To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Ciekawostki ze świata i kraju - Tragedia w Piszu. Wjechał autem na chodnik i zabił kobietę

bartek82r - 2015-08-12, 13:36
Temat postu: Tragedia w Piszu. Wjechał autem na chodnik i zabił kobietę
Dramatyczne sceny rozegrały się na jednej z ulic w Piszu. Kierowca jadący białym mercedesem sprinterem na częstochowskich numerach rejestracyjnych nagle wjechał na chodnik i potrącił idącą nim kobietę. 40-latka zginęła. Kierowca uciekł z miejsca wypadku.

- Jechałem rowerem, nagle usłyszałem straszliwy huk. Jak się odwróciłem, to ta kobieta leżała na chodniku cała we krwi. Zacząłem uciekać, bo ten samochód jechał prosto na mnie. Uciekałem przed nim, bałem się, że i mnie zabije. Uciekłem między bloki i natychmiast zadzwoniłem po pomoc na policję - opowiada portalowi pisz.wm.pl świadek wypadku.

Sprawca wypadku porzucił auto w lesie pod Piszem. Z informacji TVN24 wynika, że je podpalił - prawdopodobnie po to, by zatrzeć ślady.

Źródło

Adijos - 2015-08-12, 13:53

Co w tej sprawie ma Widzu to powiedzenia?
bartek82r - 2015-08-12, 13:58

Jeszcze z lasu nie wyszedł ;)
Mackers - 2015-08-12, 14:38

Nie mógł uciec daleko, przecież strefa 30 km zone jest nie do przekroczenia...
widzu - 2015-08-12, 15:15

O ku*wa. :galy:
Mistress9 - 2015-08-12, 15:17

Jakiś świr, ciekawe czy go namierzą.
widzu - 2015-08-12, 15:18

Mam dokładniejsze źródła:

AKTUALIZACJA z godziny 15

- Po godzinie 13.00 do piskiej komendy przyszedł mężczyzna, który chciał zgłosić kradzież samochodu. Chodziło o pojazd biorący udział w porannym zdarzeniu. W tej chwili mężczyzna ten został zatrzymany do wyjaśnienia - poinformowała podkom. Anna Szypczyńska z KPP w Piszu.

Policjanci ustalają, czy zgłaszający kradzież miał jakikolwiek związek ze śmiertelnym potrąceniem kobiety.

W dalszym ciągu trwa wyjaśnianie przyczyn i okoliczności tego tragicznego zdarzenia.

Przeczytaj cały tekst: Wjechał na chodnik busem, zabił kobietę i uciekł... Policja znalazła spalone auto sprawcy - Pisz http://pisz.wm.pl/291369,...l#ixzz3ibt6m7Gp

[ Dodano: 2015-08-12, 16:22 ]
Nawet parę fotek jest.

Antlion - 2015-08-12, 16:10

Jeżeli ukradł to auto, wyjaśnia to czemu tak łatwo je podpalił, gdyby to było jego to raczej by tego nie zrobił.
Antybristler - 2015-08-12, 16:18

To wina gier.
macbed - 2015-08-12, 16:20

Dokładnie, tak się kończy granie w GTA! Wychodzi potem taki na ulicę i myśli, że jest gangsterem. A guzik! :P

Love178 - 2015-08-12, 18:18

Antlion napisał/a:
Jeżeli ukradł to auto, wyjaśnia to czemu tak łatwo je podpalił, gdyby to było jego to raczej by tego nie zrobił.

No właśnie chyba by się nie przejmował cudzym autem, mógłby je po prostu porzucić, a podejrzanym o zajście z automatu byłby właściciel. W dodatku mordercą może być właściciel, a "ukradli mi auto" może być jego sposobem na próbę oczyszczenia się z podejrzeń po tym jak nie udało mu się doszczętnie spalić auta.

widzu - 2015-08-12, 23:29

AKTUALIZACJA z godziny 20

Po sześciu godzinach przesłuchania mężczyzna, który przyszedł na komendę, żeby zgłosić rzekome zaginięcie swojego mercedesa sprintera, przyznał się, że wjechał na chodnik i przejechał kobietę. O jego dalszym losie zadecyduje sąd.

Przeczytaj cały tekst: Wjechał na chodnik busem, przejechał kobietę i uciekł... Zgłosił się na policję i przyznał do winy - Pisz http://pisz.wm.pl/291369,...l#ixzz3idscgG13

[ Dodano: 2015-08-13, 00:29 ]
To chyba tyle w temacie. :|

Love178 - 2015-08-12, 23:35

ja napisał/a:
W dodatku mordercą może być właściciel, a "ukradli mi auto" może być jego sposobem na próbę oczyszczenia się z podejrzeń po tym jak nie udało mu się doszczętnie spalić auta.

widzu napisał/a:
mężczyzna, który przyszedł na komendę, żeby zgłosić rzekome zaginięcie swojego mercedesa sprintera, przyznał się, że wjechał na chodnik i przejechał kobietę.

Rzucam studia, zostaję wróżbitą

macbed - 2015-08-12, 23:41

Zostań mędrcem z taką epicką brodą :I

bartek82r - 2015-08-13, 10:35

Cytat:
46-latek przyznał się do śmiertelnego potrącenia kobiety

46-letni mężczyzna, który ze skutkiem śmiertelnym potrącił w Piszu kobietę, uszłyszał zarzut zabójstwa. Przyczyną był prawdopodobnie zawód miłosny.

Przypomnijmy, kierowca białego mercedesa sprintera potrącił 40-latkę. Nie udzielił jej pomocy i uciekł z miejsca zdarzenia. Kobieta zmarła na miejscu. 13 kilometrów dalej porzucił samochód i podpalił go.

Okazuje się, że kobieta nie była obca sprawcy. - Była to jego znajoma. Wszystko wskazuje na to, że mężczyzna celowo ją potrącił. Przyczyną był prawdopodobnie zawód miłosny - mówi Anna Szypczyńska z Komendy Powiatowej Policji w Piszu dla gazety.pl.

Kilka godzin trwały poszukiwania sprawcy śmiertelnego potrącenia kobiety w Piszu. W akcji wzięły udział psy policyjne i śmigłowiec – powiedziała Radiu Olsztyn Izabela Niedźwiedzka z zespołu prasowego Komendy Wojewódzkiej Policji w Olsztynie.

widzu - 2015-08-13, 10:38

Już to pisałem. :hm?:
bartek82r - 2015-08-13, 10:44

Ale tego nie napisałeś:

Cytat:
Okazuje się, że kobieta nie była obca sprawcy. - Była to jego znajoma. Wszystko wskazuje na to, że mężczyzna celowo ją potrącił. Przyczyną był prawdopodobnie zawód miłosny - mówi Anna Szypczyńska z Komendy Powiatowej Policji w Piszu dla gazety.pl.

:PP

V - r - 2015-08-13, 10:46

Bartek 1:0 widzu
widzu - 2015-08-13, 10:52

Tak w ogóle to to główna ulica jest i ja tamtędy często chodziłem. :I
JankielKindybalista85 - 2015-08-13, 12:05

Ale nie jesteś niczyim zawodem miłosnym, co najwyżej po prostu zawodem, więc możesz dalej chodzić tam bezpiecznie. :troll: