Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Co polecamy? - Polecamy przepisy
icywind - 2015-07-18, 20:34 Temat postu: Polecamy przepisyKroisz bakłażana na plasterki, smażysz na patelni, w międzyczasie wsadzasz pomidory do wrzątku, żeby zeszła skórka. Układasz warstwami bakłażany i pomidory, solisz i pieprzysz, dodajesz na wierzch bułkę tartą i natkę pietruszki a całość zapiekasz w piekarniku 200* 20minut i jesz samo albo kładziesz na chleb i masz kanapkę bakłażanową.widzu - 2015-07-18, 21:08 Krok zaczął hakować ludziom konta? icywind - 2015-07-18, 21:09 widzu - 2015-07-18, 21:13 Zaraz zaczniesz wrzucać przepisy na ciasta. icywind - 2015-07-18, 21:15 Ciasta tuczą
[ Dodano: 2015-07-18, 22:15 ]
Krokorok wrzucał jakieś przepisy? O co ci chodzi?ChodnikowyWilk - 2015-07-18, 22:21 Przepis na kanapki z szynka:
Kroisz nozem chleb na kromki, badz uzywasz krajalnicy
Wyciagasz z lodowki margaryne
Wyciagasz z lodowki szynke
Smarujesz kromke maslem
Na maslo kladziesz szynke
Wersja light
Kroisz nozem chleb na kromki, badz uzywasz krajalnicy
Wyciagasz z lodowki szynke
Na kromke kladziesz szynke
Bon apetit.Mackers - 2015-07-18, 22:23 http://forum.mistrzowie.o...t=1000+post%F3wicywind - 2015-07-18, 22:24 Bonććcie powaszni JankielKindybalista85 - 2015-07-18, 22:25 Pyszne, ale podobno jak dasz fedorę zamiast bakłażana jest jeszcze lepsze.icywind - 2015-07-18, 22:26
JankielKindybalista85 napisał/a:
Pyszne, ale podobno jak dasz fedorę zamiast bakłażana jest jeszcze lepsze.
prawda
[ Dodano: 2015-07-18, 23:48 ]
A to co podałem jest naprawdę dobre, wiem bo sam to zrobiłem i zjadłem i było dobre a wy nie doceniane, że dziele się z wami dobrymi rzeczami które są dobre. Jestem smutny, już niczym się z wami nie podzielę
[ Dodano: 2015-07-18, 23:50 ]
Chyba, że będę miał coś złego to się z wami podzielę JankielKindybalista85 - 2015-07-18, 23:06
icywind napisał/a:
Chyba, że będę miał coś złego to się z wami podzielę
Też mi groźba. Dzielisz się z nami fedorą cały czas.icywind - 2015-07-18, 23:12 Już nie, Fedora jest dla was za dobraJankielKindybalista85 - 2015-07-18, 23:44 Cholera. No cóż... jakoś będziemy musieli z tym żyć.V - r - 2015-07-19, 11:44
ChodnikowyWilk napisał/a:
Przepis na kanapki z szynka:
Kroisz nozem chleb na kromki, badz uzywasz krajalnicy
Wyciagasz z lodowki margaryne
Wyciagasz z lodowki szynke
Smarujesz kromke maslem
Na maslo kladziesz szynke
Wersja light
Kroisz nozem chleb na kromki, badz uzywasz krajalnicy
Wyciagasz z lodowki szynke
Na kromke kladziesz szynke
Bon apetit.
http://forum.mistrzowie.org/viewtopic.php?t=192Barbra - 2015-07-19, 13:04 dałabym cukinię zamiast bakłażana i trochę mozzarelli na wierzch, pyyyyyyyyszne icywind - 2015-07-19, 14:25 Można dodać cukinięi Mozzarellę dodatkowo Barbra - 2015-07-19, 15:56 z bakłażana często robię coś takiego (to się niby nazywa pizza z bakłażana ale zaraz ktoś powie że guwno a nie pizza jak nie ma ciasta)
kroisz bakłażana na plastry*, tak trochę grubiej niż 1cm, smarujesz oliwą, sypiesz dużo przypraw jakie lubisz (ja zwykle prowansalskie, bazylię, oregano, tymianek, majeranek, rozmaryn, pieprz, no wszystko co mam w szafce xD), pieczesz w 220 przez 20 minut, w tym czasie robisz sos: pomidory do wrzątku żeby zeszła skórka, pokroić w kostkę i chwilę dusić na oliwie, można dodać cebulę i czosnek i znowu zioła, można też użyć pomidorów z puszki żeby było szybciej, wyjmujesz bakłażany z pieca, na każdy kładziesz trochę sosu, na sos liście bazylii, na to plaster białej mozzarelli i znowu do pieca ale teraz już tylko na chwilę na grzanie z góry tak żeby tylko ser się roztopił i lekko zarumienił, i włalaaaa pyszne bardzo polecam
*po pokrojeniu bakłażana dobrze jest posypać każdy plaster solą i zostawić na ~20 minut, po czym wydzieli się z niego taka woda którą trzeba zetrzeć ręcznikiem papierowym i dzięki temu nie jest gorzki widzu - 2015-07-19, 16:02 Bakłażany kupujo, miastowe je*ane...Barbra - 2015-07-19, 17:00 przecież to jest typowe staropolskie warzywo tak jak jarmuż, który też ludzie uważają za jakiś wymysł a to normalna, jedzona od daawna kapusta, po prostu supersupersuperzdrowa, jesz i czujesz jak złe komórki umierają
przez komunę ludzie zapomnieli o prawdziwej polskiej kuchni i myślą że schabowy+ziemniaki to tanie i tradycyjne jedzenie ChodnikowyWilk - 2015-07-19, 17:02
Barbra napisał/a:
przez komunę ludzie zapomnieli o prawdziwej polskiej kuchni i myślą że schabowy+ziemniaki to tanie i tradycyjne jedzenie