To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Samopomoc - Livebox

Ascara - 2015-07-06, 00:06
Temat postu: Livebox
Jak część z Was wie, jestem bez neta. Przeprowadziłam się i teraz skazana jestem na Internet z telefonu. Niestety osoby uprawnionej do jakichkolwiek zmian w usłudze, także przeniesienia jej do nowego budynku (mojego taty) nie ma w kraju. Może znacie jakiś sposób na zwiększenie sygnału Liveboxa, tak, bym mogła go odbierać w nowym budynku? Działka ta sama, to kwestia kilkudziesieciu metrów. W necie widziałam różne sposoby, ale w takich kwestiach jestem zielona, więc wolałabym coś sprawdzonego od zaufanych osób... Z góry dzięki za wszelkie rady.
.

Moris299 - 2015-07-06, 17:50

Adijos - 2015-07-06, 18:20

Moris299 napisał/a:
ile ścian musi pokonać sygnał

"dzielą go trzy ściany nośne z pustaków ceramicznych typu MAX, przy czym jedna ze sporym otworem, a zewnętrzna docieplona warstwą styropianu grubości 5cm, z podwójną warstwą tynku cienkowarstwowego z zewnątrz. Strop monolityczny z betonu B20, grubości 12cm, zbrojony prętami o średnicy 8mm. Rozstawu ani gatunku stali nie pamiętam. Od routera do celu jest mniej więcej 10 metrów. "

:-D

Moris299 - 2015-07-06, 18:47

haha to było genialne :D
ChodnikowyWilk - 2015-07-06, 19:11

:haha:
duken - 2015-07-06, 19:50

Kup sobie przedłużacz tego kabla telefonicznego i puść ten livebox jak najbliżej okna. Nie mam pojęcia jak wygląda tam sytuacja ale po prostu zrób tak by dystans był jak najmniejszy i sygnał musiał pokonać jak najmniej przeszkód.
Do komputera możesz dokupić zewnętrzną kartę Wi-Fi i do niej również przedłużacz. I daj ją po prostu gdzieś wysoko, jak najbliżej routera. To może złapie.

Adijos - 2015-07-06, 19:57

Duken, niech od razu obliczy pierwszą strefę Fresnela.

Może między mieszkaniami kabel puść? :troll: