Ciekawostki ze świata i kraju - Polski Bus został zmuszony by zawiesić połączenie
Mistress9 - 2015-08-13, 13:13 Temat postu: Polski Bus został zmuszony by zawiesić połączenie Tak właśnie wygląda wolny rynek w Polsce
CAŁY ARTYKUŁ
Cytat: | Stowarzyszenia reprezentujące przewoźników konkurencyjnych względem firmy Polski Bus wniosły do organu administracji publicznej – Samorządowego Kolegium Odwoławczego skargę, za pośrednictwem której wyrazili, iż przez działalność Polskiego Busa upadają firmy przewozowe, bowiem nie są w stanie sprostać konkurencji. Zdaniem stowarzyszeń cierpią na tym pasażerowie, ponieważ upadający przewoźnicy likwidują połączenia. Do tej argumentacji przychylili się urzędnicy SKO i nakazali Polskiemu Busowi zlikwidować połączenie. |
macbed - 2015-08-13, 13:21
JankielKindybalista85 - 2015-08-13, 13:40
Tu akurat ta koza nie na miejscu. Sprawa jest grubo pojebana.
macbed - 2015-08-13, 13:43
Wklejam dla tradycji, rzeczywiście sprawa bardziej pojebana od kozy
Love178 - 2015-08-13, 14:25
Warszawa-Lublin-Rzeszów. Całe szczęście w te regiony nigdy nie jeżdżę
Szyszek - 2015-08-13, 17:56
Ja też nie jeżdżę w te regiony. Aczkolwiek ta sprawa jest kompletnie chora. Jak się dorobili, to niech mają i jeżdżą, a nie, że "zbyt konkurencyjna"...
Ale z drugiej strony można powiedzieć, że zrobili tam Polskiemu Busowi darmową reklamę.
JankielKindybalista85 - 2015-08-13, 18:09
Pewnie lokalni busikarze co to mają 15 miejsc a wożą po 30 pasażerów w puszcze posiadającej klimę tylko wtedy gdy proces rdzewienia karoserii osiągnął apogeum poszli z płaczem do lokalnego kacyka PSL, ten poszedł do nadzorującego go barona, baron do 3ch posłów wybranych z listy PSLu w Lubelskiem, albo chociaż do odpowiednich wicewojewodów, a ci do odpowiedniego urzedu, który wydał odpowiednią decyzję. Jakoś np. Biedronek to całe SKO nie uzna za "przesadnie konkurencyjne" w stosunku do warzywniaków z blachy falistej dorabiających sobie opychaniem taniego winiacza na zeszyt... Zresztą, nawet jeśli kulisy sprawy były totalnie czyściutkie, nie takie jak sugeruję, to i tak karanie kogoś bo sie okazał za dobry w skali lokalnej to absurd. Niby sprawa busa w Polsce B ale tym bardziej wali jakąś popierdoloną systemową patologią. I właściwie co to kurna jest to SKO i na chuj coś takiego w ogóle istnieje (bo przecież nie po to, zeby dawac pracę krewnym i znajomym luminarzy PSLu, prawda?) i jakim prawem wydaje takie decyzje? Przecież to organ samorządowy a nie element władzy sądowniczej...
Z drugiej strony: jebać Polskiego Busa. jechałem do Wrocka w tamtym tygodniu i nie rozdawali soczków i ciasteczek na trasie a wcześniej przez 2 lata to robili. Zachciało im się oszczędzać na komforcie pasażerów na trasie między metropoliami po to, żeby przeznaczać środki na pognębienie Januszy Smolbiznesu na ścianie wschodniej, to teraz kurwa mają!
Nadir - 2015-08-13, 18:13
Zajekurwabiście... Czasami zdarzało mi się korzystać z tego połączenia, a tu taka "urocza" wiadomość. Mój kraj taki piękny...
Love178 - 2015-08-13, 20:21
JankielKindybalista85 napisał/a: | Z drugiej strony: jebać Polskiego Busa. jechałem do Wrocka w tamtym tygodniu i nie rozdawali soczków i ciasteczek na trasie a wcześniej przez 2 lata to robili. |
No, jak zobaczyłam, że już nie rozdają, to pomyślałam, że w takim razie finansowo im się ostatnio gorzej powodzi, a tamci im jeszcze zbyt dobrze obroty zarzucają...
I ja podróżuję wyłącznie Polskim Busem. Nie ma siły, która by mnie na tę chwilę wcisnęła do pociągu, jakby to chodziło o połączenie Gdańsk-Kraków, to bym po prostu nie pojechała
Szyszek - 2015-08-13, 20:26
Ja być może też bym dojeżdżał Polskim Busem do siebie, ale niestety do Ciechanowa nie kursują i jeżdżę pociągami. Ale jak czasem przyjeżdżam z Gdańska do Warszawy to wybieram Polski Bus. Tym samym środkiem transportu przywiozłem się z Warszawy (trzeba było dojechać do Ciechanowa, by wziąć tatę i podjechać do stolicy) do Zakopca i z powrotem i jechało mi się dobrze! Ale nie pamiętam, czy rozdawali soczki (bo większość trasy spałem). A nawet, jeśli nie, to przecież świat się nie kończy na soczkach i słodkich bułkach!
Love178 - 2015-08-13, 20:30
No nie no, te bułki były naprawdę dobre
[ Dodano: 2015-08-13, 21:31 ]
i dlaczego nie wspominamy o lodach?
KicerK - 2015-08-13, 20:32
Jak ostatnio jechałem to dawali ciastka i wodę.
Moris299 - 2015-08-13, 20:34
ej ja jechałem tyle razy i nic mi dali...
Antlion - 2015-08-13, 20:54
Szkoda, sam nigdy nie jechałem
Mistress9 - 2015-08-14, 09:21
Ja jechałam ostatnio do Warszawy z Rzeszowa i z powrotem. Nic nie rozdawali xd
|
|
|