 2020-09-21, 21:13

Jak coś jest spoko to przychodzi rząd i to spierdoli :sadangel:
Davos - 2020-09-21, 21:23

Antek, czytaj dokładnie

Cytat:
Polscy operatorzy komórkowi będą musieli zmodyfikować swoje oferty. Trybunał Sprawiedliwości UE uznał bowiem, że niedopuszczalne jest faworyzowanie konkretnych usług i aplikacji

Jak byłem w Panamie ponad dwa tygodnie to nielimitowany dostęp do whatsappa i fb mnie ratował, bo dzięki temu mogłem się normalnie komunikować z rodziną i znajomymi, wysyłać fotki itd. No i komunikować z resztą grupy, bo była nas tam ponad setka osób. Nie wyobrażam sobie bez tego wtedy funkcjonować. Internet z pakietu był cholernie drogi, rozmowy tel. i smsy też.
Całe szczęście, że wyroki Trybunału UE mają moc obowiązującą tylko na terenie UE

ChodnikowyWilk - 2020-09-21, 21:32

Bezprawnik też jest jakiś niedojebany z lekka
Antybristler - 2020-09-21, 21:35

Jeden wuj.
Grunt, że jakieś stare dziady co się nie znadzą psują mi życie.

Do dzisiaj mamy takie wspaniałości jak odklikiwanie okienek od cookie lub inne gówna.

icywind - 2020-09-22, 08:36

No ale słusznie to znoszą. Jak ktoś na konkurować z Facebookiem na takich warunkach?