To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Co polecamy? - Polecamy przepisy

icywind - 2015-07-18, 20:34
Temat postu: Polecamy przepisy
Kroisz bakłażana na plasterki, smażysz na patelni, w międzyczasie wsadzasz pomidory do wrzątku, żeby zeszła skórka. Układasz warstwami bakłażany i pomidory, solisz i pieprzysz, dodajesz na wierzch bułkę tartą i natkę pietruszki a całość zapiekasz w piekarniku 200* 20minut i jesz samo albo kładziesz na chleb i masz kanapkę bakłażanową.
widzu - 2015-07-18, 21:08

Krok zaczął hakować ludziom konta? :scared:
icywind - 2015-07-18, 21:09

:???:
widzu - 2015-07-18, 21:13

Zaraz zaczniesz wrzucać przepisy na ciasta. :wnerw:
icywind - 2015-07-18, 21:15

Ciasta tuczą :dont:

[ Dodano: 2015-07-18, 22:15 ]
Krokorok wrzucał jakieś przepisy? O co ci chodzi?

ChodnikowyWilk - 2015-07-18, 22:21

Przepis na kanapki z szynka:

Kroisz nozem chleb na kromki, badz uzywasz krajalnicy
Wyciagasz z lodowki margaryne
Wyciagasz z lodowki szynke
Smarujesz kromke maslem
Na maslo kladziesz szynke

Wersja light

Kroisz nozem chleb na kromki, badz uzywasz krajalnicy
Wyciagasz z lodowki szynke
Na kromke kladziesz szynke

Bon apetit.

Mackers - 2015-07-18, 22:23

http://forum.mistrzowie.o...t=1000+post%F3w
icywind - 2015-07-18, 22:24

Bonććcie powaszni :cry:
JankielKindybalista85 - 2015-07-18, 22:25

Pyszne, ale podobno jak dasz fedorę zamiast bakłażana jest jeszcze lepsze.
icywind - 2015-07-18, 22:26

JankielKindybalista85 napisał/a:

Pyszne, ale podobno jak dasz fedorę zamiast bakłażana jest jeszcze lepsze.

prawda

[ Dodano: 2015-07-18, 23:48 ]
A to co podałem jest naprawdę dobre, wiem bo sam to zrobiłem i zjadłem i było dobre a wy nie doceniane, że dziele się z wami dobrymi rzeczami które są dobre. Jestem smutny, już niczym się z wami nie podzielę

[ Dodano: 2015-07-18, 23:50 ]
Chyba, że będę miał coś złego to się z wami podzielę >:<

JankielKindybalista85 - 2015-07-18, 23:06

icywind napisał/a:
Chyba, że będę miał coś złego to się z wami podzielę >:<

Też mi groźba. Dzielisz się z nami fedorą cały czas.

icywind - 2015-07-18, 23:12

Już nie, Fedora jest dla was za dobra
JankielKindybalista85 - 2015-07-18, 23:44

Cholera. No cóż... jakoś będziemy musieli z tym żyć.
V - r - 2015-07-19, 11:44

ChodnikowyWilk napisał/a:
Przepis na kanapki z szynka:

Kroisz nozem chleb na kromki, badz uzywasz krajalnicy
Wyciagasz z lodowki margaryne
Wyciagasz z lodowki szynke
Smarujesz kromke maslem
Na maslo kladziesz szynke

Wersja light

Kroisz nozem chleb na kromki, badz uzywasz krajalnicy
Wyciagasz z lodowki szynke
Na kromke kladziesz szynke

Bon apetit.


http://forum.mistrzowie.org/viewtopic.php?t=192

Barbra - 2015-07-19, 13:04

dałabym cukinię zamiast bakłażana i trochę mozzarelli na wierzch, pyyyyyyyyszne :grimer:
icywind - 2015-07-19, 14:25

Można dodać cukinięi Mozzarellę dodatkowo :-D
Barbra - 2015-07-19, 15:56

z bakłażana często robię coś takiego (to się niby nazywa pizza z bakłażana ale zaraz ktoś powie że guwno a nie pizza jak nie ma ciasta)

kroisz bakłażana na plastry*, tak trochę grubiej niż 1cm, smarujesz oliwą, sypiesz dużo przypraw jakie lubisz (ja zwykle prowansalskie, bazylię, oregano, tymianek, majeranek, rozmaryn, pieprz, no wszystko co mam w szafce xD), pieczesz w 220 przez 20 minut, w tym czasie robisz sos: pomidory do wrzątku żeby zeszła skórka, pokroić w kostkę i chwilę dusić na oliwie, można dodać cebulę i czosnek i znowu zioła, można też użyć pomidorów z puszki żeby było szybciej, wyjmujesz bakłażany z pieca, na każdy kładziesz trochę sosu, na sos liście bazylii, na to plaster białej mozzarelli i znowu do pieca ale teraz już tylko na chwilę na grzanie z góry tak żeby tylko ser się roztopił i lekko zarumienił, i włalaaaa pyszne bardzo polecam

*po pokrojeniu bakłażana dobrze jest posypać każdy plaster solą i zostawić na ~20 minut, po czym wydzieli się z niego taka woda którą trzeba zetrzeć ręcznikiem papierowym i dzięki temu nie jest gorzki :grimer:

widzu - 2015-07-19, 16:02

Bakłażany kupujo, miastowe je*ane...
Barbra - 2015-07-19, 17:00

przecież to jest typowe staropolskie warzywo :D tak jak jarmuż, który też ludzie uważają za jakiś wymysł a to normalna, jedzona od daawna kapusta, po prostu supersupersuperzdrowa, jesz i czujesz jak złe komórki umierają

przez komunę ludzie zapomnieli o prawdziwej polskiej kuchni i myślą że schabowy+ziemniaki to tanie i tradycyjne jedzenie >:<

ChodnikowyWilk - 2015-07-19, 17:02

Barbra napisał/a:

przez komunę ludzie zapomnieli o prawdziwej polskiej kuchni i myślą że schabowy+ziemniaki to tanie i tradycyjne jedzenie >:<


Schabowy i ziemniaki to najlepsza potrawa świata.



Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group